×

Editorial -- Data și ora publicării: 27.02.2023 17:27:49

PÂNĂ LA TVR SPORT ȘI TVR FOLCLOR, LUAȚI 50 DE NOI TELEVIZIUNI DE PE FILMBOX+!



de MIHAI PAVELESCU

București (MEDIA EXPRES) / 27 feb 2023 / Avalanșa de oferte care se bat pe timpul limitat de vizionare al românilor crește ca un bulgăre care o ia la vale și devine tot mai mare până... nu se știe unde. Deocamdată, pare de neoprit. În februarie, am înregistrat noi oferte multiple, una de la televiziunea publică care a aprobat înființarea TVR Sport și TVR Folclor și alta, din zona privată online, cu mai multe așa-zise „canale inteligente”, oferite de furnizorul de programe online FilmBox+.

Consiliul de Administraţie (CA) al Televiziunii Române a aprobat la 16 februarie înfiinţarea a două
noi televiziuni: TVR SPORT şi TVR FOLCLOR, într-o şedinţă care a avut loc la Timişoara. Comunicatul care anunță decizia arată, printre altele, că provocarea cea mai mare este că TVR nu are buget pentru ele, dar președintele director general a obținut realocarea resurselor existente deja în televiziunea finanțată din banii poporului, printr-un „management mai eficient”.

TVR se laudă că este deja producător şi deţinător al unui real tezaur de programe dedicate tradiţiilor, folclorului şi creaţiei etnografice a comunităţilor locale. Deci obiectivele TVR Folclor sunt să „conserve şi să promoveze patrimoniul naţional” prin producții „de calitate dedicate fibrei identitare a națiunii române, care se regăsește în expresia artistică a creatorului de etnografie”.

TVR SPORT va promova „educaţia pentru o dezvoltare sănătoasă şi armonioasă, susţinerea sportului şi a sportivilor români”, difuzând printre altele competiții sportive care nu-și găsesc locul pe piața de televiziune din România, folosind și mai eficient faptul că TVR are întâietate la cumpărarea drepturilor de difuzare ale unor competiţii inter naţionale „majore”, de exemplu meciurile din UEFA Youth și Women and Futsal (YWF).

Trecând mai departe, la 20 februarie serviciul de streaming FilmBox+ al companiei poloneze SPI International a lansat Smart Channels, pe care le descrie drept „liste de redare speciale de conținut la cerere care sunt redate cap-coadă într-un mod similar cu canalele liniare tradiționale de televiziune”, potrivit unui anunț al companiei. Aceștia nu au comunicat detalii cu privire la preț, la felul în care ele sunt integrate în oferta operatorilor parteneri și nici dacă au fost sau nu autorizate în țările de distribuție, inclusiv în România.

Mi-am suflecat mânecile și am trecut la calculator. După crearea unui cont în site-ul app.filmbox.com, am găsit linkul „Canale live” care mi-a deschis o pagină denumită Canale și în care scrie într-o limbă română tradusă automat de ceva roboți: „Accesați la peste 50 de canale exclusive FilmBox+ și FilmBox+ cu un singur abonament”.

Apăsând butonul dreptunghiular cu scris alb pe fond roșu „Abonează-te pentru a urmări” am primit
două opțiuni, 9,99 lei pentru o lună (cu reducere de 33%) și 44.99 lei pentru 6 luni (cu reducere de 50%), abonamentul incluzând accesul integral la serviciul de conținut online FilmBox+, care mai oferă filme, seriale și pachetul de producții TV turcești DIZI.

Deci până se dă peste cap TVR să lanseze TVR Sport și TVR Folclor și să le bage pe cablu cu forța,
beneficiind de prevederile Legii audiovizualului cu regula must-carry, puteți să plătiți cu cardul online 100 de lei pe an și vedeți nu două, ci 50 de canale.

Încă nu am reușit să aflu de unde puteți cumpăra 9 vieți ca să aveți timp să le vedeți pe toate câte sunt deja și vor tot apărea, dar cum aflu, urmăriți în continuare articolele mele, promit că scriu aici!

(Articolul a foost publicat inițial în săptămânalul Scurt pe 2 vineri, 24 februarie 2023, la pag. 8 - https://scurtpe2.ro/wp-content/uploads/flipbook/17/book.html#p=8 )
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL