×

Profil -- Data și ora publicării: 19.04.2022 10:26:26

John Florescu: Turneul Național de Educație Istorică 2022 începe în mai și include proiecția documentarelor istorice "Războiul Regelui", "Maria, Inima României" şi "Regele Mihai: Drumul către casă"



București (MEDIA EXPRES) / 19 apr 2022 / John Florescu şi Chainsaw Film Productions anunță lansarea Turneului Național de Educație Istorică 2022, care include proiecția documentarelor istorice "Războiul Regelui", "Maria, Inima României" şi "Regele Mihai: Drumul către casă".

John M. Florescu şi Chainsaw Film Productions prezintă, în cadrul turneului, noua versiune Director's Cut a filmului documentar istoric "Regele Mihai: Drumul către casă" (2021). Turneul de opt luni va începe în luna mai şi va include 25 de oraşe din România.

Versiunea Director's Cut include noi materiale despre perioada complicată a tinereţii Regelui Mihai, aşa cum a fost descrisă în jurnalul personal al Reginei Maria. Documentarul prezintă şi detalii din perioada de izolare personală și socială a Regelui din timpul exilului din Elveţia, dar şi motivele pentru care Regele Mihai a ezitat să se întoarcă în România. Totul din perspectiva celor care i-au fost aproape în acea perioadă.

Totodată, această versiune îmbogățită a filmului pune accent şi pe interacțiunile Regelui cu CIA după exilul din 1948.

"Sunt bucuros să promovez pentru publicul din România cele trei filme realizate împreună cu echipa mea: „Războiul Regelui" (2016), "Maria, Inima României" (2018) și "Regele Mihai: Drumul către casă" (2021). Documentarele prezintă o parte importantă din istoria României, din 1860 până în prezent, şi sper ca publicul român să afle mai multe despre eroii săi vizionându-le", a declarat John M. Florescu.

Turneul Național de Educaţie Istorică 2022 - o continuare a turneului din 2019 de promovare a filmului documentar "Maria, Inima României" - va include noua versiune a filmului "Regele Mihai: Drumul către casă". Proiecțiile vor ajunge în București, Iaşi, Brașov, Alba Iulia, Deva, Alexandria, Sinaia, Cluj, Curtea de Argeş, Târgovişte, dar şi în alte oraşe. Turneul îşi propune să acopere întreaga țară pentru ca filmele să poată fi văzute de un public cât mai larg, de toate vârstele şi din toate păturile sociale.

Prin acest turneul național, filmele documentare sunt promovate și în rândul studentilor. Primele proiecții vor avea loc pe 4 și 5 mai la Timişoara, unde turneul va include o serie de ateliere în cadrul cărora participanții vor putea învăța pașii pe care îi presupune producția unui documentar istoric. În Bucureşti, turneul va începe în 6 mai, la Biblioteca Centrală Universitară "Carol I".

Accesul la proiecțiile din cadrul Turneului Național de Educație Istorică 2022 este restricționat 18+ și va fi gratuit, datorită sponsorilor: HISTORY Channel, S.N. Nuclearelectrica SA, Banca Transilvania, Groupama și BAT România.

Premiera din 24 octombrie 2021 a documentarului "Regele Mihai: Drumul catre casă" a adus cel mai bun rezultat de audiență zilnică pentru HISTORY Channel. Filmul prezintă poveste nespusă a exilului Regelui Mihai I până la întoarcerea acestuia în România, în anii '90. Documentarul istoric va fi difuzat în lunile următoare în Europa Centrală şi de Est, dar și în Marea Britanie, Belgia, Olanda, printre alte țări. Filmul a fost deja proiectat în Germania, Spania și India şi s-a bucurat de aprecierea jurnaliştilor, diplomaților, istoricilor și a autorităţilor guvernamentale şi civice din România.

Noua versiune a documentarului „Regele Mihai: Drumul către casă" va fi difuzată de TVR 1 pe 10 mai, la ora 21:00, de Ziua Regelui, și, de asemenea, de staţiile regionale ale TVR.

Primele două filme documentare - "Maria, Inima României" (2018) şi "Războiul Regelui" (2016) - au înregistrat, împreună, o audiență de peste 5 milioane de vizionări. Filmat în cinci părți, „Maria, Inima României" (2018) a fost difuzat în 15 orașe din România, în 2019, în cadrul primului Turneu Național, dar şi la Madrid, Londra, Ankara, Chicago și Munchen. În 2019, filmul a primit premiul pentru cel mai bun documentar istoric la Gala IPIFF (Independent Producers Gala) din Bucureşti şi premiul "coup coeur" la Gala CCIFER. "Războiul Regelui" (2016) a primit, în 2017, titlul de cel mai bun film documentar la Festivalul Cinepolitica, organizat de ICR. Tot în 2017, a fost selectat la Festivalul de Film Internațional Pessac de la Bordeaux, la Festivalul de Film Astra Sibiu, la FIRR Râșnov şi la Bucharest International Film Festival.

"Turneul Național de Educaţie Istorică 2022 va fi ca o ploaie de vară după o lungă secetă, un maraton de proiecţii gratuite, în aer liber, a documentarelor istorice, de care se va bucura publicul român. O istorie bine înţeleasă în prezent reflectă vitorul următoarelor generații", a afirmat Dan Drăghicescu, producător asociat al documentarului "Regele Mihal: Drumul către casă".

Alături de Dan Drăghicescu, la producţia documentarului istoric "Regele Mihai: Drumul către casă" au contribuit Viorel Chesaru - producător senior, Mircea Lăcătuș - editor și producător arhive şi Laura Beldiman - cercetător şi asistent editorial.
C(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL