×

Timp liber -- Data și ora publicării: 25.10.2022 12:03:56

Teatrul Excelsior a anunțat o premieră absolută în România, "KNOCKOUT. Dulcea știință de a face vânătăi", a dramaturgei britanice Joy Wilkinson



București (MEDIA EXPRES) / 25 oct 2022 / Teatrul EXCELSIOR a anunțat pentru 28, 29 și 30 octombrie 2022, de la ora 19:00, "KNOCKOUT. Dulcea știință de a face vânătăi" – producție care aduce pe scenă, în premieră absolută în România, piesa "The Sweet Science of Bruising" a autoarei britanice Joy Wilkinson, sub semnătura regizorală a Sânzianei Stoican.

Spectacolul este descris într-un comunicat al teatrului drept "vibrant, visceral, electrizant care vă transpune în Londra anului 1869, în plină epocă victoriană dominată de tabuuri și prejudecăți".

Piesa spune povestea a patru tinere care ajung să lupte, la propriu, pentru tot ceea ce le este refuzat în societatea patriarhală a Angliei victoriene. Patru personaje feminine excepționale se dezvăluie în toată splendoarea forței lor interioare. Violet Hunter - o tânără intelectuală care aspiră să devină medic, Polly Stokes - o muncitoare în minele din Nord, Matty Blackwell - o imigrantă din Irlanda și Anna Lamb - o femeie înstărită, blocată într-o relație toxică – sunt atrase în lumea underground a boxului feminin de către excentricul profesor Charlie Sharp, un paria social al vremii.

Fiecare dintre ele urcă în ring pentru titlul de „Campioană Mondială la Box”, dar ceea ce câștigă cu adevărat surclasează orice trofeu. Prin mișcările precise și calculate ale boxului (dulce știință/ the sweet science), ele experimentează adevărata libertate. În Amfiteatrul Îngerilor din inima Londrei, fiecare vânătaie devine un simbol al conștiinței de sine. Când bate gongul în ring, soarta este în mâinile lor.

Teatrul a publicat un teaser la adresa de YouTube: https://youtu.be/93kHkUAqpbY.

Alături de Oana Predescu, Andreea Hristu, Dana Marineci și Andreea Șovan – interpretele celor patru eroine pugliliste – în spectacol joacă Mihai Gruia Sandu, în rolul carismaticului Profesor Charlie Sharp. În roluri secundare mai sunt Annemary Ziegler, Cosmina Dobrotă, Alex Călin, Ovidiu Ușvat și Doru Bem.

Sânziana Stoican a declarat: „Prin acest spectacol mi-am propus să aduc lucrurile în lumină, ca pe niște întrebări. Este un text complex, percutant care, deși îți întoarce privirea spre trecut, te face să privești spre viitor. Nu există alb și negru în această poveste. Este un spectacol în care se îmbină emoția, violența și sensibilitatea – un spectacol al căutărilor fiecăruia cu sine, al căutării de sine, care vorbește despre ce înseamnă să fii tu, cu adevărat”.

KNOCKOUT este cel de-al doilea spectacol pe care regizoarea Sînziana Stoican îl montează la EXCELSIOR și, totodată, cea de-a doua producție a noii stagiuni axate pe spectacole incisive, cu atitudine, care să facă auzite acele lucruri considerate tabu și să dea voce întrebărilor și universului de preocupări al tinerei generații.

KNOCKOUT. Dulcea știință de a face vânătăi
de Joy Wilkinson
Cu: Oana Predescu, Andreea Hristu, Andreea Șovan, Dana Marineci, Mihai Gruia Sandu, Annemary Ziegler, Cosmina Dobrotă, Alex Călin, Ovidiu Ușvat, Doru Bem
Regia: Sânziana Stoican | Decor și costume: Valentin Vârlan | Lighting design: Costi Baciu | Video content: Valentin Vârlan | Video mapping: Cristian Niculescu, Cristi Voicu |
Lupte scenice: Mircea Crețu | Producător delegat: Vasea Blohat | Fotografii și grafică afiș: Iustin-Andrei Șurpănelu

Următoarele reprezentații vor fi pe 2, 19 și 20 noiembrie. Biletele se găsesc pe platforma bilet.ro și de la Casa de bilete a Teatrului EXCELSIOR. Detalii: www.teatrul-excelsior.ro.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL