×

Profil -- Data și ora publicării: 29.01.2023 16:02:56

Editura Pandora M vinde două romane după care Netflix a ecranizat "Viața mincinoasă a adulților" și "Zgomotul alb"



București (MEDIA EXPRES) / 29 ian 2023 / În lista celor mai recente seriale și filme difuzate de serviciul de conținut online Netfix se află și două adaptări după romane aflate în portofoliul colecției Anansi. World Fiction, informează Grupul Editorial Trei: "Viața mincinoasă a adulților" de Elena Ferrante (traducere de Cerasela Barbone), unul dintre cele șase titluri cu care a debutat colecția, în toamna anului 2020, și "Zgomotul alb" de Don DeLillo, un roman care urmează să sosească din tipografie într-o ediție nouă, în traducerea regretatului Horia Florian Popescu.

Creată sub forma unui serial în șase episoade, adaptarea romanului "Viața mincinoasă a adulților" a fost regizată de Edoardo De Angelis, având-o drept protagonistă pe Giordana Marengo în rolul Giovannei, alături de Valeria Golino în rolul Vittoriei, matușa ei misterioasă.

Serialul și romanul Elenei Ferrante urmăresc tranziția Giovannei din copilărie către adolescență în perioada anilor ’90, în Napoli. Lumea interioară a Giovannei se prăbușește când își aude tatăl spunând că fața ei își pierde drăgălășenia și începe să semene cu cea a disprețuitei mătuși Vittoria.

Viața ei devine o căutare chinuitoare a oglinzii în care să se poată vedea cu adevărat. Giovanna se caută pe sine în două orașe înrudite ce se urăsc reciproc: orașul Napoli al înălțimilor și al rafinamentului și același oraș, dar al adâncurilor, un loc al excesului și al vulgarității.

Fata se mișcă între cele două realități înainte și înapoi, fără a găsi răspunsuri sau o cale de a se salva, ajungând în schimb la o maturizare nedorită, care nu e nici pe departe atât de frumoasă pe cât crezuse.

"Viața mincinoasă a adulților" este cea de-a patra carte a Elenei Ferrante care a fost ecranizată, după adaptarea tetralogiei în forma unui serial difuzat în rețeaua HBO ("Prietena mea genială") și filmele de succes "Iubire amară" și "Zilele abandonului".

Cel de-al doilea film adaptat după un roman aflat în portofoliul colecției Anansi. Word Fiction este "Zgomotul alb", în regia lui Noah Baumbach, care transpune pe ecran romanul omonim al marelui scriitor american Don DeLillo.

Avându-i în rolurile principale pe Adam Driver, Greta Gerwig și Don Cheadle, Zgomotul alb este primul lungmetraj regizat de Baumbach care nu se bazează pe o poveste originală, scrisă de el. Filmul a fost elogiat de critici și premiat recent la Veneția.

Considerat una dintre capodoperele lui Don DeLillo, "Zgomotul alb" urmărește un an din viața lui Jack Gladney, șef al catedrei de studii despre Hitler la facultatea sa, în ciuda faptului că nu vorbește o boabă de germană.

Existența lui idilică și absurdă, ce stă sub semnul unei anxietăți legate de propria condiție de muritor, este tulburată de apariția unui nor toxic care-l pune în fața unei amenințări reale.

"Zgomotul alb" este o combinație strălucită de satiră socială și investigație metafizică prin care Don DeLillo scoate la lumină consumerismul sălbatic, suprasaturația media din viețile noastre și intelectualismul mărunt, se mai arată în comunicatul editurii.

Editura Pandora M face parte din Grupul Editorial Trei, fiind înființată în 1995, cu un portofoliu inițial de literatură clasică și contemporană, precum și eseu literar. În prezent, are trei colecții principale:

Anansi World Fiction: o colecție dedicată traducerilor din literatura universală, coordonată de scriitorul și editorul Bogdan-Alexandru Stănescu.
Așezată sub semnul lui Anansi, zeul african al poveștilor, colecția Anansi World Fiction include cinci serii: Anansi. Contemporan – dedicată literaturii actuale, Anansi. Clasic – un spațiu al clasicilor secolului XX, Anansi. Mentor – ce reunește eseuri literare, Anansi. Ego – seria dedicată memorialisticii și Anansi. Blues – seria poeziei.

Literati este o colecție dedicată copiilor între 8 - 14 ani.

PanDA este colecția dedicată copiilor între 2 și 7 ani cu o selecție de cărți ilustrate, perfectă pentru tinerii cititori curioși să descopere lumea. Personajele vedete ale acestei colecții sunt: ELMER elefantul multicolor creat de David McKee, MOG pisica uitucă de Judith Kerr, PETTSON și FINDUS de Sven Nordqvist, cărțile lui Oliver Jeffers și Ed Vere și alte povești despre imaginație, tristețe, prietenie, dragoste, mânie sau relația cu bunicii, frații, surorile sau părinții.

Editura Pandora M folosește pentru promovare selectarea unor autori interesanți și crearea de "buzz" în jurul titlurilor, inclusiv prin legarea acestora de ecranizări sau difuzarea unor filme prin tehnologiile contemporane cum este și serviciul la cerere online Netflix.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL