×

Comunicaţii -- Data și ora publicării: 30.11.2021 13:54:16

DIGI a vândut către compania de IT 4iG rețeaua de 1,1 milioane de abonați din Ungaria



București (MEDIA EXPRES) / 30 nov 2021 / Digi Communications N.V, (“DIGI”) a anunțat la 30 noiembrie 2021 semnarea contractului de vânzare cumpărare pentru achiziția operațiunilor sale din Ungaria de către 4iG Plc contra sumei de 625 milioane EURO, potrivit unui comunicat difuzat pe site-ul destinat investitorilor la bursă https://www.digi-communications.ro/.

Negocierile au început în primăvara acestui an, RCS & RDS (filiala din România a Companiei) și 4iG au convenit la 29 martie 2021 asupra condițiilor unui acord preliminar pentru o posibilă tranzacție privind achiziționarea DIGI Távközlési Szolgáltató Ltd. (Digi Ungaria) și a filialelor sale, Invitel, Digi Infrastruktúra si eu TV.

Pe 29 noiembrie 2021, părțile au finalizat negocierile și au executat documentele tranzacției pentru transferul filialelor și operațiunilor din Ungaria pentru o valoare a tranzacției de 625 milioane EURO.

Tranzacția este supusă unor condiții, inclusiv autorizarea autorității de concurență din Ungaria. DIGI și 4iG vor coopera pentru a finaliza tranzacția cât mai curând posibil.

Potrivit comunicatului, grupul DIGI a fost activ în Ungaria în ultimii 23 de ani, timp în care a construit un furnizor de servicii de telecomunicații lider pe piața locală, oferind un portofoliu complet de televiziune prin cablu și satelit (DTH), date fixe și mobile și fixe și mobile. servicii de telefonie.

În același timp, DIGI este primul furnizor de servicii de telecomunicații din Ungaria care a lansat Fiberlink 10G, pachetul cu cea mai mare lățime de bandă, demarând astfel un nou capitol de dezvoltare tehnologică pe această piață.

Până în 2020, filialele din Ungaria deserveau peste 1,1 milioane de abonați la nivel național și aveau peste 2,5 milioane de Unități Generatoare de Venituri (RGU). În același an, veniturile consolidate din vânzări ale Grupului în Ungaria au fost de 70 miliarde HUF (aproximativ 200 milioane EURO), iar EBITDA ajustat a atins 19 miliarde HUF (aproximativ 54 milioane EURO).

Potrivit Autorității Naționale pentru Media și Telecomunicații din Ungaria (NMHH), DIGI este al doilea operator după cota de piață în segmentele de televiziune cu plată, internet în bandă largă și telefonie fixă.

Cu un model de afaceri unic pe piața locală, activitățile DIGI Group în Ungaria au inclus operarea mai multor televiziuni, inclusiv de sport și patru televiziuni tematice.

Digi are în jur de 3.000 de angajați în Ungaria.

„Ungaria a fost piața locală unde ne-am desfășurat activitatea de cea mai mare parte a existenței noastre. Am construit acolo, împreună cu echipa locală, o afacere de care suntem foarte mândri care este unul dintre cei mai mari, cei mai dezvoltați și mai avansați din punct de vedere tehnologic de pe această piață. Totuși, ținând cont de strategia noastră de a ne dezvolta afacerile către piețele din Europa de Vest, este timpul să investim partenerii de la 4iG pentru a continua această poveste de dezvoltare și suntem suntem încrezători că ne vor continua munca și vor extinde succesul acestui operator”, a declarat Serghei Bulgac, CEO Digi Communications NV.

Digi Communications N.V. este compania mamă a operatorului de comunicații electronice, RCS & RDS, liderul pieței de internet, pay-tv și servicii convergente din România, cu operațiuni în Ungaria, Spania și Italia. Înființată în urmă cu peste 28 de ani, compania deținea aproape în totalitate cea mai modernă (de ultimă generație) și extinsă rețea de fibră optică din regiune, ajungând la 9,7 milioane de locuințe în România și Ungaria (decembrie 2020).

În România, Grupul Digi este în prezent cel mai mare angajator privat din mediul de afaceri local, cu aproximativ 14.600 de angajați (20.000 pe toate piețele în care își desfășoară activitatea).

Conținutul cross-media al Grupului Digi cuprinde Digi4K, prima televiziune de difuzare ULTRA HD lansată în România, Digi 24, DigiSport 1, 2, 3, 4, Film Now (TV cu plată), Digi World, Digi Animal World, Digi Life, UTV, Music Channel și Hit Music Channel, radio Digi FM, ProFM și Dance FM și platformele de comunicare online DigiOnline.

4iG Plc. este o companie de IT care funcționează de 25 de ani având în prezent principalii clienți din sectoarele logistică, educație, farmaceutică, sănătate, auto, transport aerian de pasageri, bancar și consultanță financiară. În ultima perioadă compania a avut realizări semnificative în achiziția de licențe și echipamente, operațiuni de infrastructură și securitate IT și dezvoltă un portofoliu de produse și servicii diversificat, independent de platformă și independent de producător, pentru a asigura în mod continuu profitabilitatea grupului în industriile strategice cheie, cu scopul companiei de a obține un punct de sprijin pe piețele acestor segmente strategice, considerate a fi inteligență artificială, blockchain, securitate cibernetică, fintech, Industry 4.0.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL