×

Profil -- Data și ora publicării: 25.01.2022 14:16:48

Al doilea cel mai mare operator de cablu din Suedia a trecut la ultima tehnologie de cap de rețea, folosind Teleste Luminato 4x4



București (MEDIA EXPRES) / 25 ian 2022 / Telenor, al doilea cel mai mare operator de televiziune prin cablu din Suedia, a trecut la platforma QAM (de la Quadrature Amplitude Modulation, o combinație de amplitudine și modulare de fază care transmite 9.600 de biți per secundă printr-o conexiune cu o rată de 2.400 baud sau symbol rate), utilizând headend-ul Teleste Luminato 4X4 (Teleste este sponsor Media Expres, n.r.).

Potrivit unui studiu de caz publicat pe site-ul Teleste, Telenor este al doilea cel mai mare furnizor de servicii de televiziune prin cablu din Suedia. Compania furnizează servicii de televiziune analogică și digitală prin rețele CATV pentru aproximativ 250.000 de gospodării.

După sfârșitul vieții anterioare a platformei QAM, Telenor avea nevoie de un headend digital pregătit pentru viitor pentru distribuția de televiziune prin intermediul rețelei sale naționale.

Upgrade-ul a fost precedat de o testare extinsă a soluțiilor QAM de pe piață, iar platforma Teleste Luminato 4X4 a fost selectată pentru implementare pentru caracteristicile sale - versatilitatea și pentru continuitatea platformei. Teleste a putut, de asemenea, să îndeplinească cerințele specifice ale Telenor pentru un modul DVB-C QAM 28 QAM și suport tehnic 24/7 în timpul și după instalare.

Luminato 4X4 este cel mai nou headend de pe piață, oferind operatorilor de televiziune prin cablu o platformă QAM compactă și ultradensă. Platforma asigură disponibilitatea serviciilor de difuzare TV de înaltă performanță pentru anii următori și permite operatorilor să-și extindă în mod liber serviciile video, atunci când nevoia de televiziuni 4K va crește.

Platforma permite operatorilor să își gestioneze toate televiziunile într-o singură unitate de rack. Combinat cu fiabilitatea dovedită și caracteristici precum consumul redus de energie, o alegere ideală pentru operatorii care caută o soluție durabilă și de înaltă performanță pentru distribuția TV.

Luminato 4X4 oferă Telenor un ciclu lung de viață al produsului și o dezvoltare continuă a caracteristicilor în viitor. Cu porturile sale 1G și 10G, platforma este ușor de adoptat atât pentru nevoile actuale, cât și pentru cele viitoare, iar porturile sale Ethernet 4+4 permit diverse configurații pentru arhitecturi de rețea redundante. Serviciile neîntrerupte sunt susținute și de surse de alimentare redundante.

În plus, platforma permite mai multe căi de dezvoltare pentru nevoile viitoare de distribuție TV, inclusiv:

Integrare mai profundă cu instrumentul de management CATVisor Argus de la Teleste, permițând funcții de management mai avansate
Pregătirea pentru rețelele de acces distribuite prin capacitatea Video Core și Video Engine
Posibilitatea de a utiliza diferite mecanisme de redundanță, inclusiv redundanța fluxului IP pe semnalele de intrare, redundanță 1+1 șasiu, redundanță modul în cadrul unui singur șasiu
Posibilitatea de a extinde sistemul edge QAM de la 28 QAM-uri la 32 QAM-uri per singur modul

Teleste a oferit, de asemenea, instruire cuprinzătoare lui Telenor înainte de lansare, pentru a se asigura că posibilele aspecte tehnice, de operare, de întreținere și de depanare au fost acoperite cu mult înainte de implementările pe teren. Disponibilitatea continuă a actualizărilor și îmbunătățirilor software, precum și asistența imediată în probleme tehnice sunt garantate de asistența tehnică Teleste 24/7, susținută de propriul R&D Teleste.

„Cooperarea dintre Telenor și Teleste a fost superbă pe tot parcursul călătoriei. Sprijin și antrenament foarte bun. Proiectul merge bine și depășește așteptările noastre. Am avut un impact minim asupra clienților, în principiu deloc. Faptul că am avut proiectul planificat, achiziționat, instruit, configurat, implementat și migrat în doar un an este uimitor”, a declarat Thomas Nordh, Lider de proiect Servicii TV la Telenor.

Soluțiile Teleste de distribuție video includ funcționalități pentru furnizarea de servicii DVB, VOD, IPTV și OTT de calitate. Acestea permit servicii tradiționale de difuzare și difuzare restrânsă, precum și să gestionați livrarea video prin arhitecturi de acces distribuit.
(C MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL