×

ONLINE VOD OTT -- Data și ora publicării: 09.06.2022 12:34:43

Google a anunțat lansarea în România a Google News Showcase, un nou program dedicat industriei media



București (MEDIA EXPRES) / 9 iun 2022 / Google anunță lansarea în România a Google News Showcase, un produs și un program de licențiere dedicat redacțiilor de știri, pentru început fiind semnate parteneriate cu 16 publicații din România - mass-media națională, agenții de știri și radiodifuzori.

Aceste publicații sunt, în ordine alfabetică: Adevarul.ro, Agerpres.ro, Descopera.ro, Digi24.ro, Edupedu.ro, G4Media.ro, Gandul.ro, HotNews.ro, iDevice.ro, Mobilissimo.ro, News.ro, Newsweek.ro, Profit.ro, StartupCafe.ro, StirileProTV.ro și Wall-Street.ro.

Google va continua să extindă colaborarea pe platforma Google News Showcase și cu alte redacții, se mai arată în comunicatul care anunță platforma.

Prin News Showcase, publisherii vor avea acces la o serie variată de paneluri prin care să ofere mai mult context știrilor și să adauge articole conexe, cronologie și multe altele. Noile paneluri îi vor ajuta pe publisheri pentru a-și face conținutul mai vizibili pentru cititori.

Panelurile News Showcase vor apărea în Google News și Google Discover (pe mobil și desktop) și vor direcționa cititorii către articolele de pe pagina publisherului. Mai mult, publicațiile partenere vor primi plăți lunare de la Google pentru drepturile de licențiere ce vizează conținutul pe care-l furnizează în News Showcase.

„Suntem bucuroși pentru semnarea acestui parteneriat cu Google News Showcase, pe care îl vedem ca un nou mod de a furniza publicului conținut original, de încredere și verificat”, a declarat Andrei Bereanda, Head of Digital ProTV, televiziune care deține stirileprotv.ro.

„ProTV Digital salută și încurajează orice tip de investiție în mass-media de calitate. Rămânem dedicați informării cititorilor și telespectatorilor, pe cât mai multe platforme posibil. Investiția în știri de încredere pentru publicul larg este unul dintre cele mai importante angajamente pe termen lung ale noastre de până acum.”

„Vom utiliza noul News Showcase pentru două proiecte editoriale: Hotnews.ro, cea mai importantă publicație a grupului, și StartupCase.ro, site-ul de educație antreprenorială”, a explicat Clarice Dinu, redactor șef Hotnews. „Chiar dacă cele două publicații sunt diferite în termeni de trafic și audiență, ni se pare utilă ideea de a utiliza un canal dedicat de distribuție a știrilor pe dispozitive mobile - Google News - pentru a furniza articole selectate de către editorii noștri de știri.”

„Suntem încântați că experiența și autoritatea noastră editorială pot fi transpuse într-o experiență vizuală modernă precum Google News Showcase”, a adăugat Alina Gheorghiescu, Digital Marketing Manager Wall-Street. „Wall-Street.ro se bucură că este partener în lansarea acestui produs în România și suntem mândri că am fost selectați ca una dintre primele publicații de știri care să furnizeze zilnic conținut de calitate. Anticipăm că participarea în Google News Showcase va aduce o creștere a traficului către pagina noastră, va impulsiona interacțiunea cu utilizatorii și ne va ajuta să fim mai aproape de cititorii noștri.”

De la lansarea din octombrie 2020 a News Showcase, Google a semnat parteneriate cu mai mult de 1500 de publicații de știri din toată lumea. Google News Showcase a fost lansat până acum în 16 țări: India, Japonia, Germania, Portugalia, Brazilia, Austria, U.K., Australia, Cehia, Italia, Columbia, Argentina, Canada, Irlanda, Slovacia, Polonia, și acum România.

Google News Showcase este cea mai recentă inițiativă a companiei de susținere a jurnalismului și a întregului ecosistem media. Astfel, cu ajutorul Google News, Top Stories și Search, Google ajută oamenii să găsească știrile căutate, iar editorii să ajungă mai ușor la cititori. Mai mult, Google investește în produse, finanțare și programe care să sprijine industria media. Acest efort include sprijinirea a 16 publisheri din România prin Fondul Digital News Innovation, cu un total de 1,8 milioane de dolari, precum și furnizarea de ajutor financiar în perioada pandemiei către 50 de publisheri, prin Journalism Emergency Relief Fund.

Din 2015, Google a oferit programe de training pentru aproape 900 de jurnaliști din România, sprijinindu-i în a verifica, documenta și prezenta vizual mai bine articolele.

Larry Page și Sergey Brin au fondat Google în 1998. De atunci, compania a crescut la peste 50.000 de angajați la nivel global, oferind o gamă largă de produse și platforme populare precum Search, Maps, Ads, Gmail, Android, Chrome și YouTube. În octombrie 2015, Alphabet Inc. a devenit compania-mamă a Google.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL