×

Revista presei -- Data și ora publicării: 04.11.2022 13:59:36

REVISTA PRESEI / 4 nov 2022 /



Televiziunea Viasat Nature difuzează în premieră documentarul „Fukushima: natura în zona de pericol”
SkyShowtime, serviciul de streaming paneuropean, va fi lansat în România în februarie 2023
Licitația 5G: Orange, Vodafone și RCS&RDS vor să dea bani pentru mai puțin spectru radio decât a scos statul la vânzare
Realizatorul TV Radu Banciu, bun de plată
James Cameron a lansat trailerul extins pentru "Avatar: The Way of Water"
Un politician din Ungaria a ameninţat o jurnalistă de la Radio România numind-o "ticăloasă". Poziţia SRR: "Comentariile sunt un atac grav împotriva normelor de bază ale democraţiei, ale statului de drept"
Neil Gaiman şi Netflix confirmă noi episoade din "The Sadman"
Cum arată cifrele după prima lună de Antena 3 CNN? Care au fost cele mai urmărite televiziuni din România, în prime-time. Pro TV, Antena 1 şi Kanal D, în top.
Modificare în grila Prima TV - Exclusiv VIP, prezentată de Cristi Brancu se va difuza de 4 ori pe săptămână, în loc de 5
Cum aratău vedetele când erau copii? Oana Pellea, Andi Vasluianu în campania lansată de Kiss FM
Radio ZU lansează ZUnivers, prima reţea de podcasturi din România
ANCOM: O primă rundă a licitaţiei pentru alocarea de frecvenţe 5G, programată pentru 8 noiembrie
Ciucă: Avem în desfăşurare licitaţia pentru 5G. E nevoie să fim aproape de ţările cu un avans în acest segment
Licitația 5G: Orange, Vodafone și RCS&RDS vor să dea bani pentru mai puțin spectru radio decât a scos statul la vânzare
Netflix își lansează versiunea cu reclame în mai multe țări
DOCUMENT&VIDEO Nuclearelectrica își comandă filme de promovare, inclusiv animații 3D
Google: Serviciul gratuit Android Earthquake Alerts a devenit operațional în România începând cu februarie 2022
Silicon Valley și sectorul IT american lasă în urmă anii prosperi - Tot mai multe companii de tehnologie anunță concedieri sau „îngheață” angajările
SRI, primul tău urmăritor de pe Facebook, Twitter, Instagram și Tik Tok
„VOCEA ROMÂNIEI”, 4 NOIEMBRIE 2022. NOI REGULI ȘI DECIZII IMPORTANTE, ÎN ULTIMA EDIȚIE A AUDIȚIILOR PE NEVĂZUTE. „E ȘI MAI MARE PRESIUNEA”
DOCUMENTARUL „UN CĂMIN DISTRUS”, ÎN PREMIERĂ LA TVR 1
NICOLETA LUCIU, NOUL JURAT DE LA „IUMOR”, SEZONUL 13, ÎN EDIȚIA DE PE 6 NOIEMBRIE 2022. „NU ȘTIU CUI I-A VENIT IDEEA ASTA GENIALĂ”
Ministrul Digitalizării vrea să adune toate datele românilor prin proiectul de Cloud Guvernamental




Televiziunea Viasat Nature difuzează în premieră documentarul „Fukushima: natura în zona de pericol”

Documentarul de 60 de minute „Fukushima: natura în zona de pericol” („Fukushima: Nature in the Danger Zone”) are premiera la televiziunea Viasat Nature, sâmbătă, 5 noiembrie, la ora 20:00. Pe 11 martie 2011 a avut loc cel mai puternic cutremur înregistrat vreodată în Japonia, în largul coastei de est a țării. Cutremurul cu magnitudinea de 9,0 a fost atât de puternic, încât a deplasat Pământul de pe axa sa, declanșând un tsunami de 15 metri, ștergând orașe întregi de pe hartă. La centrala nucleară de la Fukushima, valul gigantic a lovit sistemele de apărare, făcând ca toate cele trei nuclee ale reactoarelor Fukushima Daiichi să explodeze. Peste noapte, 460.000 de persoane au fost strămutate și nu s-au putut întoarce, lăsând în urmă casa și viața, în orașe fantomă pustii, înghețate în timp. După un deceniu de la acel accident, orașele odinioară abandonate sunt încă considerate a fi incompatibile cu viața, dar animalele care locuiesc acolo contrazic acest lucru. Documentarul „Fukushima: natura din zona de pericol” dezvăluie viața într-o zonă de dezastru nuclear, urmărind un grup internațional de experți ce investighează animalele care sfidează toate șansele trăind în peisajul toxic. Filmul va avea premiera la televiziunea Viasat Nature, pe 5 noiembrie, la ora 20:00, notează Media Expres.
https://www.forbes.ro/televiziunea-viasat-nature-difuzeaza-in-premiera-documentarul-fukushima-natura-in-zona-de-pericol-297289

SkyShowtime, serviciul de streaming paneuropean, va fi lansat în România în februarie 2023

SkyShowtime, cel mai nou serviciu de streaming din Europa, a anunțat că în februarie 2023 va fi lansat în România, Albania, Republica Cehă, Ungaria, Macedonia de Nord, Polonia și Slovacia. Până atunci, urmează să fie lansat pe 14 decembrie 2022 în Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Kosovo, Muntenegru, Serbia și Slovenia pe 14 decembrie 2022. Monty Sarhan, CEO SkyShowtime, a declarat că serviciul va fi lansat în decembrie în mai multe țări din Europa Centrală și de Est la sfârșitul acestui an. Oferta premium SkyShowtime de divertisment exclusiv și emblematic va fi disponibilă în Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Kosovo, Muntenegru, Serbia și Slovenia începând cu 14 decembrie. Apoi se va extinde în Albania, Republica Cehă, Ungaria, Macedonia de Nord, Polonia, România și Slovacia, începând cu februarie 2023. Monty Sarhan, CEO SkyShowtime: „SkyShowtime a fost creat pentru Europa și suntem încântați că le putem spune clienților din Europa Centrală și de Est că este timpul pentru SkyShowtime. Iar asta înseamnă acces exclusiv la cele mai noi seriale și filme produse de studiourile noastre recunoscute la nivel mondial, precum și o gamă premium de divertisment local de calitate. După lansări de succes în Europa de Nord și Portugalia extinderea pe aceste piețe importante și aducerea SkyShowtime la și mai mulți clienți din Europa, este un moment crucial pentru noi.” SkyShowtime prezintă în premieră cele mai de succes filme, seriale premium, conținut pentru copii și familie și o selecție de titluri legendare de la Universal Pictures, Paramount Pictures, Nickelodeon, DreamWorks Animation, Paramount+, SHOWTIME, Sky Studios și Peacock – toate disponibile într-un singur loc.
https://www.forbes.ro/skyshowtime-serviciul-de-streaming-paneuropean-va-fi-lansat-in-romania-in-februarie-2023-297279

Licitația 5G: Orange, Vodafone și RCS&RDS vor să dea bani pentru mai puțin spectru radio decât a scos statul la vânzare

Documentele de calificare depuse de Orange, Vodafone și RCS&RDS în cadrul așa numitei licitații 5G au fost validate, astfel că cei trei mari operatori pot participa la procedura de achiziție a drepturilor de utilizare pentru spectru radio, ce va fi folosit inclusiv pentru furnizarea de servicii 5G. Autoritatea de reglementare în Comunicații (ANCOM) a anunțat joi că toate candidaturile depuse în cadrul procedurii de selecție competitivă organizată pentru benzile de 700 MHz, 1500 MHz, 2600 MHz și 3400-3800 MHz au fost validate. „Având în vedere că solicitările cumulate ale celor trei operatori, prezentate în formularul de candidatură din cadrul ofertelor inițiale depuse la ANCOM, sunt mai mici decât cantitatea de spectru pus la dispoziție în cadrul procedurii de selecție, licitaţia propriu-zisă va începe la data de 8 noiembrie 2022 cu runda primară suplimentară, urmată de runda de alocare, pentru ca rezultatele finale să fie anunţate, cel mai probabil, în cursul lunii noiembrie.”, a anunțat autoritatea. ANCOM organizează procedura de selecție competitivă pentru alocarea a 555 MHz în benzile de 700 MHz, 1500 MHz, 2600 MHz și 3400-3800 MHz. Doar Orange, Vodafone și RCS&RDS și-au depus până la data limită, 27 octombrie 2022, candidaturile în procedura de selecție competitivă pentru alocarea de noi frecvențe radio ce vor fi folosite în special pentru tehnologia 5G. Al patrulea mare jucător local, Telekom Mobile (controlat de grecii de la OTE după vânzarea operațiunilor fixe către Orange), nu s-a arătat interesat și nici alți operatori din afara țării nu au depus candidaturi.
https://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-25882099-licitatia-5g-orange-vodafone-rcsrds-vor-dea-bani-pentru-mai-putin-spectru-radio-decat-scos-statul-vanzare.htm

Realizatorul TV Radu Banciu, bun de plată

Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat miercuri, 2 noiembrie, soluția definitivă într-unul din procesele în care realizatorul TV Radu Banciu se judecă cu Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) și Asociația pentru Protecția Drepturilor Minoritare „Mikó Imre”. Detalii soluţie: Respinge recursul declarat de reclamantul Radu Banciu împotriva Sentinţei civile nr. 1143 din data de 5 noiembrie 2020 pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 2 noiembrie 2022. Realizatorul emisiunii „Lumea lui Banciu” solicitase judecătorilor să decidă anularea actului administrativ al CNCD, Hotărârea nr. 906/11.12.2019. În baza unei plângeri formulate de o organizație din Sfântu Gheorghe – Asociația pentru Protecția Drepturilor Minoritare „Mikó Imre” – realizatorul TV a fost amendat de către CNCD cu 5.000 de lei pentru discursul anti-maghiar pe care l-ar fi avut într-o emisiune „Lumea lui Banciu” difuzată în 2019. În plângerea asociației din Sfântu Gheorghe se afirma că „Radu Banciu distribuie același informații false și instigatoare la ură contra etnicilor maghiari”. Realizatorul TV a mai pierdut în justiție alte dispute cu organizații ale minorității maghiare, după cum am mai scris aici. Radu Banciu a mai fost amendat în trecut de autorități din cauza pozițiilor exprimate contra ungurilor. Cele mai mari amenzi le-a încasat din partea Consiliului Național al Audiovizualului. Totuși, realizatorul TV a avut și câștig de cauză în disputele din justiție cu Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării(CNCD) și Asociația pentru Protecția Drepturilor Minoritare „Mikó Imre”. Este vorba de procesul în care judecătorii au anulat Hotărârea nr.336/08.04.2020 a CNCD și l-au exonerat pe Radu Banciu de la plata amenzii contravenţionale de 5.000 lei.
https://justnews.ro/realizatorul-tv-radu-banciu-bun-de-plata/

James Cameron a lansat trailerul extins pentru "Avatar: The Way of Water"

Regizorul James Cameron a lansat un trailer al continuării filmului "Avatar", "The Way of Water", în formă extinsă, scrie The Guardian. "Avatar: The Way of Water" este continuarea filmului SF de succes al lui Cameron din 2009, care rămâne producţia cu cele mai mari încasări din toate timpurile. În distribuţie sunt: Sam Worthington, Zoe Saldaña şi Sigourney Weaver, Kate Winslet şi Vin Diesel şi are loc cu mai mult de un deceniu mai târziu decât acţiunea din "Avatar". Potrivit sinopsisului, acesta "spune povestea familiei Sully (Jake, Neytiri şi copiii lor), necazurile, eforturile pe care le fac pentru a se menţine în siguranţă, bătăliile pe care le duc pentru a rămâne în viaţă şi tragediile pe care le suportă". În septembrie, Weaver a spus că filmul "se bazează foarte mult pe familia lui Jim şi pe bucuria lui în familie şi pe cât de vulnerabil eşti când ai copii".
https://www.news.ro/entertainment/james-cameron-a-lansat-trailerul-extins-pentru-avatar-the-way-of-water-video-1922405703002022111020908121

Un politician din Ungaria a ameninţat o jurnalistă de la Radio România numind-o "ticăloasă". Poziţia SRR: "Comentariile sunt un atac grav împotriva normelor de bază ale democraţiei, ale statului de drept"

Politicianul Barna Bartha, deputat al partidului extremist Patria Noastră, aflat la Sfântu Gheorghe, a ameninţat-o pe jurnalista Boróka Parászka, redactor la Radio Târgu Mureş, numind-o "ticăloasă" şi a afirmat că "astfel de oameni ar trebui spânzuraţi şi eliminaţi din cadrul comunităţii maghiare", se arată pe site-ul romania-actualitati.ro. Societatea Română de Radiodifuziune consideră comentariile drept un atac grav împotriva normelor de bază ale democraţiei, ale statului de drept, declaraţiile care fac apel la puritate rasială fiind inacceptabile într-o Românie democratică şi tolerantă. Partidul Patria Noastră este reprezentat în Parlamentul de la Budapesta. În fluxul de ştiri al Societăţii Române de Radiodifuziune şi în spaţiul public a apărut ştirea care relatează despre un derapaj nepermis al unui politician maghiar aflat în România. Un jurnalist maghiar al Radio România şi alte două etnii au fost ameninţate în discursul unui politician extremist din Ungaria. În mesajul său, acesta spune: "...puteţi să o vedeţi pe Parászka Boróka, o puteţi auzi la Radio Târgu-Mureş. Păi dacă maghiarii nu sunt în stare să spânzure astfel de oameni, să îi elimine dintre ei, să nu ne mirăm că am ajuns unde suntem". Politicianul a mai adăugat, cităm: "asistăm la ţiganizarea secuimii şi a poporului maghiar". Aprecierile au fost făcute în cadrul unei întâlniri organizate la Sfântu Gheorghe, unde politicianul maghiar a fost prezent. O înregistrare audio difuzată de un jurnalist aflat la întâlnirea de la Sfântu Gheorghe probează faptul că, pe lângă aprecierile xenofobe la adresa etniei rrome şi a comunităţii evreieşti, este menţionat şi numele jurnalistei de etnie maghiară, angajată a Societăţii Române de Radiodifuziune.
https://www.news.ro/cultura-media/un-politician-din-ungaria-a-amenintat-o-jurnalista-de-la-radio-romania-numind-o-ticaloasa-pozitia-srr-comentariile-sunt-un-atac-grav-impotriva-normelor-de-baza-ale-democratiei-ale-statului-de-drept-1922400204562022111320909340

Neil Gaiman şi Netflix confirmă noi episoade din "The Sadman"

Universul "The Sandman" se extinde. Serialul va reveni cu şi mai multe episoade şi poveşti, care vor fi adaptate din numeroasele romane grafice. „Milioane şi milioane de oameni au vizionat şi iubit The Sandman pe Netflix, de la fani consacraţi ai universului, până la oameni pur şi simplu curioşi, care au devenit apoi obsedaţi de Stăpânul Viselor, familia lui şi evenimentele din jurul lor. Îmi face o plăcere incredibilă să spun că, alături de Netflix şi Warner Bros., Allan Heinberg, David Goyer şi cu mine vom aduce şi mai multe poveşti din The Sandman la viaţă. Există câteva poveşti uimitoare care îl aşteaptă pe Morfeu şi pe restul personajelor (precum şi pe multe alte personaje noi din univers). Nimeni nu va fi mai mulţumit de asta decât distribuţia şi echipa The Sandman: ei sunt cei mai mari fani. Şi acum este timpul să ne întoarcem la muncă. La urma urmei, urmează o masă în familie. Şi Lucifer aşteaptă ca Morfeu să se întoarcă în Iad...", a declarat Neil Gaiman.
https://www.news.ro/entertainment/neil-gaiman-si-netflix-confirma-noi-episoade-din-the-sadman-video-1922403004592022111220909304

Cum arată cifrele după prima lună de Antena 3 CNN? Care au fost cele mai urmărite televiziuni din România, în prime-time. Pro TV, Antena 1 şi Kanal D, în top.

AUDIENŢE TV. Luna octombrie a adus creşteri în audienţele televiziunilor, însă nu la fel de consistente ca în septembrie, când vorbeam de plusuri de 200.000 - 250.000 de telespectatori. Locul unu e de necontestat. Pro TV a fost cea mai urmărită televiziune din România, cu peste 1,3 milioane de telespectatori, în prime-time. Nicio surpriză pentru poziţiile doi şi trei, ocupate de Antena 1 şi de Kanal D. Octombrie a fost şi prima lună plină de când avem Antena 3 CNN. Cum s-a descurcat? Cifrele au fost pe plus pe toate targeturile, naţional, urban, comercial. Chiar şi aşa, la nivel naţional şi la oraşe este încă în urma Romania TV. Pe publicul cormercial urban, cu vârste între 21 şi 54 de ani, televiziunea familiei Voiculescu a urcat chiar pe cinci (de pe şapte) şi a trecut peste Digi24. De altfel, Antena 3 a fost singura dintre posturile de ştiri care au fost pe plus, în octombrie, pe publicul comercial. NAŢIONAL. Pro TV îşi menţine poziţia de lider de audienţe, cu peste 1,3 milioane de telespectatori, media în prime-time, în luna octombrie. Cifrele au fost în creştere faţă de septembrie, cu un plus de aproape 50.000 de persoane. Locul doi este rezervat Antenei 1, cu o medie de 970.000 de telespectatori în prime-time. Şi aici a fost o creştere consistentă, de 80.000 de telespectatori. Kanal D a avut poziţia a treia şi a sărit de borna de 900.000 de telespectatori în octombrie. Mai exact, postul TV, care difuzează seriale turceşti şase seri din şapte, a avut o medie de 930.000 de telespectatori. Un plus de peste 60.000 de persoane faţă de septembrie. Creştere consistentă şi la Digi Sport 1, care a urcat un loc în clasamentul audienţelor, pe şase, cu o medie de 230.000 de telespectatori. Toamna a adus mai multă audienţă şi televiziunii Antena Stars. Postul a avut o medie de 163.000 de telespectatori în prime-time în octombrie, faţă de 124.000 în septembrie. În plus, televiziunea-tabloid a Antenei Group a urcat de pe poziţia 10, pe 8. TVR 1 şi-a menţinut poziţia în audienţe, pe 12, însă a fost printre puţinele televiziuni care au scăzut în audienţe. La fel şi TVR 2. Televiziunea Diva, care a început cu „tradiţionalele” filme de Crăciun, a urcat un loc în audienţe şi a câştigat telespectatori.
https://www.paginademedia.ro/tip-audienta/audienta-medie/top-audiente-prime-time-octombrie-20907720

Modificare în grila Prima TV - Exclusiv VIP, prezentată de Cristi Brancu se va difuza de 4 ori pe săptămână, în loc de 5

Emisiunea Exclusiv VIP, prezentată de Cristi Brancu va fi difuzată acum de patru ori pe săptămână, în loc de cinci ori, aşa cum a fost iniţial difuzată la TV. Până acum, emisiunea lui Cristi Brancu a fost difuzată de luni până vineri, dar cu noua schimbare de grilă, Exclusiv VIP va fi de marţi până vineri, de la ora 15.30 până la 17.30. Mai exact, emisiunea de la Prima TV a rămăs fără ziua de luni. "Exclusiv VIP cu Cristi Brancu vă aşteaptă de marţi până vineri, între orele 15.30 şi 17.30.", a scris Cristi Brancu pe pagina oficială a emisiunii Exclusiv VIP. Emisiunea Exclusiv VIP conţine interviuri cu diverse personalităţi româneşti, dar şi dezbateri despre subiectele zilei.
https://www.paginademedia.ro/stiri-media/schimbare-grila-emisiune-cristi-brancu-20908367

Cum aratău vedetele când erau copii? Oana Pellea, Andi Vasluianu în campania lansată de Kiss FM

Cum arătau vedetele când erau copii? Mai multe persoane publice din România se alătură iniţiativei Kiss FM, care a lansat recent campania Bursa de Merit Mai Mult. Oana Pellea, Ana Maria Popescu (Brânză), Călin Goia, Chef Florin Dumitrescu, Andi Vasluianu şi Feli sunt vedetele care sprijină tinerii din România, pentru a-şi acoperi nevoile educaţionale şi de studii. Prin campania Bursa de Merit Mai Mult, Kiss FM vine în sprijinul tinerilor, pentru a-şi urma visul în viaţă. Astfel, vedetele care se alătură campaniei dau fotografii din copilăria lor, dar nepublicate până acum în presă. Tinerii talentaţi sau cu performanţe deosebite care provin din medii defavorizate, cu vârsta între 11 şi 18 ani, pot beneficia de bursele oferite de campania Bursa de Merit Mai Mult.
https://www.paginademedia.ro/stiri-media/vedete-campanie-kiss-fm-20908136

Radio ZU lansează ZUnivers, prima reţea de podcasturi din România

COMUNICAT. ZUnivers le propune ascultătorilor primele 7 producţii distincte. 7 podcasturi cu identitate proprie, dar un numitor comun: cel al comunităţii de interese care formează marea familie ZU. Pe lângă binecunoscutul deja, „Fain & Simplu”, de astăzi pe contul de Youtube ZUnivers iubitorii de informaţie de calitate se vor bucura să descopere: „Urban Flex” cu Otrava. Vloggerul propune un podcast de cultură urbană, cu informaţii de calitate despre cele mai interesante locuri din oraş, restaurante, pub-uri, piese de teatru, filme, muzică, artă. „Reset” cu Răzvan Popescu, este un podcast talk-show în care sunt dezbătute cele mai discutate şi controversate subiecte ale momentului, alături de specialişti în domeniu. „Me, myself and my work” este realizat de Andra Pintican. Acesta este un podcast despre viaţa profesională în care „învăţăm să lucrăm cu sens şi să avem obiceiuri sănătoase la locul de muncă”, dezvăluie Andra Pintican. „DilEmma”, cu Emma de la ZU, este un podcast pentru suflet în care „descoperim cum să ne gestionăm emoţiile, cum să facem pace cu psihicul nostru, dar şi cum să avem relaţii sănătoase cu cei din jur”.
https://www.paginademedia.ro/comunicate/zu-lansare-retea-podcasturi-zunivers-20907984

ANCOM: O primă rundă a licitaţiei pentru alocarea de frecvenţe 5G, programată pentru 8 noiembrie

Toate cele trei candidaturi depuse în cadrul licitaţiei pentru noi licenţe de spectru au fost validate, iar o primă rundă a procedurii privind licitarea frecvenţelor va fi organizată pe data de 8 noiembrie, a anunţat, joi, Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), într-un comunicat de presă transmis AGERPRES. Comisia de licitaţie a analizat documentele de calificare depuse de Orange România, RCS & RDS şi Vodafone România, în cadrul procedurii de selecţie competitivă organizată pentru benzile de 700 MHz, 1500 MHz, 2600 MHz şi 3400-3800 MHz, şi a validat candidaturile depuse. „Având în vedere că solicitările cumulate ale celor trei operatori, prezentate în formularul de candidatură din cadrul ofertelor iniţiale depuse la ANCOM, sunt mai mici decât cantitatea de spectru pus la dispoziţie în cadrul procedurii de selecţie, licitaţia propriu-zisă va începe la data de 8 noiembrie 2022 cu runda primară suplimentară, urmată de runda de alocare, pentru ca rezultatele finale să fie anunţate, cel mai probabil, în cursul lunii noiembrie. ANCOM organizează procedura de selecţie competitivă pentru alocarea a 555 MHz în benzile de 700 MHz, 1500 MHz, 2600 MHz şi 3400-3800 MHz”, menţionează arbitrul pieţele telecom.
https://www.economica.net/ancom-o-prima-runda-a-licitatiei-pentru-alocarea-de-frecvente-5g-programata-pentru-8-noiembrie_624239.html

Ciucă: Avem în desfăşurare licitaţia pentru 5G. E nevoie să fim aproape de ţările cu un avans în acest segment

Premierul Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi, că este în desfăşurare licitaţia de spectru pentru 5G, unde ţinta este stimularea operatorilor pentru un proces accelerat de investiţii, menţionând că este un obiectiv în PNRR şi este nevoie de îndeplinirea lui pentru ca România să fie "cât mai aproape de ţările care au un avans pe acest segment". „Fără conectivitate rapidă şi eficientă la nivel naţional, digitalizarea nu ar fi posibilă. Avem tot prin PNRR 94 milioane alocate pentru implementarea unei scheme de sprijinire a utilizării serviciilor de comunicaţii în zonele albe, ceea ce va permite extinderea reţelelor de mare viteză către peste 900 de localităţi. La fel de important, avem în desfăşurare licitaţia de spectru pentru 5G, unde ţintim stimularea operatorilor pentru un proces accelerat de investiţii. Este şi obiectiv în PNRR, domnul ministru a trudit să putem să îndeplinim acest obiectiv, să demarăm această licitaţie (…), avem foarte multă nevoie, ţinând cont că trebuie să facem în aşa fel încât să fim cât mai aproape de ţările care au un avans în acest segment”, a spus Ciucă, la evenimentul „România Digitală, România Liberală”, organizat de PNL.
https://www.economica.net/ciuca-avem-in-desfasurare-licitatia-pentru-5g-e-nevoie-sa-fim-aproape-de-tarile-cu-un-avans-in-acest-segment_624215.html

Licitația 5G: Orange, Vodafone și RCS&RDS vor să dea bani pentru mai puțin spectru radio decât a scos statul la vânzare

Documentele de calificare depuse de Orange, Vodafone și RCS&RDS în cadrul așa numitei licitații 5G au fost validate, astfel că cei trei mari operatori pot participa la procedura de achiziție a drepturilor de utilizare pentru spectru radio, ce va fi folosit inclusiv pentru furnizarea de servicii 5G. Solicitările celor 3 operatori sunt mai mici decât cantitatea de spectru licitată. Autoritatea de reglementare în Comunicații (ANCOM) a anunțat că toate candidaturile depuse în cadrul procedurii de selecție competitivă organizată pentru benzile de 700 MHz, 1500 MHz, 2600 MHz și 3400-3800 MHz au fost validate, arată Hotnews.ro. „Având în vedere că solicitările cumulate ale celor trei operatori, prezentate în formularul de candidatură din cadrul ofertelor inițiale depuse la ANCOM, sunt mai mici decât cantitatea de spectru pus la dispoziție în cadrul procedurii de selecție, licitația propriu-zisă va începe la data de 8 noiembrie 2022 cu runda primară suplimentară, urmată de runda de alocare, pentru ca rezultatele finale să fie anunțate, cel mai probabil, în cursul lunii noiembrie.”, a anunțat autoritatea.
https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/it-c/licitatia-5g-orange-vodafone-si-rcs-rds-vor-sa-dea-bani-pentru-mai-putin-spectru-radio-decat-a-scos-statul-la-vanzare-20908428

Netflix își lansează versiunea cu reclame în mai multe țări

Netflix începe să ofere o versiune reclame, câștigând cursa cu Disney+ pentru aducerea pe piață a unui abonament care costă mai puțin, dar include reclame. În 12 țări, printre care Statele Unite, abonamentul „Basic with Ads” va fi disponibil începând de joi. În SUA, acest abonament va costa 7 dolari pe lună și va afișa 4-5 minute de reclame pe oră. Dincolo de reclame, vor exista și alte limitări care vor sta în calea adoptării acestui abonament. Pe lângă faptul că nu va exista opțiunea descărcării pentru vizionare offline, nu tot conținutul disponibil pe Netflix va putea fi văzut în cadrul abonamentului cu reclame. Compania spune că „Basic with Ads” va avea undeva între 85% și 90% din conținutul platformei, dar nu este clar deocamdată ce titluri vor rămâne pe dinafară. Netflix încă se află în negocieri privind drepturile de difuzare și afișarea reclamelor cu mai multe studiouri, printre care Disney, Comcast, NBCUniversal și Sony, conform surselor The Wall Street Journal.
https://www.profit.ro/profitul-tau/entertainment/netflix-isi-lanseaza-versiunea-cu-reclame-in-mai-multe-tari-20908548

DOCUMENT&VIDEO Nuclearelectrica își comandă filme de promovare, inclusiv animații 3D

Compania de stat Nuclearelectrica (SNN), operatorul centralei nucleare de la Cernavodă, cu proiecte majore pe masă, de la retehnologizarea unității 1 și construirea reactoarelor 3 și 4 ale centralei la colaborarea cu dezvoltatorul american de mini-reactoare modulare (SMR) NuScale, intenționează să lanseze o campanie de promovare a imaginii sale, care să includă și filme corporate, precum și animații 3D. SNN a lansat o procedură de achiziție pentru a contracta servicii de producție video și audio. Contractorul care urmează să fie selectat va trebui să realizeze 4 filme corporate cu durata de 3 minute, în română și engleză, 21 de animații 3D cu durata de 1 minut și jumătate, cu voice-over, 21 de spoturi video de câte un minut și jumătate, cu voice-over, precum și 48 de voice-over-uri.
https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/energie/document-video-nuclearelectrica-isi-comanda-filme-de-promovare-inclusiv-animatii-3d-20907052

Google: Serviciul gratuit Android Earthquake Alerts a devenit operațional în România începând cu februarie 2022

Utilizatorii de telefoane mobile cu sistem Android au primit joi dimineaţa o alertă de cutremur datorită unui serviciu gratuit, Android Earthquake Alerts, care a devenit operaţional în România în februarie 2022, au anunţat reprezentanţii Google, relatează Agerpres. „Android Earthquake Alerts System este un serviciu gratuit, care detectează cutremure din întreaga lume şi alertează utilizatorii Android de producerea unui astfel de fenomen în zona în care se află. Nu este o aplicaţie separată, ci o funcţionalitate integrată în sistemul de operare Android. Este un serviciu suplimentar – nu este menit să înlocuiască sistemele de alertă guvernamentale”, arată sursele citate, în informaţiile transmise către AGERPRES. Serviciul Android Earthquake Alerts a devenit operaţional în România în februarie 2022. Acesta foloseşte accelerometrele cu care sunt echipate cele mai multe dintre cele peste 3 miliarde de smartphone-uri Android utilizate la nivel global. Telefoanele din zona unde s-a produs cutremurul detectează mişcarea pământului, un algoritm dedicat evaluează magnitudinea şi locul cutremurului, iar apoi sistemul trimite alerta către utilizatorii Android din zonele afectate de cutremur, explică reprezentanţii Google.
https://www.economica.net/google-serviciul-gratuit-android-earthquake-alerts-a-devenit-operational-in-romania-incepand-cu-februarie-2022_624347.html

Silicon Valley și sectorul IT american lasă în urmă anii prosperi - Tot mai multe companii de tehnologie anunță concedieri sau „îngheață” angajările

Niciodată în ultimele două decenii nu au fost zile când atât de multe companii de tehnologie, de la giganți până la startup-uri, anunță concedieri sau îngheață angajările. Acțiunile au scăzut mult și optimismul s-a diminuat grav, după ce în pandemie sectorul tech a mers excelent, în timp ce alte domenii erau în dificultate. Amazon a anunțat că va îngheța pentru câteva luni angajările în domeniul „corporate”, Elon Musk ar putea renunța la jumătate dintre angajații Twitter, iar Apple, dorind să facă economii, va îngheța angajările în afară de sectorul R&D. Lyft, unul dintre principalii concurenți ai Uber, va renunța la 700 de angajați, iar compania de plăți Stripe va reduce efectivele cu 14%. Până și Google și Microsoft, care angajau cu miile, au anunțat că vor crește efectivele cu minimul posibil. De ce s-a ajuns aici? Războiul din Ucraina are un rol, inflația a tot crescut, la fel și dobânzile, iar în SUA tot mai mulți vorbesc despre o recesiune care stă să vină.
https://economie.hotnews.ro/stiri-it-25883311-silicon-valley-sectorul-american-lasa-urma-anii-prosperi-tot-mai-multe-companii-tehnologie-anunta-concedieri-sau-ingheata-angajarile.htm

SRI, primul tău urmăritor de pe Facebook, Twitter, Instagram și Tik Tok

Una dintre structurile aflate în coordonarea SRI, Institutul pentru Tehnologii Avansate, vrea să cumpere 15 licențe pentru o suită de programe prin care să analizeze texte și imagini. Programele vizate permit analizarea automată a datelor existente inclusiv pe rețelele sociale (Facebook, Twitter sau Instagram) sau din mass media, putând localiza temporal sau geografic unde a fost scris un anumit grup de cuvinte. Aceste softuri trebuiau instalate, offline, pe calculatoarele Institutului, iar pentru ele SRI este dispus să plătească aproape 400.000 de lei fără TVA. Atribuirea lotului scos la mezat a fost, însă, anulată, la finalul lunii septembrie, pe motiv că au avut loc „abateri grave de la prevederile legislative”. Institutul pentru Tehnologii Avansate, structură aflată în subordinea Serviciului Român de Informații, caută să achiziționeze o suită de aplicații software care să aibă funcționalități avansate de analiză a textului. Și este dispus să plătească pentru aceste programe nu mai puțin de 357.151,26 de lei fără TVA. Încă din 20 septembrie, ITA a publicat, pe SEAP (Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice), un anunț prin care a făcut cunoscut faptul că dorește să achiziționeze 15 licențe pentru analize de text, organizând, în acest sens, și o procedură simplificată de selecție de oferte.
https://jurnalul.ro/special-jurnalul/anchete/softuri-pentru-periat-retelele-sociale-si-articolele-din-presa-dorite-de-una-dintre-structurile-sri-914219.html

„VOCEA ROMÂNIEI”, 4 NOIEMBRIE 2022. NOI REGULI ȘI DECIZII IMPORTANTE, ÎN ULTIMA EDIȚIE A AUDIȚIILOR PE NEVĂZUTE. „E ȘI MAI MARE PRESIUNEA”

O seară specială, noi reguli și decizii importante, în ultima ediție a audițiilor pe nevăzute de la Vocea României 2022, sezonul 10. Ultima șansă a concurenților să ajungă într-una dintre echipele de la Vocea României este în seara aceasta, de la 20:30. Etapa audițiilor se încheie astăzi, iar antrenorii își vor completa echipele pentru etapa următoare, cea a confruntărilor. Însă, pentru prima dată la Vocea României, se va mai face o selecție. „În acest sezon, antrenorii au avut libertatea de a primi în echipele lor un număr nelimitat de concurenți. S-au auzit pe scenă voci excelente și scaunele s-au întors de foarte multe ori, însă regulamentul show-ului nostru ne spune că în etapa următoare – battle-urile, care vor începe săptămâna viitoare, fiecare echipă va număra doar 14 concurenți!” – explică Pavel Bartoș.
https://www.tvmania.ro/vocea-romaniei-4-noiembrie-2022-noi-reguli-si-decizii-importante-in-ultima-editie-a-auditiilor-pe-nevazute-382552

DOCUMENTARUL „UN CĂMIN DISTRUS”, ÎN PREMIERĂ LA TVR 1

Poveştile şocante şi emoţionante ale locuitorilor din Borodeanka, Bucha, Andriivka, Makariv, Babînţi şi Irpin care şi-au găsit casele vandalizate de trupele ruseşti sunt spuse în documentarul „Un cămin distrus”. Joi, 3 noiembrie, ora 22.00. Primul dintre aceste documentare, „Un cămin distrus”, a cărui premieră a avut loc în octombrie 2022, poate fi văzut în exclusivitate la TVR 1 joi, 3 noiembrie, de la ora 22.00. Organizaţia Producătorilor Ucraineni şi-a propus să creeze proiecte documentare și de ficțiune despre agresiunea militară rusă în Ucraina, să sprijine profesioniștii din cinema în aceste vremuri grele și, prin intermediul acestora, să spună lumii povești personale într-un mod direct.
https://www.tvmania.ro/documentarul-un-camin-distrus-in-premiera-la-tvr-1-382194

NICOLETA LUCIU, NOUL JURAT DE LA „IUMOR”, SEZONUL 13, ÎN EDIȚIA DE PE 6 NOIEMBRIE 2022. „NU ȘTIU CUI I-A VENIT IDEEA ASTA GENIALĂ”

Seria juraţilor-surpriză de la iUmor 2022, sezonul 13, continuă duminica aceasta cu Nicoleta Luciu. Apariția ei pe scena emisiunii de umor i-a surprins pe toți, mai ales că este prima după o lungă perioadă de timp în care aceasta a preferat să îşi dedice timpul familiei. Cum s-a descurcat actrița în rolul de jurat iUmor și cine sunt cei care îi vor oferi binecunoscutul „tratament“ al show-ului de umor, telespectatorii pot afla duminică, pe Antena 1 și AntenaPLAY. Deși familiarizată cu camerele de filmat şi luminile reflectoarelor, emoțiile au copleșit-o pe Nicoleta Luciu la scurt timp după ce a păşit în platoul emisiunii iUmor. „Ce emoții am!“, a exclamat vedeta, iar Delia a încurajat-o. Ulterior, jurata a mărturisit: „Pe Nicoleta Luciu n-a mai văzut-o nimeni de o grămadă de ani și m-am bucurat să văd că este la fel de frumoasă. Arată superb!“. Întrebată despre absența de pe micile ecrane și de la evenimentele mondene, vedeta a răspuns: „Copiii au fost prioritari“, iar Costel a concluzionat: „4 copii – nu prea mai ai timp să faci chestii. Și… înseamnă că și-a dorit mai mult să fie mamă de cât să fie în centrul atenției, în lumina reflectoarelor“.
https://www.tvmania.ro/nicoleta-luciu-noul-jurat-de-la-iumor-sezonul-13-in-editia-de-pe-6-noiembrie-2022-382236

Ministrul Digitalizării vrea să adune toate datele românilor prin proiectul de Cloud Guvernamental

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat, joi, că proiectul de Cloud Guvernamental va pune datele românilor într-un loc sigur, iar cetăţenii vor avea proprietatea asupra acestor date şi instituţiile doar le vor asigura comunicarea, „să nu-i mai pună pe drumuri pe la ghişee”. „Din perspectiva mea, pentru mulţi prea roz, revoluţia digitală a României a început, este în plină desfăşurare. În următorul an de zile (…) România va face un adevărat salt din perspectiva serviciilor publice digitale, din perspectiva parteneriatului cu mediul privat, din perspectiva partenerilor noştri din Republica Moldova şi a soluţiilor cu care ei vin în România. Voi da câteva exemple. Sigur, avansăm cu proiectul de Cloud Guvernamental care va pune datele românilor într-un loc sigur, dar, mai important, va asigura interoperabilitatea. (…) Mulţi liberali s-au luptat în Parlamentul României şi au promovat această lege a interoperabilităţii care le spune instituţiilor statului că ele nu mai sunt proprietarii datelor cetăţenilor, ci cetăţenii au proprietatea asupra acestor date şi singurul lucru pe care trebuie să-l facă este să le asigure comunicarea, să nu-i mai pună pe drumuri pe la ghişee”, a afirmat Burduja, la evenimentul „România Digitală, România Liberală”, organizat de PNL. El a menţionat că a pornit „o caravană a digitalizării” cu Ministerul pe care îl conduce, adăugând că transformarea digitală a României nu poate fi făcută dintr-un birou de ministru.
https://www.puterea.ro/ministrul-digitalizarii-vrea-sa-adune-toate-datele-romanilor-prin-proiectul-de-cloud-guvernamental/

(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL