×

Autorităţi -- Data și ora publicării: 23.06.2021 11:11:05

Cristina Pocora va fi noul președinte al CNA



București (MEDIA EXPRES) / 23 iun 2021 / Cristina Pocora este noul președinte propus de membrii CNA pentru validare în Parlament, potrivit unui anunț făcut de fosta președintă a CNA, Monica Gubernat, la începutul ședinței din 23 iunie.

Gubernat a precizat că Pocora a fost singurul candidat dintre membrii CNA și deși a întrebat-o dacă dorește să spună ceva în ședința publică, Pocora nu a declarat nimic.

Ședința CNA a început după ora 9 cu ușile închise, potrivit Legii audiovizualului acesta fiind singurul moment, la alegerea președintelui CNA, când ședințele autorității din audiovizual sunt secrete.

Potrivit CV-ului de pe site-ul cna. ro, Cristina Pocora a fost deputat, calitate în care a promovat legi în privința protecției familiei, precum legea alocațiilor, legea concediului pentru creșterea copilului și legea privind protecția împotriva violenței domestice.

În cadrul CNA, militează pentru respectarea drepturilor părților implicate în procesul media, dar și al telespectatorilor.

Cristina Pocora este licențiată a Facultății de Științe Politice (SNSPA) și a unui master în comunicare politică în cadrul aceleași universități.

Pocora s-a născut la 5 aprilie 1979, în municipiul Galaţi, este căsătorită, are doi copii, și a absolvit în 2006 - cu un Master în Comunicare Politică, Marketing Politic şi Electoral (SNSPA).Tot în 2006 a absolvit cursurile postuniversitare de specializare şi perfecţionare „Securitatea şi Apărarea Naţională din cadrul Colegiului Naţional de Apărare - Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”.

Este din anul 2018 Membru în Consiliul Național al Audiovizualului, a fost între 2017 - 2018 Consilier la Camera Deputaților, în legislatura 2012-2016 a fost deputat PNL de Ialomiţa, Secretar/Vicepreședinte Comisia pentru muncă şi protecţie socială, Preşedinte Subcomisia pentru Protecţia Copilului, Membru Comisia pentru egalitate de şanse pentru femei şi bărbaţi, Membru Comisia “Roșia Montană”, și în 2014-2015 purtător de cuvânt al Grupului PNL din Camera Deputaților.

A fost deputat PNL de Ialomița și în legislatura 2008-2012, în 2006-2008 a fost Secretar de stat Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul a Guvernului României, iar în 2005-2006 a fost Consilier Cabinet Ministru - Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul (Guvernul Călin Popescu-Tăriceanu), iar cariera în zona politică și-a început-o în 2001 în calitate de Consilier parlamentar la Cabinetul Vicepreşedintelui din Senatul României.

Alegerea Cristine Pocora ca președinte CNA se face după prima demitere a unui președinte al instituției ca urmare a respingerii Raportului de activitate pe 2020 și prin invocarea unui articol din Legea audiovizualului care a fost criticat ca fiind expresia controlului politic asupra instituției care ar trebui să fie independentă.

Potrivit legii, Pocora va continua mandatul fostului președinte Monica Gubernat care a fost aleasă în 2019 și ar mai fi avut patru ani la președinția CNA.

Cristina Pocora va fi al 8-lea președinte al CNA de la înființarea instituției, după Titus Raveica (1992-1996), Mircea Sorin Moldovan (1996-2000), Șerban Madgearu (2000-2002), Ralu Filip (2002-2007), Răsvan Popescu (2007-2012), Laura Georgescu (2012-2019), și Monica Gubernat (2019-prezent).
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL