×

Timp liber -- Data și ora publicării: 15.02.2024 12:20:10

"Familia Addams" la Craiova, "Outfitul șearpelui" la BucureștiBucurești (MEDIA EXPRES) / 15 feb 2024 / Celebrul musical "Familia Addams" semnat de Răzvan Mazilu la Teatrul EXCELSIOR din București va avea două reprezentații în exclusivitate la Craiova marți, 27 februarie și miercuri, 28 februarie, de la ora 19:00, în Sala “Amza Pellea” a Teatrului Național “Marin Sorescu”, la schimb cu "Outfitul șearpelui", spectacolul „poeticoregrafic” de Andrea Gavriliu bazat pe versurile lui Marius Aldea, care se vede în Capitală.

Excentrica familie Addams, care la începutul anilor ‘90 cucerea publicul larg prin versiunea cinematografică omonimă, i-a inspirat pe Marshall Brickman, Rick Elice și Andrew Lippa în crearea unei adaptări muzicale originale care revizitează universul Addams dintr-o perspectivă surprinzătoare, confruntându-i pe Gomez și pe Morticia cu ceea ce s-ar putea numi „coșmarul” oricăror părinți: copiii cresc (prea repede).

Ajunsă la vârsta adolescenței, Wednesday, unica lor fiică, se îndrăgostește de Lucas Beineke, un băiat drăguț dintr-o familie respectabil de „normală” și decide să îi încredințeze secretul tatălui ei, care nu doar că este nevoit să accepte cruda realitate, ci și să facă ceva ce nu a mai făcut vreodată: să îi ascundă adevărul iubitei sale soții. Totul va lua o întorsătură neașteptată în noaptea când „prea normalii” Beineke ajung să cineze în casa „ciudaților” Addams – un festin nocturn care va confrunta cele două familii cu limitele (a)normalității și cu rezistența în fața schimbării.

Răzvan Mazilu semnează regia, coregrafia și costumele, producția muzicală a fost asigurată de Alexandra și Alexei Țurcan, decorurile au fost realizate de Sabina Spatariu, lighting design-ul este semnat Costi Baciu, iar echipa de creație a spectacolului este completată de Octavian Mardale (peruci, machiaj), Maria Alexievici (pregătirea muzicală), Cristian Niculescu (video), Monica Petrică (asistent coregrafie), Andrei Șova (asistent scenografie, recuzită), Daniel Măndiță (consultant tango argentinian).

Din distribuția spectacolului fac parte actorii Lucian Ionescu (Gomez Addams), Oana Predescu (Morticia Addams), Ana Udroiu (Wednesday Addams), Mihai Cheregi (Pugsley Addams), Mihai Mitrea (Unchiul Fester), Oana Pușcatu (Bunica), Mircea Alexandru Băluță (Lurch), Maria Alexievici (Alice Beineke), Doru Bem (Mal Beineke), Dan Pughineanu (Lucas Beineke) și Andreea Hristu (Marchiza), Iulia Samson (Mireasa), Cristina Danu (Balerina), Alex Popa (Clownul), Dan Clucinschi (Soldatul), Ovidiu Ușvat (Gangsterul).

"Fără să își propună, Familia Addams îi învață pe cei din Familia Beineke – de fapt, pe noi toți – câteva lecții de viață.
Familia Addams ne învață lecția toleranței, a acceptării.
Cu tot alaiul ei de personaje stranii, cu gustul ei pentru tot ce e funebru, lugubru și dark, atât de diferiți de ceilalți, cei din neamul Addams ne oferă surpriza descoperirii unei familii pline de calități și de valori. Noi, cei „normali”, suntem cei care ștampilăm, limităm și respingem ceea ce nu înțelegem la o primă vedere. Clanul Addams ne dinamitează prejudecățile și ne arată că a fi excentric, ieșit din norme, e o calitate, aceea a unicității, a originalității.

Familia Addams ne învață lecția râsului.
Humorul și autoironia lui Gomez & Comp., așa negre cum sunt, ne ajută să trecem mai ușor peste problemele și greutățile vieții, peste dimensiunea de necuprins a morții. „Vino către umbră râzând”, ne spune Lurch în finalul spectacolului, ca o concluzie de luat aminte.

Familia Addams ne învață lecția iubirii.
Gomez și Morticia se iubesc ca în prima zi și la fel de mult își iubesc copiii. Unchiul Fester, acest ciudat înrudit cu nebunii lui Shakespeare, ne demonstrează că orice devine posibil atunci când iubești, inclusiv o căsătorie cu Luna. Datorită lui, Familia Beineke se redescoperă și peste toată povestea plutesc aburii unui parfum misterios, cu note dark de acrimonium. E parfumul Tango de Amor, cel al iubirii.

Familia Addams, cu gustul ei pentru tot ce e mortuar, ne învață să rămânem vii."
Răzvan Mazilu


TRAILER SPECTACOL: https://youtu.be/XpHgpZRbmGg?si=SiZsv_kpzULn7RbH

Biletele pentru cele două reprezentații ale spectacolului Familia Addams ce vor avea loc în Sala “Amza Pellea” a Teatrului Național “Marin Sorescu” din Craiova se pot achiziționa de la Agenția de bilete a Naționalului craiovean dar și online, din platforma www.bilet.ro

Bilete:
27 februarie, ora 19:00 - https://www.bilet.ro/eveniment/familia-addams-craiova-13195-41397;
28 februarie, ora 19:00 - https://www.bilet.ro/eveniment/familia-addams-craiova-13195-41399


FAMILIA ADDAMS
Libretul: Marshall Brickman & Rick Elice
Muzica și versurile: Andrew Lippa
Traducerea și adaptarea textului: Carmen Stanciu
Traducerea și adaptarea songurilor: Alex Ștefănescu

Cu: Lucian Ionescu, Oana Predescu, Ana Udroiu, Mihai Cheregi, Mihai Mitrea, Oana Pușcatu,
Mircea Alexandru Băluță, Maria Alexievici, Doru Bem, Dan Pughineanu și Andreea Hristu, Iulia Samson, Cristina Danu, Alex Popa, Dan Clucinschi, Ovidiu Ușvat

Regia, coregrafia, costumele: Răzvan Mazilu

Producția muzicală: Alexandra și Alexei Turcan
Decoruri: Sabina Spatariu
Lighting design: Costi Baciu
Peruci, machiaj: Octavian Mardale
Pregătirea muzicală: Maria Alexievici
Video: Cristian Niculescu
Asistent coregrafie: Monica Petrică
Asistent scenografie, recuzită: Andrei Șova
Efecte speciale și machiaj prostetic: Școala de Machiaj Prostetic
Corepetitori: Anca Săftulescu, Maria Alexievici
Consultant tango argentinian: Daniel Măndiță

Recomandare vârstă: 12+
Durata spectacolului: 2h 30’ (cu pauză)

"Outfitul șearpelui" este un spectacol „poeticoregrafic” bazat pe versurile lui Marius Aldea, versuri care iau pulsul vremurilor noastre, a felurilor prin care individul își caută utilitatea în lumea constrânsă de presiunile caracteristice fiecărei vârste. Spectacolul prezintă o cronologie a vieții unui bărbat capabil să-și amintească de felul în care gândea în copilărie, o (ne)asumare a condiției sale de adult (i)responsabil, o perpetuă căutare a echilibrului inexistent. Toate aceste frământări sunt expuse privitorului într-o manieră plastică, dinamică, autoironică, în care corpul actorilor redă ceea ce cuvintele pot comunica numai până la un punct.

“Hai să-i spunem pe nume: somnul are marele merit că te duce de pe lume.” consider că ar fi motto-ul spectacolului. În ciuda tonului fatalist, se va descoperi o mare dragoste de viață prin felul în care corpul se supune ritmului și impulsurilor sale organice. Acest corp nu se poate conecta în mod direct la alte corpuri, dar se poate reconecta la el însuși prin trecutul său firav, prin prezentul său angoasant, prin viitorul inevitabil. Șase corpuri cu șase „piei” – aceeași personană."
Andrea Gavriliu

Conceptul, regia și coregrafia spectacolului Outfitul șearpelui poartă semnătură inconfundabilei Andrea Gavriliu, textul îi aparține lui Marius Aldea, muzica este compusă de Mihai Dobre, senografia este realizată de Lia Dogaru, iar din distribuția spectacolului fac parte actorii Naționalului craiovean: Alex Calangiu, Ștefan Cepoi, George Albert Costea, Cătălin-Mihai Miculeasa, Claudiu Mihail, Vlad Udrescu.

TRAILER SPECTACOL: https://www.youtube.com/watch?v=KDPn-HkOQnY&t=1s

Biletele pentru cele două reprezentații ale spectacolului Outfitul șearpelui ce vor avea loc la Teatrul EXCELSIOR din București se pot achiziționa de la Casa de bilete a Teatrului EXCELSIOR dar și online, direct din site-ul instituției: www.tncms.ro

OUTFITUL ȘEARPELUI
de Marius Aldea
Conceptul, regia, coregrafia: Andrea Gavriliu
Scenografia: Lia Dogaru
Muzica originală: Mihai Dobre
Cu: Alex Calangiu, Ștefan Cepoi, George Albert Costea, Cătălin-Mihai Miculeasa, Claudiu Mihail, Vlad Udrescu
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover
Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici
© 2001 -  Media Expres SRL