×

Timp liber -- Data și ora publicării: 27.04.2022 17:05:25

Muzicalul "Opera de trei parale" de Bertolt Brecht regizat de Răzvan Mazilu la Teatrul Excelsior din 30 aprilie



București (MEDIA EXPRES) / 27 apr 2022 / Teatrul EXCELSIOR prezintă, pe 30 aprilie, 1, 5 și 6 mai 2022, de la ora 19:00, primele reprezentații ale spectacolului "Opera de trei parale", de Bertolt Brecht și Kurt Weill. Regia, coregrafia și costumele poartă semnătura lui Răzvan Mazilu, iar decorul este realizat de Dragoș Buhagiar.

Opera de trei parale este al treilea spectacol muzical pe care Răzvan Mazilu îl realizează la EXCELSIOR, după succesul răsunător al musicalului Familia Addams și al spectacolului Fecioarele noastre grabnic ajutătoare.

„Opera de trei parale” este, în viziunea lui Răzvan Mazilu, un manifest – artistic și estetic – ce se îmbogățește ca rezonanță și semnificații prin pasiunea și energia creatoare ale tinerei trupe de actori a Teatrului EXCELSIOR, pe care o veți (re)descoperi într-o formulă extinsă.

„Opera de trei parale” este un musical atipic, un non-musical care comentează ironic-inteligent genul liric și îl pune în relație cu alte genuri, cu alte stiluri – cu liedul, cu cabaretul. Este un spectacol care nu ține cont de nicio „rețetă” pe care este construit un musical în adevăratul sens al cuvântului. (Răzvan Mazilu)

Inspirată din piesa dramaturgului englez John Gay, „Opera cerșetorilor” (1728), „Opera de trei parale” a avut premiera absolută la Berlin, în 1928, într-un climat social tensionat care a influențat decisiv viziunea lui Bertolt Brecht asupra teatrului, privit ca un posibil catalizator al schimbării sociale. În aparență o oglindă a societății de acum un secol, „Opera” lui Bertolt Brecht își confirmă acut actualitatea în aceste vremuri tulburi. Dincolo de amestecul fascinant de influențe stilistice, veți descoperi și un spectacol care vorbește despre rolul teatrului ca oglindă a lumii, dar și ca spațiu al posibilității de salvare și de a schimba realitatea.

„Opera” care a dat lumii unul dintre cele mai cunoscute șlagăre ale ultimului secol vă așteaptă să o descoperiți pe scena de la EXCELSIOR într-o viziune curajoasă care vorbește fără menajamente despre lumea noastră plină de contraste și valori răsturnate. Un spectacol ca un theatrum mundi în care răsună polifonia atâtor puncte de vedere contrastante ale societății de astăzi, reunite într-o interogație fundamentală: Ce înseamnă să fii OM?

Bilete, pe platforma bilet.ro și la casa de bilete a Teatrului EXCELSIOR (Str. Academiei, nr. 28). Detalii, pe https://www.teatrul-excelsior.ro/ și pe pagina de Facebook, @teatrulexcelsiorbucuresti.

OPERA DE TREI PARALE
de Bertolt Brecht și Kurt Weill
Traducerea textului: Ozana Oancea
Adaptarea songurilor: creație colectivă după versiunea Ninei Cassian

Distribuția:

Macheath, zis Mackie Șiș: Lucian Ionescu
Jonathan Jeremiah Peachum, proprietarul firmei „Prietenul cerșetorilor”: Mihai Mitrea
Celia Peachum, soția lui: Mihaela Coveșeanu
Polly Peachum, fiica lor: Oana Predescu / Maria Alexievici
Jackie „Tiger” Brown, șeful poliției din Londra: Mircea Alexandru Băluță
Lucy, fiica lui: Ana Udroiu
Jenny Speluncă: Mihaela Trofimov
Smith: Alex Popa
Filch: Dan Clucinschi
Pastorul Kimball: Dragoș Spahiu
Banda de hoți:
Mathias „Lovele”: Ovidiu Ușvat
Jakob „Tarantula”: Alex Călin
Walter „Beznă”: Matei Arvunescu
Robert „Matrioșcă”: Ion Bechet
Ede „Gură de Aur”: Dana Marineci

Fetele de la bordel:
Dolly: Andreea Hristu
Betty: Iulia Samson
Vixen: Raluca Botez
Doamna bătrână: Robert Radoveneanu
și
Marlene, amfitrion: Dan Pughineanu

Regia, coregrafia, costumele: Răzvan Mazilu
Decorul: Dragoș Buhagiar

Pregătirea muzicală: Maria Alexievici
Lighting design: Costi Baciu

Producția muzicală: Vlad Vedeș
Corepetitori: Miriam Drașovean, Maria Alexievici

Producător delegat: Vasea Blohat
Șef producție: George Ion
Regia tehnică: Viorel Stemate
Costumieră: Nicoleta Țîcu
Make-up: Mădălina Ghizdeanu, Ioana Roman
Foto: Andrei Gîndac

Recomandat: 16+
Durata: 2h 50 min (cu pauză)
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL