×


Știri Programe TV -- Data și ora publicării: 21.10.2021 15:39:19

TVR programează o dezbatere publică în direct pe tema vaccinării anti-COVID-19 vineri, 22 octombrie, de la ora 21.00București (MEDIA EXPRES) / 21 oct 2021 / Colegiul Medicilor din România şi Televiziunea Română organizează o dezbatere cu caracter de informare științifică, moderată de Alina Stancu, la care vor participa cei mai renumiţi medici din România, pentru a oferi răspunsuri la cele mai arzătoare întrebări ale românilor cu privire la vaccinarea anti-COVID-19, potrivit unui comunicat difuzat de TVR.

În platoul TVR se vor afla medici implicaţi în gestionarea pandemiei în România: prof. dr. Daniel Coriu, Președinte Colegiul Medicilor din România, medic hematolog, dr. Gabriel Diaconu, medic psihiatru, conf. dr. Simin Aysel Florescu, manager Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” din Bucureşti, medic infecționist, şef lucr. dr. Beatrice Mahler, manager Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, medic pneumolog.

Acestora li se vor alătura, prin intermediul platformelor online: dr. Valeria Herdea, vicepreședinte Colegiul Medicilor din România, medic de familie, dr. Gindrovel Dumitra, secretar general Colegiul Medicilor din România, medic de familie, dr. Carmen Pantiș, președinte Colegiul Medicilor Bihor, medic ATI, şef lucr. dr. Valeriu Gheorghiță, președinte CNCAV, conf. dr. Mihai Craiu, medic pediatru, prof. dr. Dorel Săndesc, vicepreședinte SRATI, medic ATI, dr. Adrian Marinescu, Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, medic infecționist, prof. dr. Liana Pleș, medic Obstetrică-Ginecologie, dr. Florin Chirculescu, coordonatorul Secției de Chirurgie toracică, Spitalul Universitar de Urgență București, dr. Gabriel Tatu-Chițoiu, fost președinte Societatea Română de Cardiologie, medic cardiolog și prof. dr. Cătălina Poiană, președinte Colegiul Medicilor din Municipiul București, medic endocrinolog.

Multe dintre ţările europene par să îşi revină, încet, la normalitate, relaxând, pe rând, restricţiile impuse de pandemia de coronavirus ce a întors o lume întreagă cu susul în jos. Cu toate acestea, în țara noastră, pandemia se adâncește tot mai mult, numărul îmbolnăvirilor şi al deceselor crescând de la o zi la alta. Spitalele sunt arhipline, nu mai sunt paturi la ATI, medicii sunt epuizați.

DE CE ŞI, MAI ALES, CE E DE FĂCUT? Vineri, 22 octombrie, în cadrul dezbaterii transmise în direct de Televiziunea Română, ziariștii și medicii încearcă să ofere toate explicaţiile, informații științifice cu privire la vaccinarea anti-COVID-19 și să demonteze mituri sau informații de tip ”fake news” despre pandemie și vaccinare.

În comunicatul TVR sunt enunțate o parte din întrebările emisiunii: Cât de gravă este situaţia? Cum ne protejăm? Ce ne oferă vaccinarea şi care sunt riscurile ei? De ce sunt mai mulți medici care se opun vehement vaccinării? Cum putem crește nivelul de încredere a oamenilor în corpul medical? Se recomandă vaccinarea pacienților cu boli endocrine autoimune, cu tromboze, cu afecţiuni cardiovasculare sau a femeilor însărcinate? Dar a copiilor? Care este adevărul în privinţa informaţiilor referitoare la faptul că dozele de vaccin sunt expirate? Ce resurse au – sau nu au – spitalele pentru tratarea bolnavilor de Covid-19? Cât de periculos este tratamentul la domiciliu, după surse găsite pe Internet? Ce este terapia cu anticorpi monoclonali şi cui îi este recomandată? Cu ce provocări se confruntă medicii de familie în procesul lor de vaccinare? Cu ce diferă situaţia din centrele ATI în valul 4 al pandemiei faţă de cele anterioare? Cum este afectată activitatea celorlalte specializări medicale în această perioadă? Are sau nu are efecte adverse pe termen lung vaccinul anti-covid?

Ne vaccinăm? De ce?
(MEDIA EXPRES)

Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Da Vinci advertising for educational programs
Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2021-2022 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover


Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Nu e nevoie să ne credeți, dar citiți aici probabil prima știre online publicată de mediaexpres.ro în anul 2001: Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.
Pentru abonamente click aici© 2001 -  Media Expres SRL