×

Cinema -- Data și ora publicării: 01.03.2022 12:59:43

AIFF și HBO au anunțat un nou concurs WRITE A SCREENPLAY FOR, de data aceasta pentru actrița Ioana Bugarin



București (MEDIA EXPRES) / 1 mar 2022 / Cea de-a patra ediție a concursului de scenarii și pitch-uri de film, organizată de American Independent Film Festival (AIFF - deținut de Asociația Cinemascop) după sistemul WRITE A SCREENPLAY FOR (WSF)… | SCRIE UN SCENARIU PENTRU…, cu sprijinul HBO Europe, are înscrierile deschise până pe 31 martie 2022, potrivit unui comunicat difuzat la 1 martie.

Regulamentul concursului, adresa de contact și alte detalii sunt disponibile pe: http://filmedefestival.ro/wsf/regulament-de-concurs.

Aflat la cea de-a șasea ediție, AIFF va avea loc, anul acesta, între 15 și 21 aprilie, la București.

După ce la primele ediții WSF scenariștii au fost îndemnați să scrie pentru Sebastian Stan, Anamaria Marinca, Vlad Ivanov și pentru publicul Generației Z, anul acesta organizatorii îi provoacă pe scenariști să continue să scrie pentru publicul tânăr, interesat de povești vibrante, actuale, ale căror protagoniști sunt personaje tinere, din mediul urban, cu o viață dinamică.

Scenariștii sunt acum invitați să propună povești pentru serial sau film, a căror protagonistă va fi actrița Ioana Bugarin.

Poveștile cu și despre tineri, problemele cu care aceștia se confruntă într-o lume care pare din ce în ce mai departe de a-i înțelege, deși se străduiește mai mult ca oricând să-i accepte, stau la baza unor serii de mare succes internațional, precum "Euphoria", "Hacks", "Clique", "Normal People", "We Are Who We Are", și a unor filme precum "Lady Bird", "Booksmart or Men", "Women or Children".

În cinematografia română, una dintre actrițele care se apropie de atmosfera acestui curent este Ioana Bugarin, cu rolurile sale din filme precum "Mia își ratează răzbunarea", "Otto Barbarul", "Miracol" și cel din cea mai nouă producție HBO Max – "Ruxx".

„Am fost inițial șocată când mi s-a propus să fiu «subiectul» ediției de anul acesta a concursului "Write a Screenplay For…". Este onorant și complet neașteptat. Mă bucură gândul că atât de mulți profesioniști din domeniu, dar și amatori sau iubitori de cinema vor lucra cu personaje feminine tinere în roluri centrale. Mi se pare un demers util și inovator pentru piața românească și sunt nerăbdătoare să mă întâlnesc cu poveștile care vor fi scrise“, a spus Ioana Bugarin.

Născută la Timișoara, Ioana Bugarin a studiat la Royal Academy of Dramatic Art în Londra și este absolventă a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București, iar din 2019 este actriță a teatrului Odeon din București. Ioana Bugarin poate fi văzută în această perioadă la cinema în "Miracol", iar, din data de 8 martie, la TV, în "RUXX", pe HBO Max.

WRITE A SCREENPLAY FOR... are în vedere două secțiuni: proiecte de miniserie TV, cu povești structurate pe durata a 6 sau 8 episoade, și filme de lungmetraj de ficțiune. Proiectele câștigătoare vor intra în circuitul de producție TV prin HBO Europe (miniseriile) sau de producție cinematografică (proiectele de lungmetraj ficțiune), prin înscriere spre finanțare către Centrul Național al Cinematografiei din România (CNC).

Aplicațiile, sub forma unor scurte rezumate ale scenariilor, trebuie trimise la adresa de e-mail info@cinemascop.eu până la data de 31 martie 2022. Concursul este deschis atât scenariștilor și scriitorilor profesioniști, cât și celor aflați la debut. Nu se percepe taxă de înscriere.

Participanții la concurs nu trebuie să aibă scenariile definitivate până la data la care vor aplica la această competiție, ci trebuie să trimită un logline al poveștii (cel mult 3 propoziții), o descriere a poveștii (în format pitchdeck sau outline de film sau de sezon) de cel mult 3 pagini, o scenă de conflict cu dialog din scenariu (de cel mult 3 pagini) și un CV profesional.

Un juriu format din echipa HBO, scenaristul Alexandru Baciu și regizorul Cristian Mungiu va analiza toate propunerile primite și va alege lista scurtă de proiecte care vor trece în etapa a doua a concursului (între 5 și 10 proiecte) pentru fiecare secțiune.

Autorii proiectelor aflate pe această listă vor fi anunțați pe 15 aprilie, înaintea filmului de deschidere a celei de-a 6-a ediții a American Independent Film Festival (AIFF.6).

Pe durata festivalului, autorii proiectelor de pe lista scurtă vor participa la discuții detaliate despre proiecte, în urma cărora vor fi aleși cei 5 finaliști ce vor intra în etapa de dezvoltare cu consultanții de scenariu: scenaristului Alex Baciu, regizorul Cristian Mungiu, actrița Ioana Bugarin și producătoarea Ioanina Pavel, de la HBO Europe. Numele finaliștilor vor fi făcute publice în cadrul galei de închidere AIFF.6.

Scrierea efectivă a scenariilor este prevăzut să aibă loc până la 1 octombrie 2022, iar pe parcursul acestei perioade finaliștii vor avea întâlniri de grup, dar și individuale, cu consultanții de scenariu.

La capătul acestui proces, HBO Europe va alege proiectele câștigătoare, a căror dezvoltare dorește să o sprijine în continuare.

„Fiecare ediție WSF e o aventură pentru mine, pentru că îmi deschide ochii la toată paleta de povești care abia așteaptă să fie spuse. Cel mai mult mă bucur de miniprocesul de dezvoltare, ședințele pe Zoom unde se încheagă poveștile, fie într-un film, fie într-o miniserie. Ediția de anul trecut a fost o gură de aer proaspăt - povești cu tinerii Generației Z în care evadam, din pandemie, o dată pe săptămână. Din acest motiv, și pentru că am fost impresionată de Ioana Bugarin, breakout star în "RUXX", am vrut să continuăm cu povești fresh ale milenialilor - perspectivele lor sunt familiare, pentru că am trecut cu toții prin adolescență și rebeliune, dar în același timp surprinzătoare - pentru că tinerii de azi reacționează la alte probleme, trăind alte vremuri. Iar cu Ioana drept muză, sunt sigură că scriitorii vor fi inspirați să spargă tiparele în poveștile lor”, a precizat Ioanina Pavel.

Peste 500 de proiecte au fost analizate în ediții anterioare ale WSF, iar anul acesta urmează să fie filmată prima miniserie dezvoltată în cadrul programului.

Inițiat în 2017, American Independent Film Festival este un festival de film, cultură și lifestyle, care își propune să pornească de la popularitatea cinematografului narativ american si a valorilor promovate de acesta pentru a îndeplini obiective culturale, educative, umanitare si de formare în rândul publicului român.

American Independent Film Festival prezintă cele mai noi, creative și originale filme americane de cinema ale momentului publicului din România și organizează workshopuri, întâlniri, dezbateri, masterclassuri cu cineaști de renume mondial.

Printre oaspeții edițiilor trecute s-au numărat Joaquin Phoenix, Ethan Hawke, John C. Reilly, Milena Canonero, Kent Jones, Roberto Minervini, Kitty Green, Dennis Lim și Sebastian Stan.

În fiecare an, toate încasările ce le revin organizatorilor din biletele vândute în cadrul festivalului sunt donate. Anul acesta, ele vor merge către o asociație implicată în susținerea refugiaților din Ucraina.
C (MEDIA EXPRE)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL