×

Revista presei -- Data și ora publicării: 15.02.2021 15:41:32

REVISTA PRESEI / 15 feb 2021 /




Salariul lui Mircea Dinescu la TVR: "M-am săturat să fiu acuzat că sug banii publici"
Se caută un chelner – OPINIE
Viasat History difuzează documentarul „Istoria imperiilor: Otomanii”
Google finalizează un litigiu referitor la drepturile de copyright prin plata a 75 milioane de dolari unui grup de publisheri de ştiri din Franța
Google a semnat primul acord cu o companie australiană de presă prin care va plăti pentru a găzdui conținutul de știri
Pro TV a renunțat la colaborarea cu Mihaela Bilic fără explicații. Declarațiile nutriționistei
Tuba Büyüküstün revine pe micile noastre ecrane, în producția istorică „Istoria imperiilor: Otomanii”
TVR 1 anunță difuzarea serialului polițist „Arta crimei”
Situație fără precedent la Survivor România 2021! Ce s-a întâmplat înainte de eliminare
Prima TV anunță încă o emisiune nouă în grila de programe: „Hai cu fetele!”
AUDIENȚE. iUmor, dar ai pe trei. A luat bătaie tot de la Denzel Washington, ca și anul trecut. Cum au stat Survivor și Pro TV?
AUDIENȚE. România, te iubesc! - De Valentine’s Day, peste 1,5 milioane de români au fost cu ochii pe emisiunea Pro TV
AUDIENȚE. Românii, între Survivor și Te cunosc de undeva. Kanal D a fost lider, cu show-ul care s-a dus până aproape de miezul nopții
Șapte lideri pentru Liderași au câștigat trofeele anului la Gala Itsy Bitsy 2021
AUDIENȚE. Românii au talent și public! Mult public: aproape 3 milioane. Pro TV, lider detașat cu ediția de vineri
Cât câştigă un angajat din industria de IT&C: aproape 8.300 de lei, în creştere cu 124% în ultimul deceniu. Un programator câştigă între 3.219 lei şi 10.393 de lei, iar un inginer de software câştigă un salariu lunar net cuprins între 3.890 de lei şi 11.550 de lei
Prezentatorii trofeelor Globurile de Aur, pe scenele galei din New York şi Los Angeles – presă
„Românii au talent”, urmărită vineri seară de peste 2,8 milioane de telespectatori
Uniunea Europeană a făcut apel la China să anuleze interdicţia impusă BBC World News
UE cere Ungariei ”să ia măsuri urgente” pentru a permite funcţionarea în continuare a unui post de radio de opoziţie
Actorul Regé-Jean Page, starul serialului „Bridgerton”, va fi gazda emisiunii „Saturday Night Live”
Actorii Donald Glover şi Phoebe Waller-Bridge, în serialul „Mr. and Mrs. Smith”
YouTube și TikTok, în preferințele online ale copiilor din această iarnă


Salariul lui Mircea Dinescu la TVR: "M-am săturat să fiu acuzat că sug banii publici"
Mircea Dinescu îşi mută emisiunea „Politică şi delicateţuri" la Prima TV, spunând „adio" televiziunii publice. Unul dintre motivele care l-au determiant să facă mutarea ar fi chiar acuzaţia că este plătit din „banii poporului".
„Am renunţat, din diverse motive, inclusiv financiare, la colaborarea cu TVR. Din luna martie mă voi muta la Prima TV, dar până atunci îmi voi lua la revedere participând încă de două ori la emisiunea lui Ionuţ Hristache. Într-un fel, m-am săturat să tot fiu acuzat că sunt plătit din banii poporului. Că sug banii publici', a spus Mircea Dinescu. Poetul şi realizatorul TV infirmă salariul de 15.000 de euro despre care s-a spus că îl încasează lunar la televiziunea publică.
"Era aşa şi nu era chiar aşa. Pot spune că am încasat această sumă, dar pe 12 luni. Se poate verifica... Voi pleca cu părere de rău din curtea televiziunii publice, dar asta e viaţa. Aveam prieteni la toate emisiunile la care colaboram, trei la număr, toate fiind prezente în topul audienţelor postului public. In cazul unora dintre aceste producţii aveam doar statut de colaborator, dar vreau să mai spun că şi reluările stau bine, în audienţe.", a mai declarat Dinescu.
https://www.ziuanews.ro/cancan/salariul-lui-mircea-dinescu-la-tvr-m-am-s-turat-s-fiu-acuzat-c-sug-banii-publici-1561561

Se caută un chelner – OPINIE
Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 11/02/2021 08:42
Nu mare mi-a fost mirarea când am văzut, în urmă cu două zile, deschiderea de jurnal de la o televiziune cu pretenții, dar cu un rating subunitar, în care subiectul știrii era demisia unei foste chelnerițe care ajunsese, printr-o minune românească liberală, inginer la ape. Asta, în ziua în care fostul premier, acum al treilea om în stat din poziția de președinte al Camerei Deputaților, inginer la bază, anunța o țară întreagă că pensionarii nu vor primi nici măcar un leu în plus, studenții rămân fără călătoriile nelimitate pe calea ferată, copiii nu își mai primesc alocațiile date de lege, profesorii rămân tot fără salarii mărite, tichetele de vacanță devine amintire și multe alte tăieri.
Logic, mirarea mi-a dispărut în scurt timp pentru că nu eu le fac sumarul unor foști colegi de televiziune în țara în care un inginer ajunge premier și apoi șeful deputaților, iar o absolventă de chimie, cu trecut de chelneriță, este ”cadorisită” cu un ”job” de inginer pe la Apele Române.
Așa mi-am dat seama că România are nevoie de chelneri. Dacă inginerii ne-au plecat, măcar chelnerii să se ocupe de ape. Fie cele de pe mese, fie de cele din albiile râurilor, când sunt restaurantele sunt închise din cauza virușilor chinezești.
Un viitor chelner, poate chiar chelneriță, va schimba, cred, în doar câteva zile, mesele. În loc de vreun bar, norocosul va ajunge să fie demnitar al statului român. La CNA sunt disponibile vreo două locuri, așa că e un loc numai bun pentru un liberal autentic. Klaus Iohannis sigur va superviza mutarea, din Palatul său.
Ce poți pune, de exemplu, în locul unui personaj care a reușit, în instituția sa, să fie la baza a 60% din amenzile date de CNA în singurul mandat de 6 ani în forul de reglementare a audovizualului? Liberalii sigur au pitit vreun chelner pe undeva, numai bun pentru a-l înlocui pe Radu Herjeu.
Mă despart multe de Radu Herjeu, din ceea ce am reușit să întrezăresc în postările sale de pe Facebook, acolo unde nu este doar o prezență cerebrală, ci și constant verticală. Însă, nu ai cum să nu te întrebi, cum se poate ca un om care, așa cum scriam mai sus, a stat la baza a peste jumătate din amenziile date de CNA radiourilor și televiziunilor, care a izbutit să modifice, pe ici pe colo, în locurile esențiale ar zice unii, Codul Audiovizualului, și a devenit spaima unora dintre cei mai ”slobozi” realizatori din televiziuni și radiouri să nu fie propus, de cei care se autoproclamă salvatorii țării, pentru un nou mandat? Răspunsul, din fericire, îl vom vedea curând. Să sperăm că nu va fi tot un chelner, ca la Ape.
P.S. Că nu s-o găsi vreun chelner destoinic, sigur un depanator radio-tv au liberalii între specialiștii lor, ca să fie cât de cât apropiat de domeniu.
https://www.stiripesurse.ro/se-cauta-un-chelner-opinie_1638295.html

Viasat History difuzează documentarul „Istoria imperiilor: Otomanii”
„Istoria imperiilor: Otomanii”, o nouă serie documentară din șase părți, debutează la 22:55 în 15 februarie pe Viasat History, având ca subiect povestea cuceririi Constantinopolelui în anul 1453 și dezvăluie primii ani ai cuceririlor otomane, care au lăsat o amprentă semnificativă asupra lumii, informează Media Expres. Până la mijlocul secolului al XV-lea, Constantinopolul – condus de împăratul Constantin al XI-lea Paleologul – și câteva avanposturi sunt tot ceea ce rămâne din puternicul Imperiu Roman de Răsărit. Orașul, fondat în 324 d.Hr. de Constantin cel Mare și inaugurat la 330, a fost centrul Imperiului Bizantin și era protejat de cele mai puternice ziduri din lumea cunoscută, adăpostind, la apogeul său, aproape un milion de oameni. În istoria sa de 1100 de ani, multe armate au încercat să străpungă zidurile orașului. Toate au eșuat. Chiar și Attila, căpetenia hunilor, s-a mulțumit doar să taxeze orașul pentru păstrarea autonomiei. A venit apoi anul 1453, și a adus cu el sfârșitul Constantinopolului.

https://www.forbes.ro/viasat-history-difuzeaza-documentarul-istoria-imperiilor-otomanii-203462

Google finalizează un litigiu referitor la drepturile de copyright prin plata a 75 milioane de dolari unui grup de publisheri de ştiri din Franța

Google plătește suma de 75 milioane de dolari unui grup de publisheri de ştiri din Franța în vederea finalizării unui litigiu referitor la drepturile de copyright. Suma va fi plătită pe parcursul a trei ani, informează Reuters, citată de news.ro. Printre documentele studiate de Reuters în acest sens, există un act ce reprezintă un acord cadru ce prevede că Google va plăti anual 22 milioane de dolari unui grup de 121 de publicaţii de ştiri naţionale şi locale din Franţa. Asta după ce divizia va semna acorduri de licenţiere individuale, cu fiecare dintre ele. Cel de-al doilea document este un acord potrivit căruia Google acceptă să plătească 10 milioane de dolari aceluiaşi grup de publisheri în schimbul angajamentului lor de a pune capăt litigiilor actuale şi viitoare legate de pretenţiile de copyright pe parcursul acordului de trei ani.

https://www.forbes.ro/google-finalizeaza-un-litigiu-referitor-la-drepturile-de-copyright-prin-plata-75-milioane-de-dolari-unui-grup-de-publisheri-de-stiri-din-franta-203355

Google a semnat primul acord cu o companie australiană de presă prin care va plăti pentru a găzdui conținutul de știri

Compania Google a semnat un acord cu o companie australiană de presă, prin care gigantul tehnologic va plăti pentru a găzdui conținut de știri. Acordul este primul dintr-o serie de astfel de înțelegeri pe care Google urmează să le semneze în contextul unei viitoare legislații locale care va obliga marile companii tehnologice să plătească pentru a găzdui conținut de informații de știri australiene, informează Radio România Actualități. BBC transmite că Australia va deveni, prin această legislație, prima țară din lume care forțează marile companii tehnologice să plătească pentru conținut de știri. Google a anunțat că legea nu este practică, însă, într-o aparentă cedare a poziției, a convenit un acord cu șapte organisme de presă, înțelegere care prevede plata anuală a sumei de 23 de milioane de dolari, notează Radio România Actualități. Guvernul australian a anunțat că acordul cu Facebook este foarte aproape de a fi finalizat, în contextul în care veniturile din publicitate au scăzut.

https://www.forbes.ro/google-semnat-primul-acord-cu-o-companie-australiana-de-presa-prin-care-va-plati-pentru-gazdui-continutul-de-stiri-203487

Pro TV a renunțat la colaborarea cu Mihaela Bilic fără explicații. Declarațiile nutriționistei

Medicul nutriționist, Mihaela Bilic, a anunțat prin intermediul unui mesaj postat pe rețelele de socializare că nu va mai face parte din noul sezon al emisiunii „Arena bucătarilor', difuzată duminica de Pro TV. Conform acesteia, absența sa de pe micile ecrane va avea loc din luna martie. Mai mult decât atât, nici măcar nu a fost înștiințată de producătorul emisiunii de schimbările care vor urma: „S-a rupt lanţul de iubire. Dragii mei, duminicile vor fi mai triste fără voi. Vreau să vă anunţ că începând din luna martie nu o să ne mai întâlnim în fiecare weekend în cadrul emisiunii „Arena bucătarilor'. Noul sezon va debuta într-o altă formulă. Nu mă întrebaţi cine o să facă parte din echipă, nici eu nu ştiu. Producătorul emisiunii nu a găsit de cuviinţă să mă anunţe că încetăm colaborarea, cu atât mai puţin să-mi dea vreo explicaţie… aşa că sunt la fel de curioasă ca şi voi cine o să-mi ia locul', a scris pe pagina sa de Facebook Mihaela Bilic.

https://tvmania.ro/pro-tv-a-renuntat-la-colaborarea-cu-mihaela-bilic-fara-explicatii-declaratiile-nutritionistei-283632.html

Tuba Büyüküstün revine pe micile noastre ecrane, în producția istorică „Istoria imperiilor: Otomanii”

Mini-seria „Istoria imperiilor: Otomanii', despre evenimentele care au dus la cucerirea cetății Constantinopolului de către sultanul Mahomed al II-lea, poate fi urmărită la Viasat History de luni, 15 februarie. Apreciata mini-serie „Istoria imperiilor: Otomanii', pe care Viasat History o va difuza din 15 februarie, este o docu-dramă cu șase episoade, hibrid între un serial și un documentar. Imaginile de ficțiune, excelent realizate de Netflix în Turcia (de altfel, seria e disponibilă și pe platforma de streaming, pentru cei care vor să o vadă rapid), alternează cu intervenții explicative ale mai multor specialiști în istorie.

https://tvmania.ro/tuba-buyukustun-revine-pe-micile-noastre-ecrane-in-productia-istorica-istoria-imperiilor-otomanii-283607.html

TVR 1 anunță difuzarea serialului polițist „Arta crimei”

Serialul poliţist al anului 2017 în Franţa vine acum, în premieră, la TVR 1. „Arta crimei' îmbină cu pricepere şi umor elemente din istoria artei universale cu investigaţiile a doi detectivi cât se poate de non-conformişti. Este vorba de Florence Chassagne (Éléonore Bernheim), specialistă în istoria artei dar lipsită de tact şi Antoine Verlay (Nicolas Gob), poliţist rebel, total ignorant în tot ceea ce priveşte arta. Sancţionat pentru insubordonare, Antoine e detaşat la Biroul de Combatere a traficului de bunuri culturale şi, complet habarnist în materie de cultură, trebuie acum să îndure supliciul vieţii lui.

https://tvmania.ro/tvr-1-anunta-difuzarea-serialului-politist-arta-crimei-283604.html

Situație fără precedent la Survivor România 2021! Ce s-a întâmplat înainte de eliminare

Duminică seara, un concurent a fost eliminat de la Survivor România 2021, în urma voturilor primite de la public. Cum Războinicii au pierdut ambele jocuri de imunitate, ambii nominalizați au fost din echipa albastră, dar… nici unul dintre ei nu a părăsit competiția. Marilena și Alin au primit cele mai multe voturi din partea colegilor, cei doi aflându-se în pericol de eliminare, dar înainte de consiliul de eliminare, lucrurile s-au schimbat drastic. După cum spune regulamentul concursului, cel mai votat concurent din echipa Războinicilor trebuie să mai facă o nominalizare, iar în această seară, concurenții de la Survivor România 2021 au avut parte de o mare surpriză. În topul preferințelor celor de acasă s-a aflat Marilena, concurenta aflată în pericol de eliminare. Spre surprinderea tuturor, pe locul 2 în clasament s-a aflat Alin, și el nominalizat spre eliminare, ceea ce înseamnă că nici unul dintre ei nu a putut fi eliminat.

https://tvmania.ro/situatie-fara-precedent-la-survivor-romania-2021-ce-s-a-intamplat-inainte-de-eliminare-283586.html

Prima TV anunță încă o emisiune nouă în grila de programe: „Hai cu fetele!”

Hai cu fetele! va duce divertismentul din timpul zilei la un alt nivel, oferind 4 păreri diferite despre problemele și dilemele cu care se confruntă femeia de astăzi. Ioana Petric, Giulia, Gabriela Marin și Diana Bart vor fi acele femei care vor aborda într-un mod fresh subiecte care preocupă femeia modernă. 'O emisiune de atitudine, cu atitudine. Ne dorim să fie un program curat, fără circ, fără can-can, mesajul nostru fiind “hai că se poate!”. Sunt sigură că vom fi gașca din care telespectatoarele își vor dori să facă parte. Și chiar dacă subiectele abordate vor fi în mare parte de interes feminin, nu vă faceți griji, sunt bineveniți și domnii . Vorba aceea, este o emisiune pentru femei, bună dacă o urmăresc bărbații.' spune Ioana Petric, una dintre protagoniste.

https://tvmania.ro/prima-tv-anunta-inca-o-emisiune-noua-in-grila-de-programe-hai-cu-fetele-283554.html

AUDIENȚE. iUmor, dar ai pe trei. A luat bătaie tot de la Denzel Washington, ca și anul trecut. Cum au stat Survivor și Pro TV?

Audiențe. Sezonul 10 iUmor a debutat pe locul trei. Pe toate segmentele de public. Kanal D, cu Survivor, a dominat seara de duminică pe național și urban, în timp ce Pro TV cu filmele a câștigat publicul tânăr. Interesant este că Pro TV a pus la bătaie Equalizer 2, în condițiile în care, în toamnă, bătea debutul iUmor cu prima parte Equalizer. iUmor a început cu stângul. Show-ul Antenei 1 a avut cifre care au plasat emisiunea doar pe poziția a treia. Puțin peste 1,1 milioane de privitori s-au uitat, în medie, la prima ediție a producției cu Bendeac, Delia și Cheloo în juriu. Survivor, în schimb, își menține publicul. Ediția de aseară a fost urmărită de peste 2 milioane de telespectatori. Show-ul prezentat de Daniel Pavel nu a avut rival în țară și la orașe, dar a pierdut publicul tânăr atât pe propriul interval, cât și pe intervalul iUmor. Pro TV era duminică lider pe comercial cu producțiile „Equalizer 2” (20:00) și „O simplă favoare” (22:15).

https://www.paginademedia.ro/2021/02/audiente-debut-iumor-februarie-2021/

AUDIENȚE. România, te iubesc! - De Valentine’s Day, peste 1,5 milioane de români au fost cu ochii pe emisiunea Pro TV

AUDIENȚE. De Valentine's Day, românii au fost pe România, te iubesc!. Chiar și cu o ediție în reluare, peste 1,5 milioane de oameni au urmărit, ieri, emisiunea de reportaje și anchete de la Pro TV. Pro TV a fost lider audiență, pe intervalul în care s-a intersectat cu Știrile Kanal D, cu un film la Antena 1 și cu știri și talk show-uri la canalele de știri. Când la TV era România, te iubesc!, Antena 1 a ocupat locul cinci în toată țara și la orașe, dar a fost pe trei în rândul tinerilor. Național. Pro TV a ocupat primul loc în topul audiențelor, duminică, cu emisiunea România, te iubesc!. Aproximativ 1,5 milioane de români s-au uitat, în fiecare minut, la emisiunea de reportaje. Locul secund a fost ocupat de Kanal D, care a avut știri pe interval. A numărat cu jumătate de milion mai puțin decât Pro TV, adică un milion de telespectatori în medie. Antena 3 a fost pe trei, cu o 500.000 de persoane pe interval. România TV (482.000) și Antena 1 (456.000) au fost următoarele posturi din top.

https://www.paginademedia.ro/2021/02/audiente-romania-te-iubesc-14-februarie-2021/

AUDIENȚE. Românii, între Survivor și Te cunosc de undeva. Kanal D a fost lider, cu show-ul care s-a dus până aproape de miezul nopții

AUDIENȚE. Românii s-au împărțit între Survivor și Te cunosc de undeva, sâmbătă seara. Kanal D a dominat seara, cu show-ul Survivor, care s-a dus până aproape de miezul nopții. Antena 1 a reușit să se impună la orașe cu emisiunea prezentată de Cosmin Seleși și Alina Pușcaș, pe intervalul 20:00-23:10. În schimb, Pro TV nu prea s-a văzut, cu două filme sâmbătă seara. Postul TV a ocupat locul doi pe comercial și locul trei în țară și la orașe, indiferent că vorbim despre intervalul Te cunosc de undeva sau intervalul Survivor. Survivor a atins vârful de audiență la 22:10, când în fața televizoarelor erau 2,7 milioane de oameni. În aproape patru ore (20:00-23:50), show-ul de la Kanal D a fost lider detașat de audiență pe toate cele trei tageturi. A recuperat și la orașe după ce s-a terminat show-ul Antenei 1, la 23:10. Cât timp a fost la TV (20:00-23:10), Te cunosc de undeva a fost lider în mediul urban. La bătaie cu cele două show-uri, Pro TV a programat două filme: Jumanji (20:00) și o parte din Triple 9: Codul străzii (22:15).

https://www.paginademedia.ro/2021/02/audiente-survivor-te-cunosc-de-undeva-13-februarie/

Șapte lideri pentru Liderași au câștigat trofeele anului la Gala Itsy Bitsy 2021

A șasea ediție a Galei Lideri pentru Liderași – 2021 powered by Itsy Bitsy ne-a reamintit tuturor că încrederea, curajul și perseverența sunt superputerile oamenilor care fac lucruri semnificative în beneficiul copiilor. Anul acesta, 7 Lideri pentru Liderași au urcat pe scenă Le Château, din București și au primit trofeele oferite în cadrul Galei Itsy Bitsy în semn de recunoaștere și apreciere pentru proiectele importante pe care le-au desfășurat în 2020, în domenii precum educație pentru copii, educație pentru profesori, stare de bine, sănătate pentru copii și implicare socială. Evenimentul s-a desfășurat în sistem hibrid, cu transmisiune live gratuită pe canalele radio și online Itsy Bitsy. Chiar dacă nu am putut sărbători momentul în sală ca în alți ani, emoțiile și bucuria câștigătorilor trofeelor au ajuns cu ușurință la câteva mii de persoane, care au urmărit în direct Gala Itsy Bitsy.

https://www.paginademedia.ro/2021/02/trofeele-anului-la-gala-itsy-bitsy-2021/

AUDIENȚE. Românii au talent și public! Mult public: aproape 3 milioane. Pro TV, lider detașat cu ediția de vineri

Audiențe. Românii au talent și prind la public. Ediția a treia a show-ului de pe Pro TV a câștigat bătălia cifrelor cu Survivor de pe Kanal D. Ediția a treia Românii au talent - de data aceasta cu Smiley în juriu, în locul lui Andi Moisescu - a scos cifre peste cele de debut, de vinerea trecută. Peste 2,8 milioane de români au urmărit, în medie, cele două ore și jumătate ale producției de pe Pro TV. Nu a avut rival pe propriul interval, iar pe comercial a înregistrat o cotă de share de peste 33%. Survivor de pe Kanal D a stat toată seara pe locul secund, cu peste 2 milioane de telespectatori pe intervalul de intersecție cu Românii au talent. De notat: Show-ul prezentat de Daniel Pavel a durat cu 30 de minute mai mult decât Românii au talent, dar Kanal D a rămas tot pe locul secund și pe intervalul Survivor. Antena 1 a propus filmul Lucy și a scos cifre modeste: nici măcar 600.000 de telespectatori la nivel național, pe intervalul Românii au talent.

https://www.paginademedia.ro/2021/02/audiente-romanii-au-talent-12-februarie-2021/

Cât câştigă un angajat din industria de IT&C: aproape 8.300 de lei, în creştere cu 124% în ultimul deceniu. Un programator câştigă între 3.219 lei şi 10.393 de lei, iar un inginer de software câştigă un salariu lunar net cuprins între 3.890 de lei şi 11.550 de lei

În ultimii 10 ani, numărul salariaţilor din această industrie a crescut cu 79.000. Un angajat din companiile cu activităţi de servicii în tehnologia informaţiei câştiga un salariu mediu net de aproape 8.300 de lei în noiembrie 2020, în creştere cu circa 9% comparativ cu aceeaşi lună a anului precedent, conform datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS). Salariile din industria de IT&C au crescut cu aproape 124% în ultimul deceniu, de la circa 3.700 de lei în noiembrie 2011.

https://www.zf.ro/companii/cat-castiga-angajat-industria-it-c-aproape-8-300-lei-crestere-124-19909628

Prezentatorii trofeelor Globurile de Aur, pe scenele galei din New York şi Los Angeles – presă

Prezentatorii trofeelor Globurile de Aur, acordate de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (HFPA) pe 28 februarie, vor fi prezenţi pe scenele galei din New York şi Los Angeles, potrivit Variety. Cea de-a 78-a gală de decernare a Globurilor de Aur va avea loc la New York şi la Los Angeles, au anunţat HFPA şi NBC în urmă cu câteva zile. Actriţa Tina Fey se va afla în Rainbow Room din Rockefeller Center, iar actriţa Amy Poehler, la Beverly Hilton, unde de regulă are loc ceremonia. Nu au fost dezvăluite oficial detaliile legat de desfăşurarea evenimentului, însă, potrivit Variety, producătorii le-au cerut prezentatorilor să apară în persoană la Rainbow Room sau Beverly Hilton, în timp ce nominalizaţii vor fi prezenţi la gală prin sistem videoconferinţă.

https://www.news.ro/entertainment/prezentatorii-trofeelor-globurile-de-aur-pe-scenele-galei-din-new-york-si-los-angeles-presa-1922405113092021020819974334

„Românii au talent”, urmărită vineri seară de peste 2,8 milioane de telespectatori

Emisiunea „Românii au talent” a fost urmărită vineri seară, la Pro TV, de peste 2,8 milioane de telespectatori, potrivit unui comunicat remis News.ro. Juratul Andi Moisescu a participat prin videoconferinţă, iar Smiley a stat la masa juriului. În octombrie, Moisescu a fost diagnosticat cu Covid-19, chiar înainte de startului celei de-a şasea zi de audiţii pentru „Românii au talent”. Astfel că filmările au avut loc în acest format. Ediţia difuzată vineri seară a condus detaşat topul audienţelor pe toate segmentele de public, pe întreaga durată a difuzării.

https://www.news.ro/cultura-media/romanii-au-talent-urmarita-vineri-seara-de-peste-2-8-milioane-de-telespectatori-1922405113372021021019974695

Uniunea Europeană a făcut apel la China să anuleze interdicţia impusă BBC World News

Uniunea Europeană a făcut apel la China, sâmbătă, să anuleze interdicţia impusă postului de televiziune BBC World News, potrivit The Associated Press. China a exclus vineri postul britanic BBC World News dintre cele care sunt prezente în grilă, iar televiziunea de stat din Hong Kong a anunţat că nu se va mai baza pe BBC World Service Radio, după o săptămână de când Ofcom, autoritatea britanică de reglementare a audiovizualului, a retras licenţa postului CGTN (China Global Television Network), deţinut de stat. Sâmbătă, Uniunea Europeană a cerut Chinei să anuleze interdicţia postului BBC World News impusă, aparent, ca ripostă.

https://www.news.ro/cultura-media/uniunea-europeana-a-facut-apel-la-china-sa-anuleze-interdictia-impusa-bbc-world-news-1922401813002021021519975372

UE cere Ungariei ”să ia măsuri urgente” pentru a permite funcţionarea în continuare a unui post de radio de opoziţie

Comisia Europeană a cerut Ungariei ”să ia măsuri urgente” pentru a permite funcţionarea în continuare a unui post de radio de opoziţie, după ce acesta a pierdut un apel împotriva retragerii licenţei, potrivit unei scrisori văzute de Reuters. UE şi-a exprimat în această săptămână îngrijorarea referitoare la libertatea presei în Ungaria, în legătură cu cazul postului Klubradio, care emite de 19 ani şi care critică, prin emisiunile şi invitaţii său, politicile guvernului. Scrisoarea din 12 februarie din partea directorului pentru reţele de comunicaţii al Comisiei Europene, Roberto Viola, adersată ambasadorului Ungariei la UE, Tibor Stelbaczky, afirmă: ”Vă solicit să vă asiguraţi că utilizarea actuală a acestui spectru poate continua în perioada intermediară până când deciziile finale privind respingerea cererii de reînnoire şi cu privire la orice nouă atribuire devin obligatorii din punct de vedere juridic.

https://www.news.ro/externe/ue-cere-ungariei-sa-ia-masuri-urgente-pentru-a-permite-functionarea-in-continuare-a-unui-post-de-radio-de-opozitie-1922401214002021020619976271

Actorul Regé-Jean Page, starul serialului „Bridgerton”, va fi gazda emisiunii „Saturday Night Live”

Actorul Regé-Jean Page, starul serialului „Bridgerton”, lansat de Netflix la finalul anului trecut, va fi gazda emisiunii „Saturday Night Live”, potrivit Variety. Page îşi va face debutul la „Saturday Night Live” pe 20 februarie, când, tot pentru prima dată în show-ul de televiziune, Bad Bunny va fi invitat să cânte. În „Bridgerton”, Page interpretează rolul Simon Basset, duce de Hastings, celibatar convins. Bazat pe romanele de dragoste semnate de Julia Quinn şi produs de Chris Van Dusen („Scandal”) şi Shondaland, „Bridgerton” a devenit rapid cel mai vizionat serial original Netflix. Serviciul de streaming a transmis că a fost urmărit de pe 82 de milioane de conturi doar în primele 28 de zile.

https://www.news.ro/cultura-media/actorul-reg-jean-page-starul-serialului-bridgerton-va-fi-gazda-emisiunii-saturday-night-live-1922403714002021021019976916

Actorii Donald Glover şi Phoebe Waller-Bridge, în serialul „Mr. and Mrs. Smith”

Actorii Donald Glover şi Phoebe Waller-Bridge vor fi protagoniştii serialului „Mr. and Mrs. Smith”, spinoff al lungmetrajului omonim din 2005 în care au jucat Brad Pitt şi Angelina Jolie. Serialul va fi realizat de New Regency şi Amazon Prime Video şi este programat să fi lansat în 2022. Glover, cunoscut din „The Martian” şi „Guava Island”, şi Waller-Bridge, cunoscută pentru „Fleabag”, premiat cu şase premii Emmy, vor fi şi producători executivi. Cei doi actori au jucat împreună în „Solo: A Star Wars Story”.

https://www.news.ro/entertainment/actorii-donald-glover-si-phoebe-waller-bridge-in-serialul-mr-and-mrs-smith-1922400614002021021219977072

YouTube și TikTok, în preferințele online ale copiilor din această iarnă

Conținuturile oferite de platforma YouTube au fost pe primul loc în preferințele copiilor în ceea ce privește căutările pe Internet, în timpul sărbătorilor de iarnă 2020-2021, arată rezultatele unui raport realizat de Kaspersky Safe Kids. Conform datelor centralizate, cele mai populare solicitări au fost asociate cu YouTube (21%), jocuri (15%), traducători de limbi străine (11%), platforme de comunicare (10%) și muzică (9%), scrie Agerpres. Referitor la platforma YouTube, copiii au căutat în perioada analizată cel mai frecvent jocuri video (37%), la această categorie fiind preferați gameri care prezintă jocuri diferite (39%) și canale care acoperă altele specifice precum Minecraft (19%). Celelalte jocuri cele mai solicitate pe YouTube au fost Among Us, Brawl Stars și Gacha Life, care permite crearea de povești video.

https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/it-c/youtube-si-tiktok-in-preferintele-online-ale-copiilor-din-aceasta-iarna-19972643
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL