×

Revista presei -- Data și ora publicării: 18.05.2022 14:29:02

Cele mai importante știri despre media, TV, comunicații, cinema și conținut online apărute miercuri, 18 mai 2022



...
Euronews România a anunţat oficial data lansării
Peste 6 milioane de conexiuni la internet fix în România
Veniturile din servicii ale Vodafone România au ajuns la 764 mil. euro în 2021. „În ultimul an, ne-am concentrat pe sprijinirea companiilor mici şi mijlocii“
Diva deschide sezonul nunţilor. Care sunt premierele lunii iunie
Conferinţa Microsoft Envision România. Liderii Microsoft: România este un hub digital în regiunea Europei Centrale şi de Est
Disney anunţă că nu va afişa multe reclame pe Disney+
Avertisment : Impactul inflației pe piața serviciilor de telecomunicații se va întinde pe parcursul următorilor ani
ANCOM: Veniturile pieței telecom au avansat la 3,5 miliarde euro anul trecut. Ponderea în PIB a fost de 1,45%
7,8 milioane abonamente la servicii tv în România: migrare de la serviciile tv prin satelit către cele prin cablu
SRI a identificat trei grupări de criminalitate cibernetică asociate cu instituții din Rusia care au acţionat şi în România
Rusia lansează o alternativă locală la Google Play
Meta a şters zeci de milioane de incitări la violenţă de pe Facebook
Zelenski, paralele între război, dictatori şi situaţia dificilă a Ucrainei, la Festivalul de Film de la Cannes
Roland Garros ia startul în acest weekend. Toate cele 886 de meciuri se văd pe platformele Eurosport
Două emisiuni, o amendă. Estrada, amendată pentru un clip video fake cu Arafat şi scandalul Şoşoacă - Lucia Goracci
Netflix concediază 150 de angajaţi. Cât reprezintă din tot personalul streamerului
Kanal D, amendă la pachet, pentru circul de la Puterea Dragostei şi glumele deocheate de la Crăciun
Vedetele Prima TV „joacă“ în naţională. Unde vor purta tricourile galbene
„Familia Bundy” revine într-o versiune animată. Tot ce știm despre noul proiect
„She-Hulk: Attorney at Law”, toate detaliile despre noul serial Marvel. Trailer, data de lansare pe Disney+
Viasat History difuzează documentarul „Baia: Atlantida Romei”
Astăzi, telespectatorii își pot vota favoritul de la „Survivor România”, dintre cei 8 concurenți rămași în joc

...
Euronews România a anunţat oficial data lansării

Televziunea de ştiri Euronews ia startul, săptămâna viitoare. Euronews anunţă oficial că, din 25 mai, va avea versiunea în limba română. Televiziunea de ştiri pleacă la drum cu nume grele din jurnalismul din România, precum Adelin Petrişor (exTVR), Vitalie Cojocari (fost Pro TV), Claudiu Popa, Mirela Vaşadi (de la Realitatea), Daniel Coman (exTVR), Xenia Croitoru, Cristi Citre. La nivel de management, staţia îi are pe Andra Miron (redactor-şef), cameramanul Sorin Mişcoci (director de producţie), Bebe Nicola (producător executiv) şi Cristian Coman (şef NewsDesk).
https://www.paginademedia.ro/stiri-media/cand-se-lanseaza-euronews-romania-20709489

Peste 6 milioane de conexiuni la internet fix în România
Numărul de conexiuni la internet fix a depăşit, în a doua jumătate a anului 2021, pragul de 6 milioane. Asta înseamnă că trei sferturi dintre gospodării beneficiau de internet fix, la finalul anului, conform unui raport al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM). Din cele 410.000 conexiuni noi în 2021, activarea a 250.000 conexiuni în rural a ridicat penetrarea la 64% din gospodării, comparativ cu 81% în urban, se arată în raportul pentru anul 2021, publicat marţi de ANCOM, notează Agerpres. La sfârșitul anului 2021, existau 6,1 milioane de conexiuni la internet fix (+7% anual), dintre care 85% (adică 5,2 milioane, în creştere anuală cu 15%) reprezentau conexiuni de foarte mare viteză (peste 100 Mbps). În mediul rural, creşterea conexiunilor de foarte mare viteză a fost de 35%. Potrivit datelor ANCOM, erau 7,8 milioane de abonamente la servicii TV, tot mai mulţi abonaţi înlocuind serviciile prin satelit/DTH (-17%, până la un total de 1,5 milioane) cu cele prin cablu (+6%, până la un total de 6,2 milioane). În funcţie de numărul total de abonaţi de la finalul anului 2021, RCS&RDS avea o cotă de piaţă de 65%, grupul Orange 19%, ceilalţi furnizori însumând 16%.
https://www.forbes.ro/peste-6-milioane-de-conexiuni-la-internet-fix-in-romania-264300

Veniturile din servicii ale Vodafone România au ajuns la 764 mil. euro în 2021. „În ultimul an, ne-am concentrat pe sprijinirea companiilor mici şi mijlocii“

Veniturile din servicii ale Vodafone România, unul dintre cei mai puternici jucători de pe piaţa locală de comunicaţii fixe şi mobile, au fost constante pe parcursul anului fiscal trecut (1 aprilie 2021 - 31 martie 2022), de 764 de milioane de euro, potrivit informaţiilor transmise de Vodafone Group Plc. Pe parcursul anului trecut şi baza de clienţi a scăzut uşor, astfel că Vodafone România a raportat un număr de 11,1 milioane de clienţi la 31 martie 2022, de la 11,12 milioane de clienţi în decembrie 2021. Potrivit reprezentanţilor Vodafone, baza de clienţi include clienţii serviciilor mobile şi fixe, precum şi ai soluţiilor IoT.
https://www.zf.ro/business-hi-tech/veniturile-din-servicii-ale-vodafone-romania-au-ajuns-la-764-mil-20838333

Diva deschide sezonul nunţilor. Care sunt premierele lunii iunie

Televiziunea Diva a anunţat premierele lunii iunie. Duminica a pus în grilă filme romantice, iar vinerea e seara comediilor. În plus, începe şi un nou sezon al unui serial de aventuri. Diva va difuza în premieră patru filme de dragoste în după-amiezile de duminică. Practic, deschide sezonul nunţilor, în fiecare duminică, de la ora 16.00. Duminica, filme romantice (ora 16.00)
5 iunie - Clopote de nuntă (Wedding Bells, 2016). Atunci când doi oameni cu fobie de angajament sunt rugaţi să fie domnişoară şi cavaler de onoare la o nuntă, descoperă că se îndrăgostesc unul de celălalt. 12 iunie - Jurămintele noastre (The Vows We Keep, 2021). Organizatorul de evenimente, Hazel, este pusă în faţa unui termen limită descurajant când e insărcinată cu organizarea nunţii perfecte pentru sora sa. 19 iunie - Opriţi nunta! (Stop The Wedding, 2016). O femeie şi un bărbat care încearcă să oprească o nuntă dezastruoasă, sfârşesc prin a se îndrăgosti unul de celălalt. 26 iunie - O nuntă perfectă (One Perfect Wedding, 2021). Cu turul de carte al Carei şi cu afacerea lui Ben care îl ţine ocupat, cuplul plănuieşte într-un final să se căsătorească.
https://www.paginademedia.ro/stiri-media/diva-premiere-filme-iunie-20710471

Conferinţa Microsoft Envision România. Liderii Microsoft: România este un hub digital în regiunea Europei Centrale şi de Est
Industria de IT locală are potenţial să ajungă la 10% din PIB şi să adauge 600.000 de joburi noi, în cinci ani

„Soluţiile de productivitate şi soluţiile de cloud au fost vedetele ultimului an şi ale acestui trimestru.“. „Noile locuri de muncă nu vor fi doar în companii de tehnologie, ci în cadrul unor companii care folosesc tehnologia pentru a fi mai dinamice.“ România are de recuperat mult în privinţa adoptării de soluţii de digitalizare, însă, cu cei peste 220.000 de specialişti IT la nivel naţional, industria tech reprezintă un hub digital pentru regiunea Europei Centrale şi de Est. Astfel, în următorii cinci ani, industria de IT din România ar putea genera 10% din PIB-ul ţării şi ar putea adăuga pe piaţa muncii 600.000 de locuri noi de muncă, a spus Bogdan Putinică, general manager al Microsoft România, în cadrul evenimentului Microsoft Envision Romania. „Noi vedem România ca un hub digital în regiune. Sectorul IT este unul din vectorii de creştere accelerată pe care România i-a avut în ultimii ani. Suntem în acest moment undeva în jur de 6 – 7% din PIB, cu potenţial de a ajunge la 10% în următorii poate nici cinci ani. Vedem un număr de companii şi de colegi digitali în creştere în acest sector. Ne uităm la un potenţial de noi joburi în acest sector, un indicator foarte important pentru o economie de piaţă, undeva în jur de 600.000 în următorii cinci - şapte ani“, a spus Bogdan Putinică, care a adăugat că nu toate aceste noi locuri de muncă vor fi în companii de tehnologie, ci vor fi joburi în cadrul unor companii care folosesc tehnologia pentru a fi mai puternice şi mai dinamice.
https://www.zf.ro/business-hi-tech/conferinta-microsoft-envision-romania-liderii-microsoft-romania-hub-20838271

Disney anunţă că nu va afişa multe reclame pe Disney+

Versiunea cu reclame a serviciului de streaming Disney+ va afişa mai puţină reclamă decât alte servicii care folosesc acelaşi tip de monetizare. Disney a oferit câteva informaţii noi despre viitoarea versiune cu reclame a Disney+, care va fi lansată cândva în cursul acestui an.. În primul rând, compania promite că nu vor fi difuzate mai mult de patru minute de reclamă pe oră. Asta va face Disney+ să afişeze mai puţine reclame decât alte servicii, precum NBC Peacock sau Hulu, care este deţinut tot de Disney, însă, afişează între 9 şi 12 reclame într-o oră. De asemenea, nu vor fi afişate reclame celor mici, care accesează serviciul folosind profilul Kids. În plus, Disney nu va accepta reclame la servicii de streaming concurente, astfel că pe Disney+ nu se vor vedea reclame la Netflix sau HBO Max.
https://www.news.ro/economic/disney-anunta-ca-nu-va-afisa-multe-reclame-pe-disney-1922403918192022050720709988

Avertisment : Impactul inflației pe piața serviciilor de telecomunicații se va întinde pe parcursul următorilor ani

Impactul inflației pe piața serviciilor de telecomunicații se va întinde pe parcursul următorilor ani, avetizează IDC, într-un studiu. Pe de altă parte, războiul va avea un impact pozitiv asupra piețelor din țările vecine (Polonia, Slovacia și România) care găzduiesc un număr mare de refugiați ucraineni. Cheltuielile la nivel mondial pentru servicii de telecomunicații și servicii de televiziune cu plată au ajuns la 1,566 de miliarde de dolari în 2021, o creștere de 1,6% de la an la an, potrivit unui studiu al IDC. IDC estimează că în 2022 cheltuielile pentru serviciile de telecomunicații și serviciile de televiziune cu plată să crească cu 1,4% și să ajungă la un total de 1,588 miliarde de dolari. ”Inflația ar trebui să aibă un impact pozitiv nominal asupra acestei piețe: operatorii își vor crește tarifele, clienții vor plăti mai mult, iar valoarea totală a pieței ar trebui să crească mai repede decât se aștepta anterior. Cu toate acestea, inflația generează, de asemenea, o deteriorare a puterii de cumpărare a consumatorilor și a companiilor, provocând astfel o scădere a cererii. Este de remarcat faptul că impactul inflației pe piața serviciilor de telecomunicații se va întinde pe parcursul următorilor ani. Acest lucru se datorează faptului că o proporție mare de utilizatori au contracte pe doi ani cu operatorii care garantează tarife stabile până la expirarea contractelor. Aceasta înseamnă, de asemenea, că efectele inflației vor fi inițial mai mari pe piețele cu o proporție mai mare de clienți care preferă cartelele preplătite”, se arată în studiu.
https://www.economica.net/impactul-inflatiei-pe-piata-serviciilor-de-telecomunicatii-se-va-intinde-pe-parcursul-urmatorilor-ani_583925.html

ANCOM: Veniturile pieței telecom au avansat la 3,5 miliarde euro anul trecut. Ponderea în PIB a fost de 1,45%

Veniturile pieţei telecom din România au crescut cu 2% în 2021, faţă de anul anterior, la 17,1 miliarde de lei (3,5 miliarde euro), potrivit unui raport publicat, marți, de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), care a precizat că ponderea acestui sector la PIB-ul țării a fost de 1,45%. Telefonia mobilă a generat 36% din totalul veniturilor telecom, internetul (fix și mobil) 33%, segmentul de retransmisie a programelor TV 15%, celelalte servicii însumând 16%. În medie, venitul lunar din sectorul telecom a fost de 74 de lei per locuitor, cu 2 lei mai mult decât media din 2020. În funcție de veniturile obținute în 2021 din rețele și servicii de comunicații electronice, grupul Orange avea o cotă de piață de 40%, Vodafone 24%, RCS&RDS 22%, ceilalți furnizori însumând 14%. Pentru tot anul 2021, utilizatorii, traficul și veniturile grupului Orange înseamnă Orange împreună cu fostul Telekom fix și NextGen. În a doua jumătate a lui 2021 a fost depășit pragul de șase milioane de conexiuni la internetul fix, ceea ce înseamnă că trei sferturi din gospodarii beneficiau de internet fix, la finalul anului. Din cele 410.000 conexiuni noi în 2021, activarea a 250.000 de conexiuni în rural a dus penetrarea la 64% din gospodării, comparativ cu 81% în urban, conform raportului ANCOM pentru anul 2021, publicat marți.
https://www.economica.net/ancom-veniturile-pietei-telecom-au-avansat-la-35-miliarde-euro-anul-trecut-ponderea-in-pib-a-fost-de-145_584435.html

7,8 milioane abonamente la servicii tv în România: migrare de la serviciile tv prin satelit către cele prin cablu

În a doua jumătate a lui 2021 a fost depășit pragul de 6 milioane conexiuni la internetul fix, ceea ce înseamnă că trei sferturi din gospodării beneficiau de internet fix, la finalul anului. Din cele 410.000 conexiuni noi în 2021, activarea a 250.000 conexiuni în rural a dus penetrarea la 64% din gospodării, comparativ cu 81% în urban, conform raportului de date statistice pentru anul 2021, publicat astăzi de ANCOM, anunță autoritatea printr-un comunicat remis către HD Satelit România. Iată câteva dintre cele mai relevante informații cuprinse în raport: Indicatorii statistici ce caracterizează evoluția pieței de comunicații electronice în anul 2021 evidențiază o creștere de 32% a traficului de internet mobil, în timp ce traficul de internet fix a înregistrat o creștere de 16%. 6,1 milioane de conexiuni la internet fix la sfârșitul anului 2021 (+7% anual), dintre care 85% (adică 5,2 milioane, în creștere anuală cu 15%) reprezentau conexiuni de foarte mare viteză (peste 100 Mbps). În mediul rural, creșterea conexiunilor de foarte mare viteză a fost de 35%; Traficul de internet fix şi-a domolit creșterea, ajungând la aproape 12 mii PB (+16% în 2021, comparativ cu creşterea excepțională de +51% din anul 2020), astfel că traficul mediu lunar de internet fix/locuitor a fost de 52 GB/lună.
https://www.hdsatelit.com/2022/05/78-milioane-abonamente-la-servicii-tv.html

SRI a identificat trei grupări de criminalitate cibernetică asociate cu instituții din Rusia care au acţionat şi în România

Rusia are un pattern și înainte de atacurile militare lansează un val de atacuri cibernetice care au repercusiuni și asupra țărilor adiacente țării țintă. În ultimele luni nu a crescut neapărat numărul de atacuri, ci a crescut numărul actorilor care inițiază atacuri. Cyberint a identificat cel puțin 3 grupări de criminalitate cibernetică care sunt asociate cu instituții din Rusia, așa cum sunt FSB, SVR și GRU, care au desfășurat acțiuni de criminalitate informatică pe teritoriul României, a spus reprezentantul Cyberint la ultima ediţie a BCR Expert Hub. Anton Mugurel Rog, Director General al Centrului Național Cyberint, din cadrul SRI, a menționat că înmulțirea atacurilor cibernetice este și o consecință a democratizării accesului la malware, pentru că acum există posibilitatea cumpărării unui pachet malware, care poate fi folosit de către persoane care nu au nicio legătură cu industria IT, pentru a face rău unor ținte, instituții sau persoane fizice. Astfel, Rusia are un pattern și înainte de atacurile militare lansează un val de atacuri cibernetice care au repercusiuni și asupra țărilor adiacente țării țintă. În ultimele luni nu a crescut neapărat numărul de atacuri, ci a crescut numărul actorilor care inițiază atacuri. Cyberint a identificat cel puțin 3 grupări de criminalitate cibernetică care sunt asociate cu instituții din Rusia, așa cum sunt FSB, SVR și GRU, care au desfășurat acțiuni de criminalitate informatică pe teritoriul României. În plus, mai există alte 3 țări care au desfășurat acțiuni de spionaj cibernetic în România și nu sunt toate din Europa de Est.
https://www.economica.net/cyberint-sri-a-identificat-3-grupari-de-de-criminalitate-cibernetica-asociate-cu-institutii-din-rusia-care-au-actionat-si-in-romania_584533.html

Rusia lansează o alternativă locală la Google Play

Rusia a lansat NashStore, alternativa sa la Google Play, notează Intellinews. Platforma vine ca reacţie la sancţiunile occidentale şi retragerea companiilor tech de pe piaţa rusească. NashStore oferă în prezent 1.000 de aplicaţii, comparativ cu 3 milioane în cazul Google Play. Platforma permite downloadarea aplicaţiilor businessurilor sancţionate sau care s-au retras din Rusia.
https://www.zf.ro/business-international/rusia-lanseaza-o-alternativa-locala-la-google-play-20838243

Meta a şters zeci de milioane de incitări la violenţă de pe Facebook
Numărul de postări şterse de pe Facebook din cauza încălcării regulilor privind violenţa şi incitarea la violenţă a fost aproape dublu în primul trimestru al acestui an, faţă de primul trimestru din 2021. Meta anunţă că a eliminat de pe Facebook 21,7 milioane de postări care nu respectau regulile privind violenţa, în primul trimestru al acestui an. Cifra reprezintă o creştere masivă, aproape dublă, de la cele 12,4 milioane de postări eliminate pentru acelaşi motiv în aceeaşi perioadă a anului anterior. De pe Instagram au fost şterse 2,7 milioane de postări care încurajau violenţa, într-o uşoară creştere faţă de cele 2,6 milioane de postări din T1 2021. Peste 98% dintre postările eliminate au fost depistate înainte ca acestea să fie raportate de utilizatori, se arată în raport. În acelaşi timp, însă, algoritmul şi moderatorii companiei fac şi multe greşeli. 756.000 de postări au fost eliminate eronat pentru că ar fi avut legătură cu violenţa. Acestea au fost, eventual, restaurate.
https://www.news.ro/economic/meta-a-sters-zeci-de-milioane-de-incitari-la-violenta-de-pe-facebook-1922400818362022050820709998

Zelenski, paralele între război, dictatori şi situaţia dificilă a Ucrainei, la Festivalul de Film de la Cannes
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a ţinut, marţi, un discurs virtual la ceremonia de deschidere a celei de-a 75-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes, vorbind despre legătura dintre film şi realitate şi despre rolul cinematografiei în timpul dictaturii lui Adolf Hitler, transmite CNN. Făcând referire la filmul "Marele dictator" al lui Charlie Chaplin din anii 1940, Zelenski a declarat: "Nu l-a distrus la momentul respectiv pe adevăratul dictator, dar datorită cinematografiei şi datorită acestui film, cinematograful a încetat să mai fie tăcut, din toate punctele de vedere. Cinematograful vorbea şi era vocea viitoarei victorii a libertăţii". El a adăugat: "Din nou, la fel ca în trecut, există astăzi un dictator" şi "din nou, există un război pentru libertate" şi "din nou, la fel ca în trecut, cinematograful nu trebuie să tacă". "Sunt convins că dictatorul va pierde", a afirmat Zelenski. "Noi vom câştiga în acest război. Glorie Ucrainei", a mai spus preşedintele ucrainean. Discursul preşedintelui a fost cel mai recent dintr-un turneu diplomatic mondial virtual pentru a menţine atenţia globală asupra situaţiei dificile a Ucrainei în timpul invaziei.
https://www.news.ro/externe/zelenski-paralele-intre-razboi-dictatori-si-situatia-dificila-a-ucrainei-la-festivalul-de-film-de-la-cannes-1922400918152022050520709892

Roland Garros ia startul în acest weekend. Toate cele 886 de meciuri se văd pe platformele Eurosport
Încep două săptămâni de foc pentru tensiul mondial. Eurosport va transmite, din 22 mai, pe platformele sale, toate partidele de la Roland-Garros, inclusiv calificările care se joacă în această săptămână, anunţă postul de televiziune România va fi reprezentată la Roland-Garros de Simona Halep, Sorana Cîrstea, Gabriela Ruse şi Irina Begu pe Eurosport 1, Eurosport 2 şi Eurosport Player. Irina Bara, Mihaela Buzărnescu şi Marius Copil participă în turneul de calificări în această săptămână. Pe lângă meciurile celui mai aşteptat turneu pe zgură al sezonului, Eurosport completează conţinutul Roland-Garros cu noi formate de video-uri scurte, analize şi reportaje de la faţa locului şi din Cube, dar şi cu ştiri pe Eurosport.ro.
Scott Young, SVP Content and Production, Warner Bros. Discovery Sports Europe, a spus: „Roland-Garros nu reprezintă doar punctul culminant al sezonului de zgură, dar este crema cremelor în ceea ce priveşte transmisiunile de tenis ale Eurosport, cu peste 30 de ani de istorie care ne-au oferit unele dintre momentele legendare ale sportului.” „Pentru anul 2022, echipa noastră de experţi cu titluri de Grand Slam în palmares va aduce poveştile din teren pe ecrane. Fie că este prezentă la faţa locului sau în studioul Cube al Eurosport, echipa noastră va aduce fanilor analize complete şi îi va face să înţeleagă cel mai bine unde a fost un meci pierdut sau câştigat. Tot turneul este disponibil live şi ştim că va fi unul special pentru fanii din toată Europa.”
https://www.paginademedia.ro/stiri-media/roland-garros-ia-startul-in-acest-weekend-toate-cele-886-de-meciuri-se-vad-pe-platformele-eurosport-20710323

Două emisiuni, o amendă. Estrada, amendată pentru un clip video fake cu Arafat şi scandalul Şoşoacă - Lucia Goracci
Televiziunea Estrada TV a atras o amendă „la pachet”. Postul TV a fost taxat de CNA după ce a prezentat un filmuleţ fake cu Raed Arafat, dar şi pentru modul în care a prezentat scandalul dintre Şoşoacă şi jurnalista din Italia Lucia Goracci. Ambele emisiuni au fost difuzate în decembrie 2021. Mai exact, televiziunea a fost amendată cu 10.000 de lei pentru încălcarea legislaţiei privind informarea corectă şi lipsă de imparţialitate în emisiunile „Starea de veghe” şi „România unită”, difuzate pe 14 decembrie. Într-una dintre emisiuni „România Unită”, Remus Rădoi, moderatorul emisiunii şi administrator al postului, a prezentat pe post drept filmare dintr-o „şedinţă internă” un clip video trunchiat, în care Arafat pare să spună că „dacă e nevoie, revenim la cifrele pe care le-am avut până acum, care să înceapă să crească şi numărul cazurilor şi numărul decedaţilor.” În realitate, clipul s-a dovedit un clip falsificat, care a fost combătut inclusiv de Raed Arafat. „Nu uitaţi de filmuleţul de la început cu Arafat, care spunea că, dacă va fi nevoie, vom avea din nou numere, cifre mari de infectări şi de morţi, ca să se accelereze vaccinarea. Poate te sesisezi DNA, poate Parchetul General, observi că e o afirmaţie gravă, criminală, puţin”, a afirmat Remus Rădoi în emisiune.
https://www.paginademedia.ro/cna/amenda-estrada-cna-sosoaca-arafat-20709612

Netflix concediază 150 de angajaţi. Cât reprezintă din tot personalul streamerului
Netflix a renunţat la 150 dintre angajaţii săi, în urma primei pierderi de abonaţi într-un deceniu. Totodată, serviciul de streaming prognozează un nou declin. Reducerile de personal, care erau aşteptate, vin la mai puţin de o lună după ce Netflix a raportat acea primă pierdere de abonaţi, scrie CNBC. Iar situaţia nu pare să devină mai bună. Din luna ianuarie şi până în prezent, acţiunile companiei au scăzut cu aproape 70% şi sunt aşteptate noi pierderi, mai arată sursa citată. Totuşi, de menţionat faptul că aceste concedieri, majoritatea operate în SUA, reprezintă mai puţin de 2% din cei 11.000 de angajaţi ai streamerului. „Aşa cum am explicat despre câştiguri, încetinirea creşterii veniturilor înseamnă că trebuie să încetinim şi creşterea costurilor pe companie”, a declarat un reprezentant al companiei pentru CNBC.
https://www.paginademedia.ro/stiri-media/netflix-concedieri-pierdere-abonati-20710252

Kanal D, amendă la pachet, pentru circul de la Puterea Dragostei şi glumele deocheate de la Crăciun
Televiziunea Kanal D a „împuşcat” o amendă pentru două emisiuni. Postul turcesc a primit de la CNA o amendă de 5.000 de lei (în jur de 1.000 de euro) pentru încălcări ale legislaţiei privind minorii, în emisiunile Puterea Dragostei şi ediţia specială Târgul de Crăciun, difuzate la finele lunii decembrie. Forul audiovizual a reuşit abia acum, în luna mai, să analizeze emisiunile din decembrie, întrucât între timp prioritate au avut cazurile emisiunile despre vaccinare, emisiunile în care au fost atacate diverse personalităţi, precum şi emisiunile despre război. La care se adaugă şi numeroase situaţii când CNA nu s-a putut întruni din lipsă de cvorum (cel puţin opt membri din 11). Ce emisiuni a vizat sancţiunea: Glumele deocheate şi de prost gust din emisiunea „Târgul de Crăciun”, ediţie specială realizată de foşti componenţi ai grupului Divertis. Au fost tot felul de scenete în care a plouat cu glume cu tentă sexuală.
https://www.paginademedia.ro/cna/amenda-kanal-d-glume-craciun-puterea-dragostei-20709505

Vedetele Prima TV „joacă“ în naţională. Unde vor purta tricourile galbene
Cristi Brancu, Cove, Dezbrăcatu şi toţi băieţii din gaşca Prima TV au îmbrăcat tricourile galbene ale naţionalei. Ce „meci“ au avut de jucat? Vedetele masculine ale postului Prima TV au intrat pe Arena Naţională, unde au avut de jucat un meci. Scopul? Noul clip al campaniei de promovare a meciurilor Naţionalei, care vor fi difuzate pe post în următorii patru ani. Hai, România! Fii Prima! - acesta este îndemnul campaniei Prima TV, care va difuza 20 de meciuri ale echipei naţionale. Printre ele sunt preliminariile UEFA Euro 2024 şi FIFA World Cup 2026, dar şi meciuri din cele două ediţii ale UEFA Nations League.
https://www.paginademedia.ro/stiri-media/vedete-prima-tv-spot-meciuri-nationala-20709571

„Familia Bundy” revine într-o versiune animată. Tot ce știm despre noul proiect
Ed O'Neill, pe care telespectatorii de azi îl cunosc foarte bine din serialul de succes „O familie modernă” (difuzat de Netflix), se va implica într-o versiune animată a marelui său succes din anii ’90, longevivul serial „Familia Bundy” / „Married… with Children”, în care a jucat rolul principal, scrie digitalspy.com. Ed O’Neill (76 de ani) urmează să-și reia celebrul rol, al vânzătorului de pantofi Al Bundy, mereu excedat de munca sa, într-o viitoare versiune animată a excelentului sitcom din anii ’90. Conform Deadline, serialul „Married… with Children” (difuzat în România cu titlul „Familia Bundy”) va reveni pe micile ecrane sub forma unei producții animate. Aceasta va coopta toate vedetele serialului original, care se vor întoarce pentru a-și împrumuta vocile celebrelor lor personaje.
https://www.tvmania.ro/familia-bundy-revine-intr-o-versiune-animata-tot-ce-stim-despre-noul-proiect-353217

„She-Hulk: Attorney at Law”, toate detaliile despre noul serial Marvel. Trailer, data de lansare pe Disney+
Serialul "She-Hulk" de la Disney+ va avea premiera oficială în luna august. Vă reamintim că serviciul de streaming Disney Plus se va lansa în România pe 14 iunie. Serialul de 10 episoade, care se numește „She-Hulk: Attorney at Law”, se va lansa pe platforma de streaming pe 17 august 2022. Șeful Marvel, Kevin Feige, a confirmat vestea în cadrul unei prezentări Disney care a avut loc marți, 17 mai, la New York, alături de starul serialului, Tatiana Maslany. De asemenea, tot marți a fost lansat și un trailer pentru noul serial, scrie yahoo.com.
https://www.tvmania.ro/she-hulk-attorney-at-law-toate-detaliile-despre-noul-serial-marvel-trailer-data-de-lansare-pe-disney-353355

Viasat History difuzează documentarul „Baia: Atlantida Romei”
Multă lume caută încă legendarul oraș scufundat Atlantida, dar există mai multe site-uri acoperite de ape la fel de fascinante. Unul dintre acestea este Baia, din Italia, și-i putem vedea comorile în noul documentar „Baia: Atlantida Romei” /„Baia - The Atlantis of Rome” (2021), difuzat de Viasat History, vineri 20 mai, de la ora 22:00. În vremurile sale de glorie, Baia era un loc al protipendadei romane. Secole întregi, cam din anul 100 î.Hr. până în 500 d.Hr., era locul preferat al romanilor bogați, care veneau aici atrași de ofertele hedoniste (unii vorbesc chiar despre viața desfrânată care domnea aici), considerate mult superioare celor din Capri, Pompei sau Herculaneum. Se poate spune că era un fel de Las Vegas al vremii. E drept că unde sunt bani și plăceri, apar și problemele, așa că Baia era la fel de renumită și pentru corupție, și pentru scandaluri.
https://www.tvmania.ro/viasat-history-difuzeaza-documentarul-baia-atlantida-romei-352909

Astăzi, telespectatorii își pot vota favoritul de la „Survivor România”, dintre cei 8 concurenți rămași în joc
În luna ianuarie, 24 de concurenți porneau în aventura vieții lor. Rând pe rând, aceștia au trecut prin provocări de neegalat, unii au rămas în competiție și au rezistat, alții au plecat acasă și au revenit la viața de zi cu zi, iar câțiva li s-au alăturat pe parcurs. Dintre toți curajoșii care au acceptat provocarea, aseară, doar 8 dintre ei au aflat că au ajuns la Confruntările Individuale și că finala va avea loc pe 31 mai. Prima parte a serii i-a scos pe membrii celor două triburi pe traseu, într-o probă de Comunicare cu o miză care le-a adus lacrimi în ochi: ocazia de a vorbi cu cei de acasă prin apel video. Cei care s-au bucurat de discuții cu iubitele sau mamele au fost Tigrii, iar fericirea resimțită de ei a fost de nedescris. Însă la fel a fost și tristețea când au ajuns la Consiliul de Eliminare.
https://www.libertatea.ro/entertainment/astazi-telespectatorii-isi-pot-vota-favoritul-de-la-survivor-romania-4133721
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL