×

Revista presei -- Data și ora publicării: 11.02.2021 16:15:27

REVISTA PRESEI / 11 feb 2021 /




Cum arată „lista neagră” a coaliţiei de guvernare şi ce şefi de instituţii urmează să fie revocaţi
Premieră istorică: Google va plăti 120 de publicaţii britanice pentru ştirile pe care le preia în produsul News Showcase
SRJ MediaSind a decis declanşarea acţiunilor de protest împotriva măsurilor de austeritate impuse de Guvern
Smiley, în juriul Românii au talent. I-a luat locul lui Andi Moisescu cât era bolnav de Covid-19
AUDIENȚE. Tinerii au salvat leii. Imperiul Leilor, lider doar pe comercial. În țară, și Nea Marin a depășit Pro TV
AUDIENȚE. Derby-ul Dinamo-FCSB din Cupă, sub Dinamo - FCSB din Campionat. Digi Sport, pe locul 4 cu meciul
De Ziua Îndrăgostiților. Casa Zurli, un nou sezon la Antena 1
Look Sport va difuza alte competiții de motorsport din România, în următorii cinci ani
„Românii au talent”, un sezon cu noutăți. Smiley ajunge la masa juriului
Au început filmările pentru sezonul 6 din „Outlander”
Cât este marele premiu la ”Survivor România 2021”
Finala FIFA Club World Cup Qatar va fi difuzată în direct de TVR 1
Antena 1 anunță un nou sezon al emisiunii pentru copii „Casa Zurli”
Quiz show-ul „Pe bune?!” revine la Pro TV cu un nou sezon. Cine sunt invitații primei ediții
Diva a pregătit un program special pentru weekendul îndrăgostiților
Mutare pe piaţa media. Mircea Dinescu se mută cu emisiunea Politică şi Delicateţuri de la TVR după şapte ani
TVR 1 difuzează în premieră documentarul „Graniţa morţii”, o tulburătoare istorie a frontieriştilor
Autorităţile de la Chişinău: TVR Moldova poate fi retransmis doar în sistem digital
Când va fi lansat pe Netflix serialul „Waffles + Mochi”, cu Michelle Obama
Berlinala 2021 - Cineastul Radu Jude, din nou în competiţie
Ceremonia de acordare a premiilor Oscar, transmisă din mai multe locuri
UE începe să lucreze la o schemă de certificare a securității cibernetice în 5G
Lungmetrajul ''Babardeală cu bucluc sau porno balamuc'', regia Radu Jude - în competiţia oficială de la Berlinale


Cum arată „lista neagră” a coaliţiei de guvernare şi ce şefi de instituţii urmează să fie revocaţi
Partidele din coaliţia de guvernare vor ca în următoarele săptămâni să înlăture mai mulţi şefi de instituţii publice numiţi de PSD şi ALDE, printre aceştia fiind Florin Iordache, Renate Weber şi Georgică Severin. PNL, USR-PLUS şi UDMR urmează să înceapă discuţiile, în mai multe comisii de lucru, pentru modificarea unor legi de funcţionare ale unor instituţii ca Societatea Naţională de Radiodifuziune, Societatea Română de Televiziune şi Consiliul Legislativ, dar şi pentru schimbarea şefilor de acolo, în condiţiile în care sunt ocupate de foşti membri PSD sau ALDE, unii cu un trecut controversat.
https://adevarul.ro/news/politica/cum-arata-listaneagra-coalitiei-guvernare-1_602420ca5163ec4271d7dbb7/index.html

Premieră istorică: Google va plăti 120 de publicaţii britanice pentru ştirile pe care le preia în produsul News Showcase
Google a anunţat miercuri că a lansat produsul News Showcase în Marea Britanie, ceea ce înseamnă că gigantul va începe să plătească pentru conţinutul de presă pe care îl preia în Regatul Unit, pentru prima dată în istorie, potrivit CNBC. Gigantul din Silicon Valley a semnat contracte cu 120 de publicaţii britanice, printre care Financial Times şi Reuters, care vor primi bani pentru a produce fragmente de ştiri care apar în produsul Google News Showcase. Relatările din presa internaţională arată că editorii de presă vor încasa câteva milioane de dolari pe an de la Google. Noul produs de ştiri al Google va fi introdus în cadrul aplicaţiilor mobile Google News şi Google Discover – care este un flux de articole şi clipuri video pentru mobil, curatoriat de Google. Când utilizatorii vor accesa un astfel de fragment de ştire din aplicaţiile Google, aceştia vor fi direcţionaţi către site-ul publicaţiei, unde vor regăsi articolul complet.
https://www.zf.ro/business-international/premiera-istorica-google-va-plati-120-de-publicatii-britanice-pentru-19913357

SRJ MediaSind a decis declanşarea acţiunilor de protest împotriva măsurilor de austeritate impuse de Guvern
Membrii Sindicatului Român al Jurnaliştilor (SRJ) MediaSind vor participa la toate acţiunile de protest împotriva politicii de austeritate impuse de Guvern care vor fi declanşate de organizaţiile la care sunt afiliaţi - Federaţia Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind şi Confederaţia Naţională a Sindicatelor Libere Frăţia. Conform unui comunicat remis, miercuri, AGERPRES, decizia a fost luată miercuri, în unanimitate, în cadrul Conferinţei Naţionale a Sindicatului Român al Jurnaliştilor MediaSind. De asemenea, prin intermediul Federaţiei Europene a Jurnaliştilor şi Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor, SRJ MediaSind va sesiza instituţiile Uniunii Europene privind lipsa oricăror măsuri de protecţie pentru lucrătorii din mass-media, precum şi pentru industria de media din România, se menţionează în comunicat.
https://www.agerpres.ro/cultura/2021/02/10/srj-mediasind-a-decis-declansarea-actiunilor-de-protest-impotriva-masurilor-de-austeritate-impuse-de-guvern--658974

Smiley, în juriul Românii au talent. I-a luat locul lui Andi Moisescu cât era bolnav de Covid-19
Și în culise, și în juriu. Smiley, în juriul Românii au talent, cât Andi Moisescu s-a autoizolat după ce era infectat cu noul coronavirus. Moisescu s-a infectat cu Covid-19 în toamna anului trecut, în timp ce se filmau preselecțiile pentru sezonul 11. Astfel, Smiley s-a alăturat juriului format din Andra, Alexandra Dinu și Florin Călinescu. „Sezonul a fost inedit, jumătate în culise, jumătate în fața concurenților”, a spus Smiley. Moisescu apare și el în show, dar a urmărit evoluțiile concurenților din studioul său de acasă. „Românii au talent este o sărbătoare pe care o aștept și pe care o pregătesc. Lovitura a fost că a trebuit să plec de la filmări”, a declarat Moisescu. A treia ediție Românii au talent va avea loc vineri, 12 februarie, de la 20:30, pe Pro TV.
https://www.paginademedia.ro/2021/02/smiley-in-juriul-romanii-au-talent-i-a-luat-locul-lui-moisescu/

AUDIENȚE. Tinerii au salvat leii. Imperiul Leilor, lider doar pe comercial. În țară, și Nea Marin a depășit Pro TV
AUDIENȚE. Lupta pentru audiențe a fost strânsă miercuri seară, iar „leii” n-au fost chiar la înălțime. Imperiul Leilor a început cu cifre modeste sezonul doi. Emisiunea Pro TV a fost lider pe segmentul comercial, dar a pierdut orașele (locul doi) și țara (locul trei). La nivel național, Pro TV a fost depășit atât de Antena 1, cu Nea Marin, cât și de Kanal D, cu serial turcesc. Românii s-au împărțit aseară între Imperiul Leilor, Nea Marin (Antena 1), serialul turcesc Hercai (Kanal D) și derby-ul Dinamo-FCSB. Cu Imperiul Leilor, Pro TV a fost pe locul trei la nivel național și pe doi în mediul urban. Pe intervalul Nea Marin (20:25-23:05), în schimb, a fost și la orașe pe trei (sub Antena 1 și Kanal D). Totuși, Pro TV a lider pe segmentul tânăr pe ambele intervale.
https://www.paginademedia.ro/2021/02/imperiul-leilor-debut-februarie-2021/

AUDIENȚE. Derby-ul Dinamo-FCSB din Cupă, sub Dinamo - FCSB din Campionat. Digi Sport, pe locul 4 cu meciul
Audiențe. Derby-ul din Cupa României dintre Dinamo și FCSB a adus cifre peste medie pentru televiziunile de sport, aseară. Digi Sport 1 s-a clasat pe patru pe toate segmentele de public, în timp ce Look Sport+ și Telekom Sport 1 au scos audiențe peste cât scot în mod obișbuit. Totuși, meciul din Cupă a fost sub partida de săptămâna trecută, când cele două echipe rivale s-au întâlnit în Liga I. Victoria dinamoviștilor cu 1-0 din optimile Cupei României a fost urmărită de aproximativ 882.000 de telespectatori la nivelul întregii țări, pe cele trei canale de sport. În urmă cu o săptămână, partida Dinamo - FCSB din Liga I scotea - cumulat pe cele trei postui de sport - un milion de telespectatori.
https://www.paginademedia.ro/2021/02/audiente-dinamo-fcsb-cupa-romaniei-2021/

De Ziua Îndrăgostiților. Casa Zurli, un nou sezon la Antena 1
Trupa Gașca Zurli se întoarce cu al doilea sezon al emisiunii „Casa Zurli”, pe Antena 1. Primul episod se va putea urmări duminică, 14 februarie, de la ora 10:00, cu actrița Anca Sigartău în postura de invitat. Mirela Retegan, fondatoarea Gașca Zurli, va vorbi despre problemele zilnice în relația părinți-copii. Alături de Retegan vor mai fi Fetiţa Zurli, Vrăjimăturica, Zâna Bună, Zdrăngănel, Truli, Clopoțel, Băiețelul Zurli, Vrăjitoarea Tura Vura, Tashu și Tasha și Tanti Prezentatoarea.
https://www.paginademedia.ro/2021/02/casa-zurli-sezon-nou-antena1/

Look Sport va difuza alte competiții de motorsport din România, în următorii cinci ani
Look Sport continuă seria achizițiilor competițiilor de motorsport din România. După Campionatul Național de Super Rally, reprezentanții Clever au cumpărat Romanian Endurance Series (reunește la start turisme și GT-uri) și Moto RC (campionat de motociclism viteză din România). Cele două competiții se vor vedea în următorii cinci ani, pe Look Sport 3, anunță reprezentanții postului. Primele etape din Romanian Endurace Series se vor desfășura pe circuitul de viteză „MotorPark România” din Adâncata, iar alte două runde în Târgu Mureș, pe circuitul Transilvania Motor Ring.
https://www.paginademedia.ro/2021/02/look-sport-competii-motorsport-romania/

„Românii au talent”, un sezon cu noutăți. Smiley ajunge la masa juriului
Doar o săptămână a trecut de la lansarea sezonului #unusiunu Românii au talent și deja am avut ocazia să ne bucurăm de momente de neuitat, de voci care ne-au fermecat, de dansuri care ne-au purtat în lumi de poveste și de acrobații care ne-au lăsat fără respirație. Mâine, cel mai iubit show de divertisment revine cu o nouă ediție spectaculoasă! A fost un sezon atipic, filmat în condiții speciale, iar acest lucru a condus și la faptul că o premieră va fi înregistrată. 'Sezonul a fost inedit, jumătate în culise, jumătate în fața concurenților', va declara Smiley, după ce se va așeza la masa juriului, alături de Andra, Alexandra Dinu și Florin Călinescu. Andi Moisescu le va fi alături de la distanță, dar va comenta și va trăi împreună cu ei magia spectacolului. 'Românii au talent este o sărbătoare pe care o aștept și pe care o pregătesc. Lovitura a fost că a trebuit să plec de la filmări', a spus Andi. Cu toate acestea, juratul s-a declarat fericit să vadă încântarea lui Smiley: 'Mă bucur că a trăit aceste momente'. Care vor fi primele reacții ale noului jurat și cum se va descurca Pavel singur în culise, aflăm mâine seară!
https://tvmania.ro/romanii-au-talent-un-sezon-cu-noutati-smiley-ajunge-la-masa-juriului-283404.html

Au început filmările pentru sezonul 6 din „Outlander”
Sezonul al șaselea al serialului „Străina', în original „Outlander', a intrat oficial în producție, în Scoția, după cum am aflat dintr-un videoclip cu imagini din culise postat pe rețelele de socializare. „Străina', cu Caitriona Balfe și Sam Heughan, a ajuns la sezonul al șaselea și are, până acum, șase nominalizări la Globurile de Aur. Chiar Sam Heughan, pe contul său de Twitter, a fost unul dintre cei care-a răspândit vestea: „Se filmează sezonul 6! Mă simt foarte norocos că lucrez acum, producătorii s-au asigurat că toată lumea va fi în siguranță și protejată. Acum nu mai trebuie decât să ne descurcăm cu ninsoarea…'.
https://tvmania.ro/au-inceput-filmarile-pentru-sezonul-6-din-outlander-283391.html

Cât este marele premiu la ”Survivor România 2021”
Câştigătorul 'Survivor România 2021', sezonul 2, va pleca acasă cu o sumă de bani frumoasă. În cursă au intrat 12 Faimoși și 12 Războinici gata să demonstreze că merită să ajungă în marea finală a show-ului, dar numai unul dintre ei va primi în cont marele premiu în valoare de 250.000 de lei. Prima ediție a reality show-ului de la Kanal D cu un premiu cu aceeași valoare, 250.000 de lei, a fost câștigată de Elena Ionescu. Sportiva redutabila pe trasee, a luptat cu îndârjire, dovedind pana in ultimul moment ca merita sa fie câștigătoarea celei mai spectaculoase competiții televizate din Romania. Ma plec in fata publicului care m-a susținut. (…) Am luptat ca o leoaica pentru copilul meu’, declara Elena Ionescu la momentul respectiv, printre lacrimi de bucurie, ținând trofeul strâns in brațe.
https://tvmania.ro/premiu-survivor-romania-bani-castigator-283419.html

Finala FIFA Club World Cup Qatar va fi difuzată în direct de TVR 1
Microbiștii pot urmări în direct, pe 11 februarie, de la ora 20.00, întâlnirea dintre Bayern Munchen și Tigres UANL, din Finala FIFA Club World Cup Qatar. Finala mică este live pe TVR+ Exclusiv, tot joi, de la 17.00, dar și înregistrată, la TVR 1, de la 0.45. Seară cu mult fotbal de clasă la TVR 1: pe 11 februarie se joacă cele două finale ale Campionatului Mondial al Cluburilor, eveniment fotbalistic ce a reunit campioanele celor șase confederații FIFA. Finala mare se dispută între Bayern Munchen și echipa mexicană Tigres UANL și va putea fi văzută în direct la TVR 1 și online, pe TVR+ Exclusiv, de la ora 20.00, comentată de Marian Olaianos. Noaptea, de la 0.45, telespectatorii TVR 1 pot urmări înregistrarea Finalei mici a competiției, întâlnirea dintre clubul egiptean Al Ahly și brazilienii de la Palmeiras, comentariul fiind asigurat de Emil Hossu-Longin. Finala mică este live, de la ora 17.00, la TVR+ Exclusiv.
https://tvmania.ro/finala-fifa-club-world-cup-qatar-va-fi-difuzata-in-direct-de-tvr-1-283412.html

Antena 1 anunță un nou sezon al emisiunii pentru copii „Casa Zurli”
Trupa-fenomen pentru copii, Gaşca Zurli, revine la Antena 1 cu cel mai nou sezon Casa Zurli, în fiecare duminică, de la ora 10:00. Cu ajutorul personajelor atât de îndrăgite, fondatoarea Gaşca Zurli, Mirela Retegan, continuă să găsească soluţii pentru problemele de care părinţii se izbesc zi de zi, transformându-le într-un spectacol magic al imaginaţiei cu jocurile, activităţile distractive şi, bineînţeles, celebrele cântecele Zurli. Printre noutăţile celui de-al doilea sezon se numără invitaţii speciali, alături de prichindeii din familiile lor.
https://tvmania.ro/antena-1-anunta-un-nou-sezon-al-emisiunii-pentru-copii-casa-zurli-283409.html

Quiz show-ul „Pe bune?!” revine la Pro TV cu un nou sezon. Cine sunt invitații primei ediții
Cel mai tare quiz-show revine la PRO TV joi, de la 22:30! Distracție? Garantată; Umor? La el acasă; Întrebări nebune? Din plin! Unde mai pui că poți afla cele mai trăsnite răspunsuri! Pe Bune?! – o demență de concurs! Mihai Bobonete este pregătit să modereze lupta dintre Costi Diță și Cosmin Natanticu, iar cei doi căpitani sunt gata să ofere răspunsurile corecte sau… așa cred ei! Pe panou se vor regăsi cele 12 domenii care ascund întrebările serii. Vom avea categorii precum: „Animale exotice', „Un mare plus' sau „Ai noștri, ca brazii'.
https://tvmania.ro/quiz-show-ul-pe-bune-revine-la-pro-tv-cu-un-nou-sezon-cine-sunt-invitatii-primei-editii-283379.html

Diva a pregătit un program special pentru weekendul îndrăgostiților
DIVA este destinația ideală pentru un weekend presărat cu filme romantice, în cele mai romantice zile ale anului. 4 filme romantice pe zi, începând cu ora 16:00, asigură doza optimă de iubire! Vineri, 12 februarie sunt programate filmele „Jumătatea mea', „Desigur… Poate că…', „Dragostea, desigur' și „Paris, vin și dragoste'. Sâmbătă, 13 februarie sunt difuzate filmele: „Îmbuteliat cu dragoste', „Nuntă la podgorie', „Anotimpul dragostei' și „Patru nunți estivale'. 14 februarie este ziua potrivită pentru noi titluri ca: „Ingredientul secret' (premieră în România), „Suflete pereche' (premieră în România) și „Dragoste la primul dans'.
https://tvmania.ro/postul-diva-a-pregatit-un-program-special-pentru-weekendul-indragostitilor-283353.html

Mutare pe piaţa media. Mircea Dinescu se mută cu emisiunea Politică şi Delicateţuri de la TVR după şapte ani
După şapte ani petrecuţi la TVR, Mircea Dinescu va realiza emisiunea „Politică şi Delicateţuri” la postul de televiziune Prima TV. "Pot să spun doar atât: Aveam eu un vers într-o poezie, într-o carte care trebuia să apară înainte de 1989, dar nu mi-au dat voie: Opriţi istoria, cobor la prima. Emisiunea Politică şi Delicateţuri, din câte ştiu, este printre cele mai urmărite de la TVR. Ştiu că prima este Vedetă populară, apoi este Politică şi Delicateţuri." a declarant Mircea Dinescu, contactat de Paginademedia.ro După ce a realizat Politică şi Delicateţuri la Realitatea TV, Mircea Dinescu a venit cu emisiunea la TVR, în martie 2014. Ultimul sezon la TVR 1 s-a încheiat în urmă cu două săptămâni, pe 24 ianuarie.
https://adevarul.ro/entertainment/tv/mutare-piata-media-mircea-dinescu-muta-cuemisiunea-politica-delicateturi-tvr-sapte-ani-1_602421a65163ec4271d7df82/index.html

TVR 1 difuzează în premieră documentarul „Graniţa morţii”, o tulburătoare istorie a frontieriştilor
Mărturiile cutremurătoare ale unor oameni umiliţi, bătuţi, torturaţi, într-o epocă marcată de frică dusă la extrem, de minciună şi de alienare. Toate acestea sunt cuprinse în filmul realizat de Cătălin Apostol, difuzat în premieră de TVR 1 joi, 11 februarie, ora 22.10. „N-am apucat să fac câţiva paşi, că au început să tragă. 32 de cartuşe în plin, de la doi metri. A fost un miracol că am scăpat cu viaţă.” „Sunt unul dintre cei care am ajutat câteva grupuri de cetăţeni să meargă spre libertate.”
https://adevarul.ro/entertainment/tv/tvr-1-difuzeaza-premiera-documentarul-granita-mortii-tulburatoare-istorie-frontieristilor-1_602506925163ec4271de165e/index.html

Autorităţile de la Chişinău: TVR Moldova poate fi retransmis doar în sistem digital
Consiliul Audiovizualului din Republica Moldova a reconfirmat, prin Decizia nr. 2/14, publicată pe site-ul audiovizual.md, că postul TVR Moldova poate fi retransmis doar în format digital, se arată într-un comunicat remis News.ro. Decizia Consiliului reiterează faptul că utilizarea reţelelor statale II şi III în format analogic în Republica Moldova a încetat de drept la data de 1 martie 2020, făcând imposibilă retransmisia canalului SRTv în acest format. Deşi SRTv şi-a manifestat intenţia de a continua transmisia în sistem analogic şi după această dată, dar cu respectarea legislaţiei din Republica Moldova, formulând o serie de solicitări în acest sens către autorităţile în domeniu din Republica Moldova, încă din februarie 2020, Consiliul Audiovizualului a răspuns că, odată cu atingerea termenului limită de trecere la televiziunea digitală terestră, respectiv 1 martie 2020, „utilizarea reţelelor analogice se sistează de drept”.
https://adevarul.ro/entertainment/tv/autoritatile-chisinau-tvr-moldova-retransmis-doar-sistem-digital-1_6023c7885163ec4271d5840f/index.html

Când va fi lansat pe Netflix serialul „Waffles + Mochi”, cu Michelle Obama
Serialul „Waffles + Mochi”, cu Michelle Obama, fostă primă doamnă a Statelor Unite, va fi lansat de Netflix în luna martie a acestui an. Cu zece episoade a câte 20 de minute, serialul este coordonat de Erika Thormahlen şi Jeremy Konner, care sunt producători executivi alături de Tonia Davis, Priya Swaminathan, Barack şi Michelle Obama. În Tărâmul mâncării congelate, locuiau doi prieteni buni pe nume Waffles şi Mochi care aveau un vis comun: să devină bucătari. Singura problemă era că tot ce găteau era din gheaţă. Când ei se angajează la un supermarket fantezist, sunt pregătiţi pentru aventura culinară a vieţii lor.
https://adevarul.ro/entertainment/tv/cand-lansat-netflix-serialul-waffles--mochi-michelle-obama-1_6022b11e5163ec4271cc68da/index.html

Berlinala 2021 - Cineastul Radu Jude, din nou în competiţie
Cel mai nou lungmetraj semnat de regizorul Radu Jude, „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc”, va avea premiera mondială în competiţia de anul acesta a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin. Selecţia filmelor din Competiţie şi din programul Berlinale Special a fost anunţată joi de directorul artistic al festivalului, Carlo Chatrian. Înainte de asta, directorul executiv Mariette Rissenbeek a prezentat, din nou, formatul Berlinalei 2021. Cea de-a 71-a ediţie a festivalului va avea loc în două etape. Evenimentul dedicat profesioniştilor din industrie va avea loc în perioada 1 - 5 martie 2021. Între 9 şi 20 iunie, se va desfăşura Summer Special, la care este aşteptat şi publicul cinefil.
https://www.news.ro/entertainment/berlinala-2021-cineastul-radu-jude-din-nou-in-competitie-1922402111002021021219969451

Ceremonia de acordare a premiilor Oscar, transmisă din mai multe locuri
Ceremonia de acordare a premiilor Oscar, programată să aibă loc anul acesta pe 25 aprilie, va fi transmisă din mai multe locuri, a anunţat un purtător de cuvânt al Academiei americane de film, citează ABC News. Dolby Theatre din Hollywood a găzduit gala Oscar începând cu anul 2001, iar organizatorii spun acum că ediţia viitoare va respecta tradiţia, însă ei vor să angajeze în acest eveniment mai multe zone. Un purtător de cuvânt al AMPAS a spus miercuri că ceremonia va fi transmisă live din diferite locuri. În prezent, importante centre cinematografice din lume, precum Los Angeles, New York şi Londra, se află încă sub restricţii impuse în contextul sanitar.
https://www.news.ro/entertainment/ceremonia-de-acordare-a-premiilor-oscar-transmisa-din-mai-multe-locuri-1922401811002021020719968831

UE începe să lucreze la o schemă de certificare a securității cibernetice în 5G
Agenția Europeană de Securitate Cibernetică (ENISA) a anunțat că va începe procedurile pentru elaborarea unei scheme de certificări de securitate cibernetică pentru 5G, ca răspuns la cererile Comisiei Europene. Certificarea de securitate a echipamentelor 5G este o cerință din Setul de instrumente 5G elaborat de Comisia Europeană, ce include măsuri de protecție a datelor în noile rețele de ultimă generație. ENISA este autorizată să elaboreze certificate de securitate cibernetică pentru o serie de produse standard, dar și să răspundă unor solicitări punctuale din partea Comisiei Europene pentru anumite produse. În procesul de elaborare a schemelor de certificare, agenția colaborează cu Statele Membre în cadrul grupului de lucru pe probleme de securitate NIS, dar încorporează și sugestiile industriei de profil. Experți 5G vor fi invitați să contribuie prin grupuri de lucru ad hoc pe care ENISA le va constitui în procesul de elaborare a schemelor de certificare. Cererea de recomandări va fi publicată pe site-ul agenției.
https://www.economica.net/ue-incepe-sa-lucreze-la-o-schema-de-certificare-a-securita-ii-cibernetice-in-5g_196834.html

Lungmetrajul ''Babardeală cu bucluc sau porno balamuc'', regia Radu Jude - în competiţia oficială de la Berlinale
Cel mai nou lungmetraj semnat de regizorul Radu Jude, "Babardeală cu bucluc sau porno balamuc", a fost inclus în competiţia oficială a celei de-a 71-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin. Potrivit unui comunicat RollerCoaster transmis AGERPRES, pelicula va fi prezentată în premieră mondială la Berlinale. Din cauza pandemiei mondiale de coronavirus, prestigiosul eveniment se va desfăşura în două etape: cu o competiţie online şi acordarea de premii în perioada 1-5 martie, precum şi cu proiecţii deschise publicului în perioada 9-20 iunie, după cum au anunţat reprezentanţii festivalului, Carlo Chatrian şi Mariette Rissenbeek. Subintitulat "Schiţă pentru un film popular", lungmetrajul "Babardeală cu bucluc sau porno balamuc" analizează raporturile dintre individ şi societate, având ca punct de plecare urmările pe care un clip porno de amatori încărcat de o profesoară de şcoală generală pe un site specializat le provoacă în viaţa acesteia. Din distribuţie fac parte actorii Katia Pascariu, Claudia Ieremia, Olimpia Mălai, Nicodim Ungureanu, Alexandru Potocean, Andi Vasluianu, Alex Bogdan, Ilinca Manolache, Dana Voicu, Axinte, Adrian Enache, Ilinca Hărnuţ. "Un prieten a descris acest film ca fiind întâlnirea dintre Immanuel Kant (legea morală) şi Emanuelle Cunt (legea mortală). Iar criticul Andrei Gorzo declara recent că filmul este: 'agresiv, experimental, debordând de idei şi mai ales de un simţ superincisiv al contemporanului'. Nu mai am nimic de adăugat", a afirmat regizorul Radu Jude.
https://www.agerpres.ro/cultura/2021/02/11/lungmetrajul-babardeala-cu-bucluc-sau-porno-balamuc-regia-radu-jude-in-competitia-oficiala-de-la-berlinale--659365
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL