×

Timp liber -- Data și ora publicării: 28.06.2018 12:22:23

DOCUMENTAR-DE ARTĂ-DISTRIBUȚIE / „Chipuri, locuri”, de Agnès Varda şi JR, de vineri 29 iunie în cinematografe





București (MEDIA EXPRES) / 28 iun 2018 / „Chipuri, locuri/ Visages villages”, de Agnès Varda şi JR, nominalizat la Oscar 2018 la categoria „Cel mai bun documentar”, va rula de vineri, 29 iunie, în 16 orașe și 25 de cinematografe din România.

În București va putea fi văzut la Cinema City AFI Cotroceni, Cinema City Park Lake, Grand Cinema and More Băneasa, Hollywood Multiplex, Happy Cinema, Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Țăranului, Cinemateca Union, Cinema Europa, Cinema Pro, în Baia Mare la Cinema Dacia, în Bârlad la Cityplex Victoria, în Botoșani la Cinema Unirea, în Brașov la Cinemateca Patria, în Brăila la Cinema Central, în Cluj-Napoca la Cinema Victoria, în Constanța la Cityplex, în Craiova la Cinema Modern, în Gura Humorului la Centrul Cultural Gura Humorului – Casa de Cultură, în Iași la Cinema Ateneu, în Pitești la Cinema Trivale și Cinema “Sebastian Papaiani, în Sfântu Gheorghe la Cityplex Arta, în Slobozia la Casa de Cultură, în Târgu Mureș la Cinema Arta și în Suceava la Cinema Modern.

Agnès Varda, una dintre cele mai importante figuri ale Noului Val francez, şi fotograful şi muralistul JR sunt coregizorii și naratorii documentarului - road movie „Chipuri, locuri”. Cu toate că aparţin unor generaţii diferite, Varda (acum în vârstă de 90 de ani) şi JR (în vârstă de 35 de ani) apar ca suflete pereche, împărtăşind pasiunea pentru imagini şi maniera în care sunt create, prezentate şi transmise mai departe.

Cei doi călătoresc prin mai multe sate din Franţa, în camioneta lui JR transformată în studio foto, întâlnesc localnici, le descoperă poveştile şi le transformă portretele în imense fotografii murale. Le expun pe case, hambare, faţade de magazine sau trenuri şi scot la iveală umanitatea subiecţilor şi pe cea proprie.

Lungmetrajul documentar a avut premiera la Festivalul de Film de la Cannes 2017, unde a fost recompensat cu două premii - L'Oeil d'Or şi Palme de Whiskers.

Pelicula a fost prezentată în numeroase festivaluri și a obţinut premiul publicului la Toronto, a fost recompensată cu trofee ale Asociaţiilor Criticilor de Film din Toronto, San Francisco, Los Angeles şi New York, precum şi cu cel al Societăţii Naţionale a Criticilor de Film (National Society of Film Critics).

În plus, producția a fost desemnată cel mai popular documentar la Vancouver IFF şi cel mai bun film la Haifa IFF. Pelicula a primit trofeul Lumière la categoria documentar, dar şi două nominalizări la premiile César 2018 - pentru cel mai bun lungmetraj documentar şi cea mai bună muzică originală (Matthieu Chedid).

„Chipuri, locuri” este scris, regizat şi comentat de Agnès Varda şi JR.
Filmul este o coproducţie Ciné Tamaris, Social Animals, Rouge International, Arte France Cinéma, Arches films, cu sprijinul Canal +, Arte France, Le Pacte şi Cohen Media Group.

Trailerul filmului poate fi văzut aici: http://bit.ly/2oONyWq

Susținut de: Programul „Europa Creativă” al Uniunii Europene
Parteneri media: TANANANA, News.ro, NOIZZ, Ziarul Metropolis, Scena 9, Sub25.ro, cinemagia.ro, Cinefan.ro, MovieNews.ro, Capital Cultural.
Promovat de: ROLLERCOASTER PR
Distribuit de microFILM
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL