×

Cinema -- Data și ora publicării: 15.06.2023 11:33:05

Documentarul românesc Max Original "Soțul meu musulman" are premiera la TIFF și reia seria producțiilor locale HBO



București (MEDIA EXPRES) / 15 iun 2023 / HBO a anunțat premiera unui documentar românesc produs anul acesta, "Soțul meu musulman", promovat cu eticheta MAX Original și filmat de o casă de producție din Cluj-Napoca deținută de către chiar protagoniștii filmului, soții Daniel și Liz Bărnuți.

"Soțul meu musulman" ("My Muslim Husband"), noul documentar Max Original de producție locală, va avea premiera mondială vineri, 16 iunie, la Transilvania International Film Festival (TIFF), în Cluj-Napoca și va avea premiera pe HBO Max în această toamnă.

Anunțul unei noi producții locale vine după ce anul trecut HBO a suspendat producțiile din România din cauza reorganizării și transformărilor generate de achiziția Warner Bros. de către Discovery și crearea noii companii care reunește cei doi giganți media. Ultimul film coprodus local în vechea formulă a fost seria de șase episoade "Spy / Master".

“Suntem mereu în căutarea poveștilor locale, pe care să le spunem mai departe unui public larg, iar "Soțul meu musulman" este un exemplu perfect. Liz și Daniel își documentează viața în timp ce au diverse piedici, pornind de la familie și până la prejudecăți, religie și diferențe culturale. Documentarul aduce o imagine intimă a relației lor și a modului în care încearcă să depășească acești factori externi, în lupta pentru iubirea lor. Suntem încântați că putem vorbi despre povești locale, cu relevanță locală și de-abia așteptăm să lansăm documentarul în această toamnă, pe HBO Max”, a declarat Hanka Kastelicova, VP and Executive Producer Documentaries la Warner Bros. Discovery, în comunicatul care anunță premiera.

"Soțul meu musulman" spune povestea lui Daniel, un tânăr care s-a convertit la Islam atunci când avea 20 de ani, care se căsătorește cu Liz, o femeie independentă și cu o personalitate puternică.

Așteptările lor sunt mari. Daniel se așteaptă ca Liz să-i accepte religia, iar Liz are încredere că el o va proteja și o va sprijini și va fi în orice situație alături de ea. Curând după nuntă, aceste certitudini pe care le au se lovesc de prejudecățile proprii și ale altora.

Blocați într-o lume confuză, Daniel și Liz trebuie să lupte unul pentru celălalt, pentru relația lor, chiar dacă asta înseamnă să lase deoparte unele lucruri pe care le făceau înainte sau chiar anumiți oameni din viețile lor.

“Filmul este construit din fragmente video filmate pe parcursul primilor șase ani ai relației noastre și documentează provocările pe care le-am întâmpinat. Pentru noi, a fost o călătorie către maturitate, o punte între două lumi care nu știu prea multe una despre cealaltă. Este un mod prin care am încercat să explic anumite decizii pe care le-am luat. Dacă aș avea un mesaj pentru cei care vor urmări documentarul, ar fi să încerce întotdeauna să îi înțeleagă pe cei din jurul lor și să le ofere sprijin atunci când au nevoie”, a declarat Daniel Bărnuți.

“Fiecare poveste de dragoste are momente minunate și momente grele. Din momentul în care ne-am cunoscut și până astăzi, iubirea noastră a trecut prin multe provocări. A trebuit să învățăm cum să ne obișnuim cu diferențele dintre noi, cu personalitățile noastre, credințele, cum să devenim cu adevărat parteneri și să ne sprijinim reciproc indiferent de problemele cu care ne confruntăm. A fost un drum lung, în care am documentat unele dintre cele mai intime momente, de la discuții serioase la momente în care țipam unul la celălalt. Sper că povestea noastră va putea să dărâme anumite bariere și mituri”, a declarat Liz Bărnuți.

"Soțul meu musulman" este un documentar Max Original produs in 2023 de Two Doc, compania celor doi soți, HBO Max și Avanpost - principalul partener de producție și post-producție al HBO din ultimii ani. Daniel și Liz Bărnuți sunt co-producători și filmările au fost făcute în România, Arabia Saudită, Iordan și Qatar.
(MEDIA EXPRES)







Abonamentele la MEDIA EXPRES vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Noi ținem istoria audiovizualului. Nu e nevoie să ne credeți, dar citiți aici probabil prima știre online publicată de mediaexpres.ro în anul 2001: Click aici pentru prima nostră știre online când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la digital și web.
Pentru abonamente click aici














© 2001 -  Media Expres SRL