×

ONLINE VOD OTT -- Data și ora publicării: 01.03.2023 12:44:04

Primul episod din sezonul al treilea "Star Wars: The Mandalorian" s-a lansat pe Disney+



București (MEDIA EXPRES) / 1 mar 2023 / Primul episod din cel de-al treilea sezon al serialului original Lucasfilm, premiat cu Emmy®, "Star Wars: The Mandalorian" s-a lansat de joi, 1 martie, exclusiv pe Disney+.

„Star Wars: The Mandalorian” este primul serial live-action din universul Star Wars, producția a debutat în 2019 și a avut până acum 16 episoade (numite capitole). Pe lângă sezonul al treilea, care are premiera la 1 martie, a fost confirmat deja și un al patrulea sezon.

Povestea se desfășoară la cinci ani de la acțiunea din filmul "Star Wars: Episodul VI - Întoarcerea lui Jedi", lansat în 1983. Mandalorianul este un reputat vânător de recompense din perioada Noii Republici, la câțiva ani după căderea Imperiului Galactic. Protagonistul - Din Djarin (interpretat de Pedro Pascal), un vânător de recompense singuratic, întâlnește un copil înzestrat cu puteri, care este din aceeași rasă cu celebrul Mare Maestru al Ordinului Jedi, Yoda.

Mandalorienii sunt un popor multirasial a cărui istorie a început cu mii de ani înaintea fondării Republicii. Sunt cunoscuți în primul rând drept cei mai buni războinici, neînfricați, și se remarcă prin armura și căștile lor speciale.

O lege veche spune că un mandalorian nu trebuie să-și scoată niciodată casca. Însă aceasta nu este singura regulă pe care o respectă: comportamentul lor este guvernat de un cod moral strict, iar motto-ul lor principal este „Aceasta este calea” referindu-se la valori strict definite.

Una dintre dintre cele mai recognoscibile personaje din lumea „The Mandalorian" este micul companion al personajului principal, denumit Copilul. Grogu, căci acesta este numele personajului, are 50 de ani și posedă puternica Forță de care dispun Jedi. Numele personajului nu este cunoscut încă de la început, publicul îl află abia în capitolul 13 atunci cand acesta îl dezvăluie lui Ahsoka, membră a ordinului Jedi.

Faima lui Grogu s-a răspândit în întreaga lume, personajul devenind parte din cultura pop. El aparține aceleiași rase ca și legendarul maestru Yoda, iar delicatesa lui preferată sunt... broaștele.

Deși este un serial lansat relativ recent, acesta beneficiază deja de un spin-off! Este vorba despre „Cartea lui Boba Fett”, în care publicul află povestea unui alt vânător de recompense. Boba Fett, care apare în „Star Wars: The Mandalorian”, este un personaj atât de interesant încât merita cu siguranță propriul serial. Pentru a înțelege pe deplin sezonul al treilea al aventurilor lui Din Djarin și ale micului Grogu, Disney+ recomandă vizionarea a cel puțin trei episoade (5, 6 si 7) din „Cartea lui Boba Fett”, care oferă o perspectivă mai amplă asupra intrigii.

Producătorii au anunțat, de asemenea, un serial despre aventurile lui Ahsoka, care va debuta anul acesta pe platforma de streaming Disney+. Cele două seriale desprinse din acțiunea „The Mandalorian”, la mai puțin de patru ani de la lansarea primului sezon, confirmă că succesul incredibil de care se bucura această producție.

O serie de nume celebre care au lucrat la serie au contribuit la popularitatea uriasă a serialului „The Mandalorian”. Rolul principal este interpretat de Pedro Pascal, iar producătorul executiv este Jon Favreau, care a regizat primele două părți din „Iron Man” și pentru rolul său, "Happy", în universul Marvel. Alături de el, Dave Filoni (care este, de asemenea, responsabil de regia unor episoade) și Kathleen Kennedy s-au ocupat de producția serialului „The Mandalorian”.
Regizorii serialului până în prezent au fost Taika Waititi, Bryce Dallas Howard, Deborah Chow și Rick Famuyiwa.

Premiera „The Mandalorian” a fost aclamată atât de critici, cât și de telespectatori. Succesul său este evidențiat nu doar de sezoanele noi anunțate și de spin-off-urile menționate anterior sau de ratingurile de pe portalurile de filme, ci și de premiile din industrie. Producția a fost onorată cu 14 premii Emmy, un premiu Saturn, o distincție Critics Choice Super Awards, și asta doar pentru a numi doar câteva. În 2021, The Mandalorian a fost nominalizat și la Globurile de Aur la categoria Cel mai bun serial dramatic.

Noi episoade vor fi disponibile pe platforma Disney+ în fiecare săptămână.

Disney+ este platforma dedicată de streaming in EMEA care cuprinde filme și seriale de la Disney, Pixar, Marvel, Star Wars și National Geographic, brandul de producții de divertisment general, Star și multe altele. Serviciul oferă o colecție de conținut original exclusiv, în continuă creștere, printre care filme de lung metraj, documentare, seriale de acțiune și de animație și scurtmetraje.

Având acces la vasta librărie Disney de filme si divertisment TV, Disney+ găzduiește, de asemenea, cele mai noi lansări de la The Walt Disney Studios. Pentru mai multe informații, vizitați disneyplus.com sau căutați aplicația Disney+ pe majoritatea dispozitivelor mobile și a televizoarelor conectate.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL