×

Radio -- Data și ora publicării: 20.04.2021 15:41:52

Radio România a comandat patru echipamente N7000c de la NOA pentru conservarea patrimoniului sonor al României



București (MEDIA EXPRES) / 20 apr 2021 / Companie austriacă de echipamente și tehnologie media NOA GmbH a anunțat la 19 aprilie că radiodifuzorul public din România - Radio România - a comandat recent patru unități frontend de ingestie audio N7000c, specializate în digitalizarea și arhivarea semnalelor audio, care vor fi folosite inclusiv la conservarea digitală a patrimoniului sonor din arhivele radioului.

Radio România va folosi unitățile N7000c compatibile AoIP pentru înlocuirea stațiilor mai vechi audio NOA N6000 pe care radiodifuzorul le folosea până în prezent pentru scrierea sunetului în sistemele de stocare.

Folosit în combinație cu sistemul de management al arhivei NOA mediARC, N7000c este interfața frontend Record NOA și va permite Radio România realizarea de înregistrări audio fără erori interstițiale și va simplifica procesul de arhivare digitală datorită tehnologiilor avansate.

În comunicatul difuzat de NOA este citat Dan Barabas, directorul tehnic Radio România, care explică faptul că investiția în hardware-ul N7000 de la NOA a fost o alegere evidentă pentru a îmbunătăți fluxul de lucru la arhivare. „Lucrăm cu succes cu tehnologia de arhivare NOA din 2009 și acesta a fost următorul pas logic pentru a asigura conservarea marelui patrimoniu sonor al României”, a declarat acesta.

„NOA mediARC s-a dovedit a fi un sistem de arhivare durabil, de zeci de ani”, a spus Jean-Christophe Kummer, director general NOA. Kummer a declarat pentru Media Expres că valoarea investiției Radio România este de peste 5.000 de euro.

N7000c este o soluție pentru transferuri audio care acceptă până la patru conexiuni simultane la dispozitive de redare analogice, oferă o plajă dinamică a sunetului remarcabilă, un sistem de modelare clasică a preamplificatorului, precum și alte caracteristici avansate pentru profesioniștii care lucrează cu arhivele audio.

NOA va livra unitățile N7000c către Radio România în trimestrul al doilea al acestui an.

Mai multe informații despre NOA și produsele sale sunt disponibile la www.noa-archive.com.

Societatea Română de Radiodifuziune, denumită în mod informal Radio România, este radiodifuzorul public din România, emite în FM, AM și pe internet deținând mai multe canale de radio naționale și locale și Radio România Internațional, care emite în română, engleză, franceză, aromână, spaniolă, germană, italiană, sârbă, rusă, ucraineană, chineză și arabă.

NOA este o companie specializată în soluții pentru digitalizare și arhivare audio și video de înaltă calitate. Conservarea durabilă pe termen lung a conținutului media este garantată, deoarece produsele NOA se bazează pe standarde și formate de arhivare publice și verificări continue pentru integritatea transferului pentru a asigura cea mai înaltă calitate posibilă a conținutului audio și video.

Compania deține mărcile ingestLINE ™, actLINE ™, jobDB ™, mediARC ™ și sistemele entry level Pico, tehnologiile NOA fiind folosite în peste treizeci de companii la nivel internațional, inclusiv radiodifuzorul național austriac ORF, Sveriges Radio Förvaltnings (SRF), Yleisradio Finland (YLE), Radiotelevizija Slovenija (RTV) și în arhivele sonore naționale ale Elveției și Mexicului, Radio Vlaamse - ro Televisieomroep (VRT) și altele.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL