×

Revista presei -- Data și ora publicării: 27.01.2021 16:51:25

REVISTA PRESEI / 27 ian 2021 /



...
Miliardarul ceh Petr Kellner, proprietarul Pro TV încearcă să preia controlul unei bănci din Cehia unde CEO este Tomas Spurny, fostul şef al BCRTelekom scumpeşte abonamentele din martie
Budapesta pregătește o lege pentru reglementarea funcționării rețelelor sociale digitale
Spoturi ale ANRE privind liberalizarea pieţei de energie electrică - aprobate de CNA
Inalta Curte: Deschiderea unui cont pe o reţea de socializare folosind numele altei persoane este infracţiune
Oamenii de afaceri, după întâlnirea cu premierul Cîțu: Am solicitat înființarea unei autorități unice pentru digitalizarea administrației
Show-ul „Te cunosc de undeva!” revine cu un nou sezon, din februarie, la Antena 1
DIVA va difuza, în premieră, sezonul 3 din „Căpitanul Marleau”
Competiţii interne de handbal feminin şi volei masculin vor fi transmise în direct la TVR
Premierele lunii februarie 2021 la Film Now
Delia, Cheloo, Mihai Bendeac și al lor „iUmor”, în grila Antena 1, din februarie
NOI DIVERGENȚE. Bulai critică TVR pentru că l-a avut pe Pomohaci pe post, iar TVR se plânge de cenzură
Antena 1 face Ziua Îndrăgostiților cu Delia, Cheloo și Bendeac. iUmor revine cu un nou sezon
Digi vrea să atragă clienţii de mobil ai Orange, Vodafone şi Telekom reducând preţurile abonamentelor la jumătate
Orange atacă pe piaţa de servicii financiare şi cu un card de credit, cu o limită de până la 60.000 de lei. Dobânda - 25%, cu o taxă de administrare de 4 lei pe lună
Microsoft - rezultate financiare record în 2020


Miliardarul ceh Petr Kellner, proprietarul Pro TV încearcă să preia controlul unei bănci din Cehia unde CEO este Tomas Spurny, fostul şef al BCR
Autor: Ştefan Stan 23.01.2021, 19:41 1282
Miliardarul ceh Petr Kellner, proprietarul grupului de investiţii PPF, a lansat o ofertă publică pentru a prelua un pachet de acţiuni de la Moneta Money Bank din Cehia, tranzacţie prin care de fapt îşi vinde propria bancă Air Bank către Moneta.
Este a doua încercare a miliardarului de a face acest schimb şi a prelua 20% din Moneta Bank contra cash, cu posibilitatea de a majora la 29%. Apoi, miliardarul ar putea să obţină încă 39%, prin vânzarea către Moneta a Air Bank, potrivit Reuters. În total, miliardarul ar putea ajunge la o participaţie de 57% din Moneta Bank.
Moneta Bank a anunţat că este pregătită să negocieze această tranzacţie, iar managementul băncii îşi va exprima punctul de vedere până pe 29 ianuarie.
Moneta este a şasea bancă din Cehia, într-o piaţă dominată de grupuri bancare internaţionale.
https://www.zf.ro/banci-si-asigurari/miliardarul-ceh-petr-kellner-proprietarul-pro-tv-cu-o-avere-estimata-19879832

Telekom scumpeşte abonamentele din martie
Telekom România şi-a informat clienţii asupra majorării tarifelor pentru principalele sale servicii fixe (Voce, Internet sau TV). Mutarea este explicată de necesitatea grupului de a-şi acoperi costurile icirc;n contextul creșterii costurilor legate de furnizarea serviciilor de comunicații, precum și pentru a răspunde nevoii continue de dezvoltare și de susținere a calității serviciilor pe care le oferă. " Prețul pentru fiecare Serviciu fix (Voce, Internet sau TV) va fi majorat cu 0,60 euro TVA inclus (0,50 euro fără TVA). În cazul în care beneficiați de un Pachet de Servicii alcătuit din două sau mai multe Servicii fixe, majorarea se va aplica pentru fiecare Serviciu fix inclus în Pachet. Majorarea se adaugă la prețul redus al Serviciului fix/Pachetului de Servicii (prețul rezultat după aplicarea reducerilor/promoțiilor de care beneficiați conform contractului), prețul final fiind determinat prin însumarea prețului redus cu majorările evidențiate în factura dvs. Majorarea prețului conform acestei notificări se va regăsi pe factura dvs. evidențiată la linia Majorare 3 abonament Voce/Internet/TV".
https://www.economica.net/telekom-scumpeste-abonamentele-din-martie_196149.html

Budapesta pregătește o lege pentru reglementarea funcționării rețelelor sociale digitale
Guvernul ungar pregăteşte un proiect de lege pentru a reglementa activitatea companiilor din social-media, astfel încât acestea să desfăşoare ''operaţiuni legale, transparente şi controlabile'', a anunţat marţi pe Facebook ministrul ungar al Justiţiei, Judit Varga (foto), relatează agenţia MTI, citată de Agerpres. Deşi Ungaria cooperează pentru pregătirea unei astfel de legislaţii în cadrul Uniunii Europene, ''evenimente recente ne-au arătat că trebuie să acţionăm mai rapid pentru a apăra oamenii'', întrucât ''astăzi oricine poate fi deconectat arbitrar de la spaţiul online fără nicio procedură oficială, transparentă şi corectă şi fără nicio cale de atac legală'', indiferent că este vorba despre şefi de stat sau oameni obişnuiţi, a explicat Judit Varga. Proiectul de lege va ajunge în Parlamentul de la Budapesta în primăvară.
https://www.economica.net/budapeste-pregate-te-o-lege-pentru-reglementarea-func-ionarii-re-elelor-sociale-digitale_196139.html

Spoturi ale ANRE privind liberalizarea pieţei de energie electrică - aprobate de CNA
Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a aprobat, marţi, printr-un vot de principiu, o solicitare a Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), privind difuzarea în regim de campanie de interes public a unor spoturi audio şi video referitoare la liberalizarea pieţei de energie electrică. "Începând cu data de 1 ianuarie 2021, piaţa de energie electrică s-a liberalizat. Ai dreptul să alegi un furnizor din piaţa concurenţială, în mod gratuit, fără costuri sau modificări de ordin tehnic. Pentru alegerea unei oferte de furnizare optime, clientul casnic poate adresa o cerere de ofertă oricărui furnizor sau să utilizeze comparatorul de oferte de pe site-ul ANRE. Campanie de informare susţinută de ANRE", se precizează în spotul ANRE.
https://www.agerpres.ro/cultura/2021/01/26/spoturi-ale-anre-privind-liberalizarea-pietei-de-energie-electrica-aprobate-de-cna--649557

Inalta Curte: Deschiderea unui cont pe o reţea de socializare folosind numele altei persoane este infracţiune
Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că este infracţiune fapta unei persoane de a deschide şi utiliza un cont pe o reţea de socializare pe numele unei alte persoane, unde sunt postate fără acordul acesteia informaţii, fotografii şi imagini video, transmite Agerpres.
Instanţa supremă a fost sesizată de Curtea de Apel Braşov în vederea pronunţării unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea unei chestiuni de drept, într-un dosar în care un bărbat a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 8 luni închisoare pentru şantaj, fals informatic şi violarea vieţii private, după ce a deschis un cont fals pe o reţea de socializare şi pe un site pentru adulţi, unde a postat fotografii şi filmuleţe compromiţătoare cu aceasta.
Potrivit actului de acuzare, în decembrie 2018, bărbatul respectiv şi-a ameninţat fosta iubită că, dacă nu va relua relaţia cu el, va da publicităţii pe internet mai multe fotografii care o înfăţişau dezbrăcată şi filmuleţe în care cei doi apăreau întreţinând relaţii sexuale.
Ulterior, bărbatul a creat pe un site de adulţi un profil cu numele femeii, unde a postat fotografii cu ea dezbrăcată şi un filmuleţ în care fosta iubită întreţine relaţii sexuale cu el, precum şi un profil fals pe Facebook cu numele persoanei vătămate, de pe care a trimis altei persoane fotografii cu femeia dezbrăcată.
La judecarea apelului, judecătorii de la Curtea de Apel Braşov au decis sesizarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu pronunţarea unei chestiuni de drept: „Dacă fapta de a deschide şi utiliza un cont pe o reţea de socializare deschisă publicului (reţea care nu solicită dovezi din care să reiasă folosirea numelui real de către deţinătorul unui cont), furnizând ca nume de utilizator numele unei alte persoane şi introducând date reale vizând această persoană (informaţii, fotografii, imagini video etc.) realizează condiţiile de tipicitate ale infracţiunii de fals informatic, prevăzută de art. 325 din Codul penal, cu referire la cerinţele ca acţiunea de introducere a unor date informatice să fie realizată fără drept şi, respectiv, să aibă ca rezultat date necorespunzătoare adevărului”.
Curtea de Apel Braşov a motivat sesizarea prin faptul că în dosare asemănătoare privind săvârşirea infracţiunii de fals informatic prin creare de conturi false pe reţelele de socializare instanţele au dat decizii contrare, de la condamnare la achitare sau schimbarea încadrării juridice.
Instanţa supremă a decis în acest caz că este infracţiune fapta unei persoane de a deschide şi utiliza un cont pe o reţea de socializare pe numele unei alte persoane, fără acordul acesteia.
„Fapta de a deschide şi utiliza un cont pe o reţea de socializare deschisă publicului, folosind ca nume de utilizator numele unei alte persoane şi introducând date personale reale care permit identificarea acesteia, întruneşte două dintre cerinţele esenţiale ale infracţiunii de fals informatic prevăzută în art. 325 din Codul penal, respectiv cea ca acţiunea de introducere a datelor informatice să fie realizată fără drept şi cea ca acţiunea de introducere a datelor informatice să aibă ca rezultat date necorespunzătoare adevărului”, se arată în hotărârea ICCJ.
https://www.g4media.ro/inalta-curte-deschiderea-unui-cont-pe-o-retea-de-socializare-folosind-numele-altei-persoane-este-infractiune.html

Oamenii de afaceri, după întâlnirea cu premierul Cîțu: Am solicitat înființarea unei autorități unice pentru digitalizarea administrației
Astăzi digitalizarea este copilul cu multe moașe, care riscă să rămână cu buricul netăiat

Coaliția pentru Dezvoltarea României (CDR) anunță, într-un comunicat, că a propus premierului Florin Cîțu înființarea unei autorități unice pentru digitalizarea administrație. ”Astăzi digitalizarea este copilul cu multe moașe, care riscă să rămână cu buricul netăiat”, a spus Ionuț Simion, Președinte Amcham România. În ceea ce privește Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), reprezentanții mediului de afaceri consideră că nu este suficient că România a bifat 30 de miliarde de euro, ci este nevoie ca proiectele să fie cu adevărat utile pentru România. ”CDR a solicitat să fie parte din grupurile de lucru pe care Guvernul le-a creat pentru identificarea și implementarea proiectelor PNRR, precum și pentru transparentizarea și prioritizarea modului de alocare a banilor”, se mai arată în comunicat.

https://www.g4media.ro/oamenii-de-afaceri-dupa-intalnirea-cu-premierul-citu-am-solicitat-infiintarea-unei-autoritati-unice-pentru-digitalizarea-administratiei-astazi-digitalizarea-este-copilul-cu-multe-moase-care-risca.html

Show-ul „Te cunosc de undeva!” revine cu un nou sezon, din februarie, la Antena 1
Cel de-al 16-lea sezon Te cunosc de undeva! va avea premiera sâmbătă, 6 februarie, de la 20:00 la Antena 1. Show-ul prezentat de Alina Pușcaș și Cosmin Seleși și jurizat de Ozana Barabancea, Andreea Bălan, Cristi Iacob și Aurelian Temișan promite să fie unul cu mari surprize, multă voie-bună și transformări fabuloase. 11 concurenți talentați și dornici de distracţie vor intra în spectaculosul joc al transformărilor, în cel de-al 16-lea sezon al show-ului. Radu Ştefan Bănică, Emilia Popescu, Mirela Vaida, Pepe şi Cristina Vasiu vor evolua solo, în vreme ce Adriana Trandafir va concura din nou alături de Romică Ţociu, Andrei Ştefănescu va face echipă cu Ana Baniciu, iar Liviu Vârciu va performa alături de Raluka.
https://tvmania.ro/te-cunosc-de-undeva-revine-cu-un-nou-sezon-din-februarie-la-antena-1-282581.html

DIVA va difuza, în premieră, sezonul 3 din „Căpitanul Marleau”
Serialului „Căpitanul Marleau' („Capitaine Marleau'), este difuzat în premieră la DIVA începând din 1 februarie. În noile episoade ale serialului, care vor fi pe post în fiecare seară de luni, de la ora 21.00, extravaganta Marleau desfășoară noi investigații criminalistice în cadre deosebite precum un studiou de radio, un parc de distracții și intră chiar în intimitate unui artist celebru. Structura unică a personalității ei, intuiția și nonconformismul o ajută să găsească vinovații și să dezvăluie adevărul, alături de criminaliști aleși parcă pentru a se mula pe stilul ei. Căpitanul Marleau (Corinne Masiero) are un mod unic de analiza cazurile, o înfățișare neobișnuită, umor și comportament aparent ciudate, așa că nu este un investigator obișnuit. Demersul ei este original și extrem de captivant. Atât de captivant, încât, pentru episodul difuzat pe 15 februarie, îl are ca invitat pe însuși David Suchet (protagonistul din „Poirot').
https://tvmania.ro/diva-va-difuza-in-premiera-sezonul-3-din-capitanul-marleau-282616.html

Competiţii interne de handbal feminin şi volei masculin vor fi transmise în direct la TVR
Pe 27 şi 28 ianuarie, TVR 1 şi TVR 2 transmit în direct partide de handbal femimin din Liga Florilor Mol, iar la final de săptămână (30 şi 31 ianuarie), la TVR 3 şi TVR Cluj, pot fi vizionate semifinalele şi finala Cupei României la volei masculin. Televiziunea Română oferă în continuare telespectatorilor săi cele mai interesante partide ale competiţiilor sportive care se desfăşoară în ţara noastră în această perioadă. Pe lângă cele mai spectaculoase meciuri ale săptămânii din Liga Florilor Mol, pe care telespectatorii le pot urmări, ca şi până acum, la TVR 1 şi TVR 2, în acest weekend, semifinalele şi finala Cupei României la volei masculin vor putea fi vizionate în direct la TVR 3 şi TVR Cluj.
https://tvmania.ro/competitii-interne-de-handbal-feminin-si-volei-masculin-vor-fi-transmise-in-direct-la-tvr-282624.html

Premierele lunii februarie 2021 la Film Now
De la ecranizări ale romanelor celebre și până la aventuri SF, Film Now prezintă filme noi pentru toate gusturile în luna februarie. Pe 1 februarie, de la ora 20:00, ai Cei mai buni inamici/ The Best Of Enemies, ecranizarea romanului Osha Gray Davidson, care urmărește povestea adevărată a relației improbabile dintre o activistă pentru drepturile civile ale americanilor de culoare și un lider local, Ku Klux Klan. În vara anului 1971, Ann Atwater și C.P. Ellis se reunesc pentru a coprezida un summit comunitar despre eliminarea segregării rasiale în școlile din localitate. Dezbaterea și confruntările care urmează vor duce la descoperiri surprinzătoare și le vor schimba celor doi viețile pentru totdeauna. În filmul de debut comercial al lui Robin Bissell, cele două personaje principale sunt interpretate de Taraji P. Henson și Sam Rockwell.
https://tvmania.ro/premierele-lunii-februarie-2021-la-film-now-282599.html

Delia, Cheloo, Mihai Bendeac și al lor „iUmor”, în grila Antena 1, din februarie
iUmor 10, un sezon așteptat de fani, se anunță deja a fi unor complet neașteptat, iar de acest lucru s-au convins încă din prima zi de filmări chiar și jurații și prezentatorii. Noul sezon va avea premiera duminică, 14 februarie, de la ora 20.00, la Antena 1. Primii sosiți, prezentatorii Șerban Copoț și Dan Badea, au descoperit în prima zi de filmări că întreaga lor cabină s-a transformat într-un spațiu de joacă în toată regula! Mese de foosball, coș de baschet, jocuri de societate, kendama și un joc video clasic, din timpurile copilăriei, vor fi toate la dispoziția lor pentru a se relaxa alături de jurații Delia, Mihai Bendeac și Cheloo. 'Ce tareeee! Adică noi aici, în paradisul acesta stăm?! 999.000 de jocuri! S-ar putea să nu mai filmăm nimic!', a spus râzând Șerban, în timp ce Dan Badea a testat coșul de baschet.
https://tvmania.ro/delia-cheloo-mihai-bendeac-si-al-lor-iumor-in-grila-antena-1-din-februarie-282601.html

NOI DIVERGENȚE. Bulai critică TVR pentru că l-a avut pe Pomohaci pe post, iar TVR se plânge de cenzură
Noi divergențe între TVR și deputatul USR Iulian Bulai. Președintele comisiei mass-media din Parlament i-a criticat pe cei de la TVR pentru că l-au avut pe post pe fostul preot Pomohaci, iar conducerea TVR se plânge de cenzură din partea deputatului. „Acel domn descoperit pedofil, față de care au luat distanță toate instituțiile și toată lumea? În seara asta mare, de Ziua Unirii, TVR l-a premiat cu o expunere de 11 minute la o oră de vârf. Domnul Pomohaci a primit recent și o condamnare definitivă pentru evaziune fiscală”, a scris Bulai pe Facebook în urmă cu câteva zile.
https://www.paginademedia.ro/2021/01/bulai-critica-tvr-pomohaci/

Antena 1 face Ziua Îndrăgostiților cu Delia, Cheloo și Bendeac. iUmor revine cu un nou sezon
Un nou sezon de iUmor revine la Antena 1, chiar de Ziua Îndrăgostiților. Prima ediție a sezonului cu numărul zece va debuta duminică, 14 februarie, de la ora 20:00. Delia, Cheloo și Bendeac vor sta în continuare la masa juriului, iar Dan Badea și Șerban Copoț sunt prezentatori și în noul sezon. Fiecare dintre cei trei jurați își exprimă opţiunea prin „Thumbs Up” pentru „DA” şi „Thumbs Down” pentru „NU”, iar dacă obține minimum două voturi favorabile, un concurent merge mai departe în show.
https://www.paginademedia.ro/2021/01/cand-incepe-iumor-sezon-zece/

Digi vrea să atragă clienţii de mobil ai Orange, Vodafone şi Telekom reducând preţurile abonamentelor la jumătate
Digi, cel mai mare jucător de pe piaţa locală de internet fix şi televiziune prin cablu, cu o cotă de peste 50%, are în plan să-şi consolideze şi poziţia pe telefonie mobilă, unde este numărul patru ca mărime a bazei de clienţi, printr-o ofertă prin care îşi propune să atragă clienţii rivalilor cu reduceri ale tarifelor la jumătate pentru 6 luni. “Din data de 27 ianuarie 2021, clienţii rezidenţiali (persoane fizice) care se portează în reţeaua Digi Mobil beneficiază de o reducere de 50% din valoarea abonamentului ales, timp de 6 luni. Campania se adresează atât clienţilor noi, cât şi celor existenţi. Cei care doresc să efectueze portarea online pot accesa site-ul DIGI.ro, secţiunea Mobil, aleg abonamentul dorit şi completează câmpurile necesare în vederea plasării comenzii. În cazul clienţilor existenţi, aceştia pot avea acces la ofertă prin logarea în contul de client DIGI.ro, categoria Mobil. Clienţii aleg abonamentul dorit, selectează opţiunea Portare şi urmează paşii pentru plasarea comenzii. Oferta se aplică la contractarea serviciului de telefonie mobilă pentru o perioadă de 24 luni”, conform datelor companiei.
https://www.zf.ro/business-hi-tech/digi-vrea-sa-atraga-clientii-de-mobil-ai-orange-vodafone-si-telekom-19884388

Orange atacă pe piaţa de servicii financiare şi cu un card de credit, cu o limită de până la 60.000 de lei. Dobânda - 25%, cu o taxă de administrare de 4 lei pe lună
Orange, liderul pieţei locale de telecom, a lansat prin intermediul companiei sale dedicate un card de credit care le va permite utilizatorilor să aibă acces la sume de la 1.600 de lei până la 60.000 de lei. Creditul acordat de Orange Money va fi în limita a trei salarii nete, au precizat reprezentanţii Orange. Cardul va fi disponibil iniţial doar pentru clienţii Orange. Dobânda pentru credit este de 25% iar comisionul lunar este de 4 lei. Compania a lucrat la dezvoltarea produsului în ultimii doi ani.
https://www.zf.ro/business-hi-tech/video-orange-ataca-pe-piata-de-servicii-financiare-si-cu-un-card-de-19884747

Microsoft - rezultate financiare record în 2020
Microsoft a anunțat venituri de peste 43 miliarde dolari și profit net de peste 15 miliarde dolari în ultimele trei luni din 2020, un an în care compania a afișat rezultate record pe fondul creșterii utilizării serviciilor de cloud computing și gaming. Divizia Azure a crescut cu 50%, iar cea de jocuri video a depășit pentru prima oară o cifră trimestrială de afaceri de 5 miliarde dolari, scrie Hotnews.ro. Veniturile au crescut cu 17%, iar profitul net, cu 33% în ultimul trimestru din 2020, un an în care a crescut puternic utilizarea aplicației de conferințe Teams, dar au mers binr serviciile de cloud-computing și vânzările de dispozitive Surface.
https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/it-c/microsoft-rezultate-financiare-record-in-2020-19932368
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL