×

Legislaţie -- Data și ora publicării: 27.11.2019 14:47:13

GDPR-LEGE-MODIFICARE / Protecția datelor personale nu se va mai aplica în unele aspecte în domeniile științific, istoric și în statisticăBucurești (MEDIA EXPRES) / 27 nov 2019 / GDPR-ul a primit din 27 noiembrie o lovitură serioasă după promulgarea de către președintele Klaus Iohannis a legii pentru modificarea art. 8 alin. (1) din Legea nr. 190/2018
privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE)
2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie
2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte
prelucrarea datelor cu caracter personal (...), informație publicată pe site-ul administrației prezidențiale.

Potrivit legii, care încă nu a apărut în Monitorul Oficial, prelucrarea datelor este permisă fără acordul sau posibilitatea de opoziție a persoanelor în domeniile științifice, istoric și statistic, potrivit articolului unic al legii de modificare.

Textul legii sună astfel: „(1) Prevederile art. 15, 16, 18 şi 21 din Regulamentul general privind protecţia datelor nu se aplică în cazul în care datele cu caracter personal sunt prelucrate în scopuri de cercetare ştiinţifică sau istorică, ori în scopuri statistice, în măsura în care drepturile menţionate la aceste articole sunt de natură să facă imposibilă sau să afecteze în mod grav realizarea scopurilor specifice, iar derogările respective sunt necesare pentru îndeplinirea acestor scopuri.”

Potrivit Regulamentului, Art. 15 se referă la dreptul de acces al persoanei vizate, art. 16 se referă la dreptul la rectificare, art. 18 se referă la dreptul la restricţionarea prelucrării iar art. 21 se referă la dreptul la opoziţie.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover
Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici
© 2001 -  Media Expres SRL