×

Comunicaţii -- Data și ora publicării: 14.09.2019 14:20:51

IBC NEWS-VODAFONE-INNOVATION / Vodafone România pe lista scurtă IBC 2019 Innovation Awards cu transmisie holografică în 5G din februarie 2019



Amsterdam (MEDIA EXPRES) / 14 sep 2019 / Vodafone România împreună cu partnereii de tehnologie Dejero, HawthronTheatrical, Huawei România și Musion 3D sunt pe lista finaliștilor IBC 2019 Innovation Awards, secțiunea Content Creation, evenimentul având gala de premiere programată duminică, 15 septembrie, în sala Auditorium din complexul expozițional RAI Amsterdam.

Lista de patru finaliști a categoriei menționează că în februarie 2019 un tânăr chitarist s-a alăturat unei trupe rock pe scenă, în București, cântând ca hologramă, live, dintr-un studio aflat la o distanță de 2 kilometri. Această spectaculoasă demonstrație a rețelei 5G construită de Vodafone Romania folosind folia holografică creată de Musion 3D denumită EyeLiner™ a făcut ca evenimentul să atragă mii de fani, a fost transmisă în streaming live pe Facebook și a devenit principala reclamă a Vodafone în 2019 pe televiziune în România, cu peste două milioane de vizualizări pe YouTube.

Musion 3D a folosit transmițătorii mobili creați de Dejero, denumiți EnGo, și Serverele de Broadcast pentru a transmite linkurile video către și de la studio, holograma folosind pentru streaming un router Huawei și o conexiune Vodafone 5G.

Ceilalți trei finaliști ai categoriei pentru creația de conținut sunt un studio virtual pentru Nascar, beneficiar Fox Sports, producția într-un studio aflat la distanță pentru League of Legends, beneficiar Riot Games și producția la distanță pentru concursul de navigație SailGP, beneficiar SailGP.

Premiile pentru inovație IBC 2019 Innovation Awards mai au două categorii cu câte trei finaliști, Content Distribution și Content Everywhere:
- BT Sport 5g - prima producție sportivă pentru televiziune folosind 5G, beneficiar BT Sport
- Seychelles Ocean Mission – o transmisie live dintr-un submarin la 200 de metri adâncime, beneficiar Associated Press
- World Cup 2018 – transmisia în cloud, beneficiar COPA90
și, respectiv
- News app at massive scale – 5.000 de jurnaliști din India lucrează non-stop cu dispozitive mobile și producție automatizată pentru ETV Baharat
- 6K 360˚ VR – prima transmisie sportivă live din lume multicanal, 6K, în 360 de grade, în timpul meciului de baschet dintre Telekom Baskets Bonn și EWE Baskets Oldenburg, din Telekom Dome în Germania și
- La Liga on Facebook Watch – transmisie live pe Facebook realizată de partenerii MEDIAPRO, LaLiga și GUUD care au avut ca beneficiar Facebook.

International Broadcasting Convention, cunoscută mai bine după inițialele IBC, este o expoziție comercială anuală dedicată industriilor de televiziune, cinematografie și comunicații care loc în fiecare septembrie la Centrul de expoziții și convenții RAI din Amsterdam, Olanda. Ediția de anul acesta se desfășoară între 13-17 septembrie.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL