×

Programe TV -- Data și ora publicării: 04.06.2024 05:23:27

Televiziunea austriacă ORF promovează miniseria "Kafka"



București (MEDIA EXPRES) / 6 iun 2025 / Anul 2024 marchează centenarul morții lui Franz Kafka, un autor german de origine cehă, a cărui influență continuă să fie profundă și enigmatică. Născut în 1883 la Praga, Kafka este recunoscut pentru stilul său narativ unic, explorând teme de alienarea, birocrația și anxietatea existențială. Lucrări precum "Metamorfoza", "Procesul" și "Castelul" au lăsat o amprentă durabilă asupra literaturii secolului XX, modelând genuri literare precum existențialismul și absurdul. Moștenirea lui Kafka continuă să intrigue și să inspire cititorii din întreaga lume, numele său fiind sinonim cu scenariile suprarealiste și de coșmar pe care le-a descris în cărțile sale.

Mini-seria "Kafka" a debutat la Viena în martie 2025, comemorând viața și moștenirea autorului. Creată de Daniel Kehlmann și David Schalko, sub îndrumarea expertului kafkian Reiner Stach, seria explorează aventurile amoroase ale lui Kafka, relația dificilă cu tatăl său și prietenia sa strânsă cu Max Brod.

Spectacolul este o coproducție de ORF, NDR și Superfilm, finanțat de FISA +, Austrian Television Fund și Vienna Film Fund în asociere cu ORF-Enterprise.

În centrul mini-seriei se află remarcabilele aventuri amoroase ale lui Kafka cu Felice Bauer, Milena Jesenska și Dora Diamant, relația dificilă cu tatăl său tiranic și prietenia strânsă cu Max Brod, care și-a trădat în cele din urmă prietenul bolnav refuzând să-i ardă manuscrisele, asigurându-i însă faima postumă.

Serialul a stârnit un interes considerabil în rândul multor radiodifuzori de pe tot globul. De la premieră, echipa Content Sales International a ORF-Enterprise a licențiat „Kafka” în Cehia (CT), Slovenia (RTV Slovenjia), Elveția (SRF), Suedia (SVT), Polonia (TVP), Marea Britanie (Channel 4) și Finlanda (YLE).

„Kafka” și-a făcut drum și peste ocean în Brazilia (Arte 1) și Mexic (TV Unam).

Editorul german Polyband a lansat un DVD ca o ediție limitată Mediabook.

Serialul a fost difuzat pe ÖBB railnet, portalul de divertisment al Căilor Ferate Federale Austriece, și a fost prezentat la Festivalul Internațional de Film Evreiesc din Australia. De asemenea, poate fi urmărit pe cursele lungi Austrian Airlines și pe platformele de streaming ChaiFlicks din SUA și Walter Presents din Marea Britanie.

Drepturile sunt deținute de ORF-Enterprise Content Sales International pentru radiodifuzori și platformele din întreaga lume. ORF-Enterprise este distribuitorul exclusiv al radiodifuziunii publice din Austria.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL