×

Revista presei -- Data și ora publicării: 29.01.2021 17:38:51

REVISTA PRESEI / 29 iun 2021 /




Telecomanda a rămas la putere în 2020, dar pandemia a ținut pe loc declinul audiențelor pe televiziunea liniară
Producătorii de film cer cu disperare puterii politice bani pentru cinematografie
Telecomanda a rămas la putere în 2020, dar pandemia a ținut pe loc declinul audiențelor pe televiziunea liniară
HBO GO difuzează un documentar despre lupta cu COVID-19 în Spania
Vodafone lansează un nou program de loialitate, cu reduceri la bunuri şi servicii de la alte companii, dar momentan nu şi pentru foştii clienţi UPC
Serialul turcesc „Perla neagră” revine la Happy Channel
Digi Sport transmite turneele WTA 500 de la Melbourne, cu Simona Halep printre participante
Emisiunea „Șef sub acoperire” revine în grila Pro TV cu un nou sezon
Care este noutatea sezonului 16 „Te cunosc de undeva!” (Antena 1)
Campionatul Național de Tenis de Masă, transmis în exclusivitate la LOOKSPORT +
Ediție de sărbătoare! Echipa matinalului „Neatza” aniversează 13 ani
Serialul turcesc „Perla neagră” revine la Happy Channel. Când va fi difuzat
Vali Vijelie, următorul invitat la „40 de întrebări cu Denise Rifai” (Kanal D)
Filmul "Justice League/ Liga dreptăţii", regizat de Zack Snyder, va avea premiera pe HBO în 18 martie
Un nou sezon al emisiunii "Şef sub acoperire!" va începe în 9 februarie, la Pro TV
INTERVIU - Sebastian Zachmann: În televiziune, am învăţat să fiu mai concis,
„Românii au talent“ revine din 5 februarie cu 2 ediţii pe săptămână
Disney restricţionează accesul copiilor la mai multe animaţii clasice considerate rasiste
Matinalul de la Prima TV începe luni. Totul despre proiect, cu producătorul Septimiu Sărățeanu
Cum a ajuns Euronews partener cu Politehnica? Rectorul Mihnea Costoiu explică. Actualul decan la Jurnalism și fostul decan, consultanți
AUDIENȚE. Adela n-ajunge mai sus de locul trei. Survivor a fost show-ul serii, iar Jason Statham a salvat din nou Pro TV
Simona Halep, debut în 2021. Digi Sport transmite două turnee din Australia
În weekend. Look Sport+ va transmite campionatul național de tenis de masă
Livrările de telefoane Huawei pe piaţa din China s-au prăbuşit din cauza sancţiunilor americane


Telecomanda a rămas la putere în 2020, dar pandemia a ținut pe loc declinul audiențelor pe televiziunea liniară
Să nu lăsăm anul 2020 să se depărteze cu ideea că audiențele televiziunilor din România au crescut din cauza crizei COVID-19 și a alegerilor locale și parlamentare. Ar fi o percepție greșită.
Într-adevăr, în lockdown (martie – aprilie 2020), audiențele TV au crescut (consumul liniar, pe telecomandă), apoi, după ce restricțiile s-au relaxat, românii au părăsit micile ecrane și audiențele au intrat pe făgașul unui an obișnuit.
Indicii de audiență TV nu pot concura, ca interes general, cu numărul vaccinaților sau al celor internați la secțiile ATI. Aceste numere nu vor face niciodată un breaking news și nici nu vor fi subiecte la vreun talk-show. Ratingurile justifică existența televiziunii, oriunde în lume: fac rating, deci exist. Dacă nu fac rating, televiziunile românești rămân, totuși, drept umplutură, în sondajele de audiență.
Din cele 97 de televiziuni monitorizate de compania Kantar Media pentru CNA, în cursul anului 2020, 17 stații au avut audiențe sub 1.000 de telespectatori pe minut. De exemplu, televiziunea Link Press a avut o medie 175 de telespectatori pe minut în fiecare zi a anului 2020, iar IDA TV a atins o medie de 83 de persoane pe minut. Să notăm și alte televiziuni cu audiențe mai mici decât o străduță din Făurei: Kapital TV (374 de persoane pe minut), NCN (451), Canal 33 (388), Inedit TV (558) și Medika TV (738).
Astfel de televiziuni nu deranjează pe nimeni, sunt în marja de eroare a măsurătorilor, dar sunt „mostre” ale libertății de exprimare. Patronii acestora s-au dus la CNA cu dosarele de licență și, pentru că au avut proiecte convingătoare, au primit licențe de transmisie prin cablu TV. Nu-i trage cineva de mânecă: doar 400 de telespectatori, atât de puțin de când ai lansat televiziunea? CNA nu are o bază legală ca să le ridice licențele pentru un rating minuscul.
Dacă s-ar introduce o prevedere în legea audiovizualului privind retragerea licenței unei televiziuni fără telespectatori, presa și societatea civilă ar sări ca arse: atentat la libertatea presei! Piața e liberă, rechinii (Pro TV, Antena 1, Kanal D) trăiesc laolaltă cu „plevușca” neînsemnată și nevăzută.
Totuși, se merită să iei de la stat o licență de cablu TV pentru a-ți satisface un orgoliu, un interes de partid sau unul obscur? Doar pentru 400-500 de telespectatori? N-ar fi mai sănătos să faci o foaie volantă, o gazetă de perete sau un site? Dar asta e democrația, nu se poate restricționa piața după numărul de persoane care se uită la o televiziune! Să-i lăsăm să trăiască și pe cei mici, până când își vor da sufletul.
Metropola TV, televiziunea Consiliului Local Voluntari (familia Pandele – Firea), lansată local în august 2020, a obținut în ianuarie anul acesta aprobarea CNA pentru extinderea licenței la nivel național și a intrat în lista must-carry, adică este preluată obligatori de operatorii de cablu TV. În ultimele două luni ale anului 2020, când avea acoperire locală, a avut o audiență de doar 100 (o sută) telespectatori pe minut, măsurată la nivel național. Până va ajunge Metropola TV să atingă un rating de 1.000 de telespectatori, multă apă va curge prin spărturile la rețeaua termică a Bucureștiului.
Alte 24 de televiziuni au avut, în 2020, audiențe între 1.000 și 5.000 de persoane pe minut, la nivel național. Printre acestea se numără și Aleph News, televiziune cu un concept de „social television”, lansată în septembrie 2020 de Adrian Sârbu.
În patru luni de emisie, Aleph News a obținut un rating de 3.463 de telespectatori pe minut, conform Kantar Media, fiind pe locul 63 în topul audienței naționale. Până va atinge Aleph News o audiență semnificativă, Adrian Sârbu mai are de plătit multe salarii, cu taxele achitate la zi la bugetul de stat. Concurența pe piața TV este feroce și cinică, nu ține cont că ai fost cândva un mogul media. Telespectatorul este regele care ține în mână un sceptru: telecomanda. Chiar dacă audiențele au început să scadă în ultimii ani, în favoarea consumului de internet, în România, telecomanda rămâne la putere.
Percepția că ratingurile TV au crescut în anul pandemic 2020 este parțial adevărată. Cele trei mari televiziuni comerciale și-au păstrat primele trei poziții în top cu următoarele ratinguri generale la nivel național:
Pro TV – 677.729 telespectatori pe minut (scădere cu 5.631 de telespectatori față de 2019);
Antena 1 – 529.849 telespectatori pe minut (creștere cu 71.952 de persoane față de 2019);
Kanal D – 426.604 telespectatori pe minut (creștere cu 32.703 de persoane față de 2019).
Pe nișa știrilor, România TV (283.730 de telespectatori pe minut) și Antena 3 (197.776) au făcut jocurile, deși Digi 24 (84.863) a înregistrat cea mai mare creștere față de 2019: 28.000 de persoane. Digi24 a fost a șaptea televiziune la nivel național, în fața postului public TVR 1 (82.620 de persoane pe minut). Audiența TVR 1 este mai mică de 8,2 ori față de cea a Pro TV și de 3,4 ori față de cel mai vizionat canal de știri, România TV. Nu sunt cifre cu care să se mândrească TVR 1, televiziunea cu cele mai mari resurse (bugetare) și logistice din piața TV.
În lockdown, bisericile au fost închise, dar audiențele televiziunii Trinitas TV n-au crescut. În anul 2020, Trinitas TV, televiziune deținută de Patriarhia Română, a avut o medie de 19.912 de telespectatori pe minut (locul 29 în topul național), cu 1.263 de telespectatori mai puțin decât în 2019. (Să fi murit aceștia de COVID-19? Iartă-ne, Doamne, pentru acest gând!) Trinitas TV a avut mai mulți telespectatori decât televiziunile Paramount (filme), History (documentare), Bollywood (filme indiene) și Eurosport 1.
Alte televiziuni confesionale au avut următorii indici de audiență:
Speranța TV – 3.400 de telespectatori (televiziune deținută de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea)
Alfa Omega TV – 1.140 de telespectatori (cu orientare interconfesională creștină și mozaică).
Credo TV – 1.032 de telespectatori (televiziune deținută de Biserica Penticostală)
Scăderi importante de audiență a înregistrat nișa televiziunilor de sport. Aceasta a fost cea mai afectată de criza medicală. Canalul DigiSport a rămas liderul nișei, cu 46.097 de telespectatorii pe minut, consolându-și pierderile față de 2019 (-17.000 de persoane) cu faptul că a fost mai urmărit decât ETNO TV (muzică) sau DIVA (filme).
În ciuda numărului mare de stații (97), consumul TV pe telecomandă (televiziunea liniară) s-a concentrat pe cinci televiziuni: Pro TV, Antena 1, Kanal D, România TV și Antena 3. Cota de piață (de vizionare) la nivel național a acestor televiziuni fost de 41,5%, adică aproape 41,5% dintre românii care s-au uitat la televizor în anul 2020 au urmărit una dintre cele cinci televiziuni (dintr-un total de 97).
Piața TV din România n-a fost zdruncinată de criza COVID, precum alte sectoare de activitate (HoReCa sau artele spectacolului). Audiențele au rămas aceleași, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat pe pământ.
https://www.forbes.ro/telecomanda-ramas-la-putere-2020-dar-pandemia-tinut-pe-loc-declinul-audientelor-pe-televiziunea-liniara-201478

Producătorii de film cer cu disperare puterii politice bani pentru cinematografie
Producătorii de film cer bani prin respectarea de către Guvern a ordonanțelor de urgență și hotărârile privind cinematografia, sumele cerute ridicându-se la aproape 400 de milioane de lei, potrivit unei noi scrisori publice apărută pe site-ul Asociației Producătorilor de Film din România, informează Media Expres. Scrisoarea trimisă către Administrația Prezidențială, premierului Florin Cîțu, ministrului Finanțelor Publice, Alexandru Nazare, ministrului Economiei (MEAT), Claudiu Năsui, și ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu, „subliniază din nou situația dezastruoasă a sectorului cinematografic și a tuturor celor care depind de această activitate”, notează Media Expres. În document se arată că cinematografia românească este în colaps, iar pentru a supraviețui nu are nevoie de bani în plus sau de un colac de salvare ci „este nevoie să se aplice legile deja existente și este nevoie ca bugetul pentru anul 2021 să se constituie pe aceste legi și reglementări în vigoare”. Cererile concrete ale producătorilor se referă la plata sumelor datorate către Fondul Cinematografic conform prevederilor legii nr. 50/2020 privind modificarea art. 13 din OG 39/2005 cu modificările și completările ulterioare privind cinematografia, sume care „trebuie să se regăsească în bugetul Centrului Național al Cinematografiei prin Ministerul Culturii”. De asemenea, creditele bugetare în valoare de circa 140 milioane lei, cuprinse în bugetul MEAT, în vederea achitării datoriilor statului român către producătorii de film în urma cererilor de plată depuse începând cu anul 2019 în baza HG 421/2018 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat privind sprijinirea industriei cinematografice, “plăți încă neachitate în ciuda tuturor termenelor legale depășite”.
https://www.forbes.ro/producatorii-de-film-cer-cu-disperare-puterii-politice-bani-pentru-cinematografie-201499

Telecomanda a rămas la putere în 2020, dar pandemia a ținut pe loc declinul audiențelor pe televiziunea liniară
Să nu lăsăm anul 2020 să se depărteze cu ideea că audiențele televiziunilor din România au crescut din cauza crizei COVID-19 și a alegerilor locale și parlamentare. Ar fi o percepție greșită. Într-adevăr, în lockdown (martie – aprilie 2020), audiențele TV au crescut (consumul liniar, pe telecomandă), apoi, după ce restricțiile s-au relaxat, românii au părăsit micile ecrane și audiențele au intrat pe făgașul unui an obișnuit. Indicii de audiență TV nu pot concura, ca interes general, cu numărul vaccinaților sau al celor internați la secțiile ATI. Aceste numere nu vor face niciodată un breaking news și nici nu vor fi subiecte la vreun talk-show. Ratingurile justifică existența televiziunii, oriunde în lume: fac rating, deci exist. Dacă nu fac rating, televiziunile românești rămân, totuși, drept umplutură, în sondajele de audiență. Din cele 97 de televiziuni monitorizate de compania Kantar Media pentru CNA, în cursul anului 2020, 17 stații au avut audiențe sub 1.000 de telespectatori pe minut. De exemplu, televiziunea Link Press a avut o medie 175 de telespectatori pe minut în fiecare zi a anului 2020, iar IDA TV a atins o medie de 83 de persoane pe minut. Să notăm și alte televiziuni cu audiențe mai mici decât o străduță din Făurei: Kapital TV (374 de persoane pe minut), NCN (451), Canal 33 (388), Inedit TV (558) și Medika TV (738).
https://www.forbes.ro/telecomanda-ramas-la-putere-2020-dar-pandemia-tinut-pe-loc-declinul-audientelor-pe-televiziunea-liniara-201478

HBO GO difuzează un documentar despre lupta cu COVID-19 în Spania
Miniseria documentară „Semne Vitale” / „Vitals. A True Human Story” despre pandemia COVID-19 din Spania intră din 7 februarie pe HBO GO, informează Media Expres. „Semne vitale” / „Vitals. A True human story” este un portret profund și emoționant al vieții dintr-un spital din Barcelona în timpul pandemiei Covid-19. Serialul în trei părți explorează provocările fizice și emoționale prin care trec pacienții și personalul, nu doar la serviciu, ci și acasă, alături de familiile lor și de cei dragi, notează Media Expres. Capturând poveștile foarte personale ale subiecților lui, regizorul Fèlix Colomer ne reamintește de capacitatea remarcabilă a omenirii de iubire și bunătate, atunci când se confruntă cu cele mai dure situații. Producția va avea premiera pe 7 februarie pe HBO GO și este produsă de El Terrat (The Mediapro Studio) și Forest Film Studios pentru HBO Europe.
https://www.forbes.ro/hbo-go-difuzeaza-un-documentar-despre-lupta-cu-covid-19-spania-201367

Vodafone lansează un nou program de loialitate, cu reduceri la bunuri şi servicii de la alte companii, dar momentan nu şi pentru foştii clienţi UPC
Vodafone România, unul dintre cei mai mari furnizori globali de servicii de comunicaţii fixe şi mobile, a lansat un nou program de loialitate - denumit Vodafone Club, prin care clienţii au acces rapid la un portofoliu cu zeci de reduceri la produse şi servicii variate de la mai multe branduri cunoscute, prin intermediul aplicaţiei My Vodafone. Astfel, utilizatorii vor rezerva reducerile direct în aplicaţie, apoi vor primi un cod aferent voucherului rezervat pe care îl vor folosi la achiziţia de produse sau servicii la preţ redus, atât online, cât şi în locaţiile fizice ale partenerilor, potrivit reprezentanţilor Vodafone România. „Clienţii Vodafone Business vor beneficia de reduceri la serviciile destinate companiilor oferite de Bitdefender, BlackCab sau Regina Maria. În plus, în fiecare lună toţi clienţii se vor putea bucura de reduceri. Spre exemplu, în luna ianuarie, beneficiarii programului de loialitate pot opta pentru reduceri de până la 50% la serviciile de fitness şi nutriţie de la 7Card, la magazinele Intersport sau la serviciile medicale oferite de reţeaua de sănătate Regina Maria“, au mai spus reprezentanţii companiei.
https://www.zf.ro/business-hi-tech/vodafone-lanseaza-un-nou-program-de-loialitate-cu-reduceri-la-bunuri-19887456

Serialul turcesc „Perla neagră” revine la Happy Channel. Când va fi difuzat
Happy Channel reia în luna februarie difuzarea serialului turcesc „Perla neagră' – în original „Siyah Inci' -, cu Tolgahan Sayışman (pe care îl ştiţi din „Prizoniera dragostei') și Hande Erçel („Güneş') în rolurile principale. „Perla neagră' intră în grila Happy Channel de miercuri, 3 februarie, de la ora 23.00. Serialul ia locul telenovelei braziliene „Orfanii unei națiuni', care ajunge la final marți, 2 februarie. Noi episoade din „Perla neagră' vor putea fi urmărite de luni până vineri, de la ora mai sus amintită.
https://tvmania.ro/serialul-turcesc-perla-neagra-revine-la-happy-channel-cand-va-fi-difuzat-282723.html

Digi Sport transmite turneele WTA 500 de la Melbourne, cu Simona Halep printre participante
Digi Sport va transmite în direct cele două competiții WTA 500 de la Melbourne: Yarra Valley Classic și Gippsland Trophy, în perioada 31 ianuarie – 6 februarie. La cele două competiții noi, denumite astfel după două regiuni din statul Victoria, vor participa 47 dintre cele mai bune 50 de jucătoare de tenis din lume. Transmisiunile încep pe 31 ianuarie, de la ora 2:00, ora României, pe Digi Sport 2 și Digi Sport 4. Simona Halep și Irina Begu se află pe același tablou, la Gippsland Trophy, alături de alte două românce: Patricia Țig și Mihaela Buzărnescu. Cap de serie numărul 1 este Simona Halep, urmată de Naomi Osaka și Elina Svitolina pe lista favoritelor la titlu.
https://tvmania.ro/digi-sport-transmite-turneele-wta-500-de-la-melbourne-cu-simona-halep-printre-participante-282834.html

Emisiunea „Șef sub acoperire” revine în grila Pro TV cu un nou sezon
Șef sub acoperire se întoarce pe micile ecrane cu un nou sezon. Manageri de top intră în propria companie, sub o altă identitate și merg să lucreze cot la cot cu proprii angajați. Ce vor descoperi, ce destine vor schimba și cum se vor descurca în noua ipostază? Cum vor reacționa angajații la aflarea adevărului? Aflăm începând de marți, 09 februarie. În această primăvară, vom vedea cum directori de companii renumite trec printr-un test de foc: se pot descurca făcând joburi deloc ușoare, sub o identitate ascunsă, în propria firmă? Nu doar ei sunt cei supuși „testării', pentru că și angajații vor fi observați pe ascuns de către șefii aflați sub acoperire.
https://tvmania.ro/emisiunea-sef-sub-acoperire-revine-in-grila-pro-tv-cu-un-nou-sezon-282831.html

Care este noutatea sezonului 16 „Te cunosc de undeva!” (Antena 1)
Cel mai nou sezon al transforming show-ului Te cunosc de undeva!, ce va avea premiera pe 6 februarie, de la 20:00, la Antena 1, vine cu o mulţime de surprize pentru telespectatori. Printre acestea se numără si faptul că pentru prima oară în istoria acestui show, ajuns deja la sezonul cu numărul 16, serile de gală vor fi tematice. Astfel, începând din 6 februarie, în fiecare sâmbătă, de la 20:00, la Antena 1, telespectatorii vor putea urmări transformări legate de tot felul de subiecte sau teme. Seara cardio, cu muzică foarte ritmată şi coregrafii pe măsură, seara travesti-urilor, în care toţi artiştii vor juca în travesti, seara cu muzică de film sau serile dedicate anilor ΄80 sau ΄90 sunt doar câteva dintre atracţiile noului sezon.
https://tvmania.ro/care-este-noutatea-sezonului-16-te-cunosc-de-undeva-antena-1-282808.html

Campionatul Național de Tenis de Masă, transmis în exclusivitate la LOOKSPORT +
Campionatul Național de Tenis de Masă este transmis în exclusivitate la LOOKSPORT +, în acest weekend. Transmisiunile încep duminică, 31 ianuarie, la ora 10.00. Elita tenisului de masă românesc se reunește în acest week-end, să joace la Buzău în sistem bubble', cu teste Covid prezentate de sportivi și organizatori. LOOKSPORT + va transmite duminică, de la ora 10.00 competiția la care participă loturile naționale iar probele incluse în concurs sunt fete și băieți: simplu, dublu, dublu mixt. Iubitorii de tenis de masă îi vor vedea la lucru atât pe campionii naționali en titre Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu dar și fetele din echipa națională feminină de tenis de masă (formată din Bernadette Szocs, Elizabeta Samara, Daniela Dodean-Monteiro, Irina Ciobanu, Adina Diaconu) calificată deja la Jocurile Olimpice.
https://tvmania.ro/campionatul-national-de-tenis-de-masa-transmis-in-exclusivitate-la-looksport-282803.html

Ediție de sărbătoare! Echipa matinalului „Neatza” aniversează 13 ani
Luni, 1 februarie, la aniversarea a „12 ani bis' de dimineţi speciale la Antena 1, echipa Super Neatza le-a pregătit telespectatorilor o ediţie cu totul şi cu totul specială. Prieteni dragi şi cei mai iubiţi artişti din România vor fi alături de campionii dimineţilor perfecte pentru a sărbători momente de colecţie, marca Neatza cu Răzvan şi Dani. Întreaga echipă a matinalului va fi prezentă luni pe platoul Super Neatza, iar reporterii emisiunii vor putea fi urmăriţi altfel decât şi-au obişnuit telespectatorii. Împreună, vor face şi o retrospectivă a celor mai frumoase momente ale emisiunii, de-a lungul timpului.
https://tvmania.ro/editie-de-sarbatoare-echipa-matinalului-neatza-aniverseaza-13-ani-282786.html

Serialul turcesc „Perla neagră” revine la Happy Channel. Când va fi difuzat
Happy Channel reia în luna februarie difuzarea serialului turcesc „Perla neagră' – în original „Siyah Inci' -, cu Tolgahan Sayışman (pe care îl ştiţi din „Prizoniera dragostei') și Hande Erçel („Güneş') în rolurile principale. „Perla neagră' intră în grila Happy Channel de miercuri, 3 februarie, de la ora 23.00. Serialul ia locul telenovelei braziliene „Orfanii unei națiuni', care ajunge la final marți, 2 februarie. Noi episoade din „Perla neagră' vor putea fi urmărite de luni până vineri, de la ora mai sus amintită.
https://tvmania.ro/serialul-turcesc-perla-neagra-revine-la-happy-channel-cand-va-fi-difuzat-282723.html

Vali Vijelie, următorul invitat la „40 de întrebări cu Denise Rifai” (Kanal D)
Marți, 2 februarie, Vali Vijelie (Valentin Rusu, numele real) vine la 40 de întrebări cu Denise Rifai', emisiune difuzată la ora 22:30, la Kanal D! Unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați interpreți de muzică de petrecere din România, considerat tatăl manelelor' în România, Vali Vijelie provine dintr-o familie de muzicanți și întreaga viață și-a dedicat-o scenei și muzicii. Publicul l-a perceput mereu ca fiind un mare iubitor al valorilor familiei, aceasta reprezentând pentru artist și adevărata sa avere. Își compune versurile melodiilor tocmai pentru că își dorește să transmită celor care îl ascultă doar propriile trăiri, experiențe. Telespectatorii vor putea urmări marți seară, de la 22:30, la Kanal D, un interviu memorabil, în care Vali Vijelie se dezvăluie până la cele mai profunde emoții. Fanii artistului vor afla și cum a fost supranumit acesta Vijelie', la începutul carierei sale muzicale, dar și detalii despre legături de familie, perioada copilăriei și adolescenței, lucruri inedite din viața sa de zi cu zi, dar și ce are de spus cântărețul despre iubirile care i-au marcat existența.
https://tvmania.ro/vali-vijelie-urmatorul-invitat-la-40-de-intrebari-cu-denise-rifai-kanal-d-282753.html

Filmul "Justice League/ Liga dreptăţii", regizat de Zack Snyder, va avea premiera pe HBO în 18 martie
"Justice League/ Liga dreptăţii", în regia lui Zack Snyder, va avea premiera pe 18 martie pe HBO Max şi pe platformele HBO din toată Europa: HBO GO, HBO Nordic, HBO España, HBO Portugal. Motivat de sacrificiul suprem al lui Superman (Henry Cavill), Bruce Wayne cere ajutorul noii sale aliate, Diana Prince (Gal Gadot), şi, împreună, adună o echipă care poate apăra lumea de o ameninţare catastrofică. Această misiune se dovedeşte mult mai dificilă decât şi-ar fi închipuit Bruce, pentru că fiecare dintre recruţi are proprii demoni de învins înainte de a-şi uni forţele pentru a forma o ligă de supereroi nemaiîntâlnită.
https://www.news.ro/entertainment/filmul-justice-league-liga-dreptatii-regizat-de-zack-snyder-va-avea-premiera-pe-hbo-in-18-martie-1922403629092021011619937608

Un nou sezon al emisiunii "Şef sub acoperire!" va începe în 9 februarie, la Pro TV
Un nou sezon al emisiunii "Şef sub acoperire!" va începe în 9 februarie, de la ora 21.30, la Pro TV. Directori de companii renumite vor trece prin teste, făcând joburi deloc uşoare, sub o identitate ascunsă, în propria firmă. Şi angajaţii vor fi observaţi pe ascuns de şefii aflaţi sub acoperire. Primul sezon al emisiunii a fost un adevărat carusel de emoţii, poveşti impresionante, dar şi situaţii amuzante prin care au trecut managerii sub acoperire.
https://www.news.ro/cultura-media/un-nou-sezon-al-emisiunii-sef-sub-acoperire-va-incepe-in-9-februarie-la-pro-tv-1922400529562021011419937353

INTERVIU - Sebastian Zachmann: În televiziune, am învăţat să fiu mai concis,
să tai vorbele inutile, să şlefuiesc până la esenţă limbajul de lemn al politicienilor / Despre emisiunea sa, Insider Politic, de la Prima TV: Visul meu e să dea dependenţă

Jurnalistul Sebastian Zachmann povesteşte într-un interviu pentru pentru News.ro ce a însemnat pentru el trecerea de la presa scrisă la televiziune, la Prima TV, şi cum a învăţat să fie mai concis, să taie vorbele inutile. Despre emisiunea sa, Insider politic, a cărei primă ediţie este programată duminică, afirmă că va avea drept principale caracteristici calitatea întrebărilor şi imparţialitatea, iar visul său e ca Insider Politic ”să dea dependenţă”. Mesajul pentru public este: ”Fii Insider, ca să nu rămâi outsider!”. Sebastian Zachmann, carte de vizită: Am intrat în presă în 2011, când criza financiară golise redacţiile. Ziarul Adevărul a fost primul meu job: am fost mai întâi reporter, apoi şef al secţiei Politic. Timp de 9 ani, am publicat ştiri exclusive, reportaje, apoi, odată cu experienţa, analize şi interviuri cu premieri, miniştri şi politicieni din instituţiile europene. N-am ratat niciun eveniment politic major. De la începutul lunii ianuarie am lăsat presa scrisă, pentru televiziune. Debutez duminică, la ora 11.00, cu emisiunea Insider Politic, la Prima TV.
https://www.news.ro/cultura-media/interviu-sebastian-zachmann-televiziune-invatat-fiu-concis-tai-vorbele-inutile-slefuiesc-pana-esenta-limbajul-lemn-politicienilor-emisiunea-insider-politic-prima-tv-visul-e-dea-dependenta-1922402428162021011519935112

„Românii au talent“ revine din 5 februarie cu 2 ediţii pe săptămână
Din 5 februarie, la PRO TV revine „Românii au talent“. În premieră, în acest an, show-ul va fi difuzat de două ori pe săptămână: vinerea şi lunea. Cei patru juraţi sunt decişi să le ofere cei trei de DA acelora care îi vor convinge că îşi merită locul în următoarea etapă, iar pentru cei care vor demonstra că imposibilul nu există au pregătit, din nou, câte două golden buzz-uri. Şi în acest an, zece concurenţi se vor califica direct în semifinale în cazul în care Andi, Andra, Florin, Alexandra sau Pavel şi Smiley vor apăsa butonul care transformă visurile în realitate.
https://adevarul.ro/entertainment/tv/romanii-talent-revine-5-februarie-2-editii-saptamana-1_600f08395163ec4271504164/index.html

Disney restricţionează accesul copiilor la mai multe animaţii clasice considerate rasiste
Platforma de streaming video Disney+, deţinută de compania Walt Disney, a blocat accesul copiilor sub şapte ani la vizionarea unor filme clasice de animaţie, precum „Pisicile aristocrate”, „Dumbo” şi „Peter Pan”, din cauza unor scene considerate a conţine stereotipuri ori prejudecăţi rasiale. Aceste filme nu mai sunt afişate în secţiunea „Copii” a platformei, dar pot fi accesate de pe un cont de adult, însoţite de un avertisment referitor la „descrierile negative” prezente în respectivele animaţii, precizează compania Disney.
https://adevarul.ro/entertainment/tv/disney-restrictioneaza-accesul-copiilor-mai-multe-animatii-clasice-considerate-rasiste-1_600fea5a5163ec4271572bc8/index.html

Matinalul de la Prima TV începe luni. Totul despre proiect, cu producătorul Septimiu Sărățeanu
Matinalul de la Prima TV, cu Daniel Osmanovici și Irina Gologan, începe luni, 1 februarie. Producătorul proiectului, Septimiu Sărățeanu, vine cu toate detaliile legate de proiect. Sărățeanu are experiență la Pro TV și la Ringier. Până în urmă doi ani a fost producător al emisiunii matinale de pe TVR 1.
https://www.paginademedia.ro/2021/01/video-septimiu-sarateanu-matinal-prima-tv/

Cum a ajuns Euronews partener cu Politehnica? Rectorul Mihnea Costoiu explică. Actualul decan la Jurnalism și fostul decan, consultanți
"Nu numai cu Euronews au fost discuții. Am vornit cu cel puțin cinci parteneri internaționali semnificativi", spune rectorul Universității Politehncie, Mihnea Costoiu. Cum a ajuns Euronews să lucreze cu Politehnica? Ce va asigura Politehnica și ce pune la bătaie Euronews? Cum comentează eventualele percepții legate de faptul că Mihnea Costoiu a fost parlamentar PSD? Invitat ieri la emisiunea Serviciul de noapte de la Radio România Actualități, Petrișor Obae, editorul Paginademedia.ro a avut un dialog/interviu cu Mihnea Costoiu, de asemenea invitat în programul moderat joi de jurnalistul Alexandru Rusu. Actualul decan de la Jurnalism, Antonio Momoc, a avut discuții cu rectorul de la Politehnică pentru proiectul Euronews România. Și fostul decan de la Jurnalism, Mihai Coman, "ar putea avea o implicare în proiect." "Trustul Euronews alege editorul șef al acestei stații. Redactorul-șef al acestei stații nu este angajatul Universității Politehnica din București, este angajatul trustului Euronews, selectat, angajat și plătit. Este un proces care se derulează în acest moment. Vă pot da informații premieră: sunt câteva sute de aplicații din toată lumea, pentru că este un apel internațional și nu unul românesc", spune Mihnea Costoiu.
https://www.paginademedia.ro/2021/01/cum-a-ajuns-euronews-partener-cu-politehnica-mihnea-costoiu/

AUDIENȚE. Adela n-ajunge mai sus de locul trei. Survivor a fost show-ul serii, iar Jason Statham a salvat din nou Pro TV
Audiențe. Adela nu reușește să urce în clasament. Joi seară s-a mai consumat un episod al serialului, dar Antena 1 s-a clasat tot pe locul trei. Postul Intact, cu producția Ruxandrei Ion, a fost surclasat de Pro TV și Kanal D. Când Adela era la TV, Kanal D era lider detașat în mediul urban și la nivel național. Pe segmentul comercial, Pro TV (a avut filmul Blitz, cu Jason Statham, de la 20:30 până la 22:10) și Kanal D (cu Survivor) au avut audiențe foarte apropiate. De notat că pe intervalul show-ului Survivor, care s-a întins până la miezul nopții (20:00-23:50), Kanal D a fost lider detașat pe toate cele trei segmente. Audiențele au fost aproximativ la fel ca cele obținute pe intervalul Adela, cu mici diferențe, doar că Pro TV a scăzut după primul film.
https://www.paginademedia.ro/2021/01/audiente-adela-28-ianuarie/

Simona Halep, debut în 2021. Digi Sport transmite două turnee din Australia
Simona Halep va debuta într-un turneu oficial săptămâna viitoare, în Australia. Postul Digi Sport va transmite două competiții WTA de la Melbourne, la care va lua parte Halep, dar și alte românce. Cele două turnee sunt WTA 500 de la Melbourne: Yarra Valley Classic și Gippsland Trophy, în perioada 31 ianuarie - 6 februarie. Transmisiunile încep pe 31 ianuarie, de la ora 2:00, ora României, pe Digi Sport 2 și Digi Sport 4. Simona Halep și Irina Begu se află pe același tablou, la Gippsland Trophy, alături de alte două românce: Patricia Țig și Mihaela Buzărnescu. Cap de serie numărul 1 este Simona Halep, urmată de Naomi Osaka și Elina Svitolina pe lista favoritelor la titlu.
https://www.paginademedia.ro/2021/01/simona-halep-debut-2021-digi-sport-turnee-australia/

În weekend. Look Sport+ va transmite campionatul național de tenis de masă
Look Sport+ va difuza în weekend o nouă ediție a campionatului național de tenis de masă. Competiția de la Buzău va fi transmisă duminică, 31 ianuarie, începând cu ora 10:00. Cei mai buni jucători din țară se vor întrece în concursul național, cu probe pentru fete și băieți: simplu, dublu, dublu mixt. La campionatul național vor fi prezenți sportivi cunoscuți precum campionii naționali en-titre Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu, dar și fetele din echipa națională feminină de tenis de masă (formată din Bernadette Szocs, Elizabeta Samara, Daniela Dodean-Monteiro, Irina Ciobanu, Adina Diaconu) calificată deja la Jocurile Olimpice.
https://www.paginademedia.ro/2021/01/look-sport-va-difuza-campionatul-national-tenis-de-masa/

Livrările de telefoane Huawei pe piaţa din China s-au prăbuşit din cauza sancţiunilor americane
Cota ocupată de grupul Huawei pe piaţa de smartphone din China s-a redus dramatic în ultimul trimestru al anului trecut, ca urmare a sancţiunilor americane care vizează grupul chinez, arată datele publicate vineri de firma de cercetare de piaţă Canalys, transmite AFP. Grupul chinez Huawei, cel mai mare producător mondial de echipamente de telecomunicaţii şi odată al doilea producător de smartphone-uri, este afectat de sancţiunile adoptate de fosta administraţie de la Casa Albă, care împiedică companiile străine să furnizeze Huawei componente cheie precum semiconductori. Potrivit Canalys, în ultimul trimestru al anului trecut Huawei a vândut în China 18,8 milioane de telefoane, cu 44% mai puţin decât în perioada similară a anului 2019. În consecinţă, cota sa de piaţă în China s-a redus până la 22% de la 38%. La nivel global, livrările de telefoane Huawei au scăzut cu 43% până la 32 de milioane de unităţi.
https://www.economica.net/livrarile-de-telefoane-huawei-pe-piata-din-china-s-au-prabusit-din-cauza-sanctiunilor-americane_196288.html
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL