×

Revista presei -- Data și ora publicării: 18.02.2021 17:36:40

REVISTA PRESEI / 18 feb 2021 /




SPI International lansează serviciul de streaming FilmBox+
Richard Sharp, fost director de investiții la Goldman Sachs, este noul președinte al BBC
Bogdan Naumovici (23 Communication Ideas): „2020 a fost cel mai prost an de când fac publicitate. A fost un an de supraviețuire”
Afacerile și numărul de clienți ai Orange au scăzut anul trecut. Achiziția a 54% din Telekom va fi finalizată în a doua jumătate din 2021
Afacerile Orange în România s-au redus cu 3% în 2020, la 1,076 miliarde euro, în timp ce numărul de clienţi s-a majorat cu 1%, la 10,72 milioane.
Centrele de date ale Vodafone din Bucureşti, Cluj şi Braşov economisesc lunar energie cât consumă în mod obişnuit 350 de gospodării
Piaţa de găzduire web a crescut accelerat în 2020, pe fondul restricţiilor impuse de pandemie.
Când începe noul sezon „Chefi la cuțite” (Antena 1)
„Alegerea”, serial turcesc cu trei actori din „Suleyman Magnificul”, începe la Happy Channel
SPI International lansează serviciul de streaming FilmBox+
„Românii au talent”. Ce se va întâmpla în cea de-a cincea ediție a sezonului 11
„Omul și timpul”, o nouă serie documentară, începe duminică la TVR 1. Prima ediție, dedicată lui George Enescu
Povestea zbuciumată a ultimilor ani din viaţa lui George Enescu, subiectul primului episod al documentarului TVR „Omul şi timpul”
„Allen v. Farrow”, povestea unuia dintre cele mai cunoscute scandaluri de la Hollywood, pe HBO GO


SPI International lansează serviciul de streaming FilmBox+

SPI International anunță lansarea noului serviciu de streaming FilmBox+, îmbunătățit, combinând conținutul la cerere cu fluxurile live. Serviciul este oficial live începând de astăzi, inclusiv în România, și e disponibil prin web, platformele operatorilor, parteneri, aplicații mobile și TV. FilmBox+ se lansează la nivel global: un serviciu de streaming nou și îmbunătățit, marca SPI International, care promite să unească digitalul cu liniarul printr-o vastă ofertă de conținut VOD (video on demand) și canale live. FilmBox+ marchează o evoluție semnificativă față de FilmBox Live și funcționează pe o nouă infrastructură care oferă o experiență îmbunătățită a utilizatorului printr-o interfață ușor de utilizat, disponibilitate pe mai multe ecrane și o selecție de conținut special concepută care acoperă filme, seriale TV, documentare și multe altele.

https://www.forbes.ro/spi-international-lanseaza-serviciul-de-streaming-filmbox-203989

Richard Sharp, fost director de investiții la Goldman Sachs, este noul președinte al BBC

BBC are un nou preşedinte, în persoana lui Richard Sharp, fost director de investiţii al băncii Goldman Sachs, cu 30 de ani de experienţă în sectorul financiar, informează portalulul stiri.tvr.ro. Misiunea președintelui Richard Sharp este să aplice un nou model de finanţare pe termen lung a radioteleviziunii publice britanice, într-o perioadă marcată de intensificarea concurenţei. În acelaşi timp, este responsabil de menţinerea și protejarea independenței BBC. Mandatul său este de 4 ani, iar salariul anual va fi de 160.000 de lire sterline, notează stiri.tvr.ro.

https://www.forbes.ro/richard-sharp-fost-director-de-investitii-la-goldman-sachs-este-noul-presedinte-al-bbc-203956

Bogdan Naumovici (23 Communication Ideas): „2020 a fost cel mai prost an de când fac publicitate. A fost un an de supraviețuire”

Bogdan Naumovici, directorul și fondatorul agenției de publicitate 23 Communication Ideas, a făcut o radiografiei a pieței de publicitate din România, în anul 2020, și câteva predicții pentru acest an, în cadrul emisiunii Forbes Marcomm. Bogdan Naumovici: „2020 a fost cel mai prost an de când fac publicitate din multe puncte de vedere. A fost și cel mai ciudat an, cu toată această izolare, cu pandemia, cu lipsa de mobilitate, cu frica generalizată a oamenilor pentru sănătatea, job-urile și business-urile lor și cu multe incertitudini.

https://www.forbes.ro/bogdan-naumovici-23-communication-ideas-2020-fost-cel-mai-prost-de-cand-fac-publicitate-fost-un-de-supravietuire-204041

Afacerile și numărul de clienți ai Orange au scăzut anul trecut. Achiziția a 54% din Telekom va fi finalizată în a doua jumătate din 2021

Orange a anunțat joi o cifră de afaceri în valoare de 304 milioane de euro pentru ultimul trimestru al anului trecut, în creștere cu 1,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, pe fondul vânzărilor de echipamente în contextul mutării în mediul online a multor activități. Ce nu spune însă Orange este că atât cifra de afaceri pe tot anul 2020 a scăzut la 1,076 miliarde de euro, față de 1,112 miliarde euro în 2019, cât și numărul de clienți, operatorul având cu peste 200.000 de clienți în minus față de sfârșitul anului 2019. Referitor la întreg anul 2020, Orange precizează în comunicat doar că a raportat o "cifra de afaceri totală pentru 2020 este de 1,076 miliarde de euro." și că la 31 decembrie 2020, Orange România furniza servicii mobile, fixe și TV pentru 10.727.000 de clienți, în creștere cu 1% comparativ cu finalul ultimul trimestru din 2019." Rezultatele financiare raportate în aceeași perioadă a anului trecut arată că afacerile și numărul de clienți ai Orange au scăzut vizibil în 2020. Astfel, cifra de afaceri totală pentru 2019 a fost de 1.112 miliarde de euro (față de 1,076 miliarde euro in 2020), iar numărul total de clienți era de 10.941.000 la sfârsitul anului 2019 (mai mare cu 200.000 decât numarul de clienti de la finele anului trecut.)

https://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-24614606-afaceri-orange-covid-19-crestere-online-telekom-tranzactie-finalizata-2021.htm

Afacerile Orange în România s-au redus cu 3% în 2020, la 1,076 miliarde euro, în timp ce numărul de clienţi s-a majorat cu 1%, la 10,72 milioane.
CEO Liudmila Climoc: ”Anul 2020 a dovedit valoarea infrastructurii telecom şi rolul său în susţinerea economiei digitale în România”

Orange România a încheiat 2020 cu afaceri de 1,076 miliarde euro, în scădere cu 3% faţă de nivelul din 2019, în timp ce numărul de clienţi s-a majorat cu 1%, la 10,72 milioane. Pentru 2019, compania anunţase venituri totale (din vânzarea de servicii, telefoane, accesorii) de 1,112 mld. euro, în scădere cu 1,2% faţă de 2018. În ultimul trimestru din 2020, operatorul telecom a înregistrat o creştere de 1,4% a afacerilor, la 304 milioane euro, evoluţie determinată de majorarea vânzărilor de echipamente, înregistrată în contextul în care multe dintre activităţile economice s-au mutat în mediul digital. Serviciile fixe în bandă largă aveau în decembrie 403.000 de clienţi, în creştere cu 13% faţă de aceeaşi perioadă din 2019.

https://www.zf.ro/business-hi-tech/afacerile-orange-romania-s-au-redus-3-2020-1-076-miliarde-euro-timp-19924126

Centrele de date ale Vodafone din Bucureşti, Cluj şi Braşov economisesc lunar energie cât consumă în mod obişnuit 350 de gospodării

Vodafone România, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de comunicaţii fixe şi mobile, anunţă că principalele sale centre de date - din Bucureşti, Cluj şi Braşov - pot economisi circa 50 MWh pe lună, cam cât ar consuma peste 350 de gospodării în aceeaşi perioadă de timp. „Ne-am luat angajamentul de a folosi energie 100% verde pentru derularea operaţiunilor şi de a ne reduce la net zero amprenta de Carbon până în 2040. Faptul că am scăzut consumul de energie în principalele centre de date cu 350 MWh în doar şapte luni constituie pentru noi un reper important”, a spus Cătălin Buliga, director de tehnologie în cadrul Vodafone România. Centrele de date consumă energie în special din cauza sistemelor de răcire necesare asigurării temperaturii optime de funcţionare a echipamentelor electronice. Astfel, sistemele de răcire generează între 40% şi 50% din consumul total de energie al unui centru de date.

https://www.zf.ro/business-hi-tech/centrele-de-date-ale-vodafone-din-bucuresti-cluj-si-brasov-19923469

Piaţa de găzduire web a crescut accelerat în 2020, pe fondul restricţiilor impuse de pandemie.
”În mai puţin de 1 an, criza generată de COVID-19 a produs o schimbare în modul în care majoritatea companiilor îşi desfăşoară activitatea altfel posibilă doar în ani”

Companiile româneşti din grupul polonez R22, care deţin peste 30% din piaţa locală de hosting (găzduire web), au realizat afaceri anul trecut venituri recurente de peste 30 de milioane de lei (6,2 milioane de euro), în creştere cu 20%. Grupul polonez este prezent în România prin intermediul companiei Blugento, specializată în furnizarea de soluţii de eCommerce bazate pe platforma Magento, şi 6 companii de găzduire web: NET Design (MXHost.ro), Web Class IT (XServers.ro), Top Level Hosting (TLH.ro), Găzduire WEB (Gazduire.ro), HostVision (HostVision.ro), RoSpot (Rohost.ro).

https://www.zf.ro/business-hi-tech/piata-gazduire-web-crescut-accelerat-2020-fondul-restrictiilor-19922254

Când începe noul sezon „Chefi la cuțite” (Antena 1)

Una dintre cele mai îndrăgite emisiuni TV ale momentului, „Chefi la cuțite', va reveni pe micile ecrane cu un nou sezon, la trei luni de la finala sezonului cu numărul 8. Potrivit programului primit de la Antena 1, care poate suferi însă modificări, premiera e programată pentru luni, 1 martie, de la 20.30, urmând ca emisiunea să fie difuzată de luni până miercuri, la aceeași oră. „Am avut norocul să nu avem niciun incident legat de coronavirus , dar asta și pentru că au existat încă de la început niște reguli foarte stricte, s-au respectat toate măsurile necesare, iar orice pericol a fost anihilat încă de la început. E un sezon special, dar ne bucurăm că am reușit să îl filmăm pentru că știu că sunt multe proiecte TV care au fost amânate sau care nu au putut filma așa cum o făceau înainte. S-au schimbat niște chestii de tradiție la noi, dar nu aveam cum să filmam altfel. E un sezon intens, cu o luptă aprigă la amulete', a povestit Florin Dumitrescu în luna decembrie pentru TVMania.

https://tvmania.ro/cand-incepe-noul-sezon-chefi-la-cutite-antena-1-283868.html

„Alegerea”, serial turcesc cu trei actori din „Suleyman Magnificul”, începe la Happy Channel

După terminarea serialului „Iarna neagră', o nouă producție intră în grila Happy Channel. Este vorba de „Alegerea', în original „Babil', un serial care îl are în rolul principal pe celebru Halit Ergenç. A venit timpul să ne luăm la revedere de la serialul „Iarna neagră'. Acesta se va termina vineri, 26 februarie, iar locul lui în grila Happy Channel va fi luat, în serile de joi și vineri, de „Alegerea', alt serial turcesc, în original „Babil', cu o distribuție sonoră.

https://tvmania.ro/alegerea-serial-turcesc-cu-trei-actori-din-suleyman-magnificul-incepe-la-happy-channel-283750.html

SPI International lansează serviciul de streaming FilmBox+

Astăzi, FilmBox+ se lansează la nivel global: un serviciu de streaming nou și îmbunătățit, marca SPI International, care promite să unească digitalul cu liniarul printr-o vastă ofertă de conținut VOD (video on demand) și canale live. FilmBox+ marchează o evoluție semnificativă față de FilmBox Live și funcționează pe o nouă infrastructură care oferă o experiență îmbunătățită a utilizatorului printr-o interfață ușor de utilizat, disponibilitate pe mai multe ecrane și o selecție de conținut special concepută care acoperă filme, seriale TV, documentare și multe altele. Începând de astăzi, consumatorii pot accesa serviciul direct la adresa www.filmbox.com sau prin intermediul aplicației FilmBox+ de pe dispozitivele lor conectate la internet, cum ar fi telefoane inteligente, tablete, televizoare inteligente sau platformele operatorilor parteneri.

https://tvmania.ro/spi-international-lanseaza-serviciul-de-streaming-filmbox-283852.html

„Românii au talent”. Ce se va întâmpla în cea de-a cincea ediție a sezonului 11

Când talentul este #unusiunu, iar spectacolul la dublu, zilele trec tot mai rapid, iar revederea cu cei mai simpatici prezentatori și jurați este tot mai așteptată. Mâine, de la 20:30, pe scena talentului își vor face simțită prezența contorsioniști care ne vor șoca, cântăreți care ne vor impresiona și dansatori care ne vor purta în povestea lor. 'Scena de la Românii au talent are milioane de ochi ațintiți asupra ta', va spune Andi Moisescu despre locul care transformă visurile în realitate de unsprezece sezoane. Și vinerea aceasta vom avea parte de povești de viață puternice și oameni care au depășit multe provocări pentru a ajunge unde sunt. Unul dintre cei care au acceptat provocarea competiției va prezenta în fața juraților o poveste de viață impresionantă: după ce a lucrat 3 ani într-o corporație, a luat o decizie radicală: 'M-am gândit că trebuie să fac ceva, să scap de job'. Ce a urmat, pare desprins dintr-o poveste de film… a început să cânte pe stradă: 'Este o experiență interesantă care te apropie de oameni'. Ce va interpreta și ce vor crede jurații despre el, aflăm în curând.

https://tvmania.ro/romanii-au-talent-ce-se-va-intampla-in-cea-de-a-cincea-editie-a-sezonului-11-283858.html

„Omul și timpul”, o nouă serie documentară, începe duminică la TVR 1. Prima ediție, dedicată lui George Enescu

Povestea zbuciumată a ultimilor ani din viața muzicianului George Enescu face subiectul primului dintre cele cinci episoade ale seriei documentare ce scoate la lumină momente uluitoare din istoria recentă a României. Emisiunea se vede din 21 februarie, duminica, de la 16.30, la TVR 1. Situații excepționale, mai puțin cunoscute, din istoria recentă a țării noastre, sunt cercetate și dezvăluite într-o nouă emisiune-document a Televiziunii Române. Structurată sub forma unei serii de cinci episoade ce poartă semnătura realizatorilor Ruxandra Țuchel și Rafael Udriște, „Omul și timpul' ne introduce în intrigile demne de filme hollywoodiene ale politicii românești, interne și internaționale, din perioada interbelică și anii comunismului. Din 21 februarie, urmărim „Omul și timpul' la TVR 1, în fiecare duminică, de la ora 16.30.

https://tvmania.ro/omul-si-timpul-o-noua-serie-documentara-incepe-duminica-la-tvr-1-prima-editie-dedicata-lui-george-enescu-283841.html

Povestea zbuciumată a ultimilor ani din viaţa lui George Enescu, subiectul primului episod al documentarului TVR „Omul şi timpul”

Povestea zbuciumată a ultimilor ani din viaţa compozitorului George Enescu este subiectul primului dintre cele cinci episoade ale serialului documentar „Omul şi timpul”, producţie TVR, ce scoate la lumină momente surprinzătoare din istoria recentă a României. Seria va debuta pe 21 februarie, la ora 16:30, la TVR 1. Situaţii excepţionale, mai puţin cunoscute, din istoria recentă a ţării noastre, sunt cercetate şi dezvăluite într-o nouă emisiune-document a Televiziunii Române. Structurată sub forma unei serii de cinci episoade ce poartă semnătura realizatorilor Ruxandra Ţuchel şi Rafael Udrişte, „Omul şi timpul” introduce telespectatorul în intrigile politicii româneşti, interne şi internaţionale, din perioada interbelică şi din anii comunismului.

https://www.news.ro/cultura-media/povestea-zbuciumata-a-ultimilor-ani-din-viata-lui-george-enescu-subiectul-primului-episod-al-documentarului-tvr-omul-si-timpul-1922403918532021021119989194

„Allen v. Farrow”, povestea unuia dintre cele mai cunoscute scandaluri de la Hollywood, pe HBO GO

Primul episod al miniseriei „Allen v. Farrow”, povestea unuia dintre cele mai cunoscute scandaluri de la Hollywood, va fi disponibil pe platforma HBO GO începând cu 22 februarie. Un nou episod va fi lansat săptămânal. Creată de documentariştii Kirby Dick & Amy Ziering şi Amy Herdy, miniseria în patru părţi dezvăluie povestea unuia dintre cele mai cunoscute scandaluri: acuzaţiile de abuz sexual la adresa cineastului Woody Allen, care o implică pe Dylan, fiica lui - care atunci avea 7 ani - şi a actriţei Mia Farrow; procesul legat de custodia copiilor şi relaţia lui Woody Allen cu fiica lui Farrow, Soon-Yi; dar şi urmările controversate ale acestor evenimente în anii de după.

https://www.news.ro/entertainment/allen-v-farrow-povestea-unuia-dintre-cele-mai-cunoscute-scandaluri-de-la-hollywood-pe-hbo-go-video-1922404818062021021519990111
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL