×

ONG -- Data și ora publicării: 20.05.2024 08:52:18

Tinerețe, voturi grele” - O privire asupra atitudinii tinerilor față de politică



București (MEDIA EXPRES) / 20 mai 2024 / FreeEx Digest a apărut cu ediția a 6-a, intitulată “Tinerețe, voturi grele”, care aduce în prim-plan atitudinile și comportamentul electoral al tinerilor din România în contextul campaniilor pentru alegerile locale și europarlamentare, potrivit unui anunț al ActiveWatch.

Ediția pleacă de la un studiu de caz dedicat sondajului IRES, realizat la sfârșitul lunii martie 2024, a declanșat o serie de reacții alarmiste în spațiul public. La acea dată, comunicatori din media și politică s-au întrecut în declarații precipitate și necontextualizate, deși studiul oferea o multitudine de alți indicatori care ar fi adus mai mult echilibru în dezbateri.

Pentru a verifica dacă acest episod de panică a fost justificat, FreeEx Digest a consultat analize și opinii informate, mult mai nuanțate, privind situația tinerilor din România și din Uniunea Europeană.

În acest an super-electoral, peste un milion de tineri cu vârste între 18 și 22 de ani își pot exercita dreptul de vot pentru prima dată în viață. Acești tineri sunt expuși la mesaje contradictorii și posibil descurajante atunci când le este evaluată cultura politică și civică.

FreeEx Digest susține că atitudinea tinerilor față de politică nu poate fi înțeleasă doar prin analiza registrelor electorale, ci și prin analiza semnalelor de îngrijorare și de neîncredere pe care aceștia le transmit atunci când sunt întrebați despre instituțiile democratice din România. În acest sens, publicația își propune să aducă un echilibru în dezbateri și să ofere o perspectivă mai nuanțată asupra situației.

Dosarul tematic „Tinerețe, voturi grele” poate fi citit pe site-ul ActiveWatch la adresa:
https://activewatch.ro/articole/tinerete-voturi-grele-freeex-digest-nr-6/

De asemenea, poate fi descărcat în format PDF de la adresa:
https://activewatch.ro/publicatii/tinerete-voturi-grele-freeex-digest-nr-6/
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL