×

ONLINE VOD OTT -- Data și ora publicării: 20.02.2023 18:02:57

Disney+ a publicat primele imagini din serialul german „SAM, UN SAXON” și a anunțat data premiereiBucurești (MEDIA EXPRES) / 20 feb 2023 / Bazat pe evenimente reale, seria prezintă povestea excepțională a primului polițist de culoare din Germania de Est, într-un serial original difuzat exclusiv de Disney+, cu Malick Bauer, Svenja Jung, Luise von Finckh, Ivy Quainoo, Thorsten Merten, Martin Brambach, Carina Wiese și Tyron Ricketts.

„Sam, un saxon”, primul serial original Disney+ produs în Germania, cu toate cele șapte episoade disponibile din 26 aprilie pe platforma de streaming.

„Sam, un saxon” prezintă povestea incredibilă, dar adevărată a lui Samuel „Sam” Njankouo Meffire, primul polițist de culoare din Germania de Est. Serialul îl urmărește pe Sam în călătoria sa pentru a găsi un loc pe care să-l numească acasă, cât și în lupta sa pentru dreptate împotriva unui sistem copleșitor.

Filmul prezintă copilăria sa stingheră, marcată de uciderea tatălui său, ascensiunea rapidă ca figură simbolică și senzație mediatică a noii Germanii, precum și decăderea lui Sam, devinit inamic public căutat la nivel internațional.

Jörg Winger ("Deutschland83/86/89"), câștigător al premiului International Emmy®, care este și showrunner pentru „Sam, un saxon”, Sebastian Werninger (ambii de la Big Window Productions) și Tyron Ricketts (Panthertainment) sunt producătorii acestei miniserii formate din șapte părți. Producător executiv este Leslie-Alina Schäfer, iar producător este Naomi Marne (Big Window Productions). Creatori sunt Tyron Ricketts, Jörg Winger și Christoph Silber ("Nordwand").

„Sam, un saxon” reunește o echipă remarcabilă și diversă, atât în fața, cât și în spatele camerei de filmat: regizoarele principale sunt Soleen Yusef ("House Without Roof", "Deutschland89") și Sarah Blaßkiewitz ("Precious Ivie"), scenariștii principali sunt Jörg Winger și Christoph Silber, care au scris scenariile împreună cu Writers Room (Malina Nnendi Nwabuonwo, Toks Körner, Tyron Ricketts, Soleen Yusef și Carolin Würfel).

„Sam, un saxon" se bazează pe biografia lui Samuel "Sam" Njankouo Meffire, fără a pretinde întotdeauna autenticitatea. Malick Bauer ("Frau Jordan stellt gleich", "Wir") joacă rolul principal; Alex este mentorul lui Sam, cu care acesta împărtășește experiența de a fi un german de culoare - personaj interpretat de Tyron Ricketts. Svenja Jung, Luise von Finckh, Carina Wiese, Paula Essam, Ivy Quainoo, Thorsten Merten, Martin Brambach, Nyamandi Adrian, Aristo Luis, Daniel Klare și alții pot fi văzuți în alte roluri în fața camerei de filmat a lui Stephan Burchardt și Max Preiss.

„Sam, un saxon” este o producție Big Window Productions în colaborare cu Panthertainment pentru Disney+. Miniseria în șapte părți este sponsorizată de German Motion Picture Fund (GMPF) și Medienbord Berlin Brandenburg.

„Sam, un saxon” este primul serial german Disney+ Original Series care se lansează pe serviciul de streaming. Următoarele producții originale germane au fost deja anunțate pentru 2023: serialul documentar „Ferma neconvențională a lui Benedikt” (Farm Rebellion), prima adaptare a cărților pentru tineri „The Three!!!” precum și adaptarea bestsellerului cu același titlu „German House”.

Big Window Productions este o casă de producție UFA Fiction/Fremantle cu sediul în Berlin. Axată pe dramaturgia high-end viabilă la nivel internațional, dezvoltă și produce povești distractive și aspiraționale, în principal în limbile engleză, franceză și germană. Big Window pune accentul pe diversitate în fața și în spatele camerei de filmat și acordă valoare meseriei și rolului scriitorului/producătorului. Jörg Winger este fondator și îndeplinește funcția de director general împreună cu Sebastian Werninger și Philipp Driessen.

Panthertainment produce filme și seriale care pun accent pe poveștile despre persoanele de culoare (POC) pentru piața globală. Panthertainment oferă consultanță în domeniul povestiriilor D&I (Diversity and Inclusion). Prin intermediul poveștilor în care diversitatea este prezentată ca fiind norma, Panthertainment prezintă perspective alternative la narațiunea eurocentrică predominantă în lumea media.

Disney+ este platforma dedicată de streaming care cuprinde filme și producții de la Disney, Pixar, Marvel, Star Wars și National Geographic, alături de „Familia Simpson” și multe altele. În anumite țări, serviciul include și noul brand de producții de divertisment general, Star. Serviciul de streaming direct către consumator, Disney+, de la The Walt Disney Company, face parte din segmentul Disney Media & Entertainment Distribution. Serviciul oferă o colecție de conținut original exclusiv, în continuă creștere, printre care filme de lung metraj, documentare, seriale de acțiune și de animație și scurtmetraje. Având acces la vasta gamă Disney de filme si divertisment TV, Disney+ găzduiește, de asemenea, cele mai noi lansări de la The Walt Disney Studios. Iar prin intermediul Star, oferă cele mai noi apariții de la 20th Century Studios, Disney Television Studios, FX, Searchlight Pictures și multe altele. Pentru mai multe informații, vizitați disneyplus.com sau căutați aplicația Disney+ pe majoritatea dispozitivelor mobile și a televizoarelor conectate.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover

Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2022-2023 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover


Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici© 2001 -  Media Expres SRL