×

ECO -- Data și ora publicării: 15.02.2023 11:09:04

În căutarea copacului-mamă. Să descoperim înțelepciunea pădurii" de Suzanne Simard a apărut la Editura Lifestyle PublishingBucurești (MEDIA EXPRES) / 15 feb 2023 / "În căutarea copacului-mamă. Să descoperim înțelepciunea pădurii" de Suzanne Simard este cea mai recentă apariție a Editurii Lifestyle Publishing, parte a Grupului Editorial Trei, o poveste uimitoare de detectiv științific a ecologistei care a descoperit primul limbaj ascuns al copacilor. Cartea este disponibilă online la adresa https://lifestylepublishing.ro/carte/suzanne-simard-in-cautarea-copacului-mama/2570/ și costă puțin peste 50 de lei.

Suzanne Simard descrie =lumea profundă a copacilor, ale cărei adevăruri fascinante și vitale le dezvăluie: copacii nu sunt o simplă sursă de cherestea, ci formează un întreg cerc al vieții. Pădurile sunt creaturi sociale, cooperante, conectate prin rețele subterane prin care își comunică vitalitatea și vulnerabilitățile, în comunități nu foarte diferite de ale noastre.

„O carte plină de viață și impresionantă... Pentru Simard, experiența personală duce la revelație, iar revelația științifică duce la o înțelegere profundă... În căutarea copacului-mamă ne ajută să descifrăm misterele pădurii. Ne face să înțelegem că există și alte organisme, în afara omului – chiar niște ciuperci – care dețin controlul.” — Eugenia Bone, The Wall Street Journal

Simard descrie modul în care au evoluat copacii trăind unii lângă alții timp de sute de ani, cum învață și își adaptează comportamentul, cum își recunosc vecinii, cum concurează și cooperează în moduri sofisticate – caracteristici atribuite inteligenței de tip uman, trăsături care reprezintă esența societăților civile. În centrul tuturor se află copacii-mame: acele forțe misterioase care conectează și susțin toate plantele din jurul lor.

„La fel ca descoperirile lui Charles Darwin, rezultatele lui Simard sunt atât de revoluționare și controversate, încât și-au găsit repede calea în teoria socială, planificarea urbană, în cultură și artă. Cercetările lui Simard au desființat ideile secolului al XIX-lea despre inevitabila competiție dintre plante.” — The Washington Post

Autoarea scrie și despre viața ei: un copil născut și crescut printre țapinari, în pădurile din Columbia Britanică și un adult care a ajuns să iubească și să respecte copacii. Povestindu-și aventura științifică, ea scrie de fapt despre propria călătorie și ne face să înțelegem că dincolo de date și tehnologii există o curiozitate profund umană, care își dorește să înțeleagă cine suntem și care este locul nostru în lume.

„În această carte autobiografică, Simard își creează propria rețea complexă, întrețesând povestea descoperirilor pe care le-a făcut cu viniete din trecutul ei. Temele cercetării sale - cooperarea, moștenirea pe care o generație o lasă următoarei - sunt de asemenea temele vieții ei. Rețeaua formată din prieteni, familie și colegi, care o sprijină pe Simard ca om de știință și ca femeie, este vizibilă pe tot parcursul cărții... E un privilegiu să fii primit în viața ei.” — Emma Marris, Nature.

Încercarea de a rezolva misterele care fac pădurile să supraviețuiască și modul în care sunt ele legate de pământ, foc și apă au transformat-o în om de știință pe Suzanne Simard. Autoarea spune că a privit pădurea și a ascultat-o. S-a dus acolo unde a împins-o curiozitatea, a ascultat poveștile familiei și pe cele ale comunității sale și a învățat de la cercetători. Pas cu pas, taină cu taină, a folosit tot ce știa pentru a deveni detectivul care caută să identifice sursele de vindecare a lumii naturale. Iar această carte pe care Simard ne-o oferă nu este despre cum putem salva copacii. Aceasta este o carte despre cum copacii ne-ar putea salva pe noi.

„Implicațiile cercetărilor lui Simard sunt evidente: dacă ignorăm complexitatea pădurilor, o facem pe propria răspundere.” — The New York Times

Suzanne Simard s-a născut în munții Monashee din Columbia Britanică, în Canada și a făcut studii la Universitatea din Columbia Britanică și la Universitatea Statului Oregon. Este profesor de ecologie forestieră la Facultatea de Silvicultură a Universității din Columbia Britanică. Este un pionier al comunicării și inteligenței plantelor; conferințele sale TED fiind urmărite de peste 10 milioane de oameni din lumea întreagă.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover
Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici
© 2001 -  Media Expres SRL