×

Autorităţi -- Data și ora publicării: 04.02.2021 16:13:13

CNA are o ultimă ședință în chiar ziua expirării mandatelor membrilor Dorina Rusu și Radu Herjeu după care face o pauză pe termen necunoscut



București (MEDIA EXPRES) / 4 feb 2021 / CNA a anunțat o ședință atipică pentru luni, 8 februarie, de la ora 11.00, în ultima zi de mandat al membrilor CNA Dorina Rusu și Radu Herjeu, după care autoritatea va rămâne în 7 oameni și în imposibilitatea de a se mai întâlni din lipsă de cvorum.

Ordinea de zi a şedinței de luni include două solicitări de licențe noi pentru televiziune (ZOOM TV din Brașov și ROCHANNEL din Constanța), trei prelungiri de licențe, trei modificări de acționariat printre care modificarea acționariatului secundar PRO TV SRL București, două notificări pentru difuzarea de Servicii Media Audiovizuale la Cerere - BEST MIXMEDIA SRL din Câmpina/Prahova pentru DIASPORA TV și AGENTIA YUROTON SRL Timișoara pentru YURO RTV Group – LaLa TV, НашаTB, VictoriaTV, TV Link, LinkTVnet, YuRoMaxTV și Radio Link Group.

Pe lângă avize de retransmisie (retrageri, notificare),decizii de autorizare și retrageri de licențe audiovizuale, pe ordine de zi mai figurează o adresă de la RCS & RDS SA cu privire la începere operarării unui număr de 71 de rețele ce au aparținut companiei AKTA TELEKOM SA.

Ordinea de zi este completată cu numeroase rapoarte de control printre care Tele Europa Nova, RTT Brașov, NCN Cluj Napoca, Radio Sud Craiova, TVR Tg. Mureș, Ploiești TV, Nașul TV - emisiuni difuzate în perioada 01 – 15.01.2021, Antena 3 - emisiunile Subiectiv și Știri difuzate pe data de 05.01.2021 - cu reclamații (persoană lezată Cumpănașu), PRO TV - emisiuni de Știri difuzate pe data de 19.01.2021, Realitatea Plus - emisiunile. 100%, Jocuri de putere, Culisele statulului paralel difuzate pe 08, 11, 13 și 14.01.2021, România TV - emisiuni difuzate în perioada 04 - 26.01.2021 - cu reclamații (persoane lezate/Cumpănașu), TVR 1 - emisiunea Anchetele Comisarului Antonescu difuzată pe data de 14.12.2020 - cu reclamație (persoană lezată) și Antena 1, Antena 3, Digi 24, Kanal D, Realitatea Plus, România TV - emisiunie de Știri difuzate pe 22 și 23.01.2021 - cu reclamații (persoană lezată).

Ultimele puncte de pe ordinea de zi includ o autosesizare a CNA privind emisiunile de Știri difuzate pe data de 19.01.2021 la Antena 1, Aleph News, B1 TV, Digi 24, Kanal D, Național. TV, Prima TV, PRO TV și TVR 1 și reclamații privind spoturile publicitare: Magne Vie - difuzat în perioada 11 - 17.01.2021; Snickers și Winmasters difuzate în perioada 18 – 24.01.2021.

Reamintim faptul că la sfârșitul anului trecut CNA a rămas fără alți doi membri după decesul lui Radu-Călin Cristea și expirarea mandatului lui Gabriel Tufeanu. Potrivit legii, CNA are 11 membri, ședințele se desfășoară cu un cvorum de minimum 8 membri iar deciziile se iau cu minimum 6 voturi.

Membrii CNA sunt investiți la propunerea Parlamentului, Guvernului și Președinției după audierea în Parlament și votul plenului reunit al celor două Camere. Până la ora difuzării acestei informații încă nu a fost comunicată public desemnarea niciunui nou membru al CNA.

Dorina Rusu se așteaptă să fie din nou numită de Președinție pentru un al doilea mandat, în vreme ce Radu Herjeu a fost numit de Parlament și este puțin probabil că PNL sau USR îl vor propune pentru un nou mandat, conform unei declarații prin telefon pentru Media Expres, la 3 februarie.

Radu Herjeu și-a publicat pe pagina de Facebook și pe blogul personal un bilanț al activității sale în CNA în ultimii șase ani, când a propus și au fost aprobate 60% dintre numărul total de amenzi date de autoritate (224 din 374, numărătoarea îi aparține).

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) este garant al interesului public şi unică autoritate de reglementare în domeniul programelor audiovizuale, competențele sale fiind stabilite prin Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările și completările ulterioare. Misiunea CNA este de a asigura un climat bazat pe libera exprimare şi responsabilitatea faţă de public în domeniul audiovizualului. Pentru mai multe detalii despre activitatea CNA accesați www.cna.ro.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL