×

ONG -- Data și ora publicării: 20.11.2020 16:01:19

ANUNȚ UMANITAR-ARȘI / Asociația ,,În numele lui Alexandru” (Colectiv) lansează campania umanitară ,,Viață nouă pentru Măriuca”



București (MEDIA EXPRES) / 20 nov 2020 / O asociație de supraviețuitori după tragedia de la clubul Colectiv au lansat campania ,,Viață nouă pentru Măriuca”, odată cu un material video realizat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București de către Mihai Grecea, regizor de film și activist civic pentru drepturile pacienților și supraviețuitor al incendiului Colectiv.

Campania ,,Viață nouă pentru Măriuca” poate fi susținută cu donații pe pagina dedicată: https://innumeleluialexandru.galantom.ro/viata-noua-pentru-mariuca .

Filmul lansat online la adresa https://youtu.be/aNCs4ykKQUs o prezintă pe Măriuca, victimă cu arsuri, beneficiara acestei campanii, alături de o parte a echipei medicale care a contribuit la salvarea sa și de Bogdan Moleșag, psiholog, supraviețuitor al incendiului din clubul Colectiv.

Materialul video și informațiile privind campania sunt disponibile atât pe pagina dedicată, pe site-ul asociației cât și în social media și pot fi distribuite liber, atât în sprijinul campaniei dedicate Mariei, cât și pentru a sprijini conștientizarea publică privind situația pacienților cu arsuri din România.

În 12 iunie 2020 adolescenta de 17 ani Maria, din județul Mehedinți, a suferit arsuri severe, pe 90% din suprafața corpului și arsuri ale căilor respiratorii, ca urmare a unei tentative de omor prin incendiere.

Transferată la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, București, Maria a fost tratată de o echipă multidisciplinară (ATI, Chirurgie plastică, Kinetoterapie), a fost salvată.

Are nevoie de recuperare medicală într-un centru de specialitate, destinat reabilitării pacienților cu arsuri severe, pentru o perioadă mare de timp, va avea nevoie în continuare de tratament local al leziunilor, prin multiple intervenții - chirurgie reparatorie, compresie (echipamente compresive) și de preparate farmaceutice - nedecontate în acest moment de statul român.

În anul 2015 Tragedia ,,Colectiv” ne-a lovit brutal, răpindu-ne fiul de 19 ani, Alexandru Hogea. Dorința de a păstra vie memoria lui ne-a determinat să înființăm Asociația ,,În numele lui Alexandru”, o organizație umanitară cu misiunea de a oferi sprijin persoanelor aflate în situații vulnerabile, se arată în comunicatul asociației.

Alexandru a supraviețuit incendiului din Clubul Colectiv, a fost spitalizat într-un spital bucureștean și transferat după 8 zile în Austria, în urma unor imense presiuni ale societății civile, pentru a beneficia de tratament într-un centru destinat tratării pacienților cu arsuri severe. Pentru Alexandru șansa transferului a venit prea târziu - în 22 noiembrie 2015 a pierdut lupta pentru viață.

Tot în comunicat se arată că „5 ani mai târziu, România are 0 (zero) centre destinate tratamentului pacienților cu arsuri severe și 0 (zero) centre de recuperare medicală specifică marilor arși”.

Din 22 noiembrie 2015, Alexandru Hogea trăiește doar prin sufletele celor care l-au cunoscut, fie înainte, fie după ce a părăsit această lume. În numele lui Alexandru, în memoria lui, cei care îl iubesc nu își doresc o comemorare cu lumânări și flori, își doresc să contribuie la clădirea unei vieți noi, la întoarcerea spre normalitate a tinerei supraviețuitoare, Maria.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL