×

MUZICĂ -- Data și ora publicării: 03.12.2021 13:37:12

KISS vine pentru prima dar și ultima oară în România la festivalul ROCK THE CITY 2022



București (MEDIA EXPRES) / 3 dec 2021 / Festivalul Rock The City revine după trei ani de pauză în atenție anul viitor prin ediția cu numărul 11, când sâmbătă, 16 iulie 2022, va prezenta concertele a două legende ale muzicii rock – KISS și WHITESNAKE, ambele trupe aflate în turneul lor de adio.

Prezența grupului KISS va fi o premieră pentru România dar și ultima ocazie de a-i vedea live, în cadrul End Of The Road, turneu ce încheie o carieră de 49 de ani.

Kiss și-a început activitatea în 1973 la New York, fiind considerată la scurt timp printre cele mai spectaculoase formații rock și, în același timp, trupa care a revoluționat conceptul de evenimente rock live. Kiss este una dintre cele mai bine vândute formații la nivel mondial, cu peste 100 de milioane de albume vândute.

Mai mult, Kiss este clasat pe primul loc în rândul trupelor americane cu cele mai multe produse discografice placate cu discul de aur, 30 la număr. Dintre albumele lor, 13 au fost placate cu platină, iar trei dintre ele sunt de categorie multi-platinum.

Pe 10 aprilie 2014, grupul Kiss a fost inclus în Rock And Roll Hall Of Fame.

Din punct de vedere live, Kiss a creat senzații încă din anii 70, fiind grupul care a făcut schimbări majore în conceptul scenic, în cel vizual și chiar dacă costurile erau extrem de ridicate, totul s-a compensat prin încasări de milioane în urma vânzării de tricouri personalizate, de tot felul de accesorii sub marca Kiss.

Prin schimbarea deasă a conceptului vizual pe scenă, a stage set-ului și a modului de a oferi publicului mereu ceva nou, Kiss a fost întotdeauna un punct de atracție. Ca să nu mai punem la socoteală măștile și costumațiile excentrice, care au definit conceptul vizual Kiss și care a încântat generații de spectatori.

End Of The Road World Tour va fi ultima ocazie pentru a-i vedea pe scenă pe Gene Simmons, Paul Stanley, Eric Singer și Tommy Thayer, pe scurt, Kiss, grup care a scris istorie în muzica rock și care a influențat generații de muzicieni atât din punct de vedere muzical, cât și din punct de vedere vizual.

Concertul din România include o listă lungă de hituri dintre care nu vor lipsi "I Was Made For Loving You", "Detroit Rock City" și "Lick It Up".

Alături de Kiss, un alt nume important din istoria muzicii rock își va lua la revedere de la publicul român pe 16 iulie 2022, grupul WHITESNAKE, care își va încheia cariera live după o activitate de 44 de ani, în cadrul turneului lor de adio The Farewell Tour.

Whitesnake a pornit la drum în 1978 după ce David Coverdale își dovedise talentul în faimosul grup Deep Purple. Cu Whitesnake, David Coverdale a scris istorie în zona hard & heavy, vocea sa fiind considerată una dintre cele mai bune din această categorie.

Prin cele 13 albume de studio, 9 discuri live și 9 produse video, Whitesnake a demonstrat că nu există nicio diferență între feelingul de studio și scenă, iar compoziții precum "Here I Go Again", "Still Of The Night" și "Is This Love" au rămas actuale și-n zilele noastre, urmând a fi auzite pentru ultima oară în România live cântate de David Coverdale (voc), Tommy Aldridge (bat), Reb Beach (chit), Michele Luppi (key), Joel Hoekstra (chit) și noii veniți în grup, Dino Jelusick (key, voc) și prima prezență feminină în rândul trupei, Tanya O'Callaghan (bass).

Pe lângă show-urile Kiss și Whitesnake, Rock The City aduce și una dintre cele mai apreciate formații germane ale momentului, POWERWOLF, care va susține primul său concert în România.

POWEROLF și-a început activitatea în 2004 și de la an la an a reușit să câștige noi adepți atât prin produsele sale de bună factură în zona power metal, cât și prin prestațiile live, punctul de atracție fiind solistul vocal Attila Dorn.

În vara 2021 Powerwolf ar fi trebuit să pornească în turneu pentru a prezenta publicului noul album de studio, Call Of The Wild, dar pandemia a dus la anularea acestuia, turneul fiind reprogramat pentru 2022.

La Rock The City 2022 nemții vor putea să prezinte și publicului român noua sa creație, dar și mai vechile piese de rezistență precum "Armata Strigoi", "Army Of The Night" și "Demons Are a Girl's Best Friend".

Rock The City 2022 se va desfășura sâmbătă, 16 iulie 2022, în parcarea A din complexul Romexpo, evenimentul fiind prezentat de către D&D East Entertainment și Marcel Avram.

Biletele sunt puse în vânzare pe site-ul entertix.ro și costă între 248 de lei preț redus la capătul opus scenei și 756 de lei la tribuna VIP, cu prețul normal de 648 de lei în fața scenei.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL