×

Timp liber -- Data și ora publicării: 27.08.2019 15:46:49

TEATRU-PREMIERĂ-EXCELSIOR / „Familia Addams” deschide noua stagiune a Teatrului Excelsior



București (MEDIA EXPRES) / 27 aug 2019 / Teatrul Excelsior prezintă premiera absolută în România a musicalului „Familia Addams”, un spectacol ce poartă semnătura regizorală și coregrafică a lui Răzvan Mazilu, , în zilele de 13 și 14 septembrie 2019.

Este cel de-al doilea titlu de musical pe care Mazilu îl montează la EXCELSIOR, după succesul înregistrat de „Our Ladies of Perpetual Succour” („Fecioarele noastre grabnic ajutătoare”), potrivit comunicatului difuzat de teatrul Excelsior. Noua producție marchează debutul stagiunii 2019 – 2020 a teatrului.

Excentrica familie care cucerea publicul larg odată cu versiunea cinematografică omonimă din anii ‘90 i-a inspirat pe Marshall Brickman, Rick Elice și Andrew Lippa în crearea unei adaptări muzicale originale care revizitează universul Addams dintr-o perspectivă surprinzătoare, confruntându-i pe Gomez și pe Morticia cu ceea ce s-ar putea numi „coșmarul” oricăror părinți: copiii cresc (prea repede). Ajunsă la vârsta adolescenței, Wednesday, unica lor fiică, se îndrăgostește de Lucas Beineke, un băiat drăguț dintr-o familie respectabil de „normală”, și decide să îi încredințeze secretul tatălui ei, care nu doar că este nevoit să accepte cruda realitate, ci și să facă ceva ceva ce nu a mai făcut vreodată: să îi ascundă adevărul iubitei sale soții. Totul va lua o turnură neașteptată în noaptea când „prea normalii” Beineke ajung să cineze în casa „ciudaților” Addams – un festin nocturn care va provoca ambele familii să își reconsidere limitele (a)normalității și rezistența în fața schimbării.

„Familia Addams, cu tot alaiul ei de personaje stranii, cu gustul ei pentru tot ce este dark și funebru, ne învață cea mai importantă lecție, aceea a Iubirii. Iubirea ca victorie a omului în fața morții. Veniți, să râdem și să ne amuzăm inteligent, exorcizându-ne de spaimele și umbrele noastre, de propriile noastre frici și prejudecăți!” Răzvan Mazilu

Alături de tânăra echipă de actori a Teatrului Excelsior, Răzvan Mazilu a creat un nou musical efervescent care are toate ingredientele unui hit: numere muzical-coregrafice senzaționale, songuri molipsitoare, o poveste cuceritoare și o echipă artistică și de creație care a investit energie, pasiune și entuziasm în materializarea fiecărui detaliu scenic. Noul spectacol creat de Răzvan Mazilu la Teatrul Excelsior îi transpune pe faimoșii Addams într-o altă dimensiune și explorează estetica macabrului dintr-o perspectivă hiper-ludică, reflectată și în decorurile ingenioase imaginate de Sabina Spătariu. Un plus de savoare comică îl imprimă spectacolului traducerea și adaptarea libretului, semnate Carmen Stanciu, alături de versiunea în limba română a songurilor, realizată de Alex Ștefănescu.

FAMILIA ADDAMS

libretul: Marshall Brickman & Rick Elice
muzica și versurile: Andrew Lippa
traducerea și adaptarea: Carmen Stanciu
traducerea și adaptarea songurilor: Alex Ștefănescu

Gomez Addams  Lucian Ionescu
Morticia Addams  Oana Predescu / Camelia Pintilie
Wednesday Addams  Ana Udroiu
Pugsley Addams  Matei Hotăranu 
Unchiul Fester  Mihai Mitrea / Radu Mitrea
Bunica  Aida Avieriței
Lurch  Mircea Alexandru Băluță
Alice Beineke  Maria Alexievici
Mal Beineke Doru Bem
Lucas Beineke  Dan Pughineanu

Strămoșii:
Marchiza Andreea Hristu
Clownul Alex Popa
Mireasa Iulia Samson
Soldatul Dan Clucinschi
Balerina Loredana Cosovanu
Gangsterul Ovidiu Ușvat

Regia, coregrafia, costumele: Răzvan Mazilu

Producția muzicală: Alexei Turcan
Decoruri: Sabina Spătariu
Lighting design: Costi Baciu
Peruci, machiaj: Octavian Mardale
Efecte speciale șI machiaj prostetic: Școala de Machiaj Prostetic
Video: Cristian Niculescu
Asistent coregrafie: Monica Petrică
Asistent scenografie, recuzită: Andrei Șova
Pregătirea muzicală: Maria Alexievici
Corepetitori: Anca Săftulescu, Maria Alexievici

Recomandat: 12+
Durata: 2h 30 min (cu pauză)

(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL