×

ONG -- Data și ora publicării: 21.05.2024 22:24:14

EVENIMENT DEDICAT FAMILIILOR MONOPARENTALE DIN JUDEȚELE GALAȚI ȘI BRĂILA



București (MEDIA EXPRES) / 21 mai 2024 / Asociația POT SĂ AJUT, în parteneriat cu Asociația Provident pentru Educație și Provident Financial România, continuă acțiunile de implicare în comunitate începute în 2023, de data aceasta vizând familiile monoparentale din județele Galați și Brăila în cadrul întâlnirii „Împreună în timp” programată sâmbătă, 1 iunie, începând cu ora 12:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Galați.

Accesul la eveniment este gratuit și permis exclusiv familiilor monoparentale. Pentru a confirma participarea, vă rugăm să trimiteți un e-mail cu numele copilului și al aparținătorului la: events@potsaajut.ro.

„Împreună în Timp” este o inițiativă socio-culturală, parte din programul „Invizibilii”, dedicată atât copiilor, cât și părinților sau bunicilor acestora. Evenimentul va fi o experiență interactivă cu totul aparte pentru public, invitat special fiind artistul Walter Ghicolescu, cadru didactic foarte îndrăgit de copii și, în egală măsură, de adulți, prezent de peste 20 de ani pe scena muzicii folk românești. În plus, pregătim o serie de activități educative în aer liber și multe suprize pentru toți participanții.

„Evenimentele noastre intergeneraționale au luat naștere din conștientizarea nevoii de a crea un spațiu incluziv pentru familiile monoparentale, unde acestea să se simtă susținute și integrate în comunitate. Împreună în Timp înseamnă interacțiune, apropiere, conexiuni autentice, acces la educație și cultură pentru generații de azi și de mâine. Suntem foarte încântați de parteneriatul pe care îl avem în cadrul programului Invizibilii. Cu sprijinul Asociației Provident pentru Educație, vom reuși să ajungem, până la finalul anului 2024, la un număr total de peste 2000 de beneficiari direcți ai acestui program, la nivel național.”, afirmă Gabriela Stoian, Președinte Asociația POT SĂ AJUT.

„Suntem conștienți că avem un rol important în comunitate. Și, în continuarea rolului nostru de a sprijini incluziunea financiară, am alăturat un nou scop, acela de a susține incluziunea socială. Programul ,,Invizibilii” este astfel mai mult decât o simplă constatare a faptului că milioane de români fac parte din grupuri vulnerabile, atât social, cât și economic. Este un demers prin care ne dorim să găsim soluții și să dăm o mână de ajutor", a declarat Ciprian Sandu, coordonatorul programelor de investiții în comunitate al Provident Financial România.

Context: În România sunt peste 300.000 de familii monoparentale, iar părinții singuri resimt o presiune foarte mare de timp: sunt stresați că nu sunt suficient de mult alături de copiii lor, dar, în același timp, au nevoie să fie integrați pe piața muncii cu normă întreagă pentru a face față cheltuielilor. Astfel, principala provocare pentru aceștia este să poată asigura supravegherea copiilor în condiții accesibile sau să își adapteze programul obișnuit de muncă la programul celor mici. Acestea sunt câteva din concluziile studiului „Invizibilii” (www.invizibilii.ro) – parte din programul de incluziune financiară și socială adresat grupurilor vulnerabile analizate în cadrul cercetării realizate în 2022, în premieră, la comanda Provident Financial România.

Asociația POT SĂ AJUT este o organizație non-guvernamentală care ca scop promovarea activităților pentru creșterea incluziunii sociale a grupurilor vulnerabile, precum și susținerea valorilor artistice și înlesnirea accesului publicului la actul cultural. Din 2016, ne concentrăm pe sprijinirea familiilor monoparentale, a copiilor instituționalizați și a vârstnicilor din aziluri, aducând împreună peste 7000 de beneficiari în acțiuni socio-culturale, de educație și proiecte de CSR cu impact pozitiv în comunitate. Mai multe informații despre proiectele noastre puteți citi pe www.potsaajut.ro.

Provident Financial România face parte din grupul britanic International Personal Finance (IPF), cel mai mare furnizor de credite la domiciliu din lume. Grupul are 1,7 milioane de clienți în 7 țări din Europa, precum şi în Mexic și Australia. IPF este unul dintre cei mai mari angajatori britanici din Europa Centrală și de Sud-Est și companie internaţională listată la Bursa din Londra. Din 2006, Provident a investit în România peste 376 de milioane de euro și a contribuit la bugetul de stat cu taxe în valoare de peste 114 milioane de euro. Provident dezvoltă și susține diverse proiecte de responsabilitate socială - programe de educație financiară, dezvoltarea tinerelor talente, sprijinirea grupurilor defavorizate - în care a investit până acum peste 1,2 milioane de euro.

În 2022, Provident Financial România a fondat Asociația Provident Pentru Educație, care va coordona toate inițiativele de implicare socială. Primul proiect coordonat de asociație este Invizibilii, care are rolul de a facilita incluziunea financiară și socială pentru românii din 6 categorii vulnerabile identificate de companie în urma unui studiu: fermieri de subzistență, muncitori la negru, familii monoparentale, mici antreprenori în risc de sărăcie și excluziune socială, pensionari în risc de sărăcie și excluziune socială și șomeri involuntari între 55 și 64 de ani.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL