×

Publicitate -- Data și ora publicării: 19.03.2020 16:53:52

CNA-SPOTURI-COVID-19-SANCȚIUNE / CNA a sancționat Vel Pitar pentru exploatarea epidemiei Covid-19 în reclamele difuzate la TV



București (MEDIA EXPRES) / 19 mar 2020 / Autoritatea în audiovizual a intervenit în cazul spotului „Vel Pitar – alege siguranța alimentară” atenționând publicul că acesta exploatează situația extinderii epidemiei Covid-19 și denigrează celelalte produse de panificație de pe piață, potrivit unui comunicat difuzat de CNA la 19 martie.

În comunicat se arată că întrunit în ședința publică din data de 19 martie 2020, Consiliul Național al Audiovizualului a analizat două variante ale spotului Vel Pitar, difuzat de televiziunile centrale în perioadă monitorizată: 2-8 martie 2020, cu titlul „Vel Pitar, alege siguranța alimentară, gama – 30 sec.” și „Vel Pitar, alege siguranța alimentară, gama, imagini – 30 sec.”.

În cadrul acestora, potrivit CNA, s-au făcut următoarele afirmații: „Gripa, dar și alte boli, se pot transmite de la persoanele care tușesc sau strănută peste pâinea dumneavoastră, nu doar în magazine ci și în depozite sau când pâinea este transportată. (...) Cumpără pâinea ambalată de la Vel Pitar! Alege siguranța alimentară! Garantat, fără virusul gripal!”.

“Ținând cont de faptul că în această perioadă a fost instituită stare de urgență, membrii Consiliului au considerat că spotul exploatează această situație, denigrând în același timp o categorie de produse”, se arată în comunicat.

La finalul dezbaterilor, Consiliul a decis să emită o decizie de intrare în legalitate în privința celor două variante ale spotului Vel Pitar pentru încălcarea dispozițiilor art. 101 din Codul de reglementare a conținutului audiovizual, conform cărora „este interzisă orice formă de promovare a unor produse sau a unor servicii care sugerează publicului ori îl instigă să renunţe la alte produse sau servicii similare ori asemănătoare identificabile”.

CNA precizează că, prin direcția de specialitate, Consiliul Național al Audiovizualului va monitoriza spoturile publicitare și, în cazul în care va mai constata astfel de situații, va aplica sancțiuni și va emite decizii de intrare în legalitate, în funcție de gravitatea abaterilor de la legislația audiovizualului.

De asemenea, CNA face apel și la membrii Consiliului Român pentru Publicitate să descurajeze difuzarea unor spoturi publicitare similare ce pot induce confuzie în aceasta perioadă în randul populației.

Spre finalul ședinței din 19 martie, Monica Gubernat, președintele CNA, a informat membrii consiliului că avocații Vel Pitar au comunicat cu puțină vreme înainte printr-o adresă faptul că spoturile au fost retrase de la difuzare voluntar, de către companie, din data de 18 martie 2020.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL