×

Autorităţi -- Data și ora publicării: 01.03.2024 13:15:13

CNA a premiat 51 de jurnaliști și cameramani care au relatat din Ucraina și IsraelBucurești (MEDIA EXPRES) / 1 mar 2024 / Consiliul Național al Audiovizualului a organizat joi, 29 februarie, la Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, Gala pentru Excelență în Jurnalism, prilej cu care a premiat 51 de jurnaliști și cameramani.

La eveniment au participat, alături de membrii CNA și profesioniști din mass-media, reprezentanta Consiliului Europei, șefa Direcției Libertate de Expresie și CDMSI, Direcția Generală Democrație și Demnitate Umană, Artemiza Tatiana Chișca, din partea European Broadcasting Union (EBU) consultanta pentru țările din Europa Centrală și de Est – Irina Radu și purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării Naționale, general de brigadă Constantin Spînu, iar prin înregistrări video, președinta Comitetului pentru Protecția Jurnaliştilor, Jodie Ginsberg și secretarul general al Federației Europene a Jurnaliștilor, Ricardo Gutierrez.

Discuțiile s-au axat pe importanța asigurării securității jurnaliștilor, misiunea lor de informare a publicului și rolul însemnat pe care rezultatul muncii lor îl are în societate.

„În mijlocul haosului și al violenței, jurnaliștii de război sunt steaguri ale demnității umane și ale libertății presei. Sunteți ochii și urechile lumii, iar munca voastră este esențială pentru ca publicul să înțeleagă tragediile și complexitățile conflictelor din întreaga lume”, a afirmat președinta CNA, Monica Gubernat.

După ce Artemiza Tatiana Chișca a prezentat Campania Consiliului Europei „Jurnaliştii contează”, Irina Radu și Generalul Constantin Spânu au prezentat pe scurt training-urile pentru jurnaliști organizate de EBU și, respectiv, de MApN.

Președinta Comitetului pentru Protecția Jurnaliştilor a precizat că „Libertatea presei nu este o problemă partizană. Este un drept fundamental care stă la baza democrației. Mulțumim acelor jurnaliști care continuă să raporteze în ciuda celor mai grave riscuri. Munca voastră contează. Voi contați. Și vom continua să vă sprijinim și să vă apărăm”.

Totodată, Ricardo Gutierrez a menționat că „Este timpul ca statul să lucreze la elaborarea unui plan național de acțiune, cu participarea activă a organizaţiilor jurnaliştilor. Asigurarea securității jurnaliștilor în zonele de conflict începe cu asigurarea siguranței acestora pe timp de pace”.

La ceremonia de decernare a premiilor, cei 51 de jurnaliști și lucrători în mass-media care s-au aflat în misiuni în zone de conflict și care au primit din partea CNA diplome și medalii, au relatat momente din experiența lor în Ucraina și Israel din ultimii 2 ani. Discursurile lor au fost ilustrate cu imagini înregistrate în zonele de conflict.

Instituții mass-media Jurnaliști/lucrători în mass-media

Agerpres Cristian Lupașcu

TVR Adelin Petrisor
operator Dragos Stoian
Alex Costache
operator Bogdan Militaru
sofer Dorel Oancă
Alina Grigore
reporter Mihai Florea

DIGI 24 TV Cristina Cileacu (plecata)

Valentin Stan
Alexandru Rotaru

Pro Tv Paul Angelescu
Mihai Bucșa
Camelia Donțu

Antena 3 CNN reporter: Laurentiu Radulescu
cameraman: Costi Pahontu
reporter: Ana Maria Roman
cameraman: George Chironica
reporter: Sergiu Cora
reporter Sabrina Preda
cameraman: Mihai Dina
reporter/cameraman: Paul Ciurari
reporter/cameraman: Catalin Onofrei
reporter: Madalina Mihalache

Antena 1 Observator reporter: Cristi Popovici
cameraman: Cosmin Herea
Bianca Iacob reporter
Sonia Simionov reporter
cameraman: Răzvan Petrescu
cameraman: Gabriel Crisan
cameraman: Marian Tanase
cameraman: Andrei Feraru

Romania TV Aurina Petrea
Costin Soare
Mircea Sime
Robert Bârdea
Marina Cioacă

Radio Romania Alexandru Buzică
Ilie Pintea
Mario Balint

Prima TV Marius Saizu
operator Nicolae Anghel

Libertatea Dima Garcaliuc
Mircea Barbu
Andreea Archip

Associated Press Vadim Ghirda AP

France Press Ionuț Iordăchescu

Recorder Alex Varninschi
Cristian Delcea

Scena9 Ioana Pelehatai

Rise project Mircea Topoleanu
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover
Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici
© 2001 -  Media Expres SRL