×

Programe TV -- Data și ora publicării: 06.03.2023 14:28:54

Peste 1.1 milioane de telespectatori au urmărit ancheta „Furturi de urgență” pe Pro TV



București (MEDIA EXPRES) / 6 mar 2023 / Pro TV a anunțat audiența emisiunii „România, te iubesc!” de duminică, 5 martie, în care Paula Herlo a prezentat „Furturi de urgență”, o anchetă despre banii din fondul de rezervă al Guvernului care ajung la primării, consilii județene sau alte instituții ale statului și sunt cheltuiți fără transparență.

Emisiunea a condus duminică seară topul preferințelor telespectatorilor și a înregistrat 6.6 puncte de rating și 22.2% cotă de piață în rândul publicului național, cu vârsta cuprinsă între 21 și 54 de ani, din categoriile ESOMAR ABCD, în timp ce poziția secundă a obținut 3.8 puncte de rating și 12.6% share. La nivel național, peste 1.1 milioane de români au urmărit emisiunea, se arată într-un comunicat difuzat de Pro TV.

În comunicatul de săptămâna trecută prin care anunța emisiunea, se mai arăta că Guvernul a alocat milioane de euro în regim de urgență pentru lucrări care n-au fost făcute și fonduri pentru situații excepționale sunt folosite în scopuri personale.

"Fondul de rezervă al Guvernului reprezintă banii care ajung la Primării, Consilii Județene sau alte instituții ale statului, în funcție de interesul politic al celor ce controlează această resursă. Sunt bani alocați ușor si cheltuiți fără transparență de către autorități. În urmă rămân lucrări neterminate si uriașa dezamăgire a oamenilor sătui de corupție."

„Șefii de Guvern din România au găsit întotdeauna resurse să-și fidelizeze primarii sau alți șefi de instituții. Fondul de urgență al Guvernului e o resursă financiară de care s-au folosit mulți premieri ca să trimită bani în teritoriu. Sunt sume uriașe pentru lucrări atribuite direct, fără transparență pentru că, nu-i așa, urgența o cere. Duminică vă demonstrăm cum banii aceștia ajung la firme de casă, apropiate de politicieni. Vedem și cum un pod a fost construit o dată, dar plătit de două ori”, a spus Paula Herlo.

„Sume uriașe alocate pentru refacerea calamităților s-au dus pe apa sâmbetei, după ce decidenții au plătit unor firme lucrări neexecutate în valoare de opt milioane și jumătate de lei, în doar doi ani. Sute de milioane de lei are la dispozitie Guvernul ca să ajute localitățile năpăstuite de calamități. Pentru primari sau președinți de consilii județene e o bună ocazie să-și refacă, de la zero, infrastructura. Doar că acești bani sunt atât de tentanți pentru toată lumea încât, uneori, ajung în găuri negre sau la firme de casă abonate la bani publici care sunt cel mai ușor de risipit”, a spus Paula Herlo.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL