×

Cinema -- Data și ora publicării: 03.02.2023 14:29:17

“Dispariția” are premiera în cinematografe vineri, 24 februarie 2023



București (MEDIA EXPRES) / 3 feb 2023 / Filmul american "Dispariția", descris drept un film de mister de tip roller-coaster care te face să te întrebi cât de bine îi cunoști pe cei care-ți sunt cel mai aproape, are premiera în cinematografe vineri, 24 februarie, fiind distribuit de InterComFilm.

Atunci când mama sa (Nia Long) dispare în timpul vacanței în Columbia cu noul ei iubit, June (Storm Reid) încearcă să afle ce s-a întâmplat dar este împiedicată de birocrația internațională. Blocată la mii de kilometri distanță, în Los Angeles, June utilizează în mod creativ toată tehnologia de ultimă generație pe care o are la îndemână pentru a încerca să o găsească înainte să fie prea târziu. În scurt timp, căutarea ei digitală îi dezvăluie o găleată plină de secrete și minciuni.

Filmul este produs de Stage 6 Films și Screen Gems, Bazelevs și Search Party. Distribuția: Storm Reid, Joaquim de Almeida, Amy Landecker, cu Daniel Henney și Nia Long. Regia: Will Merrick și Nick Johnson. Scenariul este de Will Merrick & Nick Johnson. Povestea de Sev Ohanian & Aneesh Chaganty. Filmul este produs de Natalie Qasabian, Sev Ohanian, și Aneesh Chaganty. Producători executivi sunt Timur Bekmambetov, Adam Sidman, și Jo Henriquez. Coproducător este Congyu E. Director de imagine este Steven Holleran. Designerul producției este Kelly Fallon. Editori sunt Arielle Zakowski și Austin Keeling. Muzica este de Julian Scherle. Costumieră este Lindsay Monahan. Distribuția de Lindsey Weissmueller, CSA.

“Trăim în epoca social media”, spune actrița Storm Reid, care joacă rolul principal. “Totul se află pe telefoanele noastre. Toate informațiile sunt la îndemâna noastră. Un film în care utilizezi toate platformele de social media pe care le utilizează oamenii zi de zi, de data aceasta pentru a rezolva un mister, este o combinație magică”.

În 2018, publicul a fost uimit de povestea ambițioasă din "Searching", care a avut venituri de peste 75 milioane de dolari în cinematografe, a primit Premiul Publicului la Sundance și a avut o critică elogioasă pentru regizorul Aneesh Chaganty. Acum, cu o nouă poveste care este construită pe temele și motivele filmului "Searching", Will Merrick și Nick Johnson – care au editat primul film – au făcut pasul de a scrie și a regiza filmul "Dispariția", următorul film al francizei.

“Când am lucrat la "Searching", am luat atât de multe decizii privind povestea în sala de editare încât am demonstrat că putem face asta – am știut cum să spunem o poveste ca asta,” spune regizorul Nick Johnson. “Am fost implicați creativ în Searching încă de la început, și cred că asta i-a dat studioului încredere în noi pentru a ne oferi oportunitatea de a regiza Dispariția”.

“Am știut cum să dezvoltăm această poveste într-un mod care este unic pentru acest format”, adaugă regizorul Will Merrick.

“Acest film este mai mare și mai nebunesc și mai internațional decât Searching. Oferă o nouă întorsătură a poveștii clasice de răpire, făcând din copil detectiv”, spune producătorul Sev Ohanian. “Are un set de personaje complet nou, dar te poți aștepta la aceleași întorsături și dificultăți și suișuri și coborâșuri emoționale”.

Ohanian explică faptul că ideea poveștii filmului Dispariția a venit de la imaginea unei tinere fete care merge la aeroport să-și întâmpine mama. “Ne place ideea acestei fete tinere care ține un semn pentru mama ei și bineînțeles că semnul este jenant, iar farsa ei de tip TikTok se întoarce împotriva ei, pentru că mama sa nu mai apare. Am avut această imagine în minte și apoi am construit povestea în jurul ei”.

Ken Leung joacă rolul lui Kevin, misteriosul iubit nou al lui Grace. “Pare tipul perfect. Dar atunci când el și Grace dispar, June descoperă că Kevin are un trecut întunecat”, spune Leung.

Grație tehnologiei, June poate să afle povestea lui Kevin chiar dacă a dispărut la mii de mile depărtare. “Ce este interesant în utilizarea dispozitivelor ca telefoane mobile și laptopuri este că ești vecin cu întreaga lume”, spune Leung. “Trăim într-o lume în care există camere peste tot, și dacă ești suficient de deștept, dacă știi ce faci, le poți folosi în avantajul tău. În acest sens, povestea lui June și Grace este globală, dar nu în modul la care te-ai putea gândi”.

Fiind un film care pare extras din apelurile telefonice, înregistrările camerelor de supraveghere și materialele video virale care ne populează viețile digitale, "Dispariția" a fost filmat într-un mod total neobișnuit. “În mod evident, acesta este un film unic”, spune Henriquez. “Nu există acoperire tradițională. O parte din timp, actorii chiar țin camerele și filmează ei înșiși”.

Actorii au descoperit că formatul unic al filmului a avut o curbă abruptă de învățare – dar a meritat. “Mu am făcut niciodată un film în acest mod, în care vorbești tot timpul cu camera”, spune De Almeida. “În scenele mele, țin camera pentru că se presupupune că este telefonul lui Javi, și este ciudat să te filmezi singur întotdeauna. Adesea, aici nu este celălalt actor. Nu vezi celălalt actor atunci când interpretezi scena. În mai multe scene, Storm era în LA vorbind cu mine, dar cea mai mare parte din timp am filmat cu unul din regizori citindu-i replicile. Este o experiență foarte nouă”.

Pentru a lărgi scopul filmului "Dispariția", producătorii au decis să-i dea o orientare internațională. “Nu numai că mama lui June a dispărut”, spune Ohanian. “Ea a dispărut într-o țară diferită. Pentru noi, asta a însemnat planificarea unei filmări care ar lua întreaga distribuție și echipă în Columbia”.

“Chiar am fost emoționați să filmăm în Cartagena,” spune Chaganty. “Îi suntem recunoscători orașului pentru că am fost acolo, și am fost atât de fericiți să prezentăm locul efectiv. Pe fiecare alee, te întorci și există culori noi, plante noi, experiențe noi, și mâncare și cafea grozave, grozave. Dispariția este atât de mult despre a călători în străinătate încât am vrut să ne asigurăm că are loc într-o țară într-adevăr cool. Suntem atât de emoționați că am avut oportunitatea de a filma la fața locului”.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL