×

Cinema -- Data și ora publicării: 21.07.2023 13:27:26

Regizorul Neil Blomkamp revine pe marile ecrane în 11 august cu GRAN TURISMO



București (MEDIA EXPRES) / 21 iul 2023 / Regizorul născut în Africa de Sud Neill Blomkamp revine pe marile ecrane la 11 august cu GRAN TURISMO, un film care are la bază povestea adevărată a unui tânăr care a ajuns să piloteze cu succes mașini de curse adevărate, după ce a câștigat un concurs de pilotaj în jocul Gran Turismo creat de PlayStation.

„Gran Turismo este filmul suprem pentru îndeplinirea dorințelor”, a declarat Neill Blomkamp, regizorul filmului bazat pe povestea adevărată a lui Jann Mardenborough. „Poți avea cel mai bun timp de reacție, toată abilitățile, dar atunci când mergi roată la roată la 200 de mile pe oră, atunci ai șansa de a dovedi că ești cu adevărat bun. Și asta s-a întâmplat cu Jann Mardenborough”.

Filmul îl prezintă pe Mardenborough ca fiind un copil din clasa muncitoare (personajul real este fiul unui fotbalist) care joacă obsesiv jocul video Gran Turismo - un simulator al curselor auto, dar crede că nu va simți niciodată fiorul a ceea ce înseamnă cu adevărat să pui piciorul într-o mașină. Până când intră într-o competiție Gran Turismo împotriva celor mai buni dintre cei mai buni pentru a avea șansa de a câștiga un loc în echipa de curse Nissan GT Academy.

Tânărul este promovat de un director de marketing agresiv, este pus sub tutela unui fost șofer cinic și i se dă volanul uneia dintre cele mai rapide mașini de curse concepută vreodată, Nissan, pe traseul de 24 de ore de la Le Mans.

Povestea modului în care Mardenborough a devenit un șofer în viața reală, Gran Turismo, este un film pe care publicația Cinemablend l-a numit „Rocky cu mașini de curse” – o poveste clasică a ultimului favorit în sport care ajunge campion, în tradiția „Seabiscuit” (curse de cai), „Hoosiers” (basket) și „Remember the Titans” (fotbal american la nivel de liceu, cu Denzel Washington).

Filmul este produs de Columbia Pictures și PlayStation Productions / 2.0 Entertainment și îi are în rolurile principale pe David Harbour, Orlando Bloom, Archie Madekwe, Darren Barnet, Geri Halliwell Horner și Djimon Hounsou.

Scenariul este scris de Jason Hall, Neill Blomkamp și Zach Baylin și are la bază jocul video omonim creat de PlayStation Studios.

Gran Turismo a fost evaluat PG-13 de Motion Picture Association pentru acțiune intensă și limbaj.

Regizorul-scenarist născut în Africa de Sud Neill Blomkamp s-a mutat în Canada la vârsta de 18 ani, începând cariera ca artist de efecte vizuale în film și televiziune. Blomkamp a devenit cunoscut ca co-scenarist și regizor pentru filmul SF „District 9” în anul 2009, după care au urmat „Elysium: (2013), Chappie (2015) și cel mai recent lungmetraj al său, „Demonic” (2021). Din anul 2015 dezvoltă filme experimentale pentru studioul său independent, Oats Studios. Cele mai notabile lucrări sunt “Rakka” (2017), „Firebase” (2017) și „Zygote” (2017).

Trailerul filmului GRAN TURISMO poate fi văzut pe:

Facebook: https://fb.watch/lUX7EqJ6Mn/
Instagram: https://www.instagram.com/reel/Cu65enIoOx0/utm_source=ig_web_copy_link&igshid=MzRlODBiNWFlZA==
YouTube: https://youtu.be/S6cx-7Mnqxc
și
Tik Tok: https://www.tiktok.com/@intercomfilm_romania/video/7257894554525797658?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7257894815089985025
(MEDIA EXPRES)






Abonamentele la MEDIA EXPRES vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Noi ținem istoria audiovizualului. Nu e nevoie să ne credeți, dar citiți aici probabil prima știre online publicată de mediaexpres.ro în anul 2001: Click aici pentru prima nostră știre online când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la digital și web.
Pentru abonamente click aici














© 2001 -  Media Expres SRL