×

Legislaţie -- Data și ora publicării: 21.12.2021 15:30:12

Parlamentul obligă prin lege federațiile sportive din România să își facă pagini de web pentru transparentizarea activitățiiBucurești (MEDIA EXPRES) / 21 dec 2021 / Federațiile care primesc bani de la stat vor avea obligația să dețină o pagină proprie de internet pe care să publice sumele primite de la bugetul statului și cum sunt cheltuiți banii, potrivit unei legi votată la 21 decembrie în Plenul Parlamentului.

Printre documentele publice obligatorii se numără statutului federației, actele constitutive, bugetul federației, programele și strategiile proprii, structura organizatorică, numele și prenumele persoanelor din conducerea federației, regulamentele, lista cluburilor sportive afiliate, numărul sportivilor legitimați pe categorii de vârstă, numărul antrenorilor și instructorilor pe ramură sportivă.

Proiectul de lege pentru transparentizarea activității federațiilor sportive din România a fost votat cu 258 de voturi pentru și o singură abținere.

Legea se referă la federațiile care primesc finanțări de la Ministerul Sportului - peste 130 milioane de lei anual.

Dacă nu se respectă prevederile legii, federațiile riscă riscă amenzi de la 3.000 lei la 10.000 lei și/sau pierderea eligibilității pentru finanțare din fondurile Ministerului Sportului.

La începutul anului 2021 doar trei federații din 63 aveau bugetul public și doar 6 și-au asumat public o strategie pentru sportul pe care îl coordonează la nivel național, potrivit expunerii de motive.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover
Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici
© 2001 -  Media Expres SRL