×

ONG -- Data și ora publicării: 16.10.2019 12:33:15

APC-5G-MARȘ DE CONȘTIENTIZARE / APC organizează pe 20 octombrie marșul denumit „Stop 5G - viața și proprietatea noastră sunt mai importante decât tehnologia voastră!”



București (MEDIA EXPRES) / 16 oct 2019 / Asociația Pro Consumatori, organizație de utilitate publică, membră a Organizației Europene a Consumatorilor, va organiza duminică 20 octombrie 2019, în intervalul orar 16.30 - 20.30, un marș de conștientizare a opiniei publice cu privire la pericolele generate de implementarea tehnologiei 5G „Stop 5G - viața și proprietatea noastră sunt mai importante decât tehnologia voastră!”, potrivit unui comunicat difuzat de APC.

Acțiunea face parte din Campania Națională de Informare și Educare „Stop 5G” prin care organizația își propune să atragă atenția autorităților statului român asupra pericolelor generate de aplicarea tehnologiei 5G în România pentru mediu, oameni și orice altă formă de viață.

Reprezentanții organizațiilor semnatare ale memoriului Stop 5G se vor deplasa pe traseul Ministerul Comunicațiilor - Ministerul Justiției - Ministerul Sănătății – Piața Victoriei și invită publicul să se alăture demersului prin trimiterea unui email de susţinere a campaniei Stop 5G la adresa office@apc-romania.ro.

În comunicat se mai arată printre altele că 73 de organizații semnatare ale Memoriului Stop 5G au convenit să folosească resursele de care dispun în realizarea de acțiuni prin intermediul cărora să fie conștientizată opinia publică cu privire la pericolele generate de implementarea tehnologiei 5G în România.

Ca argument este adus printre altele faptul că 3.874 de oameni de știință din 207 țări au semnat “Apelul internațional Stop 5G pe pământ și în spațiu”, textul acestui apel fiind publicat online la adresa:

https://static1.squarespace.com/static/5b8dbc1b7c9327d89d9428a4/t/5c0ad337f950b7766a640e4d/1544213310960/

În comunicat se mai arată printre altele că Guvernul României intenționează să acorde operatorilor de telefonie mobilă drept de acces fără restricții la proprietatea publică și privată, în ariile naturale protejate, în parcuri și pădurile publice și private, în zonele maritime și fluviale care țin de administrația apelor și pe infrastructura rutieră și feroviară. Proiectul de act normativ este în dezbatere publică până pe 25 octombrie 2019 fiind publicat online la adresa: https://www.comunicatii.gov.ro/proiecte-acte-normative/

În comunicatul APC se mai arată că pentru a avea acces la rețeaua de energie electrică un consumator trebuie să obțină șapte avize și să cheltuie 2.500 euro, în timp ce un operator de telefonie mobilă va instala antene 5G fără avize și fără acordul proprietarilor.

„Heirupismul unor reprezentanți ai statului român fără a ține cont de îngrijorările reale ale oamenilor de știință cu privire la această tehnologie, arată iresponsabilitate și amatorism în privința reprezentării intereselor cetățenilor români, în particular, și a statului român, în general. Siguranța și sănătatea cetățenilor trebuie să fie mai presus de orice potențial beneficiu economic realizabil sau nu în viitorul apropriat. Având în vedere aceste aspecte, solicităm Guvernului României să declare public că va stopa implementarea tehnologiei 5G la nivel național până în momentul în care comunitatea științifică internațională independentă de interesele economice ale industriei telecom va ajunge la consens că tehnologia 5G este sigură pentru orice formă de viață!”, a declarat conf. univ. dr. Costel Stanciu, președintele Asociației Pro Consumatori.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL