×

Programe TV -- Data și ora publicării: 17.04.2024 18:24:30

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024București (MEDIA EXPRES) / 17 apr 2024 / Televiziunea Română a fost distinsă cu o mențiune la Prix CIRCOM 2024, pentru reportajul „Dizabilităţi transformate în abilități”, realizat de Mădălina Vlăsceanu, jurnalist TVR CLUJ (imagine-Dorin Turc, montaj – Gabriela Giurgiu).

Producția TVR CLUJ a fost premiată în cadrul secțiunii News Report a Galei Asociaţiei Televiziunilor Regionale din Europa (CIRCOM Regional) - organizaţie care reuneşte 376 de staţii TV din 38 de ţări şi care premiază cele mai bune producţii ale acestora.

„Sunt extrem de bucuroasă pentru menţiunea primită din partea CIRCOM! Munca mea de jurnalist a fost apreciată la nivel internaţional, iar acest lucru înseamnă enorm pentru TVR CLUJ şi pentru mine atât în carieră, cât şi pe plan personal.
Am participat acum doi ani la cursul CIRCOM, care a avut loc în Irlanda, şi a fost o adevărată inspiraţie pentru mine, ca jurnalist. Am cunoscut oameni care mi-au devenit modele de urmat.
Această distincţie îmi dă încredere că sunt pe drumul cel bun, iar poveştile pe care le descopăr în teren depăşesc graniţele țării.”, a declarat Mădălina Vlăsceanu.

Reportajul realizat de TVR CLUJ ne arată că o dizabilitate nu trebuie neapărat să te împiedice să faci lucruri pe care le-ar face oricare altă persoană. În acest caz, o asociație specializată ajută persoanele cu dizabilități să se bucure de pârtii cu ajutorul unor scaune speciale montate pe schiuri.

Continuând o tradiție de 15 ani, TVR a acordat Premiul de debut în jurnalism, respectiv Young Onscreen Talent – o distincţie în memoria Vandei Condurache, realizator şi redactor-şef al Redacţiei Programe TVR IAŞI. La ediția PRIX CIRCOM 2024, premiul în valoare de 3000 de euro i-a fost oferit lui Jacob Tomlinson, videojurnalist la BBC Yorkshire, Marea Britanie.

Anul acesta, 23 de țări au înscris 180 de producții în cadrul celor 11 categorii ale premiilor. Colegul nostru de la TVR TIMIŞOARA, videojurnalistul Péter Keresztes, a fost unul dintre cei 14 profesioniști de televiziune care au făcut parte din juriu. Péter Keresztes a fost premiat în ultimii doi ani la PRIX CIRCOM, anul trecut a primit Premiul I la videojurnalism.

Câștigătorul Marelui Premiu va fi anunțat în cadrul celei de-a 40-a ediții a Conferinței Anuale CIRCOM, care va avea loc pe 23 mai, la Poznan, în Polonia.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover
Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici
© 2001 -  Media Expres SRL