×

Editorial -- Data și ora publicării: 14.02.2020 11:20:02

MWC2020-ANULARE / Organizatorii au anunțat anularea Mobile World Congress 2020 cu 10 zile înainte de începere



// de Mihai Pavelescu //
București (MEDIA EXPRES) / 14 feb 2020 / Anularea Congresului mondial de telefonie mobilă din Spania cu mai puțin de două săptămâni înainte de desfășurare (24-27 februarie), după ce companii majore din domeniul telecomunicațiilor și-au anunțat retragerea din cauza coronavirusului, pune sub semnul întrebării desfășurarea a numeroase alte târguri și congrese din domeniul media și telecom, aflate pe agenda europeană în lunile următoare.

Asociația GSMA a decis să anuleze Mobile World Congress 2020 în urma retragerii mai multor companii care au invocat teama cu privire la securitatea angajaților lor în condițiile extinderii la nivel mondial a coronavirusului.

Organizatorii au spus că „ținând cont de mediul sigur și sănătos din Barcelona și din țara gazdă în prezent, GSMA a anulat MWC Barcelona 2020, deoarece îngrijorarea globală în ceea ce privește focarul de coronavirus, preocupările de călătorie și alte circumstanțe, fac imposibilă pentru GSMA să organizeze evenimentul”.

Decizia aduce pierderi de milioane de euro organizatorilor și orașului gazdă, cât și întregului mecanism de transporturi și logistică asociat desfășurării unor astfel de congrese cu audiență mondială.

„Toate entitățile implicate din orașul gazdă respectă și înțeleg această decizie, GSMA și orașul gazdă urmând să continue să lucreze la unison și să se sprijine reciproc pentru organizarea MWC Barcelona 2021 și a edițiilor viitoare”, se mai arată în comunicatul GSMA.

Ultimele companii din șirul celor care și-au anunțat neparticiparea la MWC 2020 sunt Brittish Telecom, Deutsche Telekom și Nokia.

Anul trecut, 109.674 de persoane au participat la conferință, cuprinzând 198 de țări și teritorii. Potrivit Reuters, MWC oferă, de obicei, economiei locale venituri de aproximativ 500 de milioane de dolari.

Asociația GSM este un organism comercial care reprezintă interesele operatorilor de rețele mobile din întreaga lume. Aproximativ 800 de operatori de telefonie mobilă sunt membri ai GSMA, iar alte 300 de companii furnizoare pentru industria mobilă sunt membri asociați.

Potrivit Calendarului Media Expres pe 2020, târgurile și expozițiile de media și comunicații din prima jumătate a anului în Europa sunt: MIPTV - 30 martie - 2 aprilie 2020, Cannes, Franța – târg pentru conținut și distribuție de programe, ANGACOM 12-14 mai 2020, Koln, Germania - congresul cabliștilor din Germania, SES Industry Days pe 26 și 27 mai la Luxembourg, New Europe Market, 8-10 iunie, Dubrovnik, Croația și NATPE Budapest International, 30 iunie – 3 iulie Budapesta, Ungaria.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL