×

Timp liber -- Data și ora publicării: 03.11.2020 14:12:35

MAȘINI ROMÂNEȘTI-EXPOZIȚIE / Mega Mall atrage vizitatorii cu o expoziție de mașini românești de pe vremea comunismului



București (MEDIA EXPRES) / 3 nov 2020 / O expoziție cu 10 modele de automobile românești și o motocicletă Carpați este deschisă la Mega Mall în București, în perioada 6-22 noiembrie, incluzând Dacia 2000 folosită de Nicolae și Elena Ceaușescu în anii 1980, cu tururi ghidate gratuite susținute de bloggerul și jurnalistul de presă auto Alin-Alexandru Ionescu („Mașinistul”), în weekendurile 7-8 și 14-15 noiembrie, în intervalul 14.00-20.00.

Mașinile din colecțiile unor pasionați de mașini vechi sunt expuse la nivelul 0 și 1 al mall-ului.
Pe lângă Dacia 2000 fabricată în 1982 utilizată Nicolae și Elena Ceaușescu pentru vizitele de lucru, din expoziție mai fac parte modelul Dacia 1310 Miliția produsă în 1982, Dacia 1300 Taxi, din același an, parte a unui lot limitat de 500 de astfel de automobile, Dacia 1300 break din 1970, produsă într-un stoc limitat, și comercializată doar în schimbul valutei.

Expoziția mai include un Oltcit Special, produs în 1986, trei modele ARO, printre care și o autospecială de Miliție, poreclită „Regina Nopții”, și motoreta Carpați, din care între 1959 și 1965 au fost produse aproximativ 5.000 de bucăți la Uzina „6 Martie” Tohani din Zărnești.

Expoziția „Mașini de altădată” face parte din seria de evenimente inițiată de Mega Mall pentru a aduce mai aproape de publicul larg povești și obiecte de muzeu românești, într-un mod cât mai accesibil. Printre expozițiile educative găzduite de Mega Mall în 2020 se numără „Muzeul Jucăriilor”, „Can Art&Design Festival”, „Școala de altădată” și muzeul pop-up „Made in RO: publicitate și branduri românești”.

Campania de PR pentru eveniment este realizată de GMP PR.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL