×

Programe TV -- Data și ora publicării: 26.10.2021 15:36:30

AUDIENȚE: „Regele Mihai: Drumul către casă” a avut cel mai bun rezultat pentru premiera unei producții individuale la HISTORY Channel



București (MEDIA EXPRES) / 26 oct 2021 / Premiera documentarului TV „Regele Mihai: Drumul către casă” a adus cel mai bun rezultat de audiență zilnică pentru HISTORY Channel. Principala televiziune portofoliul A+E Networks a înregistrat o audiență medie record de 69.000 de telespectatori pe segmentul național 4+, filmul documentar fiind urmărit duminică de un total de 139.000 de telespectatori, potrivit măsurătorilor ARMA/Kantar.

„Suntem foarte bucuroși să vedem apetitul din ce în ce mai mare al publicului român pentru emisiuni cu caracter istoric, mai ales narațiunile axate pe evenimentele și personalitățile importante din istoria românească. Aceste rezultate nu pot decât să ne stimuleze să ne implicăm în mai multe inițiative pe termen lung care ajută oamenii să-și cunoască istoria și eroii”, a declarat Izabela Wiley, SVP, general manager pentru A+E Networks în Europa Centrală și de Est.

„Regele Mihai: Drumul către casă” este un documentar ce prezintă povestea nespusă a curajosului Rege Mihai al României care, la doar 23 de ani, își risca viața sfidându-l pe Hitler în al Doilea Război Mondial, pentru a fi ulterior exilat din patria sa de comuniștii impuși de Kremlin.

Împreună cu filmele anterioare „Războiul Regelui” (2016) și „Maria: Inima României” (2018), ambele produse de Chainsaw Film Productions, noul documentar „Regele Mihai: Drumul către casă” aduce în fața publicului o perioadă din istoria României din 1860 până în 2017.

„Regele Mihai: Drumul către casă” a marcat aniversarea a 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai și a primit reacții foarte pozitive din partea membrilor diplomației românești și străine.

„Mi-a plăcut foarte mult filmul. Cred că este important să oferim unui public modern această relatare fără menajamente despre modul în care Regele Mihai a servit întotdeauna România. Determinarea umană de care a dat dovadă în luptelor sale pentru independența României în cel puțin trei momente ale întregii sale vieți este emoționantă și puternică. Cred că este un film cu adevărat important”, a comentat Andrew Noble, ambasadorul Marii Britanii în România.

„Încă un proiect măreț! Producătorul John Florescu onorează cu strălucire memoria României și a tatălui său, istoricul și profesorul universitar Radu Florescu”, a adăugat Mircea Geoană, secretar general adjunct NATO.

Programul beneficiază de 10 difuzări în România până la sfârșitul anului, iar 2022 va marca și premiera internațională a documentarului.

HISTORY Channel va demara și un eveniment itinerant pentru a promova această poveste puțin cunoscută în mai multe orașe din România, alături de documentarul „Maria – Inima României”, pentru a marca o altă aniversară istorică, centenarul încoronării Reginei Maria și a Regelui Ferdinand la Alba Iulia.

„Acest turneu educațional va fi ca o ploaie de vară după o lungă secetă, un maraton de proiecții gratuite și în aer liber a documentarelor istorice pentru publicul român. Istoria bine înțeleasă în prezent va reflecta viitorul următoarelor generații”, a adăugat Dan Drăghicescu, producător asociat al documentarului „Regele Mihai: Drumul către casă”.

HISTORY Channel® s-a lansat în 1995 și ajunge la peste 300 de milioane de locuințe din întreaga lume, în peste 150 de țări, în 37 de limbi. HISTORY Channel® este principala televiziune din portofoliul A+E Networks. HISTORY Channel® provoacă și duce mai departe noțiunea tradițională de „istorie”, oferind spectatorilor o perspectivă alternativă. Gama variată de emisuni difuzate dezvăluie modul în care poveștile umane sunt modelate de fapte fascinante și adesea surprinzătoare.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL