×

Cinema -- Data și ora publicării: 24.06.2021 16:32:43

Kira Hagi a anunțat finaliștii Concursului de Scenarii „Write a Screenplay for… Generation Z” în cadrul American Independent Film Festival



București (MEDIA EXPRES) / 24 iun 2021 / Concursului de scenarii „Write a screenplay for…” care anul acesta a avut-o ca ambasador pe actrița Kira Hagi are șase finaliști, anunțați de către aceasta la deschiderea American Independent Film Festival, proiectele fiind selectate din cele peste 130 de creații înscrise în concursul organizat de Asociația Cinemascop cu sprijinul HBO Europe.

Dacă primele ediții le-au fost dedicate actorilor Sebastian Stan, Anamaria Marinca și Vlad Ivanov, anul acesta concurenților li s-a cerut să scrie un scenariu pentru Generația Z, lungmetraj sau miniserie TV.

Peste 130 de proiecte au fost înscrise în cadrul concursului, iar dintre ele, 80 de proiecte au fost scenarii pentru film de lungmetraj, 51 de mini-serie TV și 5 proiecte au fost înscrise pentru ambele categorii.

Un juriu format din echipa HBO, regizorul Cristian Mungiu și scenaristul Alexandru Baciu au analizat toate proiectele înscrise în cadrul concursului și au ales proiectele finaliste:

Pentru lungmetraj:
“Timp de expunere limitat” – Maria Orban
“Planeta Jupiter la opoziție” – Maria Țane

Miniserie TV:
“Silvia’s Room” – Rolando Matsangos
“Individual Compus” – Simona Sava
“Eu cu tine contra restului” – Doru Vătavului
“Alive in Bucharest” – Sergio și Oliver Zaciu

Pe durata verii, finaliștii vor beneficia de consilierea scenaristului Alex Baciu și a Ioaninei Pavel, TV producer, HBO Europe, și vor lucra la dezvoltarea proiectelor de mini-serie TV sau film.

La capătul acestui proces, proiectele câștigătoare vor fi alese de același juriu, căruia I se va alătura și Kira Hagi în calitate de ambasador a ediției de anul acesta. Câștigătorii vor fi anunțați public în această toamnă. Scenariștii proiectelor câștigătoare vor primi sprijin financiar și consiliere din partea HBO Europe și Asociația Cinemascop pentru dezvoltarea proiectelor până la faza de scenarii complete.

Autorii câștigători vor primi un sprijin de câte 1.000 de euro și asistență pe toată perioada de dezvoltare a proiectelor. O primă formă a scenariilor se preconizează a fi gata la începutul toamnei.

Până pe 27 iunie, American Independent Film Festival se desfășoară la Cinema Muzeul Țăranului, outdoor, la Food și online pe eventbook.ro, unde sunt difuzate cele mai noi și așteptate producții americane independente și de secțiunile speciale „ICONIC DEBUTS”, „FILMS ON FILMMAKERS” și „FRIGHT AT MIDNIGHT - Focus Full Moon Pictures”, discuții cu cele mai importante voci din industria americană de film și un moment muzical cu „We Singing Colours”, live la Food Hood pe 26 iunie de la ora 20:00.

Reamintim că American Independent Film Festival, prin Asociația Cinemascop, donează, ca în fiecare an, toate încasările care îi revin din biletele. Anul acesta fondurile vor merge către Asociația Casa Bună.

Toate detaliile despre program, open-talk-uri și seiunile de întrebări și răspunsuri se regăsesc pe www.filmedefestival.ro.

Inițiat în 2017, American Independent Film Festival este un festival de film, cultură și lifestyle american care își propune să folosească popularitatea cinematografului dar și a valorilor culturale propagate de acesta pentru a îndeplini obiective culturale, educative, umanitare si formative în rândurile unui public român în educația căruia aceste valori au un loc semnificativ.

AIFF.5 beneficiază de sprijinul Banca Transilvania și este un proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii.

Parteneri: DACIN SARA, Catena, Europa Cinemas, Food Hood, Muzeul Țăranului Român, Cinema Muzeul Țăranului, Eventbook. Parteneri media principali: Radio Guerrilla, AGERPRES. Parteneri media: Zile și Nopți, Cinemagia, Film Menu, Ziarul Metropolis, LiterNet, The Institute, Films in Frame, Movie News, IQ Ads, Smark, A List Magazine, CineGhid, Munteanu, AARC – All About Romanian Cinema, Radio România Cultural

Mai multe despre AIFF.5 puteți găsi și pe:
http://filmedefestival.ro/american-independent-ff
Facebook: https://www.facebook.com/AmericanInedependentFF
Instagram: https://www.instagram.com/americanindependentff

Mai multe despre programele Casa Bună pe:
Facebook: https://www.facebook.com/asociatiacasabuna
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL