×

Programe TV -- Data și ora publicării: 17.01.2022 13:31:21

REVISTA PRESEI / 17 ian 2022 /



...
Încă două companii, autorizate de CSAT să furnizeze tehnologii și echipamente în rețelele 5G : Compania de Pază R.O și Concept Electronics
PSD și PNL au cheltuit mai mult decât Coca-Cola și Dacia Renault pe publicitate la televiziuni
Lungmetrajul „Lebensdorf”, regizat de Vali Hotea, intră în cinematografele românești din 11 februarie
Legea 'nomazilor digitali' a fost promulgată de Klaus Iohannis
Guvernul britanic reduce finanțarea BBC
Liudmila Climoc, CEO Orange: “Imprevizibilitatea economico-socială adusă de pandemie s-a dovedit un factor îngrijorător și perturbator și în acest an”
Disney vrea să introducă metaversul în parcurile sale tematice
Samsung România, un business de 1 mld. euro pe an, are un nou preşedinte, care vine de la subsidiara din Ungaria
Interviu ZF. Ce planuri au Deutsche Telekom şi OTE în România după vânzarea diviziei fixe.
Au revenit atacurile cu linkuri-capcană de tipul „Tu eşti în videoclip?“, „Seamănă cu tine“, „Apari în acest video“
Netflix operează o nouă scumpire în SUA. Cât costă cele trei abonamente
Vodafone devine sponsor principal pentru Survivor România. Va oferi marele premiu
Pepe, în discuţii pentru a-i lua locul lui Cosmin Seleşi la Te cunosc de undeva
AUDIENŢE. (RE)start cu dreptul! Survivor, lider detaşat la reîntoarcerea pe Pro TV: 2,6 milioane de români s-au uitat
„Baby Shark” devine primul videoclip de pe YouTube care a atins 10 miliarde de vizualizări
Ministerul Economiei anunţă începerea unui apel pentru proiecte de investiţii inovative în microelectronică
Topul telefoanelor care emit cele mai mari radiații SAR
Ciprian Ciucu, amenințări în direct: „O să mă ocup de Realitatea TV!”
SCANDALOS Ciprian Ciucu amenință o întreagă televiziune: 'O să mă ocup de Realitatea TV!' - Celebrele organizații mass-media tac în cazul politicianului PNL
Rareș Bogdan îl taxează pe primarul Ciucu, după scandalul de la Realitatea Plus: Nu trebuie călcată pe cap. N-a câștigat războiul
Cum s-au transformat Bucureștiul în Londra și Ploieștiul în New York, pentru serialul „Ocolul Pământului în 80 de zile”
Moderator sau instigator? Alexandra Păcuraru la Realitatea Plus: „Să îi ducem… uite, în India”
Ghinea (USR) susține că ”sistemul” format din partidele vechi, serviciile de informații și o parte a presei ”cultivă și încurajează” AUR pentru ca acesta să devină ”opoziția de mucava”
Gabriel Oprea şi Maricel Păcuraru, patronul Realitatea Plus, asociaţi într-o firmă de securitate
„MOONFALL”, REGIZAT DE ROLAND EMMERICH („ZIUA INDEPENDENȚEI”, „2012”), SE LANSEAZĂ ÎN CINEMATOGRAFE PE 4 FEBRUARIE
LA PRO 2 ÎNCEPE UN NOU SERIAL TURCESC, “MĂ NUMESC RIZA”. CINE SUNT ACTORII ȘI CÂND ARE LOC PREMIERA
SIR DAVID ATTENBOROUGH PREZINTĂ „PLANETA VERDE”, DIN 23 IANUARIE, LA BBC EARTH
UN NOU SERIAL ÎN GRILA AXN. CÂND ÎNCEPE ȘI CARE ESTE POVESTEA DIN „POWERS”/„SUPERPUTERI”

...
Încă două companii, autorizate de CSAT să furnizeze tehnologii și echipamente în rețelele 5G : Compania de Pază R.O și Concept Electronics
(Titlu modificat de Media Expres)
Două noi companii românești au fost autorizate de Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) pentru utilizarea de tehnologii, echipamente și programe software în cadrul infrastructurilor IT de interes național, precum și în rețelele 5G, potrivit unor decizii publicate în Monitorul Oficial. Una dintre companii furnizează servicii de pază și sisteme de alarmă inclusiv pentru Ambasada statului Israel și Banca Leumi, în timp ce alta furnizează echipamente IT și are mai multe contracte cu STS, CSM și ministere.
Premierul Nicolae Ciucă a semnat vineri, 14 ianuarie 2022, alte două decizii privind autorizarea unor firme de a utiliza tehnologii, echipamente și programe software în în cadrul infrastructurilor IT de interes național, precum și în rețelele 5G, după ce în prealabil aceste companii au primit autorizarea CSAT în luna decembrie 2021.
https://m.hotnews.ro/stire/25305927

PSD și PNL au cheltuit mai mult decât Coca-Cola și Dacia Renault pe publicitate la televiziuni

În România, mai puțin de 10 firme, aflate printre campionii economiei noastre de piață, își permit un buget anual care depășește 5 milioane de euro pentru promovare pe TV. PSD a cheltuit peste 6 milioane de euro, iar PNL - aproape 4 milioane în primele 11 luni din 2021. Liderii economiei de piață sunt întrecuți la cheltuieli de publicitate de primele două partide din România. Volumul marketingului politic a ieșit la iveală prin insistența jurnalistului Cristian Andrei, de la Europa Liberă. În ianuarie-noiembrie 2021, PSD a cheltuit cu presa 32,4 milioane de lei (peste 6 milioane de euro), iar PNL – 18,9 milioane de lei (aproape 4 milioane de euro). E vorba de toate cheltuielile de publicitate politică, grosul mergând pe televiziuni. Liberalii au oferit și defalcarea cheltuielilor pe canale, în timp ce PSD nu a răspuns întrebărilor Europei Libere referitoare la destinatarii sumelor. Ce înseamnă aceste cifre, în contextul bugetelor de publicitate din România? Piața de publicitate totală din țara noastră a depășit, pentru prima oară anul trecut, o jumătate de miliard de euro: 540 de milioane de euro. Din acești bani, televiziunea a luat 350 de milioane de euro, iar internetul, circa 130 de milioane de euro. Calculele sunt realizate de Media Fact Book, o inițiativă de evaluare cu vechime de 25 de ani, realizată de agenția Initiative Media. Cheltuielile pe fiecare client în parte decurg din numărul de GRP-uri, care este determinat prin măsurarea făcută de Kantar. De la GRP-uri, audiența se transformă, cu un grad de aproximare, în banii plătiți de fiecare firmă pentru spoturile difuzate.
https://www.libertatea.ro/stiri/psd-si-pnl-au-cheltuit-mai-mult-decat-coca-cola-si-dacia-renault-pe-publicitate-3927454

Lungmetrajul „Lebensdorf”, regizat de Vali Hotea, intră în cinematografele românești din 11 februarie

Lungmetrajul „Lebensdorf”, regizat de Vali Hotea, intră în cinematografele românești din 11 februarie Filmat în toamna anului 2019, în România şi Germania, lungmetrajul „Lebensdorf”, al doilea al regizorului Vali Hotea, va rula pe marile ecrane din 11 februarie. „Lebensdorf” a avut premiera mondială anul trecut, la Festivalul Internaţional de Film Independent Anonimul, de la Sfântu Gheorghe. Filmul spune povestea lui Ducu Dobrescu (Mimi Brănescu), un scriitor care se confruntă cu un divorț și criza vieții mijlocii. El pleacă din București pentru a prelua o rezidență de creație la Berlin și astfel ajunge să penduleze între două țări și două femei: Andra (Ioana Flora), soția sa temperamentală, și Giulia (Ana Covalciuc), marea lui dragoste din tinerețe, stabilită acum într-un sat ecologic din Germania – Lebensdorf. În încercarea de a-și reconstrui viața, Ducu va trece printr-o serie de întâmplări când mai stranii, când mai amuzante, posibil revelatoare.
https://www.forbes.ro/lungmetrajul-lebensdorf-regizat-de-vali-hotea-intra-in-cinematografele-romanesti-din-11-februarie/

Legea 'nomazilor digitali' a fost promulgată de Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea care include „nomazii digitali” în categoria străinilor care pot beneficia de viză de lungă şedere. Potrivit actului normativ, definiția nomadului digital este: „străinul care este angajat cu un contract de muncă la o companie înregistrată în afara României şi care prestează servicii prin utilizarea tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor sau care deţine o companie înregistrată în afara României, în cadrul căreia prestează servicii prin utilizarea tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor şi poate desfăşura activitatea de angajat sau activitatea din cadrul companiei de la distanţă, prin folosirea tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor”. Viza de lungă şedere se acordă, la cerere, nomazilor digitali care doresc să călătorească şi să rămână pe teritoriul României, în timp ce continuă să obţină venituri din prestarea contractului de muncă la o companie înregistrată în afara României sau din activităţile desfăşurate printr-o companie înregistrată de aceştia în afara României, prin utilizarea tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor, dacă îndeplinesc în mod cumulativ următoarele condiţii: dispun de mijloace de întreţinere obţinute din activitatea desfăşurată, în cuantum de cel puţin trei ori câştigul salarial mediu brut lunar din România pentru fiecare dintre ultimele 6 luni anterioare datei depunerii cererii de viză, precum şi pentru întreaga perioadă înscrisă în viză; desfăşoară activităţile din care obţin venituri, de la distanţă, prin folosirea tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor.
https://www.stiripesurse.ro/legea-nomazilor-digitali-a-fost-promulgata-de-klaus-iohannis_2190020.html

Guvernul britanic reduce finanțarea BBC

Guvernul Marii Britanii a decis reducerea finanţării radiodifuzorului public BBC, ordonând doi ani de îngheţare a taxei plătite de britanici pentru vizionarea programelor BBC, informează Rador. Viitorul BBC este un subiect permanent de dezbatere politică, iar guvernul premierului britanic, Boris Johnson, a sugerat recent că sistemul de finanţare al postului public de radio şi televiziune trebuie reformat. Decizia guvernului britanic reprezintă o lovitură dură dată BBC, care încearcă să concureze cu posturile private bine finanţate, precum, Netflix sau alte servicii media de divertisment on demand finanţate exclusiv de consumatori, notează Rador.
https://www.forbes.ro/guvernul-britanic-reduce-finantarea-bbc/

Liudmila Climoc, CEO Orange: “Imprevizibilitatea economico-socială adusă de pandemie s-a dovedit un factor îngrijorător și perturbator și în acest an”

Care este cuvântul ce caracterizează cel mai bine anul 2021? Argumentați. Reziliența este cuvântul cheie al acestui an. Am gravitat mult în jurul lui, ne-am folosit de valențele sale și acest lucru ne-a adus în postura de a reuși la Orange România să surmontăm obstacole și să ne consolidăm poziția pe piață. În primele șase luni din an, când am simțit o revenire atât în business, cât și în viețile noastre de zi cu zi, ne-am dat seama că prin adaptare și reziliență putem depăși orice provocări, iar modul în care au decurs lucrurile în a doua parte a anului ne-a confirmat faptul că reziliența ne-a fost umbrelă în tot acest timp. Care au fost motivele de satisfacție sau de optimism în 2021? Pe lângă momentul decisiv redat de achiziția Telekom Romania Communications, am avut bucuria de a primiîn acest an recunoaștere din partea Ookla® și ANCOM pentru rețeaua Orange, care rămâne #1 pe piața locală, am lansat în premieră campania de telefoane recondiționate, ce continuă seria inițiativelor green, am reușit să extindem serviciile Orange Money către întreaga piață, iar proiectul educațional Digitaliada derulat de Fundația Orange România a primit recunoaștere internațională, fiind dublu recompensat la prima ediție a premiilor Engagement Makers Award derulate la nivelul Grupului Orange. Mai mult, ne-am concentrat pe serviciile care au adus valoare clienților, din zona de inovație, conectivitate și cercetare, oferind soluții performante tuturor utilizatorilor noștri, fie ei clienți rezidențiali sau companii. Progresul s-a observat în extinderea rețelei 4G și a celei 5G, în dezvoltarea portofoliului B2B & ITC, dar și în ceea ce privește numărul în creștere al clienților ofertei digitale YOXO. Toate reprezintă momente cheie în parcursul nostru din acest an și vești îmbucurătoare pentru clienții noștri.
https://www.forbes.ro/liudmila-climoc-ceo-orange-imprevizibilitatea-economico-sociala-adusa-de-pandemie-s-a-dovedit-un-factor-ingrijorator-si-perturbator-si-in-acest-an/

Disney vrea să introducă metaversul în parcurile sale tematice

Disney a înscris un brevet pentru a introduce metaversul în parcurile tematice ale companiei, potrivit Business Insider. Tehnologia ar urma să se conecteze cu utilizatorii prin intermediul terminalelor mobile, iar vizitatorii ar putea să vadă proiecţii sau efecte 3D din realitatea augmentată în spaţiile fizice din parcuri. Brevetul pentru „un simulator de lume virtuală într-o facilitate din lumea reală” a fost înscris în data de 28 decembrie 2021, deși a fost depus la autorităţile americane în iulie 2020. Tehnologia se aliniază cu obiectivul mărcii de a prezenta poveștile printr-o „pânză tridimensională”, așa cum a subliniat recent CEO-ul Bob Chapek.
„Eforturile noastre de până acum sunt doar începutul unei perioade în care vom putea conecta și mai strâns lumea fizică și cea digitală, avand astfel povestiri fără limite în propriul nostru metavers Disney”, a declarat CEO-ul companiei Bob Chapek.
https://www.forbes.ro/disney-se-pregateste-sa-introduca-metaversul-parcurile-sale-tematice/

Samsung România, un business de 1 mld. euro pe an, are un nou preşedinte, care vine de la subsidiara din Ungaria

Samsung Electronics România, un business de 1 miliard de euro pe an, a numit-o în funcţia de preşedinte pentru operaţiunile locale şi din Bulgaria pe Julia Kim, a anunţat compania. „Începând cu ianuarie 2022, ea va fi responsabilă cu gestionarea activităţilor companiei atât pe piaţa românească, cât şi pe cea bulgară. Cu o experienţă de peste 25 de ani în domeniul tehnologiei, Julia Kim face parte din echipa Samsung de aproape 20 de ani”, potrivit sursei citate. „Datorită performanţei ridicate şi a expertizei de business, vom contribui la dezvoltarea companiei şi vom întări poziţia de lider pe piaţa de tehnologie. Cred că viziunea noastră pentru viitor va defini stilul nostru de viaţă de astăzi.”, a declarat Julia Kim. După ce a obţinut diploma de licenţă în limba şi literatura spaniolă în cadrul Universităţii Coreene, Julia Kim şi-a început cariera în echipa de suport din cadrul departamentului de management din cadrul Samsung. Pentru câţiva ani, a câştigat experienţă în mediul de start-up, alăturându-se apoi din nou Samsung, lucrând în mai multe departamente care ţin de marketing strategic, precum: Product Planning / IMC, Online Marketing, EU Sales şi Marketing. În 2009 a fost repartizată la EVO (European Visual Operation) pentru EHQ din Londra şi apoi s-a mutat la Samsung Electronics Baltics ca CE Business Manager. În 2015, a revenit în echipa de marketing global în departamentul de TV din Coreea, iar în 2020 a devenit preşedinte al Samsung Ungaria.
https://www.zf.ro/business-hi-tech/samsung-romania-un-business-de-1-mld-euro-pe-an-are-un-nou-20461486

Interviu ZF. Ce planuri au Deutsche Telekom şi OTE în România după vânzarea diviziei fixe.
Dina Tsybulskaya, CEO al Telekom Romania Mobile: Flexibilitatea pe care am câştigat-o după despărţirea de fix este o oportunitate pe care nu trebuie să o ratăm. Construim o ofertă onestă şi simplă, fără trucuri, fără lucruri ascunse - mergem cumva contra curentului din industrie

Piaţa locală de telecom nu diferă foarte mult de altele din regiune cu excepţia marjelor mici de profit şi a mediului cu un grad mic de predictibilitate. Vânzarea diviziei de servicii fixe către Orange şi concentrarea exclusivă pe segmentul de comunicaţii mobile reprezintă o oportunitate de creştere pentru Telekom în România în condiţiile în care compania are astfel mai multă flexibilitate şi poate acţiona mai agil pe teritoriul cheie al serviciilor de net mobil, care va defini evoluţia pieţei de acum înainte. „Flexibilitatea pe care am câştigat-o acum - fiind doar un operator de telefonie mobilă - este o oportunitate pe care nu ar trebui să o ratăm. Înseamnă că acum ne putem reorienta eforturile, ne putem reorienta puţin fluxul de numerar către zone diferite de echipamente, de servicii şi să fim mult mai rapizi, să fim mult mai agili”, afirmă, într-un interviu pentru ZF, Dina Tsybulskaya, CEO al Telekom Romania Mobile Communications din luna septembrie a anului 2021. Telefonia mobilă este un business cu un viitor cert şi cu mult mai puţine limitări decât cel din zona fixă, adaugă noul CEO al Telekom România Mobile. „Cred că serviciile de internet mobil vor domina piaţa pentru că şi oamenii sunt mobili, pentru că această conectivitate devine atât de importantă pentru noi în fiecare secundă, fiecare loc încât legarea acesteia de ceva fix devine din ce în ce mai dificilă în realitate. Aşa că sunt foarte fericită că am venit să lucrez pentru o companie de telefonie mobilă. În primul rând, este un pic de flashback cu ceea ce am făcut deja şi, în al doilea rând, cred că industria fixă are o mulţime de limitări. Şi aceste limitări - vin puţin din trecut, aş spune.
https://www.zf.ro/business-hi-tech/interviu-zf-planuri-au-deutsche-telekom-ote-romania-dupa-vanzarea-20458690

Au revenit atacurile cu linkuri-capcană de tipul „Tu eşti în videoclip?“, „Seamănă cu tine“, „Apari în acest video“

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) avertizează asupra atacurilor cu link-uri maliţioase care se propagă prin mesaje pe reţelele social media, cu texte precum „Tu eşti în acest videoclip?“, „Seamănă cu tine" sau „Apari în acest video" şi face recomandări pentru cei care au accesat astfel de link-uri. „Au revenit atacurile cu link-uri maliţioase care se propagă prin intermediul mesajelor pe reţelele social media. Vorbim despre o campanie de transmitere a unor astfel de mesaje-capcană cu textul «seamănă cu tine», «apari în acest video» sau «tu eşti în videoclip». Mesajele primite de utilizatorii români sunt în română sau engleză şi conţin de regulă un link maliţios, pe care expeditorul pretinde a fi un video sau o poză în care apare persoana căreia i-a transmis mesajul. Este doar o metodă de a stârni curiozitatea utilizatorului şi a-l determina să dea click", atrage atenţia, într-o postare pe Facebook, Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC). De obicei, accesarea acelui link nu afişează nimic pe dispozitiv, dar poate duce la pierderea accesului pe contul de social media folosit în acel moment. „În cazul în care aţi făcut click pe acel link sau vedeţi că din contul dvs s-au transmis astfel de mesaje, echipa Directoratului vă recomandă să: 1. Schimbaţi imediat parola contului de Facebook şi să activaţi autentificarea în 2 paşi (2FA) 2. Vă asiguraţi că nu au fost acordate permisiuni unor aplicaţii terţe din Facebook. Pentru asta, este necesar să vă logaţi în contul de Facebook şi să navigaţi la categoria Settings & Privacy (Setări şi Confidenţialitate) şi apoi Settings (Setări). Ulterior, mergeţi către categoria Permissions (Permisiuni) şi apăsaţi pe Apps and Websites (Aplicaţii şi Site-uri), pentru a verifica la ce aplicaţii aţi oferit acces. Eliminaţi acele aplicaţii pe care le consideraţi suspecte. Apăsaţi pe aplicaţia respectivă, apoi pe butonul de Remove (Elimină) pentru a vă proteja contul de accesul neautorizat la aplicaţii terţe suspecte. 3. Verificaţi aplicaţiilor instalate pe dispozitiv, pentru a vă asigura că nu au fost adăugate unele noi, necunoscute.
https://adevarul.ro/locale/galati/au-revenit-atacurile-linkuri-capcana-tipul-tu-videoclipc-seamana-tine-apari-video-1_61e51ade5163ec4271d0c84e/index.html

Netflix operează o nouă scumpire în SUA. Cât costă cele trei abonamente

Preţurile pentru toate cele trei abonamente Netflix au fost crescute în America de Nord, cu sume între unu şi doi dolari, serviciul înregistrând scumpiri pentru a treia oară în ultimii trei ani în Statele Unite şi Canada. Noile preţuri pentru Canada şi Statele Unite cresc după cum urmează: Basic (1 stream, 480p): de la 8.99 la 9.99 dolari Standard (2 stream-uri, 1080p): de la 13.99 la 15.49 dolari Premium (4 stream-uri, 4K): de la 17.99 la 19.99 dolari Preţurile au fost deja actualizate pentru abonaţii noi, în vreme ce persoanele care aveau un abonament în curs vor fi înştiinţate prin e-mail, pe parcursul următoarelor 30 de zile. Scumpirile în val operate de Netflix în ultima vreme în cea mai mare piaţă a sa ar putea fi interpretate ca un semn pentru ceea ce va urma şi în alte regiuni, inclusiv România. Nu există, însă, vreo informaţie oficială, deocamdată, în acest sens. În România, s-a creat deja o mare discrepanţă între cei aproximativ 60 de lei (12 euro) cât costă pe lună un abonament Netflix Premium şi cei 15 lei cât costă HBO Go şi Amazon Prime Video.
https://adevarul.ro/entertainment/tv/netflix-opereaza-noua-scumpire-sua-costa-cele-trei-abonamente-1_61e287a55163ec4271bfac16/index.html

Vodafone devine sponsor principal pentru Survivor România. Va oferi marele premiu

Compania Vodafone a anunţat că se alătură emisiunii Survivor, ca sponsor principal şi va oferi marele premiu, în valoare de 100.000 de euro. Acesta va fi câştigat doar de unul din cei 24 de concurenţi, împărţiţi în două echipe: 12 faimoşi şi 12 războinici. Noul sezon al emisiunii va fi difuzat de Pro TV, după ce a rulat în ultimii cinci ani pe Kanal D, după cum a relatat PaginadeMedia.ro. Survivor dă startul competiţiei în două zile. Prima transmisiune va avea loc duminică, 16 ianuarie, de la ora 20.00, pe Pro TV. Aceasta va fi difuzată în fiecare duminică, de la 20.00, dar şi lunea şi marţea, de la 20.30.
https://www.paginademedia.ro/stiri-media/vodafone-sponsor-principal-survivor-20552077

Pepe, în discuţii pentru a-i lua locul lui Cosmin Seleşi la Te cunosc de undeva

Te cunosc de undeva va avea un nou prezentator în locul lui Cosmin Seleşi. Artistul Pepe, fost concurent al emisiunii, este în discuţii cu Antena 1 pentru un rol de prezentator, alături de Alina Puşcaş, la Te cunosc de undeva, anunţă fanatik.ro. Artistul a confirmat informaţia pentru sursa citată. „Da, este adevărat, sunt în discuţii cu Te Cunosc de Undeva pentru a face parte din noul proiect. Ei mă vor, discutăm şi despre chestiunea de a prezenta show-ul, am discutat şi despre posibilitatea de a fi concurent. Nu este încă nimic stabilit 100%, nu am semnat contractul încă. Ca să fiu sincer, sunt în discuţii pentru mai multe proiecte (râde, n.red.). Repet, nimic nu este încă bătut în cuie”, a declarat Pepe pentru sursa citată. Cosmin Seleşi, cel care a prezentat Te cunosc de undeva timp de 16 sezoane, a dat primele semnale că s-a despărţit de Antena 1 după ce a apărut la ProTevelion, emisiunea special de Anul Nou a Pro TV.
https://www.paginademedia.ro/stiri-media/pepe-prezentator-te-cunosc-de-undeva-20552070

AUDIENŢE. (RE)start cu dreptul! Survivor, lider detaşat la reîntoarcerea pe Pro TV: 2,6 milioane de români s-au uitat

AUDIENŢE. Survivor s-a întors cu audienţă la Pro TV! Prima ediţie a noului sezon a atras 2,6 milioane de telespectatori din toată ţara în faţa micilor ecrane. Show-ul cu Daniel Pavel a fost liderul detaşat al serii, cu cifre de trei-patru ori mai mari decât concurenţa - Antena 1 (cu 1 milioane la nivel naţional) şi Kanal D (cu 700.000 de oameni din ţară pe interval). De altfel, Kanal D chiar a fost depăşit la oraşe şi la tineri de România TV. Antena 1 punea la bătaie o nouă ediţie Poftiţi pe la noi, iar postul Dogan avea Roata Norocului. Cifrele de la debutul Survivor pe Pro TV au fost mai mari decât cele pe care le obţinea prima ediţie a sezonului trecut la Kanal D. Atunci, aproximativ două milioane de oameni de uitau. Prin comparaţie, datele sunt mult mai mari şi faţă de cele pe care le-a scos Surpravieţuitorul în 2016, la prima „descălecare” la Pro TV. Aproximativ 1,2 milioane de români se uitau în septembrie 2016. Naţional. Survivor a pus Pro TV pe primul loc în topul celor mai urmărite staţii TV, duminică seara, cu prima ediţie din noul sezon. Show-ul, care a trecut de la Kanal D la Pro TV, a adunat 2,6 milioane de telespectatori în fiecare minut. În cele trei ore de emisie postul TV a înregistrat o cotă de piaţă de 31% şi un rating de 14,8. Antena 1, postul care ocupa locul doi, era la o distanţă considerabilă de lider. Postul Intact a avut cifre de aproape trei ori mai mici faţă de Pro TV. Aproximativ un milion de telespectatori se uitau, în fiecare minut, la programele Antenei pe intervalul Survivor. Podiumul a fost completat de Kanal D, care era mai jos cu mult chiar şi decât Antena 1. Pe intervalul emisiunii cu Daniel Pavel, Kanal D aduna aproximativ 700.000 de oameni pe minut.
https://www.paginademedia.ro/audiente-tv/audiente-prima-editie-survivor-pro-tv-20556107

„Baby Shark” devine primul videoclip de pe YouTube care a atins 10 miliarde de vizualizări

Cântecul pentri copii „Baby Shark" a atins 10 miliarde de vizualizări pe YouTube, fiind cel mai vizionat videoclip de pe platformă, un record pe care l-a stabilit în noiembrie 2020, precum și singurul care a atins acest număr de vizionări, anunță CNN. Cântecul, conceput de compania educațională sud-coreeană Pinkfong și interpretat de cântăreața americană de origine coreeană Hope Segoine, a debutat în 2016 și a fost un hit viral în Asia. De atunci, s-a transformat într-o emisiune TV Nickelodeon, într-o marcă de cereale, într-un spectacol live și în strigătul echipei Washington Nationals pe parcursul sezonului în care au câștigat World Series. La un moment dat, a intrat chiar în Billboard Top 40 și a inspirat cântecul lui Jamie Tartt din emisiunea "Ted Lasso" de pe Apple TV+. Succesul cântecului a fost oarecum accidental: în 2019, Bin Jeong, CEO-ul american al Pinkfong, a declarat pentru CNN că firma nu se aștepta ca acesta să capete amploare așa cum a făcut-o, spunând că "cei care reușesc, reușesc pe cont propriu".
https://jurnalul.ro/cultura/muzica/baby-shark-devine-primul-videoclip-de-pe-youtube-care-a-atins-10-miliarde-de-vizualizari-891534.html

Ministerul Economiei anunţă începerea unui apel pentru proiecte de investiţii inovative în microelectronică

Întreprinderile, companiile şi centrele universitare interesate să aplice pentru accesarea fondurilor de 500 milioane euro pentru dezvoltarea microelectronicii în România, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pot depune proiecte în cadrul unui apel ce se va încheia pe data de 7 februarie, a anunţat, luni, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT), într-un comunicat de presă. Proiectul Important de Interes Comun European în Microelectronică şi Tehnologia Comunicaţiilor IPCEI ME-CT se adresează atât întreprinderilor mari, IMM-urilor şi întreprinderi nou-înfiinţate, care pot fi participanţi direcţi/indirecţi, cât şi organizaţiilor de cercetare (institute de cercetare, universităţi), care pot fi doar participanţi indirecţi. „Toţi aplicanţii trebuie să facă parte din lanţul valoric al microelectronicii, de la cercetare la materii prime, procesare, reciclare. Proiectele care vor primi sprijin financiar trebuie să aibă o puternică componentă inovatoare, care să avanseze stadiul de dezvoltare a tehnologiei şi pot include investiţii necesare pentru realizarea primei aplicări industriale – first industrial deployment- care se integrează în obiectivele definite la nivel european pentru IPCEI ME/CT”, se arată în comunicat.
https://www.economica.net/ministerul-economiei-anunta-inceperea-unui-apel-pentru-proiecte-de-investitii-inovative-in-microelectronica_554286.html

Topul telefoanelor care emit cele mai mari radiații SAR

Pentru majoritatea oamenilor din zilele noastre, smartphone-ul lor este la îndemână 24 de ore pe zi, ceea ce ridică pentru mulţi îngrijorări cu privire la nivelul de radiaţii pe care telefonul lor îl emite şi efectele pe termen lung asupra sănătății. În timp ce cercetările concludente cu privire la efectele radiațiilor emise de telefoanele mobile sunt încă greu de găsit, pentru cei care doresc să se protejeze, acest infografic realizat de Statista prezintă telefoanele care emit cele mai multe radiații atunci când sunt ținute la ureche în timp ce se efectuează un apel. Biroul federal german pentru protecția împotriva radiațiilor (Bundesamt für Strahlenschutz) are o bază de date cuprinzătoare cu smartphone-uri – noi și vechi – și nivelul de radiații pe care le emit. Conform criteriilor stabilite pentru acest grafic, smartphone-ul actual care creează cel mai mare nivel de radiații este Motorola Edge. În timp ce telefoanele pre mium, precum iPhone 7 și iPhone 8, au fost aproape de vârful acestei liste în trecut, cele mai recente telefoane mobile de la Apple au un nivel mai scăzut de SAR, ceea ce le scoate de pe această listă. Pe locul doi găsim modelul Axon 11 5G de la ZTE, cu o rată de absorbție specifică de 1,59 watt pe kilogram. One Plus 6T este al treilea telefon care emite cele mai multe radiații (1,55 watt pe kilogram). Mai există în top telefoane Sony, Google și Oppo.
https://www.economica.net/topul-telefoanelor-care-emit-cele-mai-mari-radiatii-sar_553904.html

Ciprian Ciucu, amenințări în direct: „O să mă ocup de Realitatea TV!”

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a lansat o serie de acuzații și invective la adresa invitaților și realizatoarei emisiunii „Culisele Statului Paralel”. Deranjat de insistența întrebărilor jurnaliștilor prezenți în studioul Realitatea PLUS, primarul a spus că o să se ocupe de Realitatea, o televiziune „manipulativă”, în accepțiunea sa. „Veneam cu drag la Realitatea, însă, din momentul în care cineva mi-a pus o țintă pe spate, dumneavoastră construiți emisiuni împotriva mea. Realitatea PLUS a fost plătită cu bani de la PNL, de către Ludovic Orban, ca să mă atace”, a declarat Ciucu.
https://www.realitatea.net/stiri/politica/video-ciprian-ciucu-amenintari-in-direct-o-sa-ma-ocup-de-realitatea-tv_61e06604885c6d3ca04ffb92

SCANDALOS Ciprian Ciucu amenință o întreagă televiziune: 'O să mă ocup de Realitatea TV!' - Celebrele organizații mass-media tac în cazul politicianului PNL

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a amenințat jurnaliștii de la RealitateaPLUS, într-o emisiune din prime-time! Liderul PNL a spus că ”se va ocupa” de ”Realitatea PLUS”, după ce jurnaliștii l-au întrebat despre cum a ajuns mama sa în funcții publice pentru că e membră de partid. Dacă, până acum, la derapajele politicienilor din PSD și AUR interveneau organizațiile care se preocupă de drepturile jurnaliștilor și luau atitudine, de această dată, la fel ca și în cazurile în care derapajele au provenit de la politicieni din USR, niciunul dintre aceste foruri nu a luat poziție față de amenințările primarului Ciucu. Redăm o parte dialogul între jurnalista Realitatea PLUS, Anca Alexandrescu, și primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu:
Ciprian Ciucu: Ar trebui oamenii să vadă în ce hal a ajuns presa, vă dați jurnaliști. Nu mi-e rușine. Anca Alexandrescu: În locul dumneavoastră, aș încheia convorbirea pentru că vă faceți de râs. Ciucu: Eu sunt convins că și de acum voi fi ținta acestei televiziuni. Anca: Să știți că nu sunteți atât de important, telespectatorii noștri sunt, și vom continua să ne ocupăm de ce faceți în sectorul 6. Ciucu: Sunt convins. Și eu o să mă ocup de Realitatea TV! Anca: Este o amenințare în direct, domnule Ciucu.”.
https://www.stiripesurse.ro/scandalos-ciprian-ciucu-ameninta-o-intreaga-televiziune-o-sa-ma-ocup-de-realitatea-tv-celebrel_2189860.html

Rareș Bogdan îl taxează pe primarul Ciucu, după scandalul de la Realitatea Plus: Nu trebuie călcată pe cap. N-a câștigat războiul

Rareș Bogdan l-a taxat pe Ciprian Ciucu, după ce acesta s-a certat la Realitatea Plus cu prezentatoarea Anca Alexandrescu. Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, s-a certat joi seară cu prezentatoarea Anca Alexandrescu, după ce în cadrul emisiunii "Culisele statului paralel" a fost difuzat un material despre el. Discuția a degenerat, iar la final jurnalista i-a spus lui Ciucu că îl va da în judecată pentru că a jignit-o. Rareș Bogdan a vorbit astăzi despre acest subiect și l-a taxat pe colegul său liberal. "Vom avea o discuție luni cu Ciprian pe această temă. Eu le spun tuturor politicienilor, inclusiv lui Ciprian Ciucu, nimeni nu a câștigat niciodată, oricât a fost de puternic, și Liviu Dragnea, și Victor Ponta, au fost extrem de puternici, și Adrian Năstase, și Traian Băsescu, și cu toate acestea nu a câștigat nimeni războiul cu presa. În plus, toți politicienii trebuie să înțeleagă ceva. Presa e necesară într-o democrație. Nu există democrație fără presă. Presa este a patra putere în stat și uneori forța ei ajunge să fie în top 2 sau top 3 de putere în stat. Niciodată, chiar dacă uneori nu ne convine ceea ce face presa, cu mine nu e întotdeauna cea mai prietenoasă presa, asta nu înseamnă că trebuie să te gândești la acțiuni prin care presa ar trebui pusă la punct sau ar trebui călcată pe cap, sau ar trebui de venit cu presiuni asupra presei, nu. Genul acesta de acțiune este una care dovedește că încă avem lacune la Învățarea actului democratic din această țară. Nu știu exact ce s-a întâmplat, voi lua detalii, dar pot să spun că PNL nu va susține niciodată, da niciodată, că trebuie să existe acțiuni de intimidare asupra instituțiilor de presă, inclusiv a celor foarte critice la adresa unor lideri politici. Acesta este rolul presei. Chiar eu poate înțeleg mai ușor asta pentru că am fost în presă, poate uneori am fost extrem de dur, poate am fost agresiv, poate uneori am fost nedrept din neștiință sau poate uneori am fost purtat de val, dar cert este că nu s-au întâmplat..., presiunile nu au dus la nimic bun, iar reacția presei a fost și a mea atunci, și a voastră acum, este absolut normal, este de autoapărare. Eu cred că trebuie să înțelegem că fără presă nu putem comunica, deci nu trebuie să venim cu genul acesta de acțiuni. Poziția PNL este de respectare a presei, cu atât mai mult a presei care este critică sau extrem de agresivă cu anumite derapaje sau anumite greșeli ale Guvernului sau ale Partidului Național Liberal.", a declarat Rareș Bogdan la Realitatea Plus.
https://www.dcnews.ro/rares-bogdan-il-taxeaza-pe-primarul-ciucu-dupa-scandalul-de-la-realitateaplus-nu-trebuie-calcata-pe-cap-n-a-castigat-razboiul_853528.html

Cum s-au transformat Bucureștiul în Londra și Ploieștiul în New York, pentru serialul „Ocolul Pământului în 80 de zile”

Noua ecranizare a celebrului roman al lui Jules Verne „Ocolul pământului în 80 de zile” a fost realizată și în România, „în locații versatile din București sau Ploiești”, notează revista britanică CN Traveller. Producătorii au ales pentru filmări capitala București, cu Centrul Vechi și Piața Universității, interiorul și exteriorul Palatului Culturii din Ploiești, transformat de scenografi în Gara Centrală din New York, locul de unde, în 1872, a început călătoria personajelor, dar și un viaduct din satul Homorâciu, județul Prahova. Serialul, o coproducție Anglia, Franța și Germania, a fost cumpărat de BBC și este difuzat din data de 2 ianuarie. Miniseria are opt episoade. Filmările, întrerupte din cauza pandemiei, au fost reluate în toamna lui 2020 și finalizate anul trecut. Rolul exploratorului britanic Phileas Fogg, care, în urma unui pariu își asumă provocarea de a înconjura globul în 80 de zile, este jucat de David Tennant („Broadchurch”, „Dr. Who”), un actor scoțian de televiziune, cinematografie și teatru. Rolul valetului Jean Passepartout este interpretat de francezul Ibrahim Koma („Je Suis Daddy”, „Mother is Wrong”). Fogg mai este însoțit în aventura sa de jurnalista aspirantă Abigail Fix, interpretată de nemțoaica Leonie Benesch („The Crown”). În noua ecranizare a celebrului roman al lui Jules Verne, partea română a producției a fost reprezentată de Castel Film. Dacă actorii s-au schimbat, ba chiar rolul lui Fix a fost oferit unei actrițe, ceea ce nu s-a modidicat este decorul – o parte esențială a poveștii, indiferent de epocă sau de buget, a observat CN Traveller, site-ul revistei Condé Nast Traveller. „Gama provocatoare de locații necesare a fost obținută din doar două țări, Africa de Sud și România”, notează CN Traveller, care remarcă „peisajele extrem de versatile din România”, care au recompus atmosfera de la Londra, Parisul, orașul britanic Liverpool sau metropola New York. „Capitala București a oferit producției atât locații, cât și decoruri de studio, iar arhitectura cu influență franceză a Centrului Vechi a făcut ca secvența extinsă a primului episod, din Paris, să fie relativ ușoară. Londra a fost o provocare. După multe căutări, am găsit strada lungă, în spatele Universității, care să semene cu celebrul Pall Mall londonez”, a mărturisit regizorul Steve Barron.
https://www.historia.ro/sectiune/actualitate/articol/cum-s-au-transformat-bucurestiul-in-londra-si-ploiestiul-in-new-york-pentru-serialul-ocolul-pamantului-in-80-de-zile

Moderator sau instigator? Alexandra Păcuraru la Realitatea Plus: „Să îi ducem… uite, în India”

La Bolintin, românii și romii protestează împreună față de autorități, suspectându-le că sunt complicii interlopilor. Nu e un conflict etnic, dar o moderatoare TV a etnicizat cazul. Poate se va găsi un om de bine și pe toți ăștia care nu respectă legea să-i urcăm și să îi ducem… uite, în India. Tot există atâtea locuri nepopulate acolo și tot se aseamănă între ei. Nu mai am televizor de câțiva ani. L-am exclus din viața mea pentru toxicitatea pe care o împroșca atunci când pierdeam ore la „dezbateri” inutile, moderate chipurile de profesioniști, pentru a avantaja fie o idee, fie o persoană, fie o structură. Am ales să mă informez din surse alternative, doar pe subiecte care contează pentru viața mea personală și profesională. De pildă, nu îmi pasă deloc de ce se întâmplă cu Novak Djokovic în Australia, dincolo de a afla că un mare sportiv este, în același timp, un om atât de mic. Nu am televizor dar, pentru că ispita se află la un click distanță, în contextul conflictului din Bolintin, fiind direct interesat de situația romilor din România și romofobie, am urmărit joi seara, cu acces de pe internet, câteva posturi TV.
https://www.libertatea.ro/opinii/moderator-sau-instigator-alexandra-pacuraru-la-realitatea-plus-sa-ii-ducem-uite-in-india-3928243

Ghinea (USR) susține că ”sistemul” format din partidele vechi, serviciile de informații și o parte a presei ”cultivă și încurajează” AUR pentru ca acesta să devină ”opoziția de mucava”

Cristian Ghinea (USR) susține într-o postare pe Facebook că ”sistemul” format din partidele vechi, serviciile de informații și o parte a presei ”cultivă și încurajează” partidul AUR pentru ca acesta să devină ”opoziția de mucava”. El susține că acesta e modelul aplicat în anii 20 cu Corneliu Zelea Codreanu și în anii 90 cu Corneliu Vadim Tudor. De asemenea, Ghinea susține că George Simion ar fi un ”lider vulnerabil, cu dosare de ce făcea când era mic printre blocuri”. ”Filmul ăsta a mai fost în România în interbelic. Până nu se vor trezi cu asasinate făcute de băieții aștia, blegii din Sistem nu se vor învăța. AUR crește și face agenda nu pentru ca e ceva special cu ei, ci pentru că sunt ajutați și încurajați de Sistemul partide-media-servicii. Fix cum a fost Codreanu în anii 1920 și Vadim Tudor în anii 1990”, a scris Ghinea.
https://www.g4media.ro/ghinea-usr-sustine-ca-sistemul-format-din-partidele-vechi-serviciile-de-informatii-si-o-parte-a-presei-cultiva-si-incurajeaza-aur-pentru-ca-acesta-sa-devina.html

Gabriel Oprea şi Maricel Păcuraru, patronul Realitatea Plus, asociaţi într-o firmă de securitate

Gabriel Oprea, fost ministru al Afacerilor Interne, şi Maricel Păcuraru, patronul Realitatea Plus, s-au asociat înfiinţând o firmă de securitate, ai căror principali acţionari sunt fiii celor doi. Anunţul a fost făcut de asociaţia lui Oprea, Uniunea Militarilor şi Poliţiştilor "Mihai Viteazul". Gabriel Oprea şi Maricel Păcuraru "au decis să extindă prietenia care îi leagă şi în zona afacerilor şi au înfiinţat o firmă de securitate. Firma se numeşte Romanian Premium Security şi îi are ca acţionari 50/50 pe fii celor doi, Paul Pacuraru şi Gabriel Oprea jr. Firma controlata de Oprea si Pacuraru oferă servicii premium de securitate şi protecţie, dar şi consiliere în domeniu, pentru oamenii de business, transmite asociaţia. Gabriel Oprea este fost vicepremier, ministru al Afacerilor Interne şi al Apărării, iar Maricel Păcuraru este patronul postului de televiziune Realitatea Plus.
https://adevarul.ro/news/eveniment/gabriel-oprea-maricel-pacuraru-patronul-realitatea-plus-asociati-intr-o-firma-securitate-1_61e1c34f5163ec4271ba9bb8/index.html

„MOONFALL”, REGIZAT DE ROLAND EMMERICH („ZIUA INDEPENDENȚEI”, „2012”), SE LANSEAZĂ ÎN CINEMATOGRAFE PE 4 FEBRUARIE

Roland Emmerich, regizorul unora dintre cele mai mari filme din categoria SF (Ziua Independenței, 2012) a regizat ultimul său proiect, Moonfall, un film SF disaster care supune umanității o nouă teorie – Luna nu este satelitul natural al Pământului. În Moonfall, o forță misterioasă doboară Luna de pe orbită și o aruncă pe un curs de coliziune cu Pământul. Filmul spune povestea unei misiuni NASA, în care fostul astronaut Jocinda „Jo” Fowler (câștigătoarea unui Oscar, Halle Berry) trebuie să plece într-o misiune de salvare în spațiu și descoperă un secret incredibil despre singurul satelit „natural” al Pământului. Cu implicarea și îndrumarea agenției NASA, care s-a asigurat de acuratețea operațiunilor și a limbajului prin consilierii săi ce au ghidat echipa de producție a filmului, Moonfall se anunță a fi unul dintre cele mai bine realizate filme de gen, cu un buget de producție impresionant. Din distribuția filmului mai fac parte Patrick Wilson, John Bradley, Michael Peña, Charlie Plummer, Kelly Yu, Eme Ikwuakor, Carolina Bartczak și Donald Sutherland. https://www.tvmania.ro/moonfall-regizat-de-roland-emmerich-premiera-331042

LA PRO 2 ÎNCEPE UN NOU SERIAL TURCESC, “MĂ NUMESC RIZA”. CINE SUNT ACTORII ȘI CÂND ARE LOC PREMIERA

Postul Pro 2 va difuza începând cu 21 ianuarie, de la ora 22.00, un nou serial turcesc “Mă numesc Riza” (în original “Arıza”). Producția a avut 30 episoade la turci și a fost difuzată de postul Show TV din septembrie 2020 până în aprilie 2021. În rolurile principale îi veți revedea pe frumoasa Ayça Ayşin Turan (29 de ani) și pe carismaticul Tolga Sarıtaş (30 de ani). Ayça a apărut pe micile ecrane de la noi în serialele “Meryem” și “Trandafirul negru”, iar la Netflix în serialul fantastic “The Protector”.
https://www.tvmania.ro/serial-turcesc-ma-numesc-riza-cine-sunt-actorii-330435

SIR DAVID ATTENBOROUGH PREZINTĂ „PLANETA VERDE”, DIN 23 IANUARIE, LA BBC EARTH

Începând de duminică, 23 ianuarie, de la ora 19.00, BBC Earth difuzează serialul documentar „Planeta verde”, în original „The Green Planet” (2022). Postul a programat în fiecare duminică câte unul dintre cele cinci episoade ale documentarului. După primele două episoade din ianuarie, producția va continua în februarie, tot duminica, de la aceeași oră.
Sir David Attenborough ne propune o nouă călătorie uluitoare, de această dată în lumea mai puțin cunoscută, și aparent fără nimic surprinzător, în lumea plantelor. „Planeta verde” ne demonstrează că plantele trăiesc vieți secrete, nevăzute și ascund comportamente remarcabile și povești emoționante.
https://www.tvmania.ro/sir-david-attenborough-prezinta-planeta-verde-la-bbc-earth-331142

UN NOU SERIAL ÎN GRILA AXN. CÂND ÎNCEPE ȘI CARE ESTE POVESTEA DIN „POWERS”/„SUPERPUTERI”

Serialul dramă Superputeri (Powers) debutează din 17 ianuarie, pe AXN. Cele două sezoane ale producției vor fi difuzate consecutiv, câte două episoade în fiecare luni seara, de la ora 21.00. Într-o societate consumeristă și superficială, guvernată de cultura paparazzi, există supereroi, care nu își folosesc mereu puterile în direcția bună. Astfel, această nouă generație de supereroi este lipsită de substanță, extrem de mercantilă și mereu în căutare de profit, fiind deseori susținută de interesele ascunse ale unor companii. Aceștia zboară deasupra orașului Los Angeles, impunându-și puterile asupra maselor de oameni obișnuiți, care se tem de ei, dar care, totodată, îi idolatrizează.
https://www.tvmania.ro/un-nou-serial-in-grila-axn-cand-incepe-si-care-este-povestea-din-powers-superputeri-330151
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL