×

Autorităţi -- Data și ora publicării: 12.09.2019 19:48:40

AKTA-DCS-GRILE-AMENZI / CNA a amendat Akta și DCS pentru nereguli în grilele de programe retransmise



București (MEDIA EXPRES) / 12 sep 2019 / CNA a amedat în ședința din 11 septembrie companiile de cablu Akta și Digital Cable Systems cu câte 10.000 de lei pentru nerespectarea grilei de programe și a regulilor must-carry în 23 de localități și, respectiv, în 16 localități, potrivit unui comunicat difuzat de CNA.

Printre abaterile din rapoartele de inspecție ale direcției de specialitate din CNA în cazul Akta s-au numărat și transmiterea în anumite localități, fără a fi înscrise în aviz, a televiziunilor Eurosport 1 și 2, Disney, Minimax HU, Antena 1, Diva, Look Sport, Look Plus, iar altele precum National Geographic televiziunea proprie Cinemaraton, Music Channel și Pro Gold erau înscrise în anumite avize dar neretransmise.

În cazul DCS din localitatea Bretcu, din Covasna de exemplu inspecția CNA a constatat la 28 august 2019 că operatorul retransmite în reţea fără a fi înscrise în aviz 14 televiziuni: ATV, DIVA, EUROSPORT 1, EUROSPORT 2, HIT MUSIC CHANNEL, LOOK SPORT, MINIMAX HU, MINIMAX RO, MUZSIKA TV, RADIO MARIA, RTL, RTL GOLD, RTL II, TRAVEL CHANNEL și nu retransmite deși are acorduri televiziunea proprie CINEMARATON, VIASAT HISTORY și două televiziuni din „must carry” EST TV și TRINITAS TV. De asemenea, nu retransmite din must-carry Digi 24, U TV și MUSIC CHANNEL.

Amenzile au fost date cu invocarea art. 74 alin. 1), 3) și art. 82 alin. 1) și 2) din Legea audiovizualului în cazul Akta și art. 74 alin. 3) și ale art. 82 alin. 1) și 2) din Legea audiovizualului pentru DCS.

În aceeași ședință CNA a somat public Lidas Prod SRL pentru nerespectarea prevederilor art. 74 alin. 3) și ale art. 82 alin. 1), 2) din Legea audiovizualului în opt localități.

Art. 74 (1) prevede că retransmisia de servicii de programe de către distribuitorii de servicii se va face numai pe baza avizului eliberat de Consiliu (…) (3) Distribuitorii de servicii pot modifica structura ofertei de servicii de programe retransmise numai cu acordul Consiliului.

Art. 82 (1) prevede că orice distribuitor care retransmite servicii de programe prin reţele de comunicaţii electronice, cu excepţia celor care utilizează exclusiv spectrul radio, are obligaţia să includă în oferta sa serviciile de programe ale Societăţii Române de Televiziune destinate publicului din România, precum şi alte servicii de programe, libere la retransmisie şi fără condiţionări tehnice sau financiare, ale radiodifuzorilor privaţi, aflaţi sub jurisdicţia României, în limita a 25% din numărul total de servicii de programe distribuite prin reţeaua respectivă, precum şi serviciile de televiziune a căror obligativitate de retransmitere este stabilită prin acorduri internaţionale la care România este parte. Criteriul de departajare pentru radiodifuzorii privaţi este ordinea descrescătoare a indicelui anual de audienţă. (2) Distribuitorii care retransmit servicii de programe au obligaţia, la nivel regional şi local, să includă în oferta lor cel puţin două programe regionale şi două programe locale, acolo unde acestea există; criteriul de departajare va fi ordinea descrescătoare a audienţei.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL