×

Editorial -- Data și ora publicării: 10.06.2022 13:25:59

A apărut MEDIA EXPRES nr. 6 / iunie 2022 cu editorialul dedicat lansării iminente a Disney+



București (MEDIA EXPRES) / 10 iun 2022 / Media Expres nr. 6 pe luna iunie 2022 a apărut cu prima copertă dedicată iminentei lansări a serviciului Disney+ la 14 iunie 2022. Editorialul de la pagina 3 este dedicat acestui eveniment, care rescrie exclusivitățile de la marile studiouri americate în difuzarea direct-to-consumer prin internet din România.

Titlurile din universuri precum Marvel, Star Wars și Disney se regăseau până acum în HBO și HBO Max pe online dar din iunie vin în noua lor casă.

Revista mai conține la pag. 7 un articol despre modificările legislative votate de Senat la 7 iunie și care desemnează CNA ca autoritatea de control peste conținutul video online, obligă furnizorii de aplicații și pagini web cu video să se înregistreze iar un registru național va fi publicat pe pagina instituției. Deci inclusiv Verdictul Danei Budeanu care este acum aplicație pe Google Play va trebui declarată la CNA și va trebui să se supună regulilor din Legea audiovizualului.

La capitolul tehnologie relatăm demonstrația Teleste de la începutul lunii mai 2022 când a obținut împreună cu partenerii din industrie viteze de transfer în rețelele de fibră optică și cablu coaxial de 10Gb, în noul standard DOCSIS4.

Revista Media Expres din iunie conține mai multe bilanțuri - Digi la sfârșitul primului trimestru, bilanțul conexiunilor la internet și abonamentele la TV la sfârșitul anului 2021, audiențele TV din luna mai și două articole oferite de colaboratorul nostru Petre Barbu despre bilanțurile fiscale ale televiziunilor și ale companiilor de media pe anul 2021.

Nu în ultimul rând, avem un update cu televiziunile din sistemul de distribuție multicast prin IP denumit TVX și care este operat de asociația InterLAN dar și anunțul dedicat studenților și tinerilor pasionați de internet care pot să participe la adunarea din septembrie RONOG cu o prezentare care are și un premiu oferit de organizatori.

Revista poate fi răsfoită online la adresa https://www.mediaexpres.ro/Media%20Expres%20flip/MediaExpres102/index.html#p=1 sau poate fi deschisă pe telefonul mobil daca scanati codul QR de pe coperta 1.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL