×

Cinema -- Data și ora publicării: 07.04.2020 12:39:19

FINANȚĂRI-PRELUNGIRE / Biroul Europa Creativă – MEDIA România a anunțat prelungirea termenelor pentru cererile de finanțare pentru promovarea filmelor pe internet și festivaluri



București (MEDIA EXPRES) / 7 apr 2020 / Biroul Europa Creativă – MEDIA România a anunțat la 2 aprilie prelungirea temenelor pentru cererile de finanțare pentru promovarea operelor audiovizuale până la 5 mai 2020 și pentru festivaluri audiovizuale până la 21 mai 2020.

În contextul dificultăților întâmpinate de solicitanți din cauza pandemiei de coronavirus, Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură (EACEA) a hotărât prelungirea termenelor-limită de trimitere a aplicațiilor la următoarele apeluri Europa Creativă – MEDIA, se arată într-un anunț publicat pe site-ul media-romania.eu.

Programul de promovare pe internet a operelor audiovizuale europene acordă sprijin astfel:
Acțiunea 1: acțiunilor precum promovare digitală, marketing, branding, etichetare și realizare de oferte noi de către prestatorii existenți de servicii video la cerere, care oferă majoritatea filmelor europene. Scopul acțiunii este acela de a spori vizibilitatea operelor audiovizuale europene, facilitatea de a fi descoperite, precum și de a extinde publicul general;
Acțiunea 2: colaborărilor transfrontaliere între serviciile video la cerere de pe teritoriul Europei;
Acțiunea 3: Strategiilor inovatoare și instrumentelor online pentru circulația, distribuția și promovarea operelor audiovizuale europene, inclusiv inițiativelor de extindere a categoriilor de public, care pun accentul pe strategii inovatoare și participative prin care filmele europene să ajungă la un public mai larg.
Solicitanţii care depun proiecte pentru diferite acţiuni ar trebui să prezinte propuneri separate pentru fiecare acţiune.

Acțiunea trebuie să înceapă între 01.10.2020 și 01.01.2021 și va dura 12 luni.

Pentru Acțiunea 1 Sprijin pentru festivaluri și Acțiunea 2 Sprijin pentru rețelele europene de festivaluriv or fi acceptate numai solicitările prezentate de entități eligibile care organizează festivaluri audiovizuale în țările participante la subprogramul MEDIA.

Prin festival audiovizual se înțelege un eveniment:
- care propune un program de filme eligibile (filme artistice, documentare sau de animație) proiectate pentru un număr mare de spectatori, incluzând atât publicul larg, cât și profesioniști din domeniul audiovizualului acreditați internațional, dar și presa;
- care se derulează într-o anumită perioadă de timp, într-un oraș stabilit în prealabil;
și care este supus unui regulament/unei proceduri de selecție clare.

Cel puțin 70 % din totalul programelor eligibile prezentate publicului în timpul festivalului SAU cel puțin 100 de lungmetraje (sau 400 de filme de scurt metraj – în cazul festivalurilor de film de scurt metraj) trebuie să provină din țări participante la subprogramul MEDIA. În cadrul acestui program cu producții provenind din „țări participante la subprogramul MEDIA”: cel puțin 50 % dintre filme trebuie să fie străine; cel puțin 15 dintre aceste țări trebuie să fie reprezentate.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL